Dodaj do ulubionych

Hugh Laurie

19.05.11, 21:29
"Jakiś czas temu Hugh Laurie napisał książkę pt. "Handlarz bronią". Po lekturze tej powieści powieści mało kto zaliczył go do grona pisarzy, wszyscy jednak docenili jego niezwykłe poczucie humoru. Nie inaczej będzie chyba w przypadku "Let Them Talk"."

www.youtube.com/watch?v=sQsfwqIJuj8
Obserwuj wątek
    • elissa2 Re: Hugh Laurie 19.05.11, 21:29
      kultura.dziennik.pl/telewizja-i-seriale/artykuly/336492,hugh-laurie-jest-lepszy-nawet-od-house-a.html
    • elissa2 Re: Hugh Laurie 19.05.11, 21:44
      – Pewnego dnia usłyszałem w radiu piosenkę – wspomina aktor. – Jestem pewny, że była to "I Can't Quit You Baby" Williego Dixona. Ona zmieniła moje życie. Wkroczyłem do świata bluesa. Na "Let Them Talk" Anglik prezentuje talent wokalny i pianistyczny. Wspierają go gościnnie między innymi Tom Jones, Irma Thomas, Dr. John, Allen Toussaint. Hugh Laurie nagrywał swoje wersje bluesowych klasyków w Los Angeles i w Kingsway Studios, znajdujących się w słynnej francuskiej dzielnicy w Nowym Orleanie. Za produkcję odpowiadał laureat Grammy, Joe Henry. Aktor zmierzył się na albumie z klasykami autorstwa Lead Belly'ego, Roberta Johnsona, Raya Charlesa, Louisa Armstronga czy Fatsa Wallera.

Zasłuchiwał się najpierw w amerykańskich gitarzystach, jak Lead Belly, Blind Lemon Jefferson, Son House, Muddy Waters, a potem przyszedł czas na pianistów: Pete’a Johnsona, Meade’a Lux Lewisa, Memphisa Slima, Professora Longhaira.
    • elissa2 Hugh Laurie - "All we gotta do" 20.05.11, 21:12
      www.youtube.com/watch?v=P_5d-bHFe48&feature=feedf
      big_grin big_grin
      • sliceoflife Re: Hugh Laurie - "All we gotta do" 11.01.12, 21:07
        Album jest świetny smile
        Bardzo odprężający...
        lifeandanythingelse.blogspot.com/2012/01/dr-house-czy-dr-blues.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka