buka007 08.10.07, 08:52 przerabiam dynie na zupe, raz zrobilam dyniowe gnocci, ale dosyc łykowate były, takze chyba tego experymentu nie powtorze.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Sezon dyniowy 08.10.07, 10:16 Eee tez robilam gnocchi i dobre bylyAle ja po swojemu Ziemniaki+2jajka+lyzka ziemniaczanej+lyzka kaszy manny+maka pszenna+parmezan+upieczona zmiksowana dynia Odpowiedz Link
buka007 Re: Sezon dyniowy 08.10.07, 14:09 ale moja jakas taka wodnista sie zrobila po upieczeniu i tak podsypywalam tej maki i podsypywalam, i masz! Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Sezon dyniowy 08.10.07, 17:55 U nas byla juz zupa dyniowa i potrawka (jarzynka) z dyni Teraz mala Hokkaido lezy i czeka az maz wyjedzie, zebym mogla sie bez poczucia winy sama podelektowac (maz wybrzydzal, wiec musze zrobic jak jego nie bedzie Bo 2 obiadow gotowac tez nie mam zamiaru ) Kusi mnie ta dynia jak brzoskwinia, i dzem z dyni (z linkow Fetti z "mojego" watku, ale szczerze mowiac troche sie boje (jakos wersja typowo na slodko malo przemawia do mojej wyobrazni) www.gotowanie.wkl.pl/przepis20831.html www.gotowanie.wkl.pl/przepis24310.html Ale dynie pokochalam w tym roku szczegolnie Ania Odpowiedz Link