Dodaj do ulubionych

Pytanie kosmetyczne

06.01.11, 20:16
Niekulinarnie, ale kobieco:

upolowałam na grouponie kupon na zabiegi kosmetyczne. Mam do wyboru mikrodermabrazję twarzy i szyi oraz pielęgnacja lub zabieg nawilżający pod oczy z maską nawilżającą na twarz. Chętnie wypróbowałabym mikrodermabrazję, ale coś mi świta, że zabieg ten daje efekt jedynie wykonywany w seriach. Jest sens robić pojedynczy czy lepiej zafundować sobie nawilżanie?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Pytanie kosmetyczne 06.01.11, 20:28
      mikrodermabrazja to drobnokrysztalkowy peeling mechaniczny. kup sobie np dax vulcanic mat peeling, jesli jeszcze jest ta seria i stosuj sama co kilka dni nawet jesli nie masz tlustej skory. ja mam raczej sucha i wrazliwa a uwazam, ze preparat jest swietny. pamietaj, zeby po starciu naskorka nalozyc lagodzacy krem a przed wyjsciem na dwor, nawet w dzien pochmurny krem z przynajmniej 15 filtrem uv!
      ja tez wybralabym zabieg nawilzajacy.
    • zwiatrem Re: Pytanie kosmetyczne 06.01.11, 23:24
      Po mikrodermabrazji zrob nawilzenie.
      A tak serio, o tej porze roku, kiedy mniej slonca wlasnie warto zrobic mikrodermabrazje. W gabinecie odbywa sie to doglebniej niz w warunkach poza gabinetowych. Pobudza skore wlasciwa, czasem juz pierwszy zabieg splyca zmarszczki, wyciaga przebarwienia.
      Mozna wykonywac w seriach, ale jednorazowy zabieg dla osoby bez tlustej cery tez ma sens.

Dlatego tez namawialbym najpierw na porzadek z oczyszczeniem, a potem dzialanie ktore skorzysta z pierwszego.
    • almohada Re: Pytanie kosmetyczne 10.01.11, 20:59
      Ja niezorientowana - co to jest grupon?
      • at.at Re: Pytanie kosmetyczne 10.01.11, 21:57
        Dziękuję za rady. Skłaniam się w stronę mikrodermabrazji, ale postanowiłam poradzić się jeszcze kosmetyczki, który zabieg uzna za stosowny do mojej cery. Dziękuję za polecenie tego produktu z DAX, muszę poszukać w sklepach, bo dotąd tylko w necie widziałam.

A Groupon to taki portal, gdzie można upolować zniżkowe kupony na różne usługi, codziennie jest coś innego w ofercie. O tutaj:
        Groupon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka