Dodaj do ulubionych

po turnusie:)

14.04.09, 10:50
smile Wróciłyśmy z Zabajki miejsca magicznegosmile
Nie wiem od czego zacznę, chyba od największego sukcesu, udało nam sie
uspołecznić Adulkę i chyba zwalczyć lęk związany z rehabilitacją i mam
nadzieję, że jak wrócę do naszego Ośrodka, to mi tego nie popsują... Adusia
oczarowała pół Ośrodka, udało nam się wynegocjować następny termin w lipcu na
turnus z czego bardzo się cieszę. Logopeda i Ciocia Ania od terapii zajęciowej
zachwycone, rehabilitantka również i jest to kolejna osoba, która wierzy, ze
Adulka kiedyś pójdzie sama, a tymczasem udało nam się pożyczyć na czas trwania
turnusu aparat reciprokalny od pierwszego "narzeczonego" Adusi i....

i Ada w nim chodziła!!!! i krzyczała: dzieci!!! dzieci patcie!!!
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ch/pg/rfwb/wgTDg1OzdlK0VcGZbB.jpg

no i znów łzy... będziemy starać się o taki aparacik, ale jeszcze Ada ma czas,
a i załatwienie go to nie takie hop siup...także raczej w drugiej połowie
roku, jeszcze to skonsultuję z naszą kochana Panią Martą, która na miejscu
prywatnie Adulkę rehabilitujesmile
aaaaa musimy ostro zabrać się do pracy, póki Ada jest świeżo po turnusie i
jeszcze pamięta, że nie ma czego się baćsmileTrzymajcie kciuki, żeby teraz było z
górkismile
Obserwuj wątek
    • gruchotka Re: po turnusie:) 14.04.09, 21:45
      net79 napisała:

> smile Wróciłyśmy z Zabajki miejsca magicznegosmile

Gratuluję i zazdroszczę, bo mnie nie stać na turnus, nawet po dofinansowniu.
      Nie nadaję się na Polkę (mieszkankę Polski) sad
      • net79 Re: po turnusie:) 15.04.09, 01:25
        NAS TEż NIE STAć, DOFINANSOWANIA NIE DOSTALIśMY, WZIELIśMY TAńSZY POKóJ I
        SFINANSOWAł NAM POBYT 1% Z ZESZłEGO ROKU, czyli jednym słowem dobrzy ludzie
        poprzez fundacyjne konto, inaczej pomarzyć bym sobie mogłasmile
        • dokaweja Re: po turnusie:) 15.04.09, 22:50
          Wspaniale, super, trzymam kciuki za Was. U nas po pierwszym i jak na razie
          jedynym turnusie też była poprawa, Karolcia zaczęła raczkować, ale tak dopiero
          po ok. 8 tygodniach po powrocie. Pewnie złożyło się na to kilka elementów, w tym
          rehabilitacja od urodzenia w W-wie. Zazdroszczę ci tego lipcowego terminu, ja
          dopiero dostałam się na 2010 smile, napisz na priv jak tego dokonałaś wink Pozdrawiam
        • gruchotka Re: po turnusie:) 16.04.09, 19:04
          net79 napisała:

> NAS TEż NIE STAć, DOFINANSOWANIA NIE DOSTALIśMY, WZIELIśMY TAńSZY > POKóJ I SFINANSOWAł NAM POBYT.

Witam!
          Jak zwykle źle się wyraziłam sad
          Cieszę się, że macie sponsora i mogłybyście sobie pozwolić na turnus, że potrafiłaś 'stanąć na głowie'.
          Ja mając dwoje niepełnosprawnych dzieci nie potrafię 'wyciągnąć ręki', ani nawet skorzystać z dobrowolnej pomocy i to mnie najbardziej depryumuje, i wpływa na moje odpowiedzi na forum.
          • maka2003 Re: po turnusie:) 17.04.09, 07:58
            do gruchotka: założenie subkonta dla niepełnosprawnego dziecka
            nie jest niczym upokorzającym. Twoje dzieci maja takie samo prawo do
            szacunku i godnego dzieciństwa jak wszystkie inne, zdrowe. W ten
            sposób walczysz o lepszą przyszłość swoich pociech.
            My oboje z
            mężem pracujemy, nie jesteśmy w złej sytuacji finansowej, ale
            sfinansowanie z własnych środków wkładu własnego do platformy
            przyschodowej dla naszej córki (ok 20000) było by bardzo ciężkie i
            dodatkowo odbyło by się to kosztem naszego drugiego, zdrowego
            dziecka. Ja nie mówię o pisaniu apeli do firm, rozsyłaniu, bo do
            tego i ja jeszcze nie dorosłam, ale 1% ???, dlaczego ktoś ma nie
            pomóc jak może i nic go to nie kosztuje??. Można zacząć od
            znajomych, przyjaciół i tak stworzyć łańcuszek ludzi dobrej woli.
            Taka pomoc jest szczera, do niczego nikogo nie zmuszasz.
            No kobitko, do roboty !!

pozdrawiam serdecznie, marta
            • gosiatomczak Re: po turnusie:) 07.05.09, 22:02
              witam wszystkich jestem mamą 3 letniej Zosi z rzadką wadą genetyczną. My też się do Zabajki wybieramy smile Po raz pierwszy! Bylismy już w Tratwie (zna któraś ten ośrodek, polecam, chętnie dam namiar! A wyjazdy finansujemy z 1% inaczej nie byłoby lekko, sama byłam zaskoczona jak bardzo akcja się rozpowszechniła i jak duzo ludzi wpłaciło nam pieniążki, jeden drugiemu przekazał więc w tym roku liczymy na podobny sukces, pozdrawiam
          • net79 Re: po turnusie:) 17.04.09, 14:10
            Gruchotka skarbie, nie wyciągasz ręki po nie swoje, to jest z obopólną
            korzyścią, nawet nie wiesz jak ludzi cieszy, że mogą pomóc i mają kogo
            dopingować, sama od lat oddaję 1% innym, teraz ktoś oddaje mi i nie pisałam
            apeli, próśb... nic, po prostu znajomi, znajomych, powiedzieli znajomym i teraz
            Ada ma wiernych kibiców, którzy widząc takie zdjęcie jak to powyżej czują sie
            lepiej, bo wiedzą, że to oni między innymi stawiają ją na nogi. Na turnusie
            poznałam Mamę wspaniałych chłopaków, obaj niepełnosprawni, nie chodzą, nie
            mówią, na turnus jeździ z dziewczyną, którą przydzielił jej MOPS i która na co
            dzień jej pomaga, ją turnus wynosi ponad 8000 zł ponieważ ciągnie tam z sobą
            jeszcze zdrową córcię, która jest żywym złotem... nie dała by rady bez subkonta
            walczyć o chłopaków... nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie o tę pomoc się
            starać, ale ona mówiła mi że płaci 70 czy 80 zł. miesięcznie do MOPS, a oni
            zatrudniają dla niej pomoc do chłopców... aparat, który widać na zdjęciu mojej
            córy kosztuje 11 tysięcy.... no skąd mamy tyle kasy wziąć, to nie tylko nasze
            marzenia, ale i jej, naszych dzieci, które marzą, aby Ada była "zdrowa" i tych
            wszystkich, którzy dopingują nas od samego początku i przywrócili wiarę w ludzi,
            bo nigdy wcześniej chyba tyle dobra nie doświadczyłam jak od czasu kiedy
            urodziłam Adulkę... naprawdę "obcy" ludzie ruszyli z taką pomocą o której
            większość rodziny nawet nie pomyślałasmile Nos do góry, to nic cię nie kosztuje, a
            może wiele pomócsmile to żaden dyshonorsmile
            • guderianka Re: po turnusie:) 18.04.09, 10:56
              Karina-aż mnie dreszcze przeszły! Jaka Ada dumna, jak głowę wysoko
              trzyma. Samą swoją postawą mówi :Zobaczcie na co mnie stać!! Świat
              zawojuje z takim charakteremsmile Dobrze że dostałyście zastrzyk dobrej
              energii i zapału-oby tak dalej smile
              • net79 Re: po turnusie:) 18.04.09, 21:29
                Dziękuję kochana i tęsknie cmokamkiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka