bogatka1 11.08.09, 16:57 Corel Graphics Suite 12 ma ciekawy pędzel Płomienie: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
del.wa.57 Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 16.08.09, 21:43 Cudny efekt,widzę tam twarz a może to mordka psa? Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 12.06.10, 14:21 Aniu, której wersji Corela uczysz się? Może zmobilizujesz mnie do podciągnięcia i praktyki Odpowiedz Link
an.ta Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 12.06.10, 17:08 Bogatko ja mam Corela 11. Bardzo chętnie będę się z tobą kontaktowała na temat tego programu Idzie mi praca w nim bardzo mozolnie. Przerobiłam jeden tutorial który na dzień dobry wydawał mi się szybki i prosty, a siedziałam przy tym ze cztery godziny i błędów się nie ustrzegłam. Odpowiedz Link
an.ta Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 12.06.10, 17:11 To nie jest człowiek z karabinem gotowym do strzału, to jest człowiek radujący się że słońce wschodzi. Ręka nie wiadomo kiedy rozmazała się. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 12.06.10, 18:41 Super Ci idzie, coś z tymi cieniami, może zmniejszyć na nich krycie? Dobre z tym karabinem a który to tutorial, daj linka, będę ćwiczyła z Tobą. Na razie dochodzę jeszcze ten efekt, który był na kocie, nie wiem, czy tędy droga: Może dziś nie wyszło coś, I nie wszystko się udało, Ale jest przed nami noc, Ważne, by się dobrze spało. Odpowiedz Link
an.ta Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 13.06.10, 01:46 To jest tutorial "pisany". Kupiłam sobie książkę "Praktyczne projekty" Marka Kostera-Kosterzewskiego i z niej się uczę. Z tym kotem to ciekawa sprawa - trudno zrobic taki efekt. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ CORELGraphics Suite 12 - Kurs ~ 29.10.10, 15:35 Tutaj jest kurs od podstaw, trzeba zacząć od pierwszej lekcji, bo są tam omówione m.in. narzędzia: www.dobreprogramy.pl/Kurs-CorelDRAW,Kategoria,Artykuly,6.html Płot malowałam w Corelu, damę w Inkscape, tło w GIMPie. Odpowiedz Link
an.ta Re: ~ CORELGraphics Suite 12 - Kurs ~ 29.10.10, 22:48 Dama jest słodziutka ). A płot też niczego sobie Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 03.11.10, 11:12 Dla przypomnienia corel.wodip.opole.pl/ Jeszcze od Helenki komputery.katalogi.pl/Corel_draw_%2B_przygotowanie_pod_druk.-t105965-s15.html oraz www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=corel+11+tutorial&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 wybór tutoriali głównie do Corela 11. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ Paint Shop Pro Jasc ~ 02.08.11, 16:15 Reflection effects ŕ Rotating Mirrors do tworzenia postaci w centrum obrazka Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ PSP ~ Ramki z kolorów obrazka 15.08.11, 14:30 I jeszcze Image > Image Arithmetic, czyli podobnie jak w PS Dopasowanie koloru z innego obrazka. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ PSP ~ 17.09.11, 16:13 Wczoraj nauczyłam sie instalować pluginy do PSP, to robi się zupełnie inaczej, niż w GIMPie. ...a dzisiaj wydobyłam kolory z czerni, głównie metodą Blend Mode, czyli wielokrotnego duplikowania i mieszania warstw: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ PSP - tubki czyli pędzel element ~ 12.10.11, 14:09 Już podstawowy zasób jest praktyczny, część elementów to pędzle animowane, jak np. trawa lub liście. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zawijanie strony w PSP 01.10.12, 11:06 ...jest w PSP w Efekts > Image Effect > Page Curl. W każdym programie nieco inaczej robi się to zawijanie, w PSP jeszcze łatwiej, niż w Gimpie, bo są dodatkowe ustawienia. w PSP: w GIMPie: w PS: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zawijanie strony w PSP 27.07.17, 13:16 bogatka1 napisała: > ...jest w PSP w Efekts > Image Effect > Page Curl. > W każdym programie nieco inaczej robi się to zawijanie, w PSP jeszcze łatwiej, > niż w Gimpie, bo są dodatkowe ustawienia. > > w PSP: > > w GIMPie: > > > w PS: > Odpowiedz Link
bogatka1 Re: ~ CORELDraw9; Photo-Paint9; Graphics Suite 12 02.10.12, 16:37 O_O świetny efekt, tym bardziej, że dodałaś kolorowy gradient, a ja o tym nawet nie pomyślałam, i ta młoda para ptaszków świetna! Taka delikatna. Odpowiedz Link