bulgaricus.com 09.02.04, 12:48 Zastanawiam się, dlaczego coraz więcej osób odwiedza Bułgarię. Jeżeli wybieracie się w tym roku do Bułgarii, dlaczego podjęliście taką decyzję? Co Was w tym kraju przyciąga? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arni Re: Dlaczego Bułgaria? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 19:48 Co przyciaga ? przystepne ceny zarowno noclegow jak rowniez a moze przede wszystkim ... jedzenia w knajpkach , restauracjach - bardzo , bardzo niskie ; standard hoteli pensjonatow a nawet kwater prywatnych jest nie ten sam co np. 15-20 lat temu . Za te same , a czesto i mniejsze pieniadze mozna spedzic urlop w lepszych warunkach niz np. w Hiszpanii . A i pogoda zawsze "murowana" , slonce , cieple morze i opalenizna niegorsza niz po pobycie we wloszech lub w Hiszpanii . Odpowiedz Link
Gość: Krzysiek Re: Dlaczego Bułgaria? IP: *.bsk.vectranet.pl / 195.85.229.* 09.02.04, 22:23 Mnie osobiście w Bułgarii przyciąga to, że jest tanio w poruwnaniu z Hiszpanią czy Grecją no i ekstra, bo możesz wypocząć w komfortowej, popularnej miejscowości (dla mnie Złote Piaski) i wysokiej klasy hotelu za grosze, ogólnie standart taki sam jak na tej przereklamowanej "niemieckiej" wyspie Majorce kilkakrotnie droższej i strasznie hałaśliwszej co nie znaczy, że w Bułgarii nie wyszalejesz się, bo dyskotek tam od groma. Polecam Bułgarię gdyż tam są jedne z najpiękniejszych plaż w Europie, a nieskromnie mówiąć byłem już na wielu i jeszcze nigdzie nie widziałem tak szerokiej jak w Złotych Piaskach. Odpowiedz Link
Gość: Mixel Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 10.02.04, 11:50 i Bułgarki są niezłe... Odpowiedz Link
Gość: Anna Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 11.02.04, 11:28 Bułgarzy też są całkiem, całkiem... Odpowiedz Link
Gość: karol Re: Dlaczego Bułgaria? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 02:37 Tylko niskie ceny i słońce. Niestety woda nie jest taka jak w Chorwacji czy Grecji. Zarówno temperatura jak i czystość. Ale przy tym kursie euro można odpocząść za przyzwoitą cenę, stać człowieka na jedzenie w knajpach, i faktycznie o pogodę nie trzeba się martwić. Odpowiedz Link
Gość: go Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 195.205.251.* 11.02.04, 12:20 niewątpliwie przyciąga wszystkich cena Odpowiedz Link
Gość: Ja Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 11.02.04, 16:01 Przeczytaj powyższe posty uważniej. Warunki też Odpowiedz Link
lolik2 Re: Dlaczego Bułgaria? 11.02.04, 16:18 nie pisałam na temat tego, co inni wczesniej napisali, tylko tak ogólnie Odpowiedz Link
Gość: tomaszek193 Dlatego też, bo... IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 11.02.04, 22:13 ...mało tam Niemców! A w recepcji, restauracji, w sklepie nikt nie mówi mi z rana dzień dobry po niemiecku. A rosyjski czy angielski są mi miłe podczas urlopu, a i polski nie jest wielu Bułgarom całkiem obcy. Poza tym zgadzam się z "przedmówcami". W tym roku jadę tam trzeci raz z rzędu, tym razem z renomowanym biurem podróży, do luksusowych hoteli w Złotych Piaskach i Albeny za jedyne 4 tysiące w tym tydzień z all inclusiv w trzy osoby - w sierpniu 2 tygodnie. Za te pieniądze to można wynająć co najwyżej pakamerkę we Włoszech czy Hiszpanii. Odpowiedz Link
Gość: Iwonka Re: Dlatego też, bo... IP: 5.5D* / *.gv.shawcable.net 16.02.04, 07:56 Tomaszek, podaj mi namiary na biuro podrozy i hotel. Chce kupic wycieczke dla 3 doroslych i dziecka szukam wiec dostepnej ceny. Z jakim biurem lecisz? Bede wdzieczna. Odpowiedz Link
Gość: tomaszek193 do Iwonki IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 19.02.04, 23:18 Kupiłem w Scan Holiday pobyt w hotelu Atlas w Złotych Piaskach i Vita Park w Albenie w terminie 12-26 sierpnia. W Albenie all inclusiv. Do końca marca mają ofertę first minute( -10%), ale dojazd własny. Jedziemy we trójkę, tzn dwoje dorosłych i 8 letni chłopczyk, dla którego BG to najcudowniejsze miejsce na Ziemi, a był już w wielu krajach. Przelot niestety podwaja koszty. Jeśli chcesz lecieć, zobacz katalog Open Travel, ma korzystniejsze oferty z przelotem niż ktokolwiek. W zeszłym roku bylismy samochodem, więc nie mam żadnego stresu związanego z przejazdem czy to przez Serbię, czy Rumunię i samą Bułgarię. W tym roku chcemy po drodze dokładniej spenetrować Siedmigród w RO, bo rok temu zauroczeni nim , nie mieliśmy już na to czasu. Zobacz: www.bulgaria.ascottours.com/hotel.php?resortid=ZLA&hotelid=6 www.albena.bg/ na stronie Albeny szukaj hotelu Vita Park, a najprościej zdobądź katalog Scan Holiday. masz więcej pytań, pisz: ax193@poczta.onet.pl pzdr, t193 Odpowiedz Link
Gość: ika Re: Dlaczego Bułgaria? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.04, 23:21 Wybaczcie, ale ja pamiętam Bułgarię z lat 80-90 i wtedy rura odprowadzająca ścieki z hoteli w Słonecznym Brzegu miała swój otwór końcowy ok. 500m od plaży- czy teraz TO też się zmieniło?Jeśli napiszecie mi, że Bułgarzy zadbali także o takie sprawy, to może znów wrócę do tego kraju .W sumie po sześciu urlopach tam spędzonych - wspominam go dobrze. Odpowiedz Link
Gość: znawca Bułgarii Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 12.02.04, 10:51 Oj, zmieniło się, zmieniło Odpowiedz Link
Gość: hell099 Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 12.02.04, 14:11 Na szczęście nie wszystko się zmieniło. Szerokie plaże i piękna pogoda zostały. Odpowiedz Link
Gość: MarloX Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 13.02.04, 11:46 mnie bulgaria nie przyciaga nie rozumiem dlaczego sie tak podniecacie taka dziura? Odpowiedz Link
Gość: rex Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 13.02.04, 16:11 A byłaś/eś tam kiedyś? Odpowiedz Link
Gość: gocca Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 16.02.04, 14:53 Ja byłam parę razy i gorąco polecam! Świetny kraj i świetni ludzie tam mieszkają. Odpowiedz Link
Gość: ktos Re: Dlaczego Bułgaria? IP: 217.153.88.* 23.02.04, 13:39 Ludzie jak ludzie. Zdarzają się fajni oraz mniej fajni. Jechać do Bułgarii, tylko dlatego, że może spotka się tam kogoś fajnego, to moim zdaniem bezsens. Odpowiedz Link
Gość: TYLKO BUŁGARIA Re: Dlaczego Bułgaria? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 18:51 W Bułgarii jest tanio i super pogoda. Woda ciepła i niezła, ale na pewno nie taka jak w Chorwacji. Mogę duzo powiedzieć o tym kraju. Malkontentów nie brakuje i nawet ***** nie będzie się podobało. Dla ludzi chcących wypocząć i pożyć - nie trzymając się za kieszeń polecam. Jest tanio ale nie za darmo. Ludzie przyjaźni. Pokoje ładne. Polecam pensjonaty. Wyżywienie raczej we własnym zakresie bo codziennie można zaliczyć inną knajpkę. Zdecydowanie południe. sozopol, Słoneczny brzeg, Primorsko. Lub mniejsze miejscowości. Achtopol jest przepiękny ale nie dla osób lubiących gwar i 10 piętrowe hotele. Magda Odpowiedz Link