Dodaj do ulubionych

podkast Joe Rogan Peter McCullough

16.12.21, 19:22
open.spotify.com/episode/0aZte37vtFTkYT7b0b04Qz
Podkast ten dotyczy braku wytycznych ze strony tzw. Ciała Medycznego, jak i czym leczyć pacjentów w początkowej fazie covidu, zanim trafią do szpitala z ciężkimi objawami. Wg tego pana jest to absolutnie podstawowa sprawa w czasie pandemii pomóc choremu zanim jest za późno, lecz nie ma w ogóle badań a ten temat, żadne specyfiki, takie jak te, o których już wszyscy pokątnie slyszeli ( remdesivir, ivermectin, cośtam...chloroquine) nie są dopuszczone do użytku.
Szczepionkę zaczęto dystrybuować w grudniu 2020 a od marca 2020 była pełna cisza, czym covida ugryć.
PM twierdzi, że niewiedza ludzi, niekompetencja lekarzy, zachowania stadne, strach przed byciem 'na widelcu' i monetarne względy firm farmaceutycznych , ktore przez polityków kontrolują narrację na temat szczepionek doprowadzają do sytuacji jaka jest obecnie. Pe podkast jest gęsty i czułam słuchając go mieszankę irytacji bo PM brzmi czasami jak nawiedziony, a czasami z przerażeniem, bo po prostu, znając ludzką naturę, wierzę mu, że w co najmniej 80% jest tak, jak on mówi. I to jest przerażające, ta puszczona machina, te protokoły, te maski dla zaszczepionych, te szczepionki dla tych, którzy odchorowali, to naginanie statystyk, i za Wikipedią twierdzenie że
"Peter Andrew McCullough (/məˈkʌlə/;[1] born December 29, 1962) is an American cardiologist.[2] He was vice chief of internal medicine at Baylor University Medical Center and a professor at Texas A&M University.[3]

During the COVID-19 pandemic, McCullough promoted misinformation and falsehoods about COVID-19, the COVID-19 vaccine, and COVID-19 treatments.[4][5][6][7][8][9]
"
to Orwell już. Takie jest moje osobiste odczucie.
Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: podkast Joe Rogan Peter McCullough 16.12.21, 22:52
      Mnie sie zawsze zapalaja czerwone swiatla kiedy ekspert ma az takie parcie na media i przedstawia sie skromnie jako najbardziej publikowana postac w swojej dziedzinie, znaczy sie 'moi drodzy, ja wiem wszystko a nawet wiecej' ;')

Szkoda ze nie robia debat live ale z udzialem kilku ekspertow po obu stronach zapatrywania sie na sprawe, wowczas od razu wychodzi jakie kto ma mocne argumenty, albo na ile sa one pod publike.

Rzeczywiscie byl taki podcast u Rogana:

In August, one of his guests poured cold water on his comments and the misinformation being spread about the virus and vaccine which she said are “causing harm”.

Among the conspiracies she sought to debunk were that Covid-19 is “not that bad” and that “vaccines basically don’t prevent transmission”.

Dr Rhonda Patrick pushed back at Mr Rogan’s comments about young people not needing to get the vaccine, saying that the risks of getting dangerous side effects from the vaccine are small.

She said that strokes, blood clots, and myocarditis – rare side effects from the vaccine – among young people were on the rise prior to the vaccine rollout and that they are still more common in people who are unvaccinated.

“If you look at the data, young people are also experiencing those things at a higher rate,” she said.

“You’re either going to get infected with SARS-COV-2, most people are eventually, we’re all going to be exposed to it, so you’re either going to be vaccinated when you’re exposed to it or you’re not,” she said.

“People are dying from heart attacks and blood clots, and even myocarditis, 100-fold times more than the vaccines.”

A w praktyce naduzycia zapewne beda, ze strony firm farmaceutycznych, chcacych zapewne handlowac jak najdluzej, choc jak ktos uwaza ze ma zelazna wiedze w temacie i wszystko to pelna sciema to jest proste rozwiazanie. Zarazic sie umyslnie wirusem, przechorowac i miec wolne, taki ozywieniec jest zdaje sie zwolniony z nagabywania o szczepienia itp. pierdoly.
    • jan_stereo Re: podkast Joe Rogan Peter McCullough 16.12.21, 22:57
      Dodam moze jeszcze ze 99% ludzi to zdezorientowana masa, nie majaca czasu ani sil przerobowych aby filtrowac rozne newsy, czesto szukajaca czarno-bialych, latwych do zapamietania rozwiazan i taki target jest wykorzystywany przez obie strony. W koncu wirtualny swiat to pieniadz, a jednoczesnie tez i przyszlosc.
      • shachar Re: podkast Joe Rogan Peter McCullough 17.12.21, 14:22
        Ile masz przykładów ze swojego życia, ze swojego otoczenia, ile razy widziałeś na własne oczy, jak ludzka niewiedza została wykorzystana przeciwko jakiemuś osobnikowi? Ile razy widzialeś system działąjący w całej swej krasie?
        Ja mam całą masę przykładów. Na mniejszą skalę, ale mechanizm działa tak samo. Rucha się ( pardon my French) ludzi na lewo i prawo, wykorzystując ich słabe rozeznanie w dziedzinie, brak wiedzy i generalne poczucie, że usługodawca z definicji działa w ich interesie. To jest, moim zdaniem, najbardziej karygodne, mylne i naiwne podejście. Jeśli czegoś nie wiesz, nie wiesz nawet jakie zadać pytanie, żeby uzyskać konkretną odpowiedź, jeśli nie zadajesz pytań, ufając, że przecież to niemożliwe, aby działano przeciwko twojemu dobru, zakładasz, że jakośto będzie, to wszystko będzie wykorzystane na twoją niekorzyść. System (każdy) powstał po to, aby maksymalizować zyski. Jeśli komuś przychodzi do głowy coś innego, to jest głupi i naiwny i odpowie za swoją głupotę prędziej, czy później.

Dlatego cieszę się, że są ludzie, którzy zadają mało wygodne pytania mimo rozlicznych ograniczeń w mediach. Jeszcze 2 lata temu byłam jak ten naiwny dzieciak, wierzyłam w lekarzy, w polityków, trochę mi łuski z oczu spadły od tamtych czasów.. choć pozostała mi wiara w Św. Obamę wink
        Widzę co się dzieje w mediach, jak wiadomości są manipulowane, dopuszczające do głosu tylko jedną stronę. Ale tak jak powiedziałeś, większość jest jescze tak naiwna jak te dziadki w Polsce z lat 90-tych którzy otrzymywali wiadomość, że wygrali wielką nagrodę, tylko muszą coś tam wpłacic, żeby ją móc odebrać. Większość wciąż wierzy w słowo pisane, w gazety w tv....

A dla rozweselenia , w aucie słucham podkastu Lex Fridman Norman Naimark o ludobójstwie. Może trochę dziwny wybór, ale Norman ma taki piękny radiowy głos smile a poza tym sam się właczył bo spotify mi przeskakuje z audycji na audycję, chamy chcą mnie zmusić do wykupienia abonamentu za premium, a ja im odmawiam, więc mi przeskakują. Nic nie dzieje się bez przyczyny, więc na pewno jakiś pożytek z wysłuchania tego nastąpi.
        • jan_stereo Re: podkast Joe Rogan Peter McCullough 18.12.21, 16:48
          Ja nie ufam zadnej ze stron medialnych konfliktow bo kazda ma swoj ciemnawy interes i prawie nigdy nie jest on zgodny z moim, tak jak w polityce, kiedy PiS sie naparza z jakimis popluczynami po PO itd. Z drugiej strony cenie sobie logike wypowiedzi, jej wenetrzna spojnosc i skromnosc w pewnosci siebie, jak tego nie ma to delikwent nie ma u mnie za wiele do ugrania. Nietrawie tez wrecz chronicznie walenia w beben i nawolywan do rewolucji, no bo to przyciaga wiecej oszolomow niz osob rozsadnych, nawet jesli cel jest przykladny, choc zapewne pozwala zarobic duzo 'lajkow' ;')

Z lektury do 'spania' lubie sobie posluchac na youtubie 'kosmiczne opowiesci', ot glownie dla spokojnego glosu autora, ktory zostawia jakis tam wolny obszar dla sluchacza aby sam ocenil temat na konice, ale jednak sposob mowienia decudujacy jest ;')
    • shachar Re: podkast Joe Rogan Tim Dillon 02.09.22, 16:11
      Rants Tima Dillona , które on wyjmuje ze swojego kapelusza o tak, są fascynujące dla mnie jako słuchacza- kierowcy samochodowego w korkach, przenoszą mnie w inne wymiary, może słuchania kiedyś listy przebojów Piotra Kaczkowskiego z kolegami z podwórka, podobny poziom satysfakcji. Na już muszę zaprzyjaźnić się z jakimś outrageous geyem. Tu próbka talentu
      www.youtube.com/watch?v=yqeuS43-69E
      Całość na spotify
      open.spotify.com/episode/0U3oRODnrft3edzbNAAHcT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka