Dodaj do ulubionych

Trzeba zyc nijako

23.08.25, 22:31
Ani dobrze ani zle, tak zeby nie zalowac odjazdu z tego padolu. Jak zyjesz pieknie, to zal odjezdzac. Jak zyjesz zle to zalujesz, ze spierdoliles zycie.
Wiec zyj nijako, z dnia na dzien, bez ups and downs.
Tak jakby cie nie bylo, obok wydarzen. W nic sie nie angazuj, niczego nie pragnij, z niczym nie walcz, to I tak nie ma sensu.
Najbardziej nijakim zajeciem jest spacer po lesie.
Tylko Tam nalezysz.
Ahoj.
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Trzeba zyc nijako 23.08.25, 23:10
      Nie wiem co ci odpowiedziec Imek. Wlasnie dostalam wiadomosc z Polski, ze corka mojej stepmom idzie pod noz po raz kolejny w tym roku. Wycinaja jej fragmenty jelit, to co zostaje, nie pracuje. A ja tu siedze na kanapie wsrod traw, zabawiam psy koscmi, czytam Ocean, i nie uzmyslawiam sobie, jakie to szczescie.
      • shachar Re: Trzeba zyc nijako 23.08.25, 23:14
        Szczescie
        • shachar Re: Trzeba zyc nijako 23.08.25, 23:29
          Nie wiem, jak trzeba zyc, niech kazdy rozkminia to sobie, jak chce. Lubie piekne rzeczy, jak kazdy.
      • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 23.08.25, 23:40
        Nie oczekiwalem zadnej odpowiedzi. Moja siostra, ktora nigdy nie palila dostala raka pluc pare miesiecy temu. Nie wspominajac, ze 3 lata temu jej syn zmarl na bialaczke. Siostra zony mojego syna 6 tygodni temu powiesila sie. 25 lat, kliniczna depresja.
        Zycie to death row.
        Dlatego trzeba zyc nijako. Ot tak sobie, smiac sie, przytulac psa, I wszystko miec w dupie.
        Rozumiem doskonale to o czym piszesz.
        Been there, done that.
        • shachar Re: Trzeba zyc nijako 24.08.25, 00:25
          Jestesmy szczesliwymi ludzmi Imek, chocby dlatego, ze mamy siebie..Jakkolwiek to jest niezreczne/nieudaczne, to tak jesr.
          • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 24.08.25, 00:45
            Chyba tak, bo tylko Ty i ja mozemy popitolic gdy inni juz spia. Widzisz, jak niewiele trzeba do szczescia?
            • shachar Re: Trzeba zyc nijako 24.08.25, 01:27
              U mnie wlasnie Sam i Bob pogonili 3 sarny. Slonce juz zaszlo, ale wciaz widno. Przepieknie!!
              • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 24.08.25, 01:39
                Jestem o "godzine" mlodszy z moim Central Time. Nareszcie dobra temperatura outside. Czekam na jesien.
                Lipiec i sierpien moglyby nie istniec dla mnie. W Polsce kochalem te miesiace.
    • krytyk2 Re: Trzeba zyc nijako 24.08.25, 23:20
      No nie!!!
      Co za pokręconą masz nihilistyczna logikę!!!
      Trzeba żyć na maksa, pięknie!
      Łapać wszystkie okazje , żyć intensywnie - wtedy umierając będziesz żałował mniej. Powiesz sobie - to już koniec, robiłem co mogłem, wykorzystałem wszystkie możliwości, niczego nie straciłem , niczego nie żałuję
      • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 24.08.25, 23:55
        a iii ty, nie bedziesz chcial stracic tych osiagniec.
        To nalog. Lepiej sie zegnac nie majac nic.
    • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 25.08.25, 18:20
      Zeby nie bylo nieporozumien. Ja na ten swiat przybylem by obserwowac, nie dzialac, nie zmieniac, nie explorowac. Wole byc, niz dochodzic.
      Wole obserwowac tanczacych niz tanczyc. Wole jesc niz gotowac. Wole czytac niz pisac. Wole chodzic niz biegac. Wole obserwowsc piekno kwiatow, niz zastanawiac sie co sie dzieje wewnatrz kielicha.
      Widzisz krytyku, tym sie roznimy I ani twoja filozofia zycia "pelna para" ani moja "nijaka" nie podlegaja dyskusji i krytyce. Sa takie i juz. Mnie by dobila Twoja harowka w ogrodzie, a Ciebie pewnie moje przygladanie sie gorom bez proby wejscia na nie.
      Wayne jest by sobie uswiadomic swoje podejscie do zycia i zyc pelnia na swoj sposob.
      Amen.
    • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 26.08.25, 11:20
      Trzeba tak zyc abys mial serdecznie dosc tego zycia jak juz bedziesz szedl do bram nieba big_grin
      • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 26.08.25, 13:32
        Bingo
        • shachar Re: Trzeba zyc nijako 14.10.25, 14:04
          taki buddysta wyskoczyl na mnie dzis z instagrama. Nie wiem dlaczego ciagle o tym mysle, juz od godziny
          • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 14.10.25, 17:55
            Teoretycznie nie powinnas juz myslec o tym co sie stalo godzine temu, to juz martwa przeszlosc wedle buddysty, musisz sie skoncentrowac na tu i teraz, tako rzecze lysy mnich smile
        • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 14.10.25, 16:15
          Nie badzta takie pazerne
          Czas by zakupic kalesony pancerne
          Gdy z dupy drony i tomahawki
          Poszarpia wasze nogawki
          Gdy wiatry w porywach
          Rozpruja zwieracze
          Kto wam pomoze biedni
          Ciulacze?
          Jest jedna rada na ten bol srogi
          Za pas brac nogi
          I w te pedy do bliskiego Spolem
          Kupic pancerne z patriot ostrzegaczem
          (Jam bron boze nie wojennym podzegaczem)

Czuwaj! i Czolem!
    • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 14.10.25, 17:58
      a_iii_ty napisał:

> Najbardziej nijakim zajeciem jest spacer po lesie.

Zwlaszcza jak ten las jest nijaki smile
    • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 25.10.25, 00:04
      Jestem pewien ze teraz nijako podrygujesz w jakiejs egotycznej okolicy do rytmu One night in Bankok smile
    • shachar Re: Trzeba zyc nijako 26.10.25, 13:53
      Jak zyjesz pieknie, to zal odjezdzac. Jak zyjesz zle to zalujesz, ze spierdoliles zycie.

Szczerze wierze, ze kazdy dzien jest szansa na nowa mysl, nowa rozrywke myslowa w zwiazku ze swoim zyciem. Wczoraj przy okazji przegladania redditu, w sub r/roastme natknelam sie na wymoczka z jajowata glowa z opisem enneagram 4w5, wiec zaczelam przegladac co to jest ten enneagram 4w5. Potem oczywiscie zrobilam sobie test , za wyniki nie chcialam placic ale przeczuwalam silny wynik w strone indywidualizmu z naciskiem na natretne mysli alienacji od reszty. Dobra rzecza z tego calego zajscia bylo natkniecie sie na porade, zeby ulzyc sobie i swiatu, nalezy wyjsc z wlasnej dupy, ze tak powiem i nie wierzyc we wszystkie mysli, jakie sie ma na swoj temat. Bardzo odswiezajace!
    • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 14.12.25, 21:03
      Mialem jechac do Pragi na kilka dni ale zwyczajnie mi sie nie chce, pociagi przezywaja jakis kosmiczny szczyt, a i kazdy goni z miejsca na miejsce obecnie, latwo gdzies utknac, zapragnalem wiec pozyc sobie nijako w domowym zaciszu.
      • rzeka.suf Re: Trzeba zyc nijako 15.12.25, 16:18
        starosc big_grin
        ja wybralam sie do madrytu aplikowac o paszport/poki co nie dostalam prawdziwie polskiej odmowy/, autobusem nocnym, gdyz pamietalam, ze to dobre rozwiazanie: osiem godzin, mozna spac, a rano jestes w madrycie, akurat zeby pozalatwiac urzedowe sprawy.
        tyle, ze nie wzielam pod uwage, ze organizm z wiekiem przestaje lubic takie opcje. cala noc skurczow nog, jakiejs ekwilibristyki desperackiej, zeby 'sekunde' po zasnieciu uslyszec estamos llegando a madrid
        a tam zimno jak w polsce tyle ze zamiast sniegu jakis lodowaty deszcz.
        zdecydowanie wole nijakosc oczekiwania na wyslanie paszportu kurierem niz ponowna zimowa wyprawe do stolicy.
        wracalam za to pociagiem, do 280km/h w wagonie dla lubiacych cisze. pierwszy raz w zyciu jechalam szybka koleja z biletem. zdecydowanie przyjemniej niz w kiblu.
        poza tym refleksje takie, ze kiedy wszedzie kroluja sieciowki plus wszystko jest online, to spora czesc innosci miejsce traci. przynajmniej zima, w marznacym deszczu.
        • rzeka.suf Re: Trzeba zyc nijako 15.12.25, 16:29
          a, i rajstopy pod spodniami, zmora ludow polnocy.
          i wielosc warstw ubrania utrudniajaca zwawe przemieszczanie sie.
          i chodniki zaslane mokrymi zoltymi i czerwonawymi liscmi jako akcent kolorystyczny przelamujacy dominujaca szarosc.
          w maladze klimat idealny, delikatnie cieply, nawet pomimo braku slonca. bez tej zimnej wilgoci tutejszej.
          • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 15.12.25, 18:02
            Jechalem do Madrytu w maju z Alicante, super polaczenie pociagiem, a ze za dnia to i widoki za oknem. Autobusem tyle godzin to chyba 15lat temu ostatni raz tyle sie tluklem, do Szkocji z Londynu, nogi nie moje, tylko dla karlow takie atrakcje. Dostaniesz hiszpanskie papiery to do Czile mozesz potem jechac sie osiedlic.
        • shachar Re: Trzeba zyc nijako 19.12.25, 01:59
          Wczoraj mialam do rozwazenia propozycje pojechania do Atlanty samochodem z psami na szybko, odmowilam energicznie. Wczoraj tez przeczytalam gdzies, ze starzenie sie to aktywne szukanie wygody. No i chuj, jak to mowia.Do kiedy mozna zaprzeczac faktom?
          • extramuralruraoccasional Re: Trzeba zyc nijako 19.12.25, 14:34
            No i chuj. Święte słowa.

- Ładnie Pan tańczy!
            - Bo ja, to się proszę Pani, w tańcu nie pierdolę...
            - Ooooch, ale Pan się brzydko wyraża!
            - No i chuj, ale ładnie tańczę...

big_grin
    • shachar Re: Trzeba zyc nijako 19.12.25, 02:39
      Czytam Twoj zalozycielski wpis w tym watku Imszczyslawie i zastanawiam sie, nad jego sensem.
      Po pierwsze skad wiesz, bo jeszcze nie odjezdzales po pieknym zyciu, czy zycie piekne powoduje zal. Wrecz przeciwnie, mowia, ze powoduje zgode na odejscie, po maksymalnym wykorzystaniu swojego potencjalu.
      Poza tym, stoicy nie do konca oddaja cugle w cudze rece. Jestem pewna, ze promuja odwage zmierzenia sie z przeciwnosciami, ktore sa do ogarniecia, chocby powodowaly wielki wysilek, wewnetrzny, lub zewnetrzny. Zycie w masle, zeby jakos zoptymalizowac i zminimalozowac bol zycia to nie jest metoda na dobre zycie.
    • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 20.12.25, 15:14
      www.facebook.com/reel/680727474975932/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
      • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 20.12.25, 17:11
        Lepiej bys jaka nijaka gre zapodal.
    • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 21.12.25, 17:14
      www.facebook.com/reel/1541620743704935/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 22.12.25, 17:21
      www.facebook.com/reel/2003620790370423/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
      • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 22.12.25, 19:09
        My nie mamy kont na facebooku.
    • shachar Re: Trzeba zyc nijako 24.12.25, 02:55
      Wpis nr 25125. Mysle, ze kazdy zasluguje na drugie podejscie, ale nic takiego sie nie wydarzy. Przynajmniej na naszym etapie nic o tym nie wiemy. Ale jesli jest to gra , to mimo wszystko nie wiadomo, co podbija twoja pozycje.
    • a_iii_ty Re: Trzeba zyc nijako 20.01.26, 01:00
      Zawsze mnie to intrygowalo...
      • jan_stereo Re: Trzeba zyc nijako 23.01.26, 11:49
        No nie wiem, pieski w mojej okolicy masowo stroja sie w ocieplane kubraczki.

Ps. Pamintaj ze klimat sie zmienia, kiedys bylo duzo cieplej i pierwotni nie siedzieli w swych jaskiniach calymi dniami przy biurku wiszac na kompie, wiec nie mieli bolu blecow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka