Dodaj do ulubionych

Bomba pod Bydgoszcza !

12.05.23, 23:23
krotko w temacie. bez wzgledu na to czy
Blaszczak byl powiadomiony czy nie, powinien byc wypierdolony z rzadu.
Duda ma okazje, moze juz ostatnia, pokazac ze jeszcze ma jaja.
nie wyobrazam sobie, by ruska bomba przeleciala pol Stanow i minister obrony
pozostalby na stanowisku.
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Bomba pod Bydgoszcza ! 13.05.23, 06:50
      Tak w całej okazałości wyglądają rządy tych pisowskch dyletantów.Wszystko polega na propagandzie:dużo naobiecywac(milion aut elektrycznych w 5 lat-nie zbudowali przez 8 ani jednego;100 tys mieszkań socjalnych-moze z 5 tys fatalnej jakości),nie wspominać nic o realizacji,przykrywać i zasłaniać niewygodna prawdę (od pół roku wiedzieli i rosyjskiej rakiecie ale nie poinformowali opinii publ a najgorsze że nic nie zrobili żeby zapobiec tego typu zdarzeniom )
    • shachar Re: Bomba pod Bydgoszcza ! 13.05.23, 13:43
      O właśnie poczytałam sobie o tej rakiecie. No i co Polska miałaby zrobić, zacząć napierdalać w Ruskich? I jak można nie dopuścić do tego typu zdarzeń? A poza tym to moim zdaniem nie jest tak, że Polska to jakaś oddzielna wyspa i wszystko jest na głowie jednego niekompetentnego generała, czy nawet dowódcy wojsk. Tu czujki NATO są na najwyższych słupach i ta machina działa adekwatnie do sytuacji. Ja bym tam nie słuchała wszystkiego, co dziennikarze mielą , bo oni szukają przede wszystkim materiału na sensację. Czy zostaliśmy zaatakowanie przez Rosjan? W taki sam sposób zapewne jak zostaliśmy zaatakowani przez Ukrainę tym pociskiem pod Białymstokiem. Jesteśmy o rzut onucą od rejonów gdzie trwa wojna i takie rzeczy będą się jeszcze zdarzać.
      • krytyk2 Re: Bomba pod Bydgoszcza ! 13.05.23, 14:42
        Z tymi czujkami Nato masz rację ,ale w końcu to na nas przypada najwieksze obciążenie odpowiedzialnością.Jest taka sytuacja ,ze coś wlatuje w naszą przestrzeń powietrzną i co ?W tym momencie nie wiemy czy to jest rakieta uzbrojona czy nieuzbrojona a może uzbrojona w głowice jądrową .Dopiero po czasie możemy machnąć ręką -ach ,ta była nieuzbrojona !
        Dzisiaj w nocy z kolei wykryli jakis balon obsewrwacyjny z Białorusi,doleciał do wysokości Rypina i zniknął i co?Teraz go szukają wojska terytorialne.Ja się pytam -to od czego mamy wojska przeciwrakietowe ?
        w jednym i drugim przypadku powinni odpalić natychmiast rakiety przeciwrakietowe czy lotnicze i można wtedy powiedzieć ,że ktoś odpowiedzialny za przestrzeń powietrzną zdał egzamin z odpowiedzialności za bezpieczeństwo kraju.
        • shachar Re: Bomba pod Bydgoszcza ! 13.05.23, 16:52
          To dlatego, że wszędzie pracują takie ciemięgi, o których wspomniałam w sąsiednim wątku. Baran barana baranem pogania. Nie mogę o tym czytać, bo normalnie wzięłabym pałę i napierdalała po łbach, aż by się nauczyli. A może to właśnie dopuszczalny luz w systemie, tu pierdolnie bomba, tam pierdolnie i wszystko gra. Na 92%
          • taniarada Re: Bomba pod Bydgoszcza ! 13.05.23, 20:54
            Tam były dwie rakiety jedna ukraińska ,a druga ruska ktora ją goniła albo odwrotnie . Specem od balistyki nie jestem
            ale dlaczego nieuzbroiona rakieta
            miałaby rozpaść się na milion kawałeczków .
    • dodupiec1 Re: Bomba pod Bydgoszcza ! 16.05.23, 22:18
      Naprawdę w to wszystko wierzysz?

Pomijając, że w necie są opinie że była wystrzelona spod Mrągowa, jako prowokacja, ale nie ma znaczenia.

Ale wszyscy wierzą, że ROSYJSKA i NIEUZBROJONA.

I naprawdę wierzysz, że ruskie mają za dużo kasy i walą w nas NIEUZBROJONYMI rakietami? Tak dla jaj? Taka rakieta kosztuje w chuj kasy. Ale co tam, stać ich na próbę...

A ponadto: podobno nie była to rakieta balistyczna, tylko taka, co leci wbrew radarom bardzo nisko.

I co ? Przeleciała w grudniu przez pół Polski i nie dośc, że system wykrywania jej nie zauważył, ale też nikt z mieszkańców, na wysokosci kilkudziesięciu metrów? Że nie mówię o hałasie...

No weź...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka