bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 07:58 Challenge #207 Temat: Wymarzone wakacje, wymóg: własna wieloramka Wieloramka kamienna na książce według własnego pomysłu, z zastosowaniem tekstury PS. Tubki od Friendly Scrap, Książka z Gfxtra. Na zdjęciu środkowym wnuk Mikołaj, 2 pozostałe zdjęcia też z wakacji. Autorem zdjęć jest syn Arnold. Pozostałe elementy własne. Wieloramka - inspiracja z tutorialu Janka, fotografie z netu, nie znam autora, Fonty: AR Berkley Regular oraz Arial Italic, wiersz własny. I medal za tę pracę. Motyl z tuto: ale trochę dodałam od siebie: Robiłam już tego motyla na początku nauki Corela, teraz lepiej mi poszło. Tutorial jest dołączony do CorelDraw Essential4 i w nim robiłam tego motyla. Wyzwanie #247 Credits: Zestaw Mayeczki VMD_ChamomileTeaRoom + krążki z tekstury Mayki z użyciem Stylów mieszania. Zdjęcia: Mikołaj Miga Mapka: www.Pencillines.com Fonty: Arial Bold Italic oraz Allura Regular. Z okazji Imienin lipcowych Krystyn i Matyldy: i Imieniny Czesławy-Agi: Challenge #208 - " Stara fotografia" - Wykonaj pracę w stylu starej fotografii. Zastosuj przynajmniej jedną z masek ze strony: www.meguil-graphic.fr/masques/masques.htm Credits: obraz Tomasa Kinkade, dziewczynki z Lenagold. maska: www.rgbstock.com/bigphoto/o1R8J9w/Grunge+Paper+Border+5 oraz 2 maski z www.meguil-graphic.fr/masques/masques.htm Wyzwanie # 248 My City zestaw Mayeczki: VMD_MyCity_- zestaw Myeczki Font: Yangtze Zdjęcie Rynku Pszczyny własne. ławeczkę Dlany Pless wycięłam ze zdjęcia Rynku. Dziękuję f34 Osobie, która głosowała na moją pracę. Efekt podziału obrazka: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 08:16 Zdjęcie Yoork, Temat tygodnia #191 PS > Filtry >Galeria rozmyć > Tilt Shift. Style: Puzzle. Program Inkscape. Zastopowałam się w tuto www.youtube.com/watch?v=yicRasLI2m0 Temat zaczyna się w 4:17, idzie dobrze, ale w 6 minucie mam problem z obrotem. Nie wiem, która jest prawidłowa opcja w Symetria, aby był zachowany środek obrotu w połowie. Przy obrocie gwiazdy, obrót był prawidłowy. Ustawienia sprawdzałam pięć razy, a zamiast rozety wychodzą takie cuda: Ale już znalazłam. Przyczyną była zmiana orientacji strony, mimo, że ta zmiana była na samym początku po uruchomieniu Inkskape. Autor tutorialu (chyba Damian, Daminus) od początku ma pionową orientację strony. Jeśli masz w planie operację Klon > Obrót, to nie wolno zmieniać ustawień strony. Aby przenieść do zaczętej już pracy, gdzie zmieniona była orientacja strony z pionowej na poziomą, trzeba po wykonaniu w nowym oknie Inkskape zapisać słońce-Klon w .svg i zamknąć okno. A w pracy wg tuto: Importuj słońce-Klon. Piszę o tym, bo nie da się przeciągnąć pliku, tak jak w CorelDraw albo w PS, z okna do okna. i finisz pracy: Autor tutorialu usuwa wystające promienie rozety przy pomocy Właściwości dokumentu. Jeśli na boku pracy mamy więcej obiektów, których nie chcemy utracić, można wykadrować tak: - Promienie muszą być zamienione na ścieżki: ŚCIEŻKA > Obiekt w ścieżkę. - oraz ŚCIEŻKA > Suma, aby rozeta była jednolitym obiektem. - Nad obrazkiem Narzędziem Prostokąt rysuję prostokąt wielkości kadru. - Zaznaczam dwa obiekty: prostokąt(kadr) i wystające promienie rozety. - Obiekt > Przytnij > Ustaw. barbara50Ta czerwona to Filtry >Skosy > Przycisk a druga też od czerwonej Filtry> Cienie i poświaty > In and Out Świetny sposób także na szybką przezroczystość! 34vv i dziękuję za podpowiedź. Od razu wypróbowałam: design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-flat-grayscale-cityscape-in-adobe-illustrator--cms-23227 to domek drugi z tych domków, będę wklejała po jednym, a potem całość. design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-flat-grayscale-cityscape-in-adobe-illustrator--cms-23227 design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-flat-grayscale-cityscape-in-adobe-illustrator--cms-23227 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 08:25 Obiecałam pokazać prace, którą wysłałam w maju na konkurs Corela. Nie ma jeszcze ogłoszenia wyników. Wyzwanie #249 Stara fotografia Credits: VMD_MyCity zestaw Mayeczki Fonty: Snell Roundhanded oraz Yangtze Na zdjęciu jestem z chrzestną i mamą. Barwienie własne w PS. butterflyDsign_lilyofthevalley Fonty:Yangtze oraz Baroque Script Zdjęcie z mojego albumu rodzinnego, barwiłam w PS www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1706&p=29116#p29116 Dziękuję 2vv Tekila Oko z tuto libregraphicsworld.org/blog/entry/learn-to-draw-an-eye-in-anime-style Dziób i nogi według własnego pomysłu. www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1703&p=29132#p29132 Dziękuję f34 Tekila www.youtube.com/watch?v=9RDYTsW-iO8 Trochę irytujący sposób nauki, ale łatwe w wykonaniu. Błyskawica własna, według tutorialu www.youtube.com/watch?v=17BZULif3wo MyWA_LikeaStreakofLightning_aprilthescrapaholic www.youtube.com/watch?v=ZGsSgVMJvvQ Perspektywa Kształt, w którym umieszczę tekst lub foto, trzeba rysować począwszy od lewego dolnego rogu. Wtedy tekst nie jest odwrócony. Tekst trzeba najpierw przekształcić Ścieżka > Obiekt w ścieżkę. Najpierw zaznaczyć tekst, następnie kształt perspektywy i Efekty .> Modyfikuj ścieżkę > Perspektywa. i wskakuje i elegancko, dopasowuje się do kształtu. Tekst w perspektywie można zmniejszyć, zmienić kolor, dodać kontur literom. Jak umieścić obrazek bitowy, foto - w kształcie perspektywy? Próbowałam z pomocą www.youtube.com/watch?v=xqjBzcVOKls Deseń Kształt wypełniony deseniem z fotografii i Ścieżka > Obiekt w ścieżkę. Rysuję kształt perspektywy i zaznaczam oba obiekty. Efekty .> Modyfikuj ścieżkę > Perspektywa. Deseń z fotografii w perspektywie można edytować. www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1693 Dziękuję Madala www.youtube.com/watch?v=j3cfJ_RCiRk&index=40&list=PL9C4A1F495F22E401 bardzo łatwe. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 08:28 według własnego pomysłu, całość wykonana w Inkscape. Gleba to owal potraktowany Filtrem > Materiały > Leopard Fur + zielona nakładka, czyli elipsa z Blur 15% www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1728&p=29163#p29163 dziękuję w8 Madala Można zrobić jesienne liście: bazą jest inspiracja z tutorialu vectips.com/tutorials/how-to-create-realistic-vector-leaves-in-illustrator/#more-8320 z dodatkiem kilku gradientowych plam. Te plamy są bez konturu, mają rozmycie Blur 9% dla plam brzegowych, a 17 % dla plamy bliżej środka liścia, bo nie ma obawy, że rozmycie wyjdzie poza krawędź liścia. Gdy jest rozmycie widoczne poza krawędzią, to lepiej działa Obiekt > Przytnij > Ustaw. Rozcięcie liścia: dodatkowy kształt do odcinania połowy liścia od granicy pręgi ogonka, zaznaczyłam kształt odcinający i cały liść, i Ścieżka > Podział. Nerwy liścia i pręgę ogonka zrobiłam Piórem z włączoną ikonką Swirl Aby usunąć rozmycie poza liściem: Najpierw kopiuję kształt bazowy liścia, potem z Alt zaznaczam rozmytą plamę. Zaznaczam oba z Shift. www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1704&p=29127#p29127 Dziękuję W93 Madala www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1716&p=29107#p29107 Dziękuję v81v Tekilo. www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1702&p=28942#p28942 Dziękuję 2vv Tekilo. Dziękuję 2vv Tekilo www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1711 To prawdziwa przyjemność robić chmurki. Po zastosowaniu Ink blot można także zmieniać kształt chmury. Dzięki Tekili podpowiedzi Filtry > Tekstury > Ink Blot... łatwo robi się chmurki. I można fajnie edytować narzędziem Krzywe. Cały obrazek wykonany w Inkscape, gradient własny, opcja Mirror Ptaki rysowane piórem. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 08:36 vectips.com/tutorials/realistic-plexiglas-plate-vector/ Przezroczystość i gradient stożkowy jako inspiracja Nie wiedziałam, jak w Inkscape zrobić gradient stożkowy, ale już doszłam. Najpierw Edycja > Klonuj > Utwórz grupę klonów. Ustawienia: of-vim-and-vigor.blogspot.com/2012/01/conical-gradients-in-inkscape.html Aby zmienić na gamę szarości, trzeba taki krążek po klonowaniu i usunięciu Rodzica zgrupować, i Filtry > Kolor > Grayscale. Rodzica trzeba usunąć od razu, gdy jest jeszcze zaznaczony, bo potem będzie trudno go wydobyć spod spodu. Albo Filtry > Kolor > Duochrome, tu potrzebowałam złotą śrubkę. of-vim-and-vigor.blogspot.com/2012/01/conical-gradients-in-inkscape.html i dodatkowo mój pomysł. Odwróciłam Rodzica w odbiciu poziomym, aby ostrza były skierowane na zewnątrz. i jeszcze przesunięcie Rodzica: www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1698 Dziękuję f34 Tekila Przy pomarańczy potraktowałam teksturę gradientem i dodałam pomarańczowe kolory na wektorze gradientu, aby złagodzić szary, przyciemniający kolor. Przy cytrynie także, w gradiencie dodałam żółte kolory. www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1714 Dziękuję 2vv Tekila za tutorial. goinkscape.com/the-best-way-to-draw-a-tree-in-inkscape/ inspiracja www.tutograf.pl/kurs-inkscape.html 46. Układ klonów praktycznie. Inkscape. Łatwe w wykonaniu. Dodałam Filtry> Tekstury > Melted Rainbow. Wyzwanie #250 Wspomnienia. RossiDesigns_InTheSun Na tych zdjęciach mam 20 lat. Leżak i parasol: collab_Inthesun Tło i reszta elementów własnego pomysłu. Zdjęcie barwiłam w PS. Na zdjęciu mam 20 lat. GTD_LOCKET oraz Collab_LittlePerfection Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 08:40 Wyzwanie #251 Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę: Elementy Lenagold z netu, nie znam autora. Dzwonek własny wykonany w Photoshopie - z własną teksturą, obrazek na dzwonku malowałam zwykłymi pędzlami PS. Challenge #211 - Kolaż jesienny Zdjęcia użyte do kolażu z netu, nie znam autorów. Wiersz Wincentego Pola - Na jesieni. Dziękuję f34 Osobom głosującym na moją pracę w Challenge #212 Jesienne masterkowanie Jaskinia na pergaminie: Pentagram: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.11.15, 08:46 Bee_AutumnComes Liść zielony w prawym dolnym rogu wykonałam w Inkscape. Na zdjęciu mój wnuk Mikołaj. Patsscrap_couleurs_d_automne i dodatki z netu, nie znam autora. Liście duże w prawym dolnym rogu malowałam w Gimpie. Prace w CorelDraw. Pomysł własny. Pierwszy liść to wypełnienie siatkowe, drugi liść to kolorowanie z pomocą opcji Umieść w kadrze. Wypełnienie gradientem siatkowym jest wygodniejsze i szybsze. www.youtube.com/watch?v=C_X1Mx-BoNo Draw a Flower Tattoo Własny pomysł, z użyciem narzędzia Środki artystyczne do liści i pręcików kwiatów Der Herbst ist da-by_Mago74 Foto z netu, autor nieznany, wiersz z netu, autorką wiersza jest Kryha. WA własne, font Sans, ScriptinaPro oraz Segoe. Dziękuję Osobom które głosowały na moją pracę w Wyzwaniu # 254 Challenge #213 -Chryzantemy złociste - Praca wykonana w Gimpie. Pergamin własny. Wyzwaniu #255 - Mapka mapka: tickledpinkstudio.com/january-2015-template-challenge/ Gardenfall_FC Angels, oraz chryzantemy od Iren Foto jesieni z netu, pozostałe elementy własne. zezete2.centerblog.net/rub--halloween--4.html Font: TypoUpright BT Na zdjęciu moja synowa Izabela. Challenge #214 - Halloween: zezete2.centerblog.net/rub--halloween--2.html zezete2.centerblog.net/rub--halloween--98.html WA własne. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.09.16, 13:36 Wyzwanie #256 Wykonaj scrapa stosując maski. Zdjęcia: Jared Leto Elementy: MarisaLerin_PSApr15 Maski: gh_terneedges oraz artisic photo masks Simply tiffany studios i Ute mask18. WA własne. Tekst i tłumaczenia z pl.bab.la/slownik/angielski-polski/on-the-way Wyzwanie #257 DitaBDesigns_Yesterday Zdjęcia: gialova.blogspot.com/2012_06_01_archive.html mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/01/modro-kapusta.html www.nid.pl/pl/Regiony/Slaskie/Zabytki_w_regionie/ Piosenka "Starzyk" z pamięci, WA i pozostałe elementy własne. belawidera.blog.onet.pl/2008/11/15/slask-to-moja-mala-ojczyzna-proza/ szt.global-it.pl/Poi/Pokaz/1721/82/muzeum-prasy-slaskiej WA i pozostałe elementy własne Czcionki: ChalkPaint Medium, Embassy BT, Franklin Gothic. Challenge #217 Wyzwanie #258 GlamCreation_calmai14, zdjęcie z netu, nie znam autora, wiersz Ignacego Krasickiego - Ptaszki w klatce, Fonty: Scriptina Pro oraz Adobe Clean. Wyzwanie # 259 Wykonaj skrapa z wtopieniem w tle. Corelle_ChristmasDay Na zdjęciach siostrzeniec Greg z rodziną. HSA_Adwent, Scrap and Tubes_Christmas in Pink. Font: Scriptina Pro Light. Na zdjęciu synowa Iza i Hanusia. Wyzwanie #260 Zima Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę: Zdjęcie Mirki Tubki: Centerblog Wiersz Józefa Czechowicza - Zima Fonty: Tambo oraz Tomasz Skowroński Pozostałe elementy i tło własne. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.09.16, 13:48 Challenge 219 Uroki zimy Wyzwanie #260 Zimowy krajobraz Zdjęcie zimowe Mirki, jhc-advent-2015-ele-8, ldw-AdventCalendar2015-Day4-snow, Scrap and Tubes_Christmas Elemements. Na zdjęciu syn Arni i Iza. MLDesign_GoldenChristmas_EBF Challenge #220 Dziecko i książka Serdecznie dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moje prace. wiersz: Konstanty Ildefons Gałczyński - Piosenka o książce Pszczyna z lotu ptaka, nie znam autora zdjęcia. Ramka trzecia z podanych + moje dostosowanie. Międzylesie to miasto mojego dzieciństwa i dorastania. Na zdjęciu wnętrze kościoła p/w Bożego Ciała w Międzylesiu, to jeden z najpiękniejszych kościołów w Polsce. Zdjęcie własne. Wyzwanie #261 Mapka pierwsza: mturnidge_tuesdaytemplate4 Christmas Time by Anna-Jolanta el. + WA mturnidge_autumnthgts, oraz Gold Charms_FS Tlo: Microdots_ArtOfDecay Autorką zdjęć jest wnuczka Monika. Pozostałe elementy własne. Mapka druga: mturnidge_tuesdaytemplate9 collab (NS, aimeeh, jhc, JanetB, djfs i Manu) - advent-2015 bsd_Cmas Wiersz: Leopold Staff - Gwiazda. Pozostałe elementy, tło i zdjęcia własne. Mapka sgleason_papergarden - trzecia i czwarta połączone jako rozkładówka. Autorami zdjęć są: syn Arnold i wnuczek Mikołaj. Wiersze: Cypriana C. Norwida oraz Ludwika J. Kerna. Fonty: Kuba ręczny oraz Chopin script. Tło i elementy własne. memlaCr_ColdHandsWarmHeart. VC_Brightenup Foto z netu nie znam autora, wiersz Jana Brzechwy - Kolory, fonty: Cambria Math, Calvin oraz Kunstler Script. Pozostałe elementy i tło własne. Palvinka_LetItSnow, Foto kotka: z netu, nie znam autora. Wiersz: Franciszek Klimek, font: Sans. Inspiracja: mapka sgleason_papergarden z Wyzwania #261, pozostałe elementy własne. Collab_Love me tender Zdjęcie i pozostałe elementy własne. HSA_Cirkle-of-Love Zdjęcia z netu, nie znam autora WA i pozostałe elementy własne. TheStudio_This Cup is on Us! HSA_Circle-of-love Zdjęcie Urszuli. Zdjęcia Mirki: dom i krokusy. NS_EverydayDays Niebo malowałam w programie ArtRage i pozostałe elementy własne. Zdjęcie z netu: Leonardo DiCaprio - aktor wygłosił przemówienie z okazji Dnia Ziemi. "Obserwujmy teraz, czy nasze działania będą chwalone przez przyszłe pokolenia". Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.09.16, 13:59 Wyzwanie # 268 scrap z ulubionym aktorem filmowym. Mixed Media Layers Templates 2 By Dawn zdjęcia. z netu, nie znam autora. pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3ry_Sto%C5%82owe Wzory łowickie: design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-the-x-men-logo-in-adobe-illustrator--cms-26142 Tuto do Ai, zrobiłam szybko, bo na skróty, może jeszcze do niego wrócę. Zaczęłam grzecznie, wg. tuto. Zamiast X litera A, font Sonsic One. design.tutsplus.com/tutorials/design-a-colorful-usb-flash-stick-with-tattoo-style-decals--vector-275 tuto do Ai c22 design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-honeybee-on-a-honeycomb-in-adobe-illustrator--cms-26416 tuto do Ai, więc zaczęłam w Ai, w Inkskape trochę dodałam od siebie. Zaczęłam to "ciastko" w Ai CS 2, jednak w Inkscape jest łatwiej zrobić. design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-delicious-cupcake-icons-in-adobe-illustrator--cms-26247 tuto do Ai. Tak wyglądają krawędzie rysowane Piórem, bez poprawiania narzędziem Krzywe. Zaznaczyłam wskaźnikiem całość, i Ścieżka > Uprość. Teraz krawędzie są gładkie. design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-spring-flowers-from-basic-shapes-in-adobe-illustrator--cms-26138 tuto do Ai. Dodałam jeszcze anemonki, te są bardziej chińskie. Do anemonów - to około 150 podgatunków - zalicza się także nasz zawilec gajowy. Czasem wracam do CorelDrawEss4, bo można tam łatwo zapisywać gradienty własne, ale zaraz brakuje mi możliwości CD X7. A jest już CD X8 z ulepszoną funkcją noża. Tuto do Ai: design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-an-academy-icon-from-simple-shapes--vector-3177 inspiracja: design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-flat-design-castle-in-affinity-designer--cms-26048 tuto do Ai. Spodobało mi się robienie ciastek, aby utrwalić, to co robiłam w Ai i Inkscape, zrobiłam jeszcze w CorelDraw. Najpierw narzędzie Gwiazda, ustawiłam 5 rogów. Obiekt > Przekształć w krzywe. Narzędzie Kształt, zaznaczyłam nim 5 węzłów na szczytach rogów > PPM > przekształciłam w Gładkie. Ciasto to 2 warstwy: 1 pomarańczowa i nad nią warstwa tekstury. W teksturze zmieniłam kolor z fioletowego na brązowy w Światło. Narzędzie Przezroczystość > Dzielenie. Nie wybierałam żadnej opcji przezroczystości z ikonek po lewej stronie. Cukierkowe fasolki z ArtMedia > Żywność > w ostatniej linijce. Bużkę rysowałam ArtMedia > Zmysłowy. Inspiracja: design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-delicious-cupcake-icons-in-adobe-illustrator--cms-26247 tuto do Ai. vectorboom.com/load/tutorials/illustration/charm/5-1-0-198 Dyskretny Urok - Black Lady - tuto do Ai, Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.09.16, 14:10 Challenge # 228 Pojedynek #48 Blisko mojego serca. Wygrałam! Temat: Elżbieta. Wiersz własny. Lilas_Eloise_elmt, pozostałe elementy i tło własne. Na zdjęciu Dino i Linda Purple charm_YalanaDesign. WA, fotki i wiersz własny. Challenge #229 Zastosowanie fraktali. Wiersz Marii Konopnickiej. Mapa i zdjęcia z netu. Pozostałe elementy własne. LCD_tendresse LCD_Collab_PurpleDreamelm Inspiracja, bo tam są tylko wskazówki dotyczące perspektywy: ahninniah.blogspot.ru/2013/05/drawing-in-perspective-with-inkscape.html Powrócę jeszcze do tego obrazka, bo trzeba posadzić drzewa, ale to już w PS, bo łatwiej. Zrobiłam drzewko jednak w Inkscape, odświeżyłam tuto Tekili www.digit-brush.pl/viewtopic.php?f=138&t=1702&p=28942#p28942 (Uwaga: Jeśli jest za dużo obiektów na planszy, to wtedy pojawia się info o błędzie Filtru lub Efektu. Lepiej robienie drzewka zacząć na czystej, nowej planszy.) Listowie to kilkanaście obiektów: 1. Elipsa, Ścieżka > Obiekt w ścieżkę. 2. 3. Te wartości możesz zmieniać, np 6 oraz 2 niżej. Użyłam dwóch fraktali Elżbiety i dwóch j.w. Tło własne. www.highlander.co.uk/blog/2015/10/29/creating-celtic-knot-design-shape-builder-tool-illustrator Wyzwanie #272 Wykonaj skrapa z użyciem własnoręcznie wykonanej ramki złożonej. Ramkę należy wykonać samodzielnie. Ramka powinna składać się co najmniej z dwóch elementów, ale wkleić należy tylko jedno zdjęcie. Cafe_In_Paris_WedyP Pozostałe el. ramki i WA własne. Na zdjęciu siostrzeniec Greg z kolegami. Ocean Memories_collab. Ramki, WA i pozostałe elementy własne. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.09.16, 14:18 tutorials24.pl/tutorial/dywanowa-tekstura#step-1 www.myjanee.com/tuts/celt/celt.htm Problem miałam tylko na zaokrągleniach z dostosowaniem gradientu do kawałków prostych. graphicssoft.about.com/od/illustrator/ss/Celtic-Knot-Border.htm#step20 Bez tutorialu, wzór celtycki. Wnuczka Hanusia Dziękuję Janku. Z oporami otworzyłam PSPX6, bo po kilku latach wszystko zapomniałam. Jednak tutorial Janka grafika-pomoc.eu/viewtopic.php?t=2722&postdays=0&postorder=asc&start=0 jest super, dzięki niemu wszystko poszło gładko. HSA-Circles-of-love Wiersz K.I. Gałczyński "Romans" Księżyc Beaty. Tłem jest własne nocne zdjęcie. Wyróżniłam elementy z tła za pomocą masek. Pozostałe elementy i WA własne. Księżyc i kolory Beaty. Własne zdjęcie nocne jako tło i pozostałe elementy własne (liście wycięte z obrazka przy próbkach kolorów) tuts.ahninniah.graphics/inkscape-tutorials-how-to-draw-a-candle/ Z linku od Barbara50: design.tutsplus.com/tutorials/lamp--psd-12704 wolałam bez większych cieni. Szafkę zrobiłam w PS, ale lepszą zrobiłam w SketchUp m27. Na zdjęciu wnuczka Monika. Inkscape. Robiłam podobnie, jak w CorelDraw i Ai Koło, powielenie koła i wycięcie rożka. Za pomocą kwadratu zielonego i obróconego o 45 stopni czerwonego oraz prowadnic wyznaczyłam środek obrotu. Wycięłam z rożka części czerwonym kształtem i przesunęłam środek obrotu rożka na przecięcie prowadnic. Powieliłam cztery razy. Jeszcze zielonym kształtem wycięłam jeden z rożków, aby przy zakończeniu "schował się pod spód" Reszta została przykryta automatycznie przez nakładanie obracanego rożka. A można też pociąć rożek na kawałki, powielać i obracać te kawałki z punktem obrotu na przecięciu prowadnic, o 72 stopnie. Wzór celtycki, bez tutorialu. Ten wzór zrobiłam właśnie dzieląc rożek na kawałki. Ten sposób jest lepszy, bo jeśli kształt do odcinania ustawi się dokładnie na środku konturu (tylko w miejscu odcięcia jest taka dokładność konieczna) to nie potrzeba później dociągać nierówności. Przedtem, w pierwszym wzorze celtyckim cięłam w połowie na łączeniu, nie na środku konturu. Tak też można, ale trzeba ponumerować kawałki, żeby potem ułożyć w odpowiedniej kolejności. Najpierw odcięłam jeden kawałek, bo pozostałe ułożyły się automatycznie, przy powielaniu pierwszego rożka. Potem narysowałam kształt do odcięcia końców rożka i powieliłam jeszcze 4 razy. Środek na przecięciu prowadnic. Po kolei odcinałam końce rożka - te, które trzeba było dać na spód. Robiłam najpierw w zielonym kolorze, na końcu dodałam gradient. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.09.16, 14:33 grafika-pomoc.eu/viewtopic.php?p=366690#366690 można pobrać plik action od Janka www.youtube.com/watch?v=bo9A-HUb8zw&feature=youtu.be tutorial link od Janka. Double Exposure. Tak lubię, bo łatwo i przyjemnie samo się robi. Tło z tutorialu, zwierz z netu. Czas za pierwszym razem pół godziny, i jest. Dodatkowo zmieniłam gradient, a Fade na bardziej wyrazisty. z www.mahvin.com/ www.mahvin.com/2011/05/psp-quilted-text-tutorial-converted-to.html Zrobiłam jeszcze raz, zastosowałam na końcu tryb Wydobycie ziarna, co zmieniło brąz w niebieski. Zainstalowałam skrypty Layer, ale działa tylko kilka z nich, akurat Bevel and Emboss nie działa. CytatError: ( : 1) Procedure execution of gimp-selection-layer-alpha failed on invalid input arguments: Element „kopia: a_travel_wycieczka.png” (4) nie może zostać użyty, ponieważ nie został dodany do obrazu Plug-In 'Bevel and Emboss' left image undo in inconsistent state, closing open undo groups. Tutaj zastosowałam na wierzchnim tekście Filtry > Dekoracja > Faza z ustawieniami 22 i 5 oraz tryb Tylko jaśniejsze. Na dolnym tekście według tuto www.youtube.com/watchv=kOaaiqnyYWw&feature=player_embedded + tryb Overlay Drzewko i ptaki to dodatkowe pędzle Gimpa. Na drzewku także zastosowałam efekt Faza. Font Sansita Heavy Italic. Wcześniej użyłam FX-foundry Image effects > Poszarpana krawędź, następnie nałożyłam na nią szarą teksturę. Po Sketch Pencil były czarne kreski ramki. Zaznaczyłam z PPM > Kanał alfa na zaznaczenie, dodałam warstwę i wypełniłam białym kolorem. Wyszła taka ramka jak koronkowa falbanka. Dwa zdjęcia Halinaness, oraz dwa z netu. Tło przetworzone w Filtrze JixiPix. Maska, wierszyk i WA własne. Róże wycięte ze zdjęcia halinaness, dostosowałam kolor w PS. Pozostałe elementy i tło własne. Na zdjęciu wnuczka Monika. Tło: zdjęcie Halinaness, przekształcone w Kubista. Jedne róże wycięte ze zdjęcia Halinaness, inne z netu. Pozostałe elementy własne. Dzięki podpowiedziom Janka i www.macworld.com/article/2986233/software-photography/how-to-create-a-twirl-effect-from-a-photo-in-photoshop-and-photoshop-elements.html Gredits: Memories Mosaic_Vibrance Wyzwanie #275 temat zestw Mago i tematyka letnia. Wyłącznie z zestawu HOLIDAY by_Mago74. Na zdjęciu wnuczka Monika. Holiday_by Mago74. Na zdjęciu wnuczka Monika Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 20.09.16, 22:46 Challenge #233 - Dzika plaża "Morza szum, ptaków śpiew, dzika plaza pośród drzew" Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę w Wyzwaniu #276 Wiersz Bolesława Leśmiana WA, tło i dodatki własne. Warto brać udział w Challenge Manabity forums.mymemories.com/post/back-to-school-september-sketch-challenge-8240163?pid=1293459937#post1293459937 Użyłam zestawu MM s_ApplePickin. 3 ramki wykonane z czerwonej tekstury Font Sansita. Zestaw magsgfxMM_sunshineyday Czcionka: Cataleya MM_Suummer Joy_Aug BT Dziękuję Manabita za zestawy i zabawę. Czcionka: Comix. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 08.10.16, 16:57 Memory Mosaic_Verano można pobrać free www.mymemories.com/store/display_product_page?id=JAMM-MI-1606-109964&r=Memory_Mosaic Pozostałe elementy i WA własne. Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę: Chmurki dialogowe wykonane w CorelDraw Efekt komiksowy na zdjęciu wykonany w programie Photo to Cartoon. Font: GoodDog CorelDraw X7 - tekst na krzywej: Po skierowaniu tekstu na ścieżkę pędzla ArtMedia przekształciłam tekst w krzywe i wypełniłam teksturą tą samą, co żółty liść. W prawym dolnym rogu zwracam uwagę na znacznik, którym dopasować można odstępy pomiędzy literami, tutaj nieco powiększyłam odstępy. Trzy skrapki z Challenge u Manabity. Warto wziąć udział, bo co miesiąc jest u niej nagroda dla uczestników. Zobaczcie sami, co jest nagrodą w tym miesiącu forums.mymemories.com/post/october-sketch-challenge-8263596?pid=1293620919#post1293620919 Jesienna pamięć Lubię wyzwanie Manabity, użyłam zestawu MM_sunshineyday font: AlphaSmoke Regular Na zdjęciu jest moja wnuczka Hanusia. Mój ulubiony kolor to Październik użyłam zestawu MM_sunshineyday Wirtualna Jesień - czcionka: ChinaCyr Regularna Używałam zestawu MM_sunshineyday. Dziękuję za grę i fajny zestaw. Na zdjęciu jest moja wnuczka Hanusia. Dodałem kilka tubek Zozoland. Tekstury z pomocą Warstwy mieszania Ostre światło. Odpowiedz Link
an.ta Re: Galeria Haliny Miga 07.11.16, 00:00 Piękna ta twoja galeria Bogatko. Bardzo serdecznie cię pozdrawiam. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 17.01.17, 15:40 Aniu moja kochana, jak dobrze, że odezwałaś się, bo martwiłam się, że masz jakieś problemy. Z Nowym Rokiem życzę Tobie zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Moje prace z ubiegłych 2 miesięcy: Tło zrobiłam według tuto design.tutsplus.com/tutorials/use-photoshop-to-create-a-still-life-lamp-nightstand-and-picture-frame--psd-12704 Obraz Święta Rodzina jest z mojego mieszkania Tubki jesienne z Zozoland. Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę. Wyzwanie #279. Mapka HSA-coastal-tides-mega. Zdjęcia z netu, nie znam autora. Tubka jarzębiny, maliny, borówki i jabłka z materiału Wyzwania. Fragment piosenki Leszka Długosza. Tło, WA i pozostałe elementy własne. Dziękuję serdecznie f34 Osobom, które głosowały na moją pracę w Challenge # 236 Prace z listopadowego Challenge u Manabity w MyMemories forums.mymemories.com/post/november-sketch-challenge-8297577?pid=1293895994#post1293895994 November #1. I am pleased to take part in the Challenge. I used a set of Manabita: Milly's Garden Extra Pack 1 Fonts: Autograph Lanier and Arial. The author of poem is Roma Yegor. November #2 Fonts: Ebrima and Year supply of fairy cakes. Photo: On1 November #3 Poem: Leopold Staff "List" Fonts: Valentina JF and Lucida Caligraphy. Cluster: Apple Pickin - leaf_acorn cluster-(MemMos) Wyzwanie #280. Temat podała Elzbieta Wykonaj scrapa przy pomocy pędzli i masek. Nie ma ograniczenia czy zastosować jedną maskę, czy więcej lub jednocześnie użyć także pędzla- lub tylko pędzla. Zdjęcia też należy umieścić przy pomocy pędzli lub wyciąć maską. W pracy nie używamy żadnych ramek na zdjęciach. Warunki stosowania pędzli i masek dotyczą także tła scrapa. Dozwolone użycie niewielkich ilości tubek ozdabiających. Tematyka i kolorystyka dowolne. Dozwolone elementy własne lub z internetu. Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę: fragment obrazka z netu Na zdjęciu wnuczka Hanusia ze swoim pieskiem. WA Jesienią trudniej żyć i myśli wśród liści pozbierać, tło i dodatki własne. Challenge #237 - "Pierwszy przymrozek, pierwszy snieg" Z pomocą tuto blog.spoongraphics.co.uk/tutorials/change-photo-summer-winter-photoshop Dziękuję f34 Osobie, która głosowała na moją pracę. Wyzwanie #282 Wyzwanie koloru: Skorzystaj z utworzonej przeze mnie mapki barw lub własnoręcznie pobierz kolory z obrazka i stwórz z nich scrapa. Dziękuję f34 Osobom, które głosowały na moją pracę: Na zdjęciu synek siostrzeńca. WA własne, font Bay Script oraz Kuba Ręczny. Dwa elementy Manabity Pozostałe elementy i tło zrobiłam z załączonego obrazka w poście startowym. Challenge #238 Ptaki zimą Dziękuję f34 Osobie, która głosowała na moją pracę. Z grudniowego Challenge - szkic mapki u Manabity - My memories: forums.mymemories.com/post?id=8336134&pid=1294290589#post1294290589 LO #1 I like your Challenge, Manabita! Photos of my family. Credits: HeavenlyKristmess LO #2 Credits: DecktheHalls_Memory Mosaic and majsan_christmas alpha Pictures of my family. LO #3 Credits: Memory Mosaic_Gingerbread Christmas-Mini Thank You Manabita and wish you Merry Christmas! Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 17.01.17, 15:56 Dodatki Zozoland, Zdjęcia z netu, nie znam autora. Z grudniowego Challenge - szkic mapki u Manabity - My memories: forums.mymemories.com/post?id=8336134&pid=1294290589#post1294290589 LO #1 I like your Challenge, Manabita! Photos of my family. Credits: HeavenlyKristmess LO #2 Credits: DecktheHalls_Memory Mosaic and majsan_christmas alpha Pictures of my family. LO #3 Credits: Memory Mosaic_Gingerbread Christmas-Mini Thank You Manabita and wish you Merry Christmas! Kwiatek do porannej kawy. Zastosowałam narzędzie Rozpylacz. To jest fajne, bo robi się małą cząsteczkę, a Rozpylacz duplikuje losowo. Pożytecznym narzędziem jest Kaligrafia. Użyłam z takimi ustawieniami. Najpierw zielony ciemny, potem zielony jaśniejszy. Trzeba zmniejszyć ilość węzłów w Ścieżka > Uprość. Tuto Basi: od trójkąta do kwiatka-klonowanie obiektu i edycja węzłów. Klonowanie jest wygodne, bo edycja na Rodzicu i np. dodanie cienia albo zmiana wypełnienia działa na Dzieci. Warto pobawić się cieniem: www.youtube.com/watch?v=bq5woEjTM9o Make Background Abstract w Inkscape można równie łatwo zrobić, te proste kształty. Wygląda chyba jak dziób ptaka? design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-hanging-monkey-illustration-in-adobe-illustrator--cms-26911 tuto do Ai. Tuto do Ai design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-succulent-illustrations-in-adobe-illustrator--cms-27396 I powtórka: Zastopowałam się w tuto www.youtube.com/watch?v=yicRasLI2m0 Temat zaczyna się w 4:17, idzie dobrze, ale w 6 minucie mam problem z obrotem. Nie wiem, która jest prawidłowa opcja w Symetria, aby był zachowany środek obrotu w połowie. Przy obrocie gwiazdy, obrót był prawidłowy. Ustawienia sprawdzałam pięć razy, a zamiast rozety wychodzą takie cuda: Ale już znalazłam. Przyczyną była zmiana orientacji strony, mimo, że ta zmiana była na samym początku po uruchomieniu Inkskape. Autor tutorialu (chyba Damian, Daminus) od początku ma pionową orientację strony. Jeśli masz w planie operację Klon > Obrót, to nie wolno zmieniać ustawień strony. Aby przenieść do zaczętej już pracy, gdzie zmieniona była orientacja strony z pionowej na poziomą, trzeba po wykonaniu w nowym oknie Inkskape zapisać słońce-Klon w .svg i zamknąć okno. A w pracy wg tuto: Importuj słońce-Klon. Piszę o tym, bo nie da się przeciągnąć pliku, tak jak w CorelDraw albo w PS, z okna do okna. Ustawienia: Gwiazda: Narysować narzędziem Gwiazda kształt o 18 ramionach. Aby powielić ją, Ctrl +D, a następnie obrócić duplikat gwiazdy. Zaznaczyć obie gwiazdy i aby połączyć: Powielić 5 razy Ctrl+D, i następnie zaznaczyć wszystkie, Ścieżka > Suma. Narzędzie Gradient, klik na górnej belce ikonkę Odwróć, zaznaczyć punkt środkowy i zmienić na kolor żóły. Następnie klik punkt gradientu czerwony i zmniejszyć nasycenie do 128. Promienie: Po narysowaniu długiego prostokąta zmienić go na krzywe: Ścieżka > Obiekt w ścieżkę. Edycja > Klonuj > Utwó układ klonów, i ustawienia: i finisz pracy: Autor tutorialu usuwa wystające promienie rozety przy pomocy Właściwości dokumentu. Jeśli na boku pracy mamy więcej obiektów, których nie chcemy utracić, można wykadrować tak: - Promienie muszą być zamienione na ścieżki: ŚCIEŻKA > Obiekt w ścieżkę. - oraz ŚCIEŻKA > Suma, aby rozeta była jednolitym obiektem. - Nad obrazkiem Narzędziem Prostokąt rysuję prostokąt wielkości kadru Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 17.01.17, 15:59 Foto od Pandy: piernikowy domek zrobiła Patrycja. Mapka wg. JPO_Joasi. Deseń w kratkę w Inkscape. Najszybciej klonowaniem, bo precyzyjnie. z tego można wyłuskać podstawy klonowania: www.tutograf.pl/kurs-inkscape.html dwie ostatnie lekcje. Szybki deseń zrobiłam powielając prostokąt Ctrl +D najpierw w pionie, i narzędziem Wyrównaj i rozmieść - wyrównałam, potem całość powieliłam i obróciłam o 90 stopni. i jest gotowy deseń w Filtry > Powłoki >Szkocka krata: blog.spoongraphics.co.uk/tutorials/beginner-illustrator-tutorial-cute-baby-style-artwork do Ai, ale łatwo robi się w Inkscape. Map of Manabita, thank you. Photos have a nephew Greg with his family. Jodi Watson-tssa_countrychristmas Ze Sketch Challenge u Manabity z MyMemories: forums.mymemories.com/post/january-2017-sketch-challenge-8372615?pid=1294521837#post1294521837 Zobacz, co jest nagrodą. LO #1 Manabita, I like your Challenge. Collab_douceur hivemal. Adam and Lucie family photos. LO #2 NewBeginningMiniWIBE from Manabita Photo: My view from the window. LO #3 NewBeginningMini from Manabita Photos: Schlumbergera flowers and the view from my window are my own. I use fonts in LO #1, #2, #3: Kaushan Script, Lazer84 Reg, Laconic Reg, The Redight, TT Walls Rough, The Heart of Everything. Thank you Manabita for nice Kit and Sketch Challenge! LO #4 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 29.08.19, 18:02 BACK TO SCHOOL KIT (PU) BY LOUISE L I have admired the talented LouiseL for many years, I love her sets. Decorating with this set is a great joy, because all parts of this set add beauty to the pictures. This beautiful set can be bought in stores: www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 digigraphicdesigns.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=114 www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 11.09.19, 17:23 Fairy day, un monde enchanteur pour petits et grands! 170 éléments, 22 papiers, 15 clusters et 10 quickpages Ja od wielu lat podziwiam utalentowaną LouiseL, kocham jej zestawy. Ozdabianie tym zestawem to wielka radość, bo wszystkie części tego zestawu dodają piękna zdjęciom. Ten piękny zestaw można kupić w sklepach: My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap and tube: www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 Digi Graphic Designs: digigraphicdesigns.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=114 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Blog: louisescrap.eklablog.com/ Moje prace, wykonane z zestawem Fairy Day: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 03.10.19, 13:28 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap and tube: www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 LouiseL blog: louisescrap.eklablog.com/ Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 30.10.19, 11:46 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap and tube: www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 LouiseL blog: louisescrap.eklablog.com/ Un superbe kit au masculin, idéal pour faire des pages avec les hommes de votre vie! Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 22.11.19, 21:28 Thank you very much LouiseL for the beautiful and rich set. Perfect for decorating holiday photos! Lucie is in this photo, the author of the photo is Adam. My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap and tube: www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 Un kit sur l'Afrique qui nous fait rêver de ce beau pays. 140 éléments, 25 papiers, 15 clusters et 12 quickpages Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 06.12.19, 08:06 Magia świąt jest bardzo obecna w tym cudownym zestawie 170 elementów i 24 artykuły oraz 15 klastrów i 14 szybkich stron My Memories www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=244 www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.12.19, 23:25 www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=244 www.scrapandtubes.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=82 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 06.02.20, 16:51 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 26.02.20, 23:41 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Photo from my family album, this is my grandson Adamek Photos from my family album. Nancy and Greg. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 25.03.20, 17:24 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Render Art World: renderartworld.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=131 Photos are from my family album. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 25.03.20, 17:34 The photo is from my family album. This is grandson Adam. Thank you Louisel for beautiful and rich Kit Easter Joy, Un merveilleux kit pour vos photos de Pâques 150 éléments et 22 papiers: My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 16.04.20, 16:40 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digital Créa: digital-crea.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=208 E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Render Art World: renderartworld.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=131 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 13.05.20, 18:21 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Render Art World: renderartworld.com/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=131 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Thank you for beautiful and rich Kit - A touch of magic_LouiseL Photos are from my family album. Des photos de mon album de famille, voici Alice. Photos are from my family album. Des photos de mon album de famille, photo by Greg. The photo are from my family album. Des photos de mon album de famille, photo by Greg. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 10.06.20, 16:42 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Magnolia Gardens Scraps: www.magnoliagardensscraps.com/index.php?main_page=index&cPath=9_225 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Photos are from the family album. Greg, Seamus, and Tracy are in the picture. Photo is from the family album. Greg and Seamus are in the picture. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 13.07.20, 21:58 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Magnolia Gardens Scraps: www.magnoliagardensscraps.com/index.php?main_page=index&cPath=9_225 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Photos are from the family album. Adamek is in the picture. Photo is from the family album. Hania, Arnold, Iza, Miki are in the picture. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 05.08.20, 16:20 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Photos are from the family album. Photos are from the family album. Hania and Arnold are in the picture. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 14.09.20, 13:46 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Daelmans Designs: daelmansdesigns.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=35 Digital Scrappin Depot: digitalscrappindepot.com//index.php?main_page=index&manufacturers_id=49 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Un kit pour amuser tous les amateurs de petites souris, petits et grands. The photo is from my family album. Photos are from my family album. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 04.10.20, 13:08 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Daelmans Designs: daelmansdesigns.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=35 Digital Scrappin Depot: digitalscrappindepot.com//index.php?main_page=index&manufacturers_id=49 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL The photo is from my family album. Adamek. The photo is from my family album. Adamek. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 03.11.20, 15:45 Aniu, stęskniłam się za Tobą, miło Ciebie widzieć. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 27.11.20, 19:53 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Un superbe kit sur Noël qui vous permettra de faire des pages de toute beauté. This is a Photo from my family album, these are Hania and Mikołaj. This is a Photo from my family album, this is Adamek. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 03.11.20, 15:48 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Daelmans Designs: daelmansdesigns.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=35 Digital Scrappin Depot: digitalscrappindepot.com//index.php?main_page=index&manufacturers_id=49 Scrapbook Boutique: www.scrapbookboutiqueonline.com/store/designers/LouiseL Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL Un magnifique kit hivernal remplie de magie pour faire des pages qui feront rêver petits et grands. Thank you very much. The set is beautiful and rich, these photos gained a lot. I did 2 LO now and it was a pleasure to create decorative pages with photos (Alicja and Izabela) from my album. Photos are from my family album. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 20.01.21, 17:48 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Thank you very much. The set is beautiful and rich, these photos gained a lot. I did 2 LO now and it was a pleasure to create decorative pages with photos (Alicja and Janina) from my album. The photo is from my family album. Photos are from my family album. Odpowiedz Link
an.ta Re: Galeria Haliny Miga 26.01.21, 14:12 Piękne są Twoje prace. Bardzo serdecznie cię pozdrawiam. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 03.02.21, 17:18 Dziękuję. Gdy Ciebie widzę tutaj, bardzo cieszę się, to jakby spotkać siostrę. Lubię Ciebie Aniu. Odpowiedz Link
an.ta Re: Galeria Haliny Miga 11.02.21, 21:55 Bardzo rzadko teraz tutaj bywam, ale zawsze z wielką radością oglądam Twoje prace Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 03.02.21, 17:12 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 10.03.21, 17:27 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Photos are from my family album. The set is beautiful and rich, these photos gained a lot. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 23.03.21, 17:16 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Thank you very much. The set is beautiful and rich, these photos gained a lot. I did 2 LO now and it was a pleasure to create decorative pages with photos (Alicja and Janina) from my album. The photo is from my family album. Photos are from my family album. The photo is from my family album. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 29.04.21, 17:00 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Photos are from my family album. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 27.05.21, 14:20 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Print Master Packs: www.printmasterpacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel The Print Shop Packs: www.printshoppacks.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel Digi Style Designs: digistyledesigns.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=1_384 Photo by Hania from the family album. And PHOTO (3x) by LouiseL. Photos are from my family album. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 24.06.21, 15:59 My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Digi Style Designs: digistyledesigns.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=1_384 Thank you Louisel for beautiful and rich Kit The photo is from my family album.This is grandson Adam. Photos are from my family album. This is grandson Karol. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Galeria Haliny Miga 25.07.21, 10:28 Blue Lagoon My Memories : www.mymemories.com/store/designers/LouiseL/?r=louisel E Scape and scrap : www.e-scapeandscrap.net/boutique/index.php?main_page=index&cPath=113_244 Scrap from France: scrapfromfrance.fr/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=113 Digi Style Designs: digistyledesigns.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=1_384 DigiGraphics Designs; www.digigraphicdesigns.com/louisel-m-127.html Thank you Louisel for beautiful and rich Kit The photo is from my family album. This is Alice. The photo is from my family album. This is Alice.i.servimg.com/u/f98/19/83/28/48/louise44.jpg Photos are from my family album. This is grandson Adam. Odpowiedz Link