escribir 01.10.10, 15:55 Czy pierogi (konkretnie ruskie) przed zamrożeniem gotuje się????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daxter Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 16:28 Nie wiem czy ruskie ? ale ja z mięsem obgotowuje 2 min osuszam i na tackach mrożę jak sie zamrożą to przekładam do woreczka .Ruskie robie zawsze swieże i jakos nie miałam okazji mrozić. Odpowiedz Link
moniczek_k Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 20:39 ja zawsze mroziłam surowe,ale ostatnio zaczęły mi pękać kiedy wrzucałam je na gotującą wodę i zarówno te wyjęte prosto z zamrażarki jak i te wyjęte trochę wcześniej co by nie doznały szoku termicznego,doszłam dlaczego,otóż niektóre maślanki z których wyrabiam ciasto zawierają w swoim składzie mleko w proszku,ciasto z samej mąki,soli i bardzo ciepłej wody nie pęka ale obgotowane i zamrożone pierogi szybciej się gotują,nie wpływa to na ich smak Odpowiedz Link
alinka_li Re: Mrożone pierogi 01.10.10, 23:53 Nigdy nie mrożę, za to po wyjęciu z zamrażarki wkładam do gorącej, ale jeszcze nie zagotowanej wody, na bardzo mały ogień. Dochodzą powoli i nic się nie rozwala. Ale przyznaję się, że nie robię ciasta maślankowego, tylko z przepisu Bajaderki, bardziej mi pasuje jednak. Wybacz, Fetti Odpowiedz Link
fettinia Re: Mrożone pierogi 02.10.10, 09:36 no obrazam sie smiertelnie Przeciez kazdy robi tak jak mu pasuje i smakuje-to nie wzorzec serwowy A co do pytania to ja akurat mroze ugotowanePotem odgrzewam na parze i juz Odpowiedz Link
pamtaa Re: Mrożone pierogi 04.10.10, 15:44 Ja zamrażam ugotowane ale tylko wtedy jak nie zostaną wszystkie zjedzone. Jak robię na zapas to mrożę nie ugotowane. Odpowiedz Link
amelkalexi Re: Mrożone pierogi 04.10.10, 09:08 ja najpierw gotuję...( w końcu nigdy nie wiadomo, ile głodomory pochłoną) a co zostanie, to do zamrażarki. Potem wrzucam do gotującej się wody takie mrożonki i kilka minut powoli gotuję... Odpowiedz Link
escribir Re: Mrożone pierogi 04.10.10, 09:15 Dzięki za odpowiedzi. Ja też nigdy nie mroziłam, bo nic nie zostawało a poza tym do tej pory nie miałam lodówki z normalnym zamrażalnikiem. Odpowiedz Link
fettinia Escribir OT:) 04.10.10, 09:26 Zajrzalam do sygnaturekWidze,ze jestes wszechstronnie uzdolniona Odpowiedz Link
escribir Re: Escribir OT:) 04.10.10, 10:08 Oj, niestety to nie ja! Ja tylko jestem "nosicielką". Odpowiedz Link