elissa2 Brak mi już ... 28.05.08, 15:20 wymówki. Koniec wagarów więc. Czas wyleźć ze skorupy i, chcąc - nie chcąc, wrócić do świata ... żywych. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 29.05.08, 15:45 Postarzałam się ... Dziś jestem o miesiąc starsza. )) I ... babcią zostałam! Ozzie urodziła trzy kluseczki. Nie jestem zachwycona. Miała być na czas wysterylizowana!!! Straszę, że pójdą do zoo - jako karma dla węża. Odpowiedz Link
lola165 Re: Nie na temat 31.05.08, 05:13 a ja mam broblem.nie za bardzo sklejam o co wszystkim chodzi, znaczy nigdy dokladnie na ziemi nie stalam ale ostatnimi czasy mam odlot totalny.monk moze to kwestia bezsennosci, bo ostatnio bije wlasne rekordy ale za to w dzien jest letki odjazd.haluny Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 31.05.08, 11:33 lola165 napisała: > a ja mam broblem.nie za bardzo sklejam o co wszystkim chodzi, znaczy nigdy dokladnie na ziemi nie stalam ale ostatnimi czasy mam odlot totalny.monk > <tulu-tulu> > > moze to kwestia bezsennosci, bo ostatnio bije wlasne rekordy ale za > to w dzien jest letki odjazd.haluny > Musisz coś z tym zrobić, jakoś to uporządkować bo póki co fundujesz sobie taki "treatment" jak sekta swoim podopiecznym ... p.s. a ja wiem o co im chodzi, szczególnie mojej mamie, ale co dla niej racjonalne to dla mnie nie a lawirowanie pomiędzy racjonalnością a irracjonalnością jest potwornie energożerne Odpowiedz Link
lola165 Re: Nie na temat 31.05.08, 22:51 ale jak ja mam to uporzadkowac?wiem, wiem.spi sie w nocy a w dzien sie jest zwartm i gotowym do dzialalnosci zyciowej, niestety schematy mnie zawsze denerwowaly.I'm like, poor baby. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 01.06.08, 00:53 lola165 napisała: > ale jak ja mam to uporzadkowac?wiem, wiem. > powrócić do w miarę naturalnego rytmu pilnując godzin wypoczynku nocnego, po zarwanej nocy nie dosypiać i nie podsypiać tylko przemęczyć się i iść spać o normalnej porze, ewentualnie godzinkę wcześniej w najtrudniejszej fazie choroby mojej mamy tak sobie rozstroiłam rytm doby i zaczęło się robić jakieś błędne koło ... > spi sie w nocy a w dzien sie jest zwartym i gotowym do dzialalnosci zyciowej, niestety schematy mnie zawsze denerwowaly.I'm like, poor baby. > pewnie, że sztywne schematy są okropne (choć ponoć bardzo zdrowe) zawsze przesadyzm w jedną lub drugą stronę jest do kitu Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 02.06.08, 11:50 z watku filmowego moze tutaj przeniose Eliska, nie wiem czy twojej mamy stan to jest stan chorobowy, ja u siebie mam w zasadzie to samo, moj ojciec sie starzeje. niby naturalna kolej rzeczy, ale juz to samo w sobie doprowadza do takich sytuacji( a taki baaardzo stary nie jest, lekko po 60tce) ze on albo ma fazy bardzo powaznego chamstwa, polaczonego z dawaniem pseudomadrych spiczy, albo jak sobie podleje jakiegos drynia, uderza w placz.Na razie jeszcze nie tancze, ale wiesz, machanie mu przed nosem rybkami z akwarium nic nie dalo, rybki zdechly. wszystko, ze tak powiem, zdycha pod jego nieopieka.on sam zdycha. sie mowi, ze nie mam obowiazku zajmowac sie tym, bo co mozna zrobic, ale moge o tym napisac, dla siebie i dla reszty, ktorym juz fujarka nie staje i nie lapia juz dobrze, tego co sie wokol dzieje, zeby moze, no wlasnie nie wiem co,dali spokoj chyba. Ale tak sobie mysle ,ze to sie raczej nie przydarzy, bo przydarzyloby sie juz kiedys, to jest tylko kontynuacja tego co bylo. a tak siostra w ciazy, ojciec nieznosniak, niestety goscie dzis wyjezdzaja, nie bedzie nic pomiedzy. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 02.06.08, 13:03 Znam to, o czym piszesz bo moi przyjaciele mają taki problem z ojcem. Jest dość powszechny. Trochę złośliwie mówi się, że to skutki ... penopauzy. Bo często andropauza tak brzydko przebiega. Jedno wiem, to trzeba leczyć, to rodzaj depresji. Żeby pacjent nie cierpiał i nie dręczył swoich bliskich. Bo nie leczone przejdzie w stan gorszy, np. jakąś psychozę starczą. Jeśli chodzi o moją mamę ... To rodzaj wypalenia, znużenie. Zbiór bezliku niegroźnych przyczyn, które w kupie ... Pamiętasz tę "przypowieść" o trzepocie skrzydeł motyla, który spowodował kataklizm? Paradoksalnie wygrałyśmy (chyba ... okres remisji trwa) ze śmiertelną chorobą a jakaś durna egzogeniczna depresja chce nas powalić. Jest problem z dobrym specjalistą. Cholera, powyjeżdżali. Jest p.profesor, do której z trudem można się dostać ale to trochę na wyrost i oby nigdy nie była potrzebna (psychiatra, medycyna paliatywna). Rzecz w konieczności dobrania leków (na które pacjent dobrze reaguje ale też w przypadku mojej mamy, które nie będą kolidować z innymi, które brać musi) a to dość trudne, to metoda prób i błędów - zanim dobierze się ten właściwie działający pacjent musi się nacierpieć. Dużo by o tym, o wszystkich aspektach i konsekwencjach. Muszę poszukać czegoś o ... misjonarzach , którzy zaczynają się łamać. Ale może to temat tabu. Odpowiedz Link
lola165 kto zgadnie 11.06.08, 17:04 skad ta cytata? Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present. Odpowiedz Link
elissa2 Re: kto zgadnie 13.06.08, 20:05 shachar napisała: > chcialabym dzis dostac prezent > Chcesz malinkę? Chcesz? Odpowiedz Link
shachar Re: kto zgadnie 13.06.08, 21:04 no) bardzo! ale one chyba musza lezec 3 miesiace w kwarantannie przed przekroczeniem znamienitej granicy usa, normalnie mozna zwaryjowac.z tym ze nie wiem na pewno. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Nie na temat 07.08.08, 22:14 shachar napisała: > Imek gupol i pacan ciagle zamyka bo to eks policjant... Odpowiedz Link
shachar sweet paradise :)) 24.08.08, 17:07 w niedziele rano tematem nadrzednym sa jaja i piwo i co kto lubi w backgroundzie, u nas w radiu odgrzewaja duzo nirvany, co jest ok, bo to byli utalentowani goscie lubie about a girl, wieje mi optymizmem i niezobowiazujacym czyms, w sam raz na niedziele, godzina 11.08 www.youtube.com/watch?v=X_apoJ0LLCk Odpowiedz Link
shachar hmmm 03.09.08, 19:45 moj ojciec podal mi nicka na wyborczej, pod ktorym wysmaza swoje farmazony Odpowiedz Link
jan_stereo Re: hmmm 04.09.08, 20:02 zrewanzowalas sie ? no i pytanie tlumow, znamy go ? Odpowiedz Link
shachar Re: hmmm 04.09.08, 21:00 zadnych rewanzy,to nie moj kumpel, tajemnica musi byc on pajacuje na publicystyce i takie tam.. wczoraj siedzial u mnie caly dzien, troche mu sie chyba nudzilo, wiec pisze pisze, a potem mowi, patrz jak fajnie napisalem < przewrocenie oczami>, ciekawe po kim on to ma. Jasiek, gdzie jestes jak cie nie ma? Odpowiedz Link
shachar nie na temat 23.09.08, 15:39 wczoraj najwazniejsze ze wszystkiego wydalo mi sie to, ze lubie dlugopisy zelowe, medium lub bold , a chronicznie nie znosze fine point, bo pismo brzydko wyglada, w medium wychodza takie tlusciutkie ladne litery Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 26.09.08, 14:45 jan_stereo napisał: > Nie ma, nie ma wody na pustyni... > I taka martwa cisza na Oceanie ... Tsunami by się przydało. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Nie na temat 26.09.08, 15:04 elissa2 napisała: > I taka martwa cisza na Oceanie ... > Tsunami by się przydało. > poczkaj dziecie do wieczora :")) Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 26.09.08, 16:57 bardzo lubie wydziwaczone opowiadania o goracu, halucynacjach, konskich zuchwach wyschnietych szczezacych sie do piechura w trojgraniastym kapeluszu. a co myslicie, gdyby tak udalo nam sie od czasu do czasu zaplatac w taka historie niechcacy, np we snie albo jakos inaczej, i tak jak zawiesza sie komputer, zycie zawiesiloby sie na troche i nie chcialo odwiesic... snulibysmy sie czworkami w poszukiwaniu wody... a potem cmyk! i znienacka znowu wszystko po staremu Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 26.09.08, 17:02 shachar napisała: > bardzo lubie wydziwaczone opowiadania o goracu, halucynacjach, konskich zuchwac > h wyschnietych szczezacych sie do piechura w trojgraniastym kapeluszu. > a co myslicie, gdyby tak udalo nam sie od czasu do czasu zaplatac w taka histor > ie niechcacy, np we snie albo jakos inaczej, i tak jak zawiesza sie komputer, z > ycie zawiesiloby sie na troche i nie chcialo odwiesic... > snulibysmy sie czworkami w poszukiwaniu wody... > a potem cmyk! i znienacka znowu wszystko po staremu > Z tym, cholipcia, "cmyk, i znowu wszystko po staremu" to zawsze najdramatyczniej. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 28.09.08, 14:54 jan_stereo napisał: > surfowanie z psychologami, ciekawe kiedy sie potopia... > )) A może wcale się nie potopią. Może będą unosić się na powierzchni jak ... )) ... ten, tego ... oliwa. )) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Nie na temat 28.09.08, 15:08 elissa2 napisała: > Może będą unosić się na powierzchni jak ... )) ... ten, tego ... oliwa. )) tak, oliwa zawsze sprawiedliwa :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 28.09.08, 15:35 jan_stereo napisał: > elissa2 napisała: > > > Może będą unosić się na powierzchni jak ... )) ... ten, tego ... oliwa. > )) > > tak, oliwa zawsze sprawiedliwa :")) > oliwa zawsze na wierzchu pływa :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 28.09.08, 15:40 zajrzyj na forum Saszki bo chyba nie byłeś tam a gdy odczytasz ten mesydż to go wyrzuć Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 28.09.08, 20:48 ja nie wiem, jak w tych cytatach i odnosnikach do cytatow mozna sie polapac. czy nastapila jakas konkluzja w temacie? i czy Jasiek bardzo jestes chory chcialabym wiedziec ))) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Nie na temat 28.09.08, 20:56 shachar napisała: > ja nie wiem, jak w tych cytatach i odnosnikach do cytatow mozna sie polapac. czy nastapila jakas konkluzja w temacie? i czy Jasiek > bardzo jestes chory chcialabym wiedziec ))) Ja to po chwili sam nie wiem juz o czym mowa, zwlaszcza jak mi zaczynaja robic wymowki, ze kogos poprawia badz doprecyzowuje, zamiast sie skupic na ogole,ogolnie o szczegol zahaczajacym. Konkluzja jest taka, ze jest dzisiaj niedziela. Jak sie rozchoruje, to dam znac :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 28.09.08, 21:14 jan_stereo napisał: > > Ja to po chwili sam nie wiem juz o czym mowa, > A ja wiem! Ale to najmniej istotne. (przynajmniej dla mnie ) Bawi mnie to, że zachciało Ci się, że jako niedzielną rozrywkę wymyśliłeś sobie zapędzanie w kozi róg "biednych", ambitnych studentów psychologii, psychologów amatorów acz wielkich miłośników tej dyscypliny ... Hihihihi ... > > zwlaszcza jak mi zaczynaja robic > wymowki, ze kogos poprawia badz doprecyzowuje, > A cierp ciało jak Ci się takie coś zachciało! Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 28.09.08, 21:26 mysle Eliska, ze to byla oznaka powaznego znudzenia i oczekiwanie, ze przyjdzie ktos i walnie mega abstrakta D a tu dyskusja o nakladaniu koszuli na lewa strone Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 28.09.08, 21:20 gdybym byla psychomagistrem, to ukrocilabym te poprawianki poprawianek i rzekla, dobra dobra panie Pastwa, prosze pokazac jezyk i w jednym zdaniu sie strescic. bo jak sie zaczyna pokazywanie boku prawego, piety lewej i to nie swojej, ale kolegi, to mozna zeswirowac. a co do niedzieli, proponowalabym pomieszac cos w dniach tygodnia, bo mam jakies niemile zalegania i fochy, kiedy jest niedziela wieczorem. ale Syntja rock ma gorzej, to jest przynajmniej pocieszajace, wylali ja z pracy, bluzka juz nieczysta, lapy sie kleja do butelki, zeby przynajmniej byla to butelka z Dżinem.. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 29.09.08, 14:55 Czy jakiś słodzias (cukier jakiś, znaczy się) czai się na numerek? )) Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 12.10.08, 01:50 przyszlam posiedziec po wielkiemu cichu szkoda ze nie ja wymyslilam, ale to malo szkodzi, troche na ego, ale nie za wielce Odpowiedz Link
jan_stereo Elissa 20.10.08, 22:04 prosze zalozyc nowy watek z muzyka, a najlepiej jeszcze, jakby w poscie tytulowym zawieral on linki do pozostalych 3, tylko tak ladnie wstawione, aby byly ich nazwy jedynie widoczne, a nie cale taciemce z ulr... ps. tem mam zachcianki, sam se zaloz, nie ? :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa 20.10.08, 22:26 jan_stereo napisał: > proszę założyć nowy wątek z muzyką, a najlepiej jeszcze, jakby w poście tytułowym zawierał on linki do pozostałych 3, tylko tak ładnie wstawione, aby były ich nazwy jedynie widoczne, a nie całe tasiemce z ulr... > Masz na myśli tytuł wątku w niebieskim kolorze pod którym schowany jest aktywny link otwierający wątek w nowym oknie? Kiedyś to potrafiłam ... Gdzieś mam ściągę od jakiejś dobrej duszyczki z fof > > ps. też mam zachcianki, sam se załóż, nie ? :")) > Nie, dlaczego? Uczynna jestem. (No i widzisz ... jak Ci się chce to i polskich liter potrafisz używać! ) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Elissa 20.10.08, 22:40 elissa2 napisała: > Masz na myśli tytuł wątku w niebieskim kolorze pod którym schowany jest aktywny link otwierający wątek w nowym oknie? az tak byc cudownie nie musi, wystarczy w okienku tytulowego postu wylistowac pozostale.. > Nie, dlaczego? Uczynna jestem. mnie zwyczajnie pasowalo, aby byla konsekwencja, skoro Ty je zaklaalas do tej pory to niech tak pozostanie :")) > (No i widzisz ... jak Ci się chce to i polskich liter potrafisz używać! ) pozmienialas sama na polskie w moim wpisie, cwaniaro :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa 20.10.08, 22:36 I jeszcze w kwestii formalnej ... Czy Wasza Oceaniczna Wysokość zechciałaby zaproponować jakiś fajny tytuł dla tego nowego wątku? (a poza tym ... dlaczego tylko 3 odsyłacze skoro wątków muzycznych mamy ... z 6! ) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Elissa 20.10.08, 22:45 elissa2 napisała: > Czy Wasza Oceaniczna Wysokość zechciałaby zaproponować jakiś fajny tytuł dla tego nowego wątku? moze zwyczajnie: Muzyczny Przyplyw, nie chce mi sie wymyslac, wszystko jedno... > (a poza tym ... dlaczego tylko 3 odsyłacze skoro wątków muzycznych mamy ... z 6! ) dobra, dawaj wszystkie, alez Ty mnie meczysz :") Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa 20.10.08, 22:54 jan_stereo napisał: > > może zwyczajnie: Muzyczny Przypływ, nie chce mi się wymyślać, wszystko jedno... > A dlaczego nie chce Ci się? A dlaczego Ci wszystko jedno skoro chodzi o muzykę? Na Twoje szczęście "Muzyczny Przypływ" jest fajny, zwyczajny-niezwyczajny. > > > (a poza tym ... dlaczego tylko 3 odsyłacze skoro wątków muzycznych mamy ... z 6! ) > > dobra, dawaj wszystkie, ależ Ty mnie męczysz :") > Oj, Biedulek! Odpowiedz Link
jan_stereo O Upierdliwosci ma :") 21.10.08, 08:53 zamiast podziekowac (strasznie fajna robote odwalilas)to ja jeszcze mam pytanie, a czemu ten nowy watek muzyczny jest nagle w cudzyslowiu, poprzednie nie byly ? Odpowiedz Link
elissa2 Re: O Upierdliwosci ma :") 21.10.08, 11:50 jan_stereo napisał: > zamiast podziekowac (strasznie fajna robote odwalilas)to ja jeszcze > mam pytanie, a czemu ten nowy watek muzyczny jest nagle w > cudzyslowiu, poprzednie nie byly ? > Bo to tytuł ... dzieła! A tak serio, to bałam się, że drugi wątek o tym samym tytule może nie przejść, może zostać zakwestionowany i znowu system zrobi mi jakąś spację w linku albo coś do niego doklei ... Odpowiedz Link
shachar polityczna sprawka 01.11.08, 11:43 myslalam, ze bedzie Oda Do Upierdliwosci.. a teraz o tym, ze co jest w polskiej nacji takiego ze sie musi w polityka zajmowac w sensie nerwacji sniadaniowych bo wlasnie ogladam rally z Ohio, gdzie przed chwila wystapil ten paszczak schwarzenegger i tak mnie zdenerwowal swoim glupim gadaniem, ze postanowilam cos mu zrobic, i..i.. i wymyslilam ze juz nigdy nie obejrze zadnego filmu z nim, o. tak mu zrobie! a teraz wystepuje mccain, ktory slowo w slowo powtarza co zrobi papugujac idee obamy, ale czy te rednecki z widowni bezzebne z plerezami dlugich wlosow wystajacych spod kaszkietow pamietaja co bylo tydzien temu? wystarczy ze mccain bedzie gadal to samo co obama i bialy byl. a jak jeszcze raz uslysze 'joe the plumber' to zaczne krzyczec. Odpowiedz Link
shachar Re: polityczna sprawka 01.11.08, 11:54 o, a teraz powiedzial, ze jak zostanie prezydentem, to wygra w Iraku i wygra w Afganistanie i wojska wroca zwyciesko i godnie. bo po prostu wycofac sie to byloby niehonorowo chyba..? zaczynam gleboko nienawidzic tego goscia tu musialby sie jakis medyk wypowiedziec, do czego mi to potrzebne no ale jest tak, ze teoretycznie tylko moge rozwazac dobroc tego ze sa 2 strony rownowazace sie, w praktyce to mam ochote dac w zeby tym republikanom, podsypac im pieprzu pod ogon, albo struc czyms Odpowiedz Link
krytyk2 Re: polityczna sprawka 01.11.08, 22:34 czytalem dzis artykuł o mccainie i autor/Polak/napisal ,ze jedyna niezmienna cechą tego kandydata jest wiara w wojne i wojsko,poza tym wszystkie poglądy zmienia jak rękawiczki.Juz samo to wystarczy ,zeby go znienawidzieć. Odpowiedz Link
elissa2 malkontentka.pl 16.01.09, 23:27 16 grudnia 2007 roku była 85-ta rocznica śmierci prezydenta Gabriela Narutowicza; 27 grudnia 2007 roku zmarł Jerzy Kawalerowicz, który w 1977 roku wyreżyserował (również był autorem scenariusza) bardzo dobry film "Śmierć Prezydenta"; Wczoraj "odkryłam", że nikomu w polskiej telewizji nie przyszło do głowy, żeby wyemitować ten film, ani 16 grudnia 2002, ani 5 lat później ... Ot, tak się czepiam ... Odpowiedz Link
jan_stereo Elissa, dawaj nowy watek z muzyka... 18.01.09, 16:35 bo sie robia za dlugie te istniejace... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa, dawaj nowy watek z muzyka... 18.01.09, 16:43 jan_stereo napisał: > bo sie robia za dlugie te istniejace... > Tak jest!!! A Ty przeczytaj @! )) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa, dawaj nowy watek z muzyka... 18.01.09, 17:25 elissa2 napisała: > jan_stereo napisał: > > > bo sie robia za dlugie te istniejace... > > > Tak jest!!! > > Spoko! )) Zrozumiałam o co Ci chodzi ale musiałam pędzić na siusiu-kupę ... z niunią oczywiście. Jazz, tak czy inaczej był potrzebny, tak uważam ... Ale jeśli jesteś innego zdania to usuń. Nie będę pyszczyć. Co do innych ... Muszę wymyślić jakiś fajny tytuł dla kolejnego wątka ... Może masz coś na myśli? Ale tak sobie pomyślałam, że więcej niż 199 postów w wątku muzycznym to nie powinno być. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Elissa, dawaj nowy watek z muzyka... 18.01.09, 17:29 jazz - dobry i potrzebny watek muzyka lzejsza - tak do 199 wpisow w watku jest ok. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Na temat 27.04.09, 10:56 To byl test na czujnosc oceanicznych stworzen, musicie sie wystrzegac rekina zlego :")) Niechybnie jednak, owe posty zostana ponownie przywrocone, niniejszym wraca jeden z nich... Odpowiedz Link
jan_stereo Re: I co teraz??? 30.08.09, 17:29 Teraz trzeba bedzie chodzic do prawdziwego kina, albo do wypozyczalni :")) Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 12.10.09, 03:04 rozchodzi sie o to, ze Mlodego uporczywie uczymy zeby jako pierwsze slowa wypowiedzial sakramentalne 'Gorny Mokotow' nie zadne mama , tylko ciocia gosia z mokotowa, i dziadek wojtek z gornego mokotowa jak najbardziej', zadnych drog na skroty a tu w serialu 'Alternatywy 4' pokazuja jak trudne byly poczatki. Ogladam od srodka jak zwykle, domownicy nie z warszawy strasznie sie smieja ze na moim sluzewiu nad dolinka na samym poczatku byla wypozyczalnia kaloszy. To dodaje humoru do naszych usilowan nauczenia Mlodego czegokolwiek. Odpowiedz Link
jan_stereo Shachar - Strasznie Wazne 16.11.09, 14:09 Jak wiesz mam nasrane w bani bezlitosnie jesli idzie o sprzet grajacy i muzyke, i potrzebuje twojej pomocy, mam zamiar dokonac malego oszustwa. Generalnie chce zakupic sluchawki w USA (bo znacznie taniej) na Twoj adres, to bys mi je potem wyslala na moj w UK. Pytanie tylko czy sie zgadzasz, koszty przesylki ja naturalnie pokrywam, Ty dajesz jedynie swoje nogi, no wiesz, na poczte trza zaspacerowac. Kazda odmowa jest dla mnie w pelnej wyrozumialosci zrozumiana, bede meczyl wowczas Imka, a potem Lolke liczac, ze nie dojdzie az do Lutego ;'))) A o tym bobasie mowa: www.headphonesolutions.com/t1-beyerdynamic-tesla-t1-headphones.html Odpowiedz Link
shachar Re: Shachar - Strasznie Wazne 21.11.09, 23:49 kurde, znowu kupujesz sluchawki!!?? 2 lata temu juz to przerabialismy, mowiles wtedy ze juz kupiles, juz rozwaliles tamte, czy po prostu sie gombki wytarly? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Shachar - Strasznie Wazne 22.11.09, 00:02 Hehe, tamte co gadalim o nich lat temu 2, juz kupilem 2 lata temu i maja sie swietnie :")) Te sa zupelnie nowe i sa w zajebistej cenie w US az szkoda ich nie posiasc i oblukac nausznie ;')) Sama widzisz, takie czasy... Odpowiedz Link
shachar Re: Shachar - Strasznie Wazne 22.11.09, 00:03 no tak, pewnie to bylo wiecej niz 2 lata temu, wiec tamte to juz zabytek Odpowiedz Link
shachar Re: Shachar - Strasznie Wazne 22.11.09, 21:20 dobra, a moge posluchac przez nie przed odeslaniem? bo jak beda popsute,czy cos... Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Shachar - Strasznie Wazne 24.11.09, 11:26 Spoko Szyszunia, wymeczylem Imka zeby sie zgodzil, chociaz ja bym chetnie dal Ci ich posluchac, nawet tak dla przyjemnosci ;')) Odpowiedz Link
jan_stereo Elissa 16.12.09, 12:25 uzbroj sie w cierpliwosc, poczta przed swietami to nie poczta. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa 07.02.10, 13:36 Nie miałam pojęcia! Choć ... któż to wie? Ta moja "intuicja" nieraz mi już jakieś różne figle płatała ... Tak samo jak przed chwilą coś kazało mi wejść na forum "ocean" (od rana tu nie byłam), co prawda w całkiem innej sprawie, z pretensjami w zasadzie ... Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Elissa 07.02.10, 13:55 Niestety nie bedziesz miala Deadbeta - The Last World Observer, wlasnie na te plyte czekalem od grudnia, kupilem (kiedy kazdy kolejny nawalal) ja poprzez w sumie 3 roznych sprzedawcow i kazdy sie wycofal ostatecznie z transakcji mowiac, ze nie ma tego albumu u podostawcy, ale 'prosze czekac, pamietamy o wszystkim, prosze czekac'... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Elissa 07.02.10, 14:20 <z góry dziękuje> <zawstydzona> <zażenowana> <żałująca, że w ogóle do łba jej strzeliło zamieścić ten uśmieszek> Odpowiedz Link
elissa2 Wstręciuchy! 07.02.10, 13:54 Z Miłościwie Nam Panującym włącznie! Niczego nie mogę znaleźć! Niczego! Od dwóch dni wczytuję się w wątek filmowy ... Chciałam nadrobić zaległości ... Wiem, że coś było na temat interesujących mnie filmów, takich co to pomyślałam "o! ten to dla mnie!" a teraz niczego znaleźć nie mogę. Przez Wasze kamuflowanie i przekręcanie nazw, nazwisk (fakt, zabawne! ale niechby choć jeden raz w dyskusji na temat filmu znalazła się prawidłowa nazwa, cokolwiek, choćby jedno słowo-klucz) wyszukiwarce szczena opada! Miałam to ponotowane na bieżąco, ale straciłam gdy mi windows padł. Koniec z tym bałaganiarstwem! Zrozumiano?! DD Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Wstręciuchy! 07.02.10, 13:56 A jakies konkrety, co niby poprzekrecalem ? Odpowiedz Link
elissa2 Re: Wstręciuchy! 07.02.10, 14:12 jan_stereo napisał: > A jakies konkrety, co niby poprzekrecalem ? > Gdybym teraz tak raz dwa trzy mogła znaleźć te konkrety, o które Ci chodzi to bym i znalazła pewnie film, o którym pisałeś. Zawzięta nie jestem ... szukać teraz nie będę! Ale jak przy okazji znajdę to jak Ci tak zależy to Ci "przedłożę" A teraz pomyśl, o jakim filmie pisałeś coś mniej więcej takiego: "mnie jako faceta to aż tak nie pociąga, ale Wam dziewczyny powinien przypaść do gustu" bo sobie łamię głowę o czym to było ... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Wstręciuchy! 07.02.10, 17:58 elissa2 napisała: > A teraz pomyśl, proszę, o jakim filmie pisałeś coś mniej więcej takiego: "mnie jako faceta to aż tak nie pociąga, ale Wam dziewczyny powinien przypaść do gustu" - bo sobie łamię głowę o czym to było ... > p.s. Ale nie o "Fracture" mi chodzi, wcześniej to było ... Odpowiedz Link
elissa2 Czy ... 22.02.10, 13:51 youtube i wrzuta (na której w sumie niewiele można znaleźć) to jedyne miejsca, gdzie można posłuchać muzyki? Trochę więcej niż króciutkie sample ... Tzn mam na myśli takie właśnie miejsca bo oficjalne strony wykonawców - to wiadomo ... Teraz np szukam "Empire & Love" - The Imagined Village Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Czy ... 22.02.10, 15:12 Najlepiej szukac tutaj, wowczas praktycznie mozna miec wlasna stacje radiowa, uszyta pod swoj gust: www.last.fm Mnie sie z tej plyty podobalo tylko kilka utworow, a w zasadzie to dwa ;')) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Czy ... 22.02.10, 15:33 Dzięki A jakie jeszcze? "Space Girl" jest chyba bez porównania. A ten drugi to co? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Czy ... 22.02.10, 15:56 popatrze w domu, sporo jest tego, tych stacji.. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Czy ... 22.02.10, 15:59 Hihihi, jaki drugi kawałek z tej płyty!? mea culpa ... Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Czy ... 22.02.10, 20:05 ten drugi to Scarborough Fair ale tylko i wylacznie za smyczki, a reszta utworow troche na jedno kopyto... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Czy ... 23.02.10, 13:51 Hehe, a jednak! Tzn, mnie też (tylko na podstawie sampli) Scarborough na smyczki wydał się, obok Space Girl, na topie, ale myślałam , że to przez moją słabość do tego utworu i jego różnych aranżacji. Odpowiedz Link
elissa2 A to takie buty! 08.03.10, 17:56 To ja tu podziwiam geniusz niejakiego Juergena Hockera i innych ... Szczególnie jedna Etiuda Ligetiego ... No coś niesamowitego! A to się okazuje, że to jest ... muzyka mechaniczna Dr. Jürgen Hocker prezentuje pneumatyczny fortepian-samograj www.youtube.com/watch?v=axC-KWE2aq4 Odpowiedz Link
shachar ściskam i wyżymam 11.04.10, 21:56 dzisiejszy dzień, jedyny dzień w tygodniu kiedy moge nic nie robic..co za poezja! znaczy musialam dzis zrobic pranie i sprzatanie wszystkiego ,ale i tak od 4-tej, czyli przez pare godzin, moge lezec worami do góry, boże jak cudownie..wysysam te godziny do maxa Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nie na temat 13.04.10, 21:16 Nie powinnam może, ale rechoczę i popłakałam się ze śmiechu z "którędy na Wawel" Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 18.04.10, 23:28 to leciało tak mniej więcej: gdy nastanie mrok wieczorny, trupem staję się upiornym, twarz mi blednie, włos mi rzednie, psują mi się zęby przednie Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Nie na temat 19.04.10, 09:55 Dzieki za pelne przypomnienie, to bylo tak dawno, ze jedynie szczatki mi sie w glowie ostaly ;')) Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 20.06.10, 00:31 chcecie fotke do waszego muzycznego foruma? www.flickr.com/photos/51143077@N02/4709972371/sizes/l/ Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 20.06.10, 00:32 oh well, autor zrobil mnie w konia, to byla ta tuba w ksztalcie serca. Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 27.07.10, 22:46 I'm not into poetry, jak to mówią, ale Invictus robi wrażenie, to piękny wiersz Autor cierpiał na gruźlicę kości, obcięto mu wiec nogę pod kolanem, napisał to w wieku 26 lat, w 1875 roku. Out of the night that covers me, Black as the pit from pole to pole, I thank whatever gods may be For my unconquerable soul. In the fell clutch of circumstance I have not winced nor cried aloud. Under the bludgeonings of chance My head is bloody, but unbowed. Beyond this place of wrath and tears Looms but the Horror of the shade, And yet the menace of the years Finds and shall find me unafraid It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate I am the captain of my soul. Odpowiedz Link
shachar Re: Nie na temat 27.07.10, 22:55 powiem nawet, ze ten wiersz mnie szokuje, w pamięci mam mojego kolegę Macieja, kiedy to złozony rakiem na jakimś portalu wkleil zamiast swojej fotki oblicze Boga z barokowego malunku Odpowiedz Link
elissa2 Co jest??? 09.07.10, 14:18 Przecież to niemożliwe, że nasz "guru" niczego dobrego nie słucha, nie czyta, nie ogląda ... To dlaczego nie dzieli się z nami swoimi wrażeniami, hę? Dziwne, dziwne ... Pozdrowienia i Serdeczności! Odpowiedz Link
shachar Re: Co jest??? 11.07.10, 06:50 Ja mysle Elisko, ze kazdego czasami nachodzi faza, kiedy ma dosyc miałkich rozmow o niczym, wtedy nastepuja spektakularne wysadzania w powietrze wlasnych forumow, albo zamilkniecie ja czas nieokreslony. ale to mija, znowu ma sie ochote poględzić i tak w kółko Odpowiedz Link
elissa2 Re: Co jest??? 13.07.10, 16:53 shachar napisała: > Ja mysle Elisko, ze kazdego czasami nachodzi faza, kiedy ma dosyc miałkich rozmow o niczym, wtedy nastepuja spektakularne wysadzania w powietrze wlasnych forumow, albo zamilkniecie ja czas nieokreslony. > > > ale to mija, znowu ma sie ochote poględzić i tak w kółko > uff, dobrze, że jednak mija ... Odpowiedz Link
elissa2 Muzyka 23.11.10, 11:56 "Muzyka potrafi ożywić zastygłych w bezruchu parkinsonistów, pozwala przemówić niemym ludziom po zawale, a także uspokaja i organizuje życie chorych na Alzheimera czy schizofreników. Muzyka potrafi inspirować, porywać na szczyty emocji i rzucać w ich głębie, bywa też czasami świetnym lekarstwem." Odpowiedz Link
elissa2 Re: Muzyka 23.11.10, 12:03 Jazz i rock z ich silnym dźwiękiem i swobodą improwizacyjną mogą być szczególnie atrakcyjne dla muzyków z zespołem Tourette′a i znałem wielu znakomitych jazzmanów z taką dolegliwością (chociaż niektórzy muzycy z Tourette′em wolą strukturę i rygor muzyki klasycznej). David Aldridge, zawodowy perkusista jazzowy, rozwija ten temat we wspomnieniach zatytułowanych "Rhythm Man". "Od wieku sześciu lat nieustannie bębniłem na chłodnicach samochodowych, aż rytm wylewał mi się z uszu. [...] Rytm i Tourette splotły się ze sobą od chwili, gdy odkryłem, że wybijanie rytmu na blacie stołu pozwala ukryć niekontrolowane podrygiwanie moich rąk, nóg i szyi. [...] Odkrycie to spowodowało, że mogłem pokierować moją niepohamowaną energię, porządkując ją i formując. [...] To "pozwolenie na eksplozję" pozwoliło mi czerpać z wielkiego zasobu dźwięków i fizycznych doznań, co sprawiło, że nareszcie wiedziałem, jakie jest moje przeznaczenie: zostanę człowiekiem rytmu." "Jak można żyć, nie poddając się czemuś tak tajemniczemu, czarownemu, wyzbytemu lęku jak muzyka? - pyta Oliver Sacks, wybitny neurolog i pisarz w swojej najnowszej książce Muzykofilia. Możemy postrzegać muzykę i jeszcze łączyć z nią silne emocje, gatunek ludzki jest w tym unikalny, twierdzi. Ten zachwycający mechanizm może jednak łatwo ulec mniejszym lub większym uszkodzeniom, jak to się dzieje w przypadku bohaterów jego książki. Muzyka może stać się przekleństwem, jak to się zdarza chorym, którzy na jakiś określony rodzaj muzyki reagują atakami epilepsji. Ale też może być nadzieją, jak dla pacjentów dotkniętych demencją, którzy poprzez muzykę są w stanie, choćby na chwilę, nawiązać jakiś kontakt z zewnętrznym światem". Anna Bikont, "Gazeta Wyborcza" Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Muzyka 24.11.10, 12:44 Ten material nadaje sie na osobny watek pt. 'Rozmowy o muzyce' czy jaki inny. Swoja droga, to gdzies wyczytalem, ze muzyka zajmuje/absorbuje nasza uwage w miazdzacej dysproporcji (cos jak 90/10) do innych sygnalow odbieranych/przezuwanych przez nasz mozg, dlatego pewnie moze miec az tak duzy wplyw na nas. Ja mam zamiar wrzucic nieco wpisow do watku o klasycznej, bo ostatnie kilka tygodni tylko takiej slucham ;')) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Muzyka 26.11.10, 14:24 jan_stereo napisał: > Ten material nadaje sie na osobny watek pt. 'Rozmowy o muzyce' czy jaki inny. S > woja droga, to gdzies wyczytalem, ze muzyka zajmuje/absorbuje nasza uwage w mia > zdzacej dysproporcji (cos jak 90/10) do innych sygnalow odbieranych/przezuwanyc > h przez nasz mozg, dlatego pewnie moze miec az tak duzy wplyw na nas. Ja mam za > miar wrzucic nieco wpisow do watku o klasycznej, bo ostatnie kilka tygodni tylk > o takiej slucham ;')) > To wrzuć, wrzuć ... Nie zwlekaj! A ja się uaktywnię z nadejściem pierwszych godzin grudnia. Cholerny internet mobilny ze swoim limitem okazuje się być przekleństwem dla kogoś, dla kogo słuchanie muzyki w necie jest priorytetem. Odpowiedz Link
elissa2 6. lipca 2007 18.07.11, 14:36 godz 10:30 forum.gazeta.pl/forum/w,48376,65454402,65454402,Sprawy_Wstepne.html )) Odpowiedz Link
elissa2 Niezwykły pacjent 23.07.11, 22:48 wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/poznan-niezwykly-pacjent-przebadany-w-szpitalu-tru,1,4799116,region-wiadomosc.html Odpowiedz Link