samotne_miau_miau Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 06:41 Bycia szczęśliwą. proste. Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:14 Zgadza się,być szczęśliwą i spełnioną. Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:23 leniwykot napisał: > to tak jak ja)) I to dowód na to,ze aż tak się nie różnimy,pragniemy tego samego)) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:27 a jeżeli pragniemy tego samego to w czym tkwi problem )) może te same rzeczy inaczej nazywamy Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:34 leniwykot napisał: > a jeżeli pragniemy tego samego to w czym tkwi problem )) Pewnie w tym,że dla każdego szczęście oznacza coś innego. Odpowiedz Link
leniwykot Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:41 dla jednych mecz z butelka piwa w ręku a dla innych spacer w deszczu trzymając sie za ręce)) Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:53 Po pierwsze często uważamy, że coś, co nam da spełnienie, da je też Komuś.. A tak nie jest, bo.. po drugie, dobieramy się na zasadzie tożsamości zainteresowań, charakterów, zwyczajów - a to jedynie przyprawy. Danie, którymi się je przyprawia, to wspólny CEL, bo to cel daje spełnienie. Jeśli próbujemy ugotować w jednym garnku dwa różne dania główne, licząc na to, że uda się bo używamy tych samych przypraw.. zawód murowany. Danie będzie niejadalne. Trzeba znaleźć Kucharza, który chce upichcić tę samą potrawę - przyprawia się wspólnie, Jedno ziołami, Drugie przyprawami, by końcowy smak był niepowtarzalny, wyjątkowy, NASZ.. nawet, jeśli Ona jest introwertyczką, wyrażającą się w sztuce, a On ekstrawertycznym maklerem, to wspólny cel pod postacią ciepłego domu takie różnice zniweluje.. Za to nawet jeśli są lustrzanymi odbiciami temperamentów, ale Jedno będzie chciało życia koczowniczego, poznawania świata, powiewu wolności, a drugie Rodziny i oazy domowego ogniska, stałego filaru, to... na nic wspólnota dusz.. No to ja zmykam Pozdrawiam Odpowiedz Link
bettina75 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:31 kochac i byc kochana...tak bym to nazwala Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:37 cześć Betti)) bettina75 napisała: > kochac i byc kochana...tak bym to nazwala ale kobieta kochana i kochająca to kobieta szczęśliwa,więc na jedno wychodzi Odpowiedz Link
bettina75 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 10:39 ale pytanie bylo...czego pragna kobiety? wiec taka byla moja odp. bo mozna kochac ale bez wzajemnosci i wtedy to nie to samo... Odpowiedz Link
arni1010 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 14:22 Też często zadaje sobie to pytanie. Czego chce kobeta z którą jestem w związku? Co mógłbym dla niej zrobić, aby była radośniejsza, milsza, taka... ciepła - kobieca. Mam problem i wrażenie, że mieszkam z opiekunką swoich dzieci (( cos umiera. i strasznie jest to przykre. Do tego stopnia, że moja wyobraźnia zaczyna szukac drugiej połowy. A ja tego nie chce i sie zastanawiam, czego pragnie moja kobieta? Możecie mi pomóc? ... wszyscy zarobieni? No tak, moze jeszcze tu wpadnę.... Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:18 arni1010 napisał: Mam problem i wrażenie, że > mieszkam z opiekunką swoich dzieci (( cos umiera. i strasznie > jest to przykre To może pomóż swojej kobiecie w opiece nad dziećmi? Zajmij się nimi,a swoją kobietę wyślij w tym czasie na zakupy,kawę z przyjaciółką lub do fryzjera,w zależności od tego co lubi. To będzie pierwszy krok,jesli macie małe dzieci to tym bardziej bo opieka nad maluchami jest strasznie męcząca. Odpowiedz Link
arni1010 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:37 Dziećmi opiekujemy sie razem. Nie jest tak, że ona bardziej a ja mniej. Chodzi do fryzjera, na kawę do koleżanek nie, bo chyba nie lubi. W domu pomagam jej w sprzątaniu, myciu okien, gotowaniu, zmywaniu, i wszystkim tym co tylko mogę. Mamy domek, i wiem ile jest pracy. Ale uwierz mi, że staram sie robic wszystko co tylko mogę ! Nie mam nałogów, nie siedze przezd TV z butelka piwa, nie chodze na karty z kolegami itd. Po pracy wracam do domu i zajmuje sie tym co jest do zrobienia... Może dajcie mi pytania czego nie robię, a powinienem robić? No jak mam ten stan zmienić? Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:41 Jeszcze musisz wziąć pod uwagę, że niekoniecznie w Tobie tkwi problem i błąd. Niektóre kobiety tak skupiają się na macierzyństwie, że umierają w Nich żony, kochanki, partnerki.. I to jest problem, na który Ty nie zadziałasz, żebyś był ideałem - ta płaszczyzna Jej po prostu mogła zasnąć... Odpowiedz Link
arni1010 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:48 zasnąć ? ?? Jezuuuuuu, no to załamka! Boje sie, że "coś" zgaśnie... a ja naprawe potrzebuję kobiecego ciepła, wzajemnych dotyków i bliskości ... Pewnie musze iśc do psycholga ? CHyba cos sie ze mna dzieje nie tak ? Sam nie wiem... Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:54 Z tego co czytam to z Tobą chyba w porządku,Twoja żona chyba naprawdę poczuła się Matką polką.A rozmawiałeś z nią,powiedziałeś czego oczekujesz.Rozmowa to podstawa,może ona nie dostrzega tego,ze odwróciła się od ciebie? Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:58 Jeśli mogę, to tylko odradzę formę "dlaczego".. to może wzbudzić poczucie winy i wycofanie "w siebie", obwinianie, zamiast naprawienia sytuacji - chyba lepiej wyrażać potrzeby, niż sugerować przez "dlaczego" pretensje... Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 15:55 Myślę, że to, co mówisz nam, przede wszystkim powinieneś powiedzieć Jej.. Zabrać na kolację, długi spacer, wziąć za ręce, spojrzeć prosto w oczy i powiedzieć tak, by czuła taką pustkę, jak czuć przez monitor. Przecież Cię kocha.. tylko mogła nie zauważyć, że ciepło, jakie daje Dziecku, odebrała csałkowicie Tobie. To błąd, ale nie wina - różnica jest znaczna. Nie mów tego w formie pretensji, a raczej w formie wyrażenia tęsknoty, potrzeby tego, że chcesz takiej bliskości tylko od Niej, brakuje Ci ciepła i piękna bycia, obcowania z Nią... Mogę się mylić, ale spróbuj.. Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:03 nic więcej nie muszę dodawać) kim a tak wogóle to mądra z ciebie kobieta Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:13 eeeeeeeeeeeeeee tam.. chwilowo mam "lepszy dzień" Odpowiedz Link
arni1010 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:03 Ja juz jej to mówiłem, i to zadziałało na 10 - 12 miesięcy ?? I znów wieje lodowcem. Były wakacje, domek, oddzielne pokoje od dzieci, i... czekałem. Myślę, że tu chodzi o uczucie bycia blisko. RAZEM. To się oddala... zaczynam sie robić obojetny. To tak jakby zabiegac o ręke kobiey, robić dla niej wszystko i nagle... dostac kosza. Gdyby nie dzieci , chyba byśmy się rozstali. tak myslę... i dlatego sie zapytuję, czego pragną kobiety? Jacy być powinniśmy, aby nie wystygła bliskość serc, uczucie, ciepło do drugiej osoby? ..... Odpowiedz Link
ola_mk Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:08 Miłość trzeba pielęgnować,zeby nie zgasła. Jeśli oddalicie się od siebie zbyt mocno to może nie być powrotu. Ja już chyba nic więcej Tobie nie doradzę bo nie znam relacji między wami,szczegółów.Problem napewno jest,ale to wy sami razem musicie chcieć go rozwiązać. Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:12 To było wtedy. Może teraz jest jeszcze coś, co stoi na przeszkodzie. Może to powie, wyzna, gdy powiesz, czego Ci brakuje. To, żebyś stawał na rzęsach, jest bez sensu. Ktoś Cię pokochał takiego, jakim jesteś i w miarę upływu czasu nie powinno być tak, że musisz szukać metod, bodźców, by ciągle zdobywać na nowo - jeśli wyraźnie nie ma na to reakcji. Związek polega na tym, że Ludzie starają się o siebie NAWZAJEM, nie Rycerz zdobywa Księżniczkę i tylko wtedy zasłuży na Jej względy, jeśli "trafi w punkt" ze staraniami.. Bez sensu.. Już prędzej widzę to tak, że Ty się ZA BARDZO starasz i Ona do tego przywykła.. Poczułaby potrzebę walki o Was tylko, jeśli nagle Ty byś zobojętniał, zmienił się, nie wracał oid razu do domu, miał jakąś nową pasję, ect. Czasami tylko wstrząs może pomóc, bo nadmiar dobroci zobojętnia.. a przede wszystkim.. POROZMAWIAJ Z NIĄ O TYM WSZYSTKIM... Odpowiedz Link
arni1010 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:17 POROZMAWIAM Z Nią w weekend i zobaczymy co będzie dalej... Może zadziała na ... kolejne pare miesięcy Odpowiedz Link
kim_05 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:21 Życzę Ci spełnienia.. bez potrzeby odpalania silnika co parę kilometrów.. tylko musisz w to najpierw wierzyć, nawet jeśli Ci trudno, że nie robisz kroku w stronę zmian chwilowych. Nie zakładaj sielanki, ale i nie pozwól, by rezygnacja szeptała "i tak będzie to samo za chwilę://". Pozdrawiam Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 16:35 kobiety pragną gumiżelków ;-P i to w kształcie misia Odpowiedz Link
khinga Re: Czego pragną kobiety?::) 24.08.07, 20:18 jacko1971 napisał: > kobiety pragną gumiżelków ;-P i to w kształcie misia yhmmm...Misia, ale dużego mocniej D Odpowiedz Link