buka007 09.09.15, 06:45 ludzie kochani, jak mi się juz tęskniło za dynią, wczoraj rozpoczęłam sezon dyniowy dynią pieczoną z warzywami /buraki, cukinia, marchewki i pieczarki/ ale to jest dobre. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buka007 Re: Dyńka 09.09.15, 14:58 pokroic, razem z warzywami (buraki, marchewka, cukinia, etc), skropic oliwä, upiec w piekarniku. albo zrobic tajskie curry czerwone z niä, Odpowiedz Link
roseanne Re: Dyńka 09.09.15, 15:42 u mnie narazie dopiero poczatki dyniowatych acorn squash zakupiny, do zapieczenia z orzechami i natka, tylko kto wlaczy piekarnik, gdy odczuwalna 40C? pewnie sie skonczy ugotowaniem na parze Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Dyńka 09.09.15, 18:41 Jakbym sie uparla to od dluzszego czasu moglabym pichcic dynie kupione np na Kleparzu. Ale wstrzymuje sie jeszcze i czekam na zbiory ogrodkowe Odpowiedz Link
shachar Re: Dyńka 13.09.15, 18:09 Miło wspominam dyńkę w occie, z goździkiem, do kanapeczki. Dyńkę pieczoną zrobię niedługo, bo dostałam nową kuchenkę gazową, chyba to urodzinowy prezent z poślizgiem. Czytam rozterki człowieka wszystkożrącego Michaela Pollana i tam jest, żeby samemu wszystko robić, tak więc chyba dziś zrobię hummus nareszcie z grochu ugotowanego 2 dni temu, dlaczego mi to tak idzie pod górkę włożyć wszystko do młynka? Ludzie są leniwi jednak, jak stwierdził ten gostek Balzer, z którym Pollan rozmawia TU Odpowiedz Link