Dodaj do ulubionych

Piknikowy koszyk

06.08.15, 18:11
czesc dziewczyny i chlopaki, szukam prostych i nieskomplikowanych pomysłów na potrawy piknikowe. z reguly biorę na piknikowe wyprawy pasty tureckie, chlebki tureckie, chlebki roseane, kotlety, warzywa pokrojone w słupki itp. coś, co nie brudzi rąk i co mozna zjesc bez podgrzewania. muffinow nie lubie i wolałabym nie włączac piekarnika w ten upał, także nie wiem, co by tu jeszcze ...
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Piknikowy koszyk 06.08.15, 21:54
      Ja wiem, ze przeglądarką to se umiesz sama, ale ja szukam pomysłów na odświeżenie menu sierpniówkowego, więc bezczelnie dla siebie samej wrzucam to, co uznałam za inspirujące smile

scotch eggs
      tajskie klopsiki z sosem orzeszkowym
      dip z fety, miodu i migdałów (ominęłabym wanilię, a dorzuciła rozmaryn), do jedzenia z bagietką i jabłkami
      orzeźwiająca mizeria po japońsku
      tzw owsiki bez pieczenia (wrzuciłabym skórkę cytrynową)
      serniczki na piknik. bez pieczenia
      20 innych pomysłow na słoikowe desery
      Sałatka z soczewicy z limonką
      100 piknikowych pomysłów z Guardiana
      • buka007 Re: Piknikowy koszyk 07.08.15, 21:22
        Dzieki Bene, na pewno skorzystam, ale tym razem z powodu straszliwych upałów kupię jednak gotową turczyznę, bo jesc tez sie nie chce za bardzo. I arbuz na deser.
    • kwieta4 Re: Piknikowy koszyk 08.08.15, 05:09
      Jesli znasz angielski ten link pomoze Ci przygotowac koszyk w bardzo krotkim czasie.

ohsheglows.com/2015/08/01/how-to-pack-food-for-a-weekend-away-in-an-hour-plant-based/
      • buka007 Re: Piknikowy koszyk 08.08.15, 06:55
        dzieki kwieto, ale to nie wchodzi w rachubę, bo piknikuję z mięsożercami.
        Ale strona ciekawa, na pewno wyszukam czegos dla siebie.
        • super.halusia Re: Piknikowy koszyk 08.08.15, 07:15
          A może,takie smaczności
          https://img4.garnek.pl/a.garnek.pl/001/532/1532777_800.0.jpg/jedzonko-na-pikniku.jpg
          • buka007 Re: Piknikowy koszyk 08.08.15, 07:43
            dzieki Halusiu, ale to smacznosci grillowane, a ja musze przygotowac cos w domu i zabrac gotowe do zjedzenia.
            • super.halusia Re: Piknikowy koszyk 08.08.15, 07:57
              Najwygodniej byłoby usmażyć kotlety schabowe,mielone.
              • kasia_bzdeta_wons Re: Piknikowy koszyk 08.08.15, 12:34
                czasami lubię na taki piknik zabrać jednorazowy gril, niż własnie grac mięcho w domu by poznij i tak jesc je na zimno.
                tez lubie arabskie wplywy, pity i plaskie chlebki inne są zawsze na pikniku, plus jakis sos na jogurcie i kolendrze.
                z takich do wzięcia:
                gotowane kolby kukurydzy
                pieczone ziemniaki
                pieczony baklazan -
                pieczona papryka mozna zrobic salatke na miejscu z tych pieczonych warzyw
                na jednorazowego grilla biorę chorizo
                hej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka