Dodaj do ulubionych

Instrukcja obslugi mini studia fotograficznego

08.02.10, 22:13
... u mnie w domu, w ubiegla sobote, podczas proby sfotografowania glaszu.

1. Przygotuj plaska, duza powierzchnie na rozlozenie studia i odpowiednie ustawienie lamp. Moze byc podloga, jesli nie masz odpowiednio duzego stolu lub wystarczajaco dlugiego przedluzacza.
2. Rozloz studio, a nastepnie ustaw lampy.
3. Idz do kuchni nalozyc gulaszu do miski.
4. Odloz gulasz na chwile, bo za mocno paruje, wroc do studia, aby zalaczyc lampy i sprawdzic, czy sa dobrze ustawione.
5. Wygon Buke ze studia.
6. Wyciagnij tlo ze studia, wroc do kuchni po rolke do zbierania wlosow z ubran.
7. Wyczysc dokladnie biale tlo z dlugich trojkolorowych wlosow.
8. Wroc zalozyc tlo.
9. Wygon Mimi ze studia.
10. Zaloz tlo.
11. Wroc po gulasz.
12. Wroc z gulszem do studia.
13. Popraw studio, o ktore ocierala sie Mimi, w wyniku czego sciany studia sie rozjechaly.
14. Odgon Buke od gulaszu.
15. Wstaw gulasz do studia.
16. Odgon Buke od siebie, bo wchodzi w kadr.
17. Odgon Mimi od lampy, bo ja zaslania.
18. Postaw przewrocona lampe.
19. Wylacz i wlacz lampe, bo nie dziala.
20. Poniewaz halogen jest zepsuty, ustaw dzialajaca lampe, aby oswietlala dobrze gulasz.
21. Zrob zdjecie.
22. Gulasz przeloz spowrotem do garnka i odgrzej sobie na obiad, bo juz zdazyl zupelnie wystygnac.
23. Zjedz w towarzystwie zdziwionych kotow, z ktorych jeden znowu siedzi w studio, a drugi probuje sie don wcisnac.

A oto dokumentacja:
https://img11.imageshack.us/img11/4764/img5971s.jpg
Obserwuj wątek
    • emigrantka34 Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:18
      bardzo fajne. a tak poza tym jak ci idzie fotografowanie w studiu ? bo
      moje odlogiem lezy, hehe, choc przy tej pogodzie, jaka tutaj jest,
      chyba bede zmuszona zaczac uzywac.
      • pani.serwusowa Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:25
        A dziekuje. Coraz lepiej. smile Zamowilam dzis nowe halogeny - na wszelki wypadek
        paczke 10 sztuk. wink
        • emigrantka34 Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:28
          to dobrze. ja mam tylko dwie zapasowe, ale tak jak napisalam, lamp
          uzywam sporadycznie (na razie).
      • emigrantka34 Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:25
        zapomnialam dodac, ze bardzo fajne masz te kociska...
        • pani.serwusowa Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:27
          Dziekuje w imieniu siersciuchow. smile
    • fettinia Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:22
      hehe-zaraz nam sie Buka zjezybig_grin
      • pani.serwusowa Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 08.02.10, 22:26
        Nawet sie nie jezyla. Byla w szoku, ze Mimi w ogole smie zagladac do bukowej
        budki. wink
        • fettinia :D ale na forum tez jest Buka:) 09.02.10, 13:02
          "wygon Buke ze studia" "przegon Buke od gulaszu"-tak mi sie skojarzylobig_grin
          • pani.serwusowa Re: :D ale na forum tez jest Buka:) 09.02.10, 13:18
            Faktycznie, Buka007. smile
    • emigrantka34 a tak na marginesie 08.02.10, 22:33
      nie wiem, czy dalej jestes na dukanie, ale zrobilam dzisiaj na lunch
      omlet, ktory byc moze byc ci przypadl do gustu podczas tej diety (omlet
      co prawda wymaga nieco tluszczu, ale mozna zrobic wariacje, np
      jajecznice na parze), a mianowicie ze swiezymi kielkami soi i
      krewetkami. Do tego sos sojowy i kolendra - to chyba podpada pod
      dukana?
      • pani.serwusowa Re: a tak na marginesie 09.02.10, 10:06
        Jestem i nie jestem. Tzn. zrzucilam juz nadprogramowe swiateczne kilogramy, ale
        naszla mnie chetka, aby jeszcze 2 zrzucic. Wiec w zasadzie jestem spowrotem na
        jakies 2 tygodnie na fazie II, ale weekendami grzesze. wink

Omlet brzmi smakowicie. Jak najbardziej na Dukana pasi. smile
        • emigrantka34 Re: a tak na marginesie 09.02.10, 11:47
          gratuluje efektow w takim razie.
          omlet znalazlam na blogu amerykanki chinskiego pochodzenia i robilam
          go juz kilka razy. niestety bloga nie zalinkowalam i nie moge go teraz
          odnalezc. co prawda przepis jest prosty jak konstrukcja cepa, ale
          szkoda mi tego bloga, bo fajny byl.
          • pani.serwusowa Re: a tak na marginesie 09.02.10, 12:23
            Dziekuje. Mamy za 2.5 tygodnia wyjazd do znajomych, ktorych nie widzialam rok,
            szukuje nam sie jakies nocne wyjscie na miasto, wiec chcialam sie jeszcze troche
            "podrasowac". wink Tak wiec jeszcze kombinuje troche z dietetycznymi daniami.

Omlet, jak omlet, ale mnie wlasnie naszlo, ze jeszcze nie robilam tej Twojej
            fritaty z pieczona papryka. Moze w czwartek mi sie uda, bo mma niezla faze na
            pieczone papryki - od soboty wcinam rolade szpinakowa, tym razem wlasnie nimi
            nadziana. smile
    • mysiulek08 Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 09.02.10, 00:49
      hihi, Kicia uwielbia prace w studio fotograficznym smile Smiejemy sie, ze twarza
      firmy zostanie tongue_out
    • mysiulek08 Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 09.02.10, 00:50
      aha, najlepsze swiatlo daje slonce smile
      • pani.serwusowa Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 09.02.10, 10:04
        Przeprowadz sie do Polnocnego Yorkshire, to porozmawiamy o sloncu. tongue_out wink
        • pietnacha40 Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 09.02.10, 16:32
          Aż dziw,że zdjęcie wyszło nieporuszone big_grin Bo pewnie wyszło ? Gdzie
          gulasz ze studia ?
          • pani.serwusowa Re: Instrukcja obslugi mini studia fotograficzneg 09.02.10, 16:43
            Aparat byl na statywie, wiec kilka zdjec wyszlo OK.

A zdjecie gulaszu na kompie mam. smile Kiedys je pokaze i nawet przepis dam. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka