elf_15 22.12.09, 00:10 interia360.pl/artykul/masochizm-przy-uzyciu-pesety-i-cazkow,21595 www.papilot.pl/article/3214/Wasze-listy-.html Spotkałyście się z czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elf_15 Re: acne exoriee 22.12.09, 00:31 Czy psycholodzy/psychiatrzy zajmują się leczeniem tego? Wiesz może coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: acne exoriee 22.12.09, 00:53 Dla psychiatrów/psychologów to wyjątkowo rzadkie schorzenie, należałoby znaleźć konkretnego i się zapytać. Można to podciągnąć pod nerwicę natręctw. Odpowiedz Link Zgłoś
elf_15 Re: acne exoriee 22.12.09, 19:40 Czyli będzie ciężko, bo u mnie w mieście znam tylko dwie przychodnie, gdzie przyjmują psycholodzy albo psychiatrzy na NFZ. A najpierw będę musiała się zarejestrować, potem czekać 2 miesiące, możliwe, że jak już pójdę na wizytę, to okaże się, że lekarz się tym nie zajmuje. I dopiero wtedy mogę się zarejestrować do innego z tej przychodni:/ No a może Wy znacie jakieś metody, jak z tym walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: acne exoriee 22.12.09, 22:13 Spróbuj zacząć od wizyty u psychologa. Może w twojej przychodni pierwszego kontaktu będą mogli kogoś polecić. Psycholog pomoże ci określić, czy rzeczywiście jest tak, że to dłubanie sobie w twarzy jest jakimś patologicznym problemem. Bo to, że człowieka korci, żeby się "iskać", to zupełnie naturalny odruch Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: acne exoriee 22.12.09, 00:44 Owszem, mnie się to zdarza w przypadku takich paskudnych, głęboko siedzących ropnych guli Odpowiedz Link Zgłoś