Dodaj do ulubionych

przetwarzanie - brokuły

10.08.08, 12:28
ponieważ nie mam już miejsca w zamrażalce doszłam do wniosku, ze brokuły
zrobię, jak sok pomidorowy, tzn. ugotuję, zmiksuję, zagotuję i wrzące do
słoików wrzucę, a te tylko przewrócę na główkę, żeby się zassały...

Jak Wam się wydaje można tak? Przetrzymają do zimy? Nie wda się w to żadna
salmonella?
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: przetwarzanie - brokuły 10.08.08, 12:57
      Moze jednak lepiej zapasteryzowac?Pomidory maja wiecej pektyn ,ktore dzialaja
      jako konserwant.A brokuly chyba nie.
    • izabelski Re: przetwarzanie - brokuły 11.08.08, 17:44
      nie mam pojecia czy da sie ej "wkadac do sloikow"
      ale moze poeksperymentuj z kiszeniem
      w koncu wiekszosc warzyw da sie kisic - zalej brokuly wada po malosolnych i
      postaw w ciemnym miejscu
      • kika2705 Re: przetwarzanie - brokuły 11.08.08, 21:14
        poeksperymentować zawsze mogę, bo brokuły u mnie na targu prawie za darmo smile
        • izabelski Re: przetwarzanie - brokuły 11.08.08, 21:55
          mozre warto poczytac jakie sa proporcje do roznych warzyw i
          wyprobowac kilka - i koniecznie daj nam tutaj znac smile

          ja bardzo lubie kiszony czosnek, ale nie jadam go czesto
          • turzyca Re: przetwarzanie - brokuły 11.08.08, 22:48
            Tutaj przykladowy przepis: wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=2580 Ciekawe... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka