liloom 07.12.07, 13:13 najchetniej oryginalna, chinska czy jest w niej sol? czy maggi to to samo? chcialabym ograniczyc sol w potrawach, ale nie badrzo mam pomysl jak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: przyprawa sojowa 07.12.07, 13:39 Niestety w sosie sojowym sol jestI nie jest to to samo co maggi.Sos sojowy zawiera wode,ziarna soi,sol i pszenice.Jest specjalnie fermentowany.Zajrzyj tu de.wikipedia.org/wiki/Sojasauce Odpowiedz Link
fettinia Re: przyprawa sojowa 07.12.07, 13:40 A jesli chcesz ograniczyc sol polecam ziolaNapisze wiecej w wolnej chwili,bo teraz dzieciarnia wrocila Odpowiedz Link
fettinia Re: przyprawa sojowa 07.12.07, 13:50 I jeszcze-warzywa gotowane ne parze nie potrzebuja soli A tu na szybko polecam przyprawe ziolowa-7 Kräuter np Fuchs.Powinnas ja gdzies u siebie w jakims markecie znalezcUzywam od lat i jest super Lubczyk to naturalne maggi Odpowiedz Link
liloom Re: przyprawa sojowa 07.12.07, 19:20 na parze gotuje duzo, 7 kräuter znam oczywiscie, lubczyk pomysl dobry - dzieki, sprobuje. Bez normalnej soli mi trudno, moglabym w sumie z wszystkiego zrezygnowac, ale chleb i sol... hm... Odpowiedz Link