Dodaj do ulubionych

6G is coming

09.09.26, 19:58
www.facebook.com/share/v/18wbAr2rxR/
Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: 6G is coming 09.09.26, 20:08
      www.facebook.com/share/r/1DPFs188nS/
    • jan_stereo Re: 6G is coming 09.09.26, 21:50
      Osoby co pisza te teksty nie maja zielonego pojecia o fizyce i dodawaniu, wypisuja wiec bzdury, pewnie celem reklamowego zainteresowania.
      • a_iii_ty Re: 6G is coming 09.09.26, 22:17
        Zebys sie nie zdziwil...
        • a_iii_ty Re: 6G is coming 10.09.26, 00:18
          50 lat temu jakby ci ktos powiedzial, ze bedziesz kiedys nosil w kieszeni telewizor, aparat fotograficzny, telefon, dojscie do swego banku i bedziesz mogl placic rachunki, sluchac muzyki, ogladac olimpiade z drugiej polkuli I wszystko wielkosci talii kart to pewnie bys go w swoim stylu wysmial...
          Jasiu, wyobraznia nie jest twoja silna strona.
          • jan_stereo Re: 6G is coming 10.09.26, 15:19
            Po to jest matematyka i fizyka zeby z nich korzystac i zeby nie trzeba bylo sobie wszystkiego wyobrazac i zgadywac, czesto wyolbrzymiajac.
    • shachar Re: 6G is coming 10.09.26, 18:49
      Mi osobiscie bardzo podoba sie watek 'moje wczesne oznaki zdziadzienia', prowadzony przez pana Wiecka na instagramie. Tak wiec dorzuce od siebie, ze czuje, ze jedzenie podgrzewane w mikrofalowce powoduje u mnie jakiegos raka. Na szczescie dobra strona mojego tkwienia w XVI wieku jest fakt, ze nie chodze po zadnych tzw. lekarzach. Juz sie napatrzylam na to doborowe towarzystwo ekspertow i nie mam dla nich szacunku. Ot rzemieslnicy, jak my wszyscy.Po prostu, jak za Cwieczka, nie badam sie na nic. Nic by to nie pomoglo, a przynajmniej $1,500 miesiecznie w kieszeni.
      • a_iii_ty Re: 6G is coming 10.09.26, 19:47
        Masz racje z tymi tzw. lekarzami. Dobrzy sa tylko w razie wypadku itp. Tzw. Interwencyjna medycyna.
        Poza tym, technologia zaszla tak daleko, ze jakikolwiek test zawsze cos znajdzie, a co za tym idzie nastepna porcja pigul. Mialem robiona catheterzacje, nic powaznego nie wykryli, ale moj wellness chart pokazal dluga liste
        Problemow, chyba 8 czy 10. Pytam kardiologa co z tym zrobic, jego odpowiedz mnie kompletnie zaskoczyla.
        Mowi: a to sa nic nieznaczace sprawy, computers sa tak dzisiaj wykalibrowane, ze najmniejsze nic nie znaczace
        Odchylki od tzw. normy sa pokazane. Ja sie pytam?, to po co to figure na liscie moich problemow.
        On na to: to dla firmy ubezpieczeniowej, ktora placi nam ...za leczenie! No kurwa jego maciora! Powiedzialem mu,
        Zeby to usunal z mojej karty, co zaraz zrobil.
        Sodomia i Gomoria.
        • shachar Re: 6G is coming 11.09.26, 14:33
          Jeszcze wracajac do madrosci medycznych, taki temat naokolomedyczny, raczej dietetyczny. Zastanawialiscie sie kiedys, i badaliscie, stosujac rozne metody 'zdrowego' odzywiania, ile trzeba zjesc jakiegos produktu, zeby doscignac tzw. rekomendowana dzienna dawke danej substancji? Np. zeby tylko potas spozyty w wystarczajacej ilosci, o takie cos
          " To meet your daily potassium goal using only bananas or potatoes, you need to eat roughly 8 medium bananas or 4 medium potatoes for men, and 6 medium bananas or 3 medium potatoes for women"
          A gdzie reszta? Kiedys sprawdzalam mineral po minerale i wyszlo, ze trzeba jesc non stop caly dzien, a to 2 puszki fasoli, 2 piersi z kury, 2kg zieleniny, a jak wypijesz butelke wina, to musisz sie leczyc caly tydzien, bo to jest bardzo szkodliwe. Kurde, ludzie za wczesnie maja dzieci, kiedy sami sa jeszcze idiotami, wiec nie moga im nic madrego przekazac, dlatego wielopokoleniowe rodziny sa wazne. Taki dziadek z babcia juz wiedza, ze to wszystko chuj. Niby ten chirurg spiewal juz o tym dawno temu, ale mu nie wierzylam, myslalam, ze to zbyty pod publike smile
          Dobra, ide leczyc.hehe
          • jan_stereo Re: 6G is coming 11.09.26, 17:54
            Nie da sie przyswoic wszystkich mineralow i witamin z samego pozywienia, zwlaszcza ze nie przyswajamy 100%, dlatego ja zdecydowalem sie na suplementacje, choc nie przesadzam tutaj. Warto tez robic post przerywany, co 2 tygodnie nie jem przez 36 godzin tylko pije plyny, nie wiem czy dziala zdrowotnie ale czuje sie psychicznie lepiej po tym.
            • shachar Re: 6G is coming 11.09.26, 19:10
              Mam pelne dwie szuflady szafki nocnej suplementow. I kazdy, moim zdaniem, potrzebny. Kupilam sobie taki rozdzielnik tabletek na kazdy dzien tygodnia, slicny, kolorowy, pastelowy i zanioslam go do pracy, zeby sie suplementowac. Tabletek bylo tyle, ze pudeleczka sie nie zamykaly. A ze zaczelam eksperymentowac z 20:4 dieta IM, to wychodzilo mi, ze rano jem sniadanie, tyle w supplementach bylo po prostu materialu, ktory sie nijak nie kwalifikowal jako zero kalorii. Cala mala garsc tabletek, to nie jest nic. Wiec mnie to zdenerwowalo, ze mi sie dieta nie uda smile Ostatnio biore tylko cynk z rana i magnez wieczorem, bo malo konsekwentna jestem, i nie mam tez czasu rozkladac te tabletki. Kiedys je wszystkie zjem, ale to jeszcze chwile potrwa. No a w miedzyczasie internet mnie namowi do kupienia nastepnych!

Wracajac do tych norm mineralowi innych pierwiastkow potrzebnych; moim zdaniem to jest jeszcze jeden przyklad tego, ze medycyna wspolczesna nie patrzy calosciowo, ale fragmentami. Specjalisci od cynku pchaja cynk, a ci od magnezu-magnez. Normy sa zawyzone.Trzeba byloby zuc nawet we snie te nasiona dyni, naprzemian z borowka.
              Jednego nie rozumiem; nawet weterynarz wie, ze najzdrowiej dla psa jest jesc raz dziennie, a jak cierpi ponad miare -uspic. Dlaczego ludzie takie hocki-klocki odstawiaja z medycyna, jest wtedy zrozumiale, kiedy sie w to wkluczy element monetarny. A my sobie z Imkiem uszyjemy kapelusze z blachy falistej, zeby nas G6 nie sieklo i bedziemy zdrowo zyli do samej smierci. Nie wiem nawet co myslec o tym G5, ale wiem, ze przy G5, kiedy slucham spotify i dziala google maps, telefon rozgrzewa sie do czerwonosci i musze go studzic.
              • a_iii_ty Re: 6G is coming 11.09.26, 19:45
                Hahaha, zawsze powtarzam moja babke. Nawet nie wiedziala co to dieta, yoga, spacery, suplementy
                I lekarstwa. Miala mleko od somsiadki, swoje kury, mieso od lokalnego masorza, zielona salate od siostr zakonnych i piwo z lokalnej rozlewni. Zyla 95 lat bez zadnej demencji. Miala zawsze nadwage I pewnie cisnienie "to the roof" choc nigdy nie mierzyla. Jak upadla w ogrodzie I zlamala noge to w 3 dni ja w szpitalu wykonczyli. Gdyby tylko noge zlozyli to pewnie do 100 by dociagnela.
                "Opieka" lekarska zabija wiecej ludzi niz nam sie wydaje.
                Sniadan juz nie jem, dopiero w poludnie cos na ruszta wrzucam, potem okolo 4pm, to wszystko.
              • jan_stereo Re: 6G is coming 11.09.26, 19:48
                Telefon sie rozgrzewa bo bateria/procesor sie rozgrzewa w tych super smartfonach z milionem mega obciazajacych ja aplikacji napierdalajacych w tle. Kup sobie telefon dla emeryta na 5g i bedzie chlodny, o dziwo, nawet podczas rozmowy.

Ja jem tylko kilka tabletek, chlorella i zielony jeczmien sprasowane w tabletki, 5 sztuk rano i juz mam w dupie wszelkie salaty, do tego jedna tabletke z cala gama witamin grupy B oraz co drugi dzien polykam 1 tabletke magnezu, no chyba ze czuje ze juz musze to dwie.

Poza tym zjadam codziennie 3 orzechy brazylijskie oraz 3 pekany i mam zaliczony Selen oraz cynk. Do roboty zabieram tez 3-4 suszone figi , kawalek czarnej czekolady - 85% (1/10 tabliczki) i to jest tyle moich standardowych suplementow.
      • a_iii_ty Re: 6G is coming 10.09.26, 20:40
        Nie pisz zle o mikrofalowce, bo ci jasiu zaraz wyklad zrobi, ze pierdoly piszesz.
        • jan_stereo Re: 6G is coming 10.09.26, 21:40
          Pisz Imek zle o elektrycznosci jeszcze, ze swiatlo to wymysl szatana smile
          • a_iii_ty Re: 6G is coming 10.09.26, 21:45
            www.facebook.com/share/v/19dXxK69Wf/
            • a_iii_ty Re: 6G is coming 10.09.26, 21:51
              www.facebook.com/share/v/1CQ5rwLyMv/
    • jan_stereo Re: 6G is coming 10.09.26, 20:30
      O 5G no bo tez mialo byc strasznie niebezpieczne bez podania kontekstu, jak ktos chce zrozumiec podstawy to ten filmik dobrze wprowadza temat, ale to 38min. Jak ktos chce szybkiego i groznego niusa to fejsbuk pozostaje.

www.youtube.com/watch?v=NGqXG03ygwk
    • elissa2 Re: 6G is coming 11.09.26, 23:40
      Wiem, że G6 ma dopiero być. A mi się w telefonie pokazuje jakaś "6".
      A w niektórych miejscach "5". A ostatnio w Parku Narodowym Veluwe, gdzie miejscami nie było zasięgu albo był bardzo słaby, nie pokazywała się żadna cyfra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka