info-tw 10.02.09, 18:20 obrazek w drugi obrazek? Czy istnieje taka możliwość? Nie jeden koło drugiego tylko np. mając pusty czarny plakat wkleić w to miejsce inne zdjęcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Jak wstawić obrazek w tło drugiego obrazka 11.02.09, 04:17 Można zrobic to w PhotoScape -->Strona. Z wyboru po prawej wybierasz typ kompozycji Layer Z wyboru po lewej klikasz na wybrane zdjęcie na tło i przeciągasz na dolną warstwę. Potem drugie na górną warstwę. -->Zapisz jako. Np.: lub Tutaj wstawiłam obrazek melisy i 3 razy malinki w zwykłym Paint. Plik -->Otwórz -->Otwórz i masz wybrane tło. Teraz Edycja -->Wklej z (ostatnia, a nie piąta linijka wyboru) -->Otwórz. Pojawia się obrazek. Teraz ostrożnie, bo kliknęcie obok obrazka skleja warstwy. Jeśli obrazek rozmiarem nie pasuje, bo jest za mały albo za duży, to klikasz z paska -->Obraz -->Rozciągnij/Pochyl, można też pochylać obrazek i obracać według wybranych stopni. OK. Na końcu -->Zapisz jako. OK. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Jak wstawić obrazek w tło drugiego obrazka 13.02.09, 20:50 Cudne!! A to winko malinowe czy poziomkowe,pychotka Odpowiedz Link
info-tw Re: Jak wstawić obrazek w tło drugiego obrazka 16.02.09, 13:10 Dziękuję. Zrobiłam w Paincie Odpowiedz Link
bogatka1 Re: obrazek kolor w tło obrazka czarno-białego 19.02.09, 21:53 Najpierw trzeba uaktywnic kolory palety, czyli otworzyć kolorowy obrazek: 1. - Edycja -->Wklej z (ostatnia linijka z wyboru Edycji) klikamy obrazek kolorowy i -->Otwórz. 2. - Edycja -->Wklej z (ostatnia linijka z wyboru Edycji) klikamy obrazek czarno - biały i -->Otwórz. 3. - Edycja -->Wklej z (ostatnia linijka z wyboru Edycji) klikamy obrazek kolorowy i -->Otwórz. 4. Przeciągamy obrazek na wybrane miejsce i ostrożnie, aby nie kliknąć poza obrazkiem. 5. Obraz -->Rozciągnij pochyl i zmniejszamy do odpowiednich rozmiarów wklejany kolorowy obrazek -->Ok 6. Klikamy obok obrazka, aby skleić warstwy. 7. Plik -->Zapisz jako, nowa nazwa-->Zapisz. Tutaj wkleiłam książki i emotkę do gazety, a także różę do gotowego szkicu: Odpowiedz Link
info-tw Re: Jak wstawić 16.02.09, 13:53 A jak mogę połączyć fotkę z gifem animowanym? Tzn. nanieść na zdjęcia gif animowany. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Jak wstawić gig animowany na zdjcie 16.02.09, 21:58 Zrobiłam to w Paint i PhotoScape. Najpierw rozebrałam gifa na pojedyńcze klatki w PhotoScape -->Anigif --> klik na górze obok klatek, aby usunąć podświetlenie, potem kliknąć prawym klawiszem na klatkę -->Kopiuj zdjęcie do schowka. Paint -->Edycja -->Wklej -->Zapisz jako. - Plik -->Otwórz -->Otwórz ...i jest zdjecie jako tło - Edycja -->Wklej z -->Otwórz ...i jest jedna z klatek gifa. - Obraz --> Rysuj nieprzezroczyste - Przesuwam na wybrane miejsce, klik w tło i -->Zapisz jako. I tak kolejno z następnymi klatkami gifów, naklejałam na to samo tło. Potem w PhotoScape -->AnigiF składałam te klatki gifów z tłem. Wtym przypadku jedna z klatek tto zdjęcie bez gifa. Wyszło tak Moze ktoś zna łatwiejszy sposób, np w Gimpie lub w Corelu z zastosowaniem maski? Odpowiedz Link