sky81 19.05.04, 21:56 INTERESUJE MNIE JAKĄ WALUTĘ WZIĄĆ NA LITWĘ???? dOLARY I WYMIENIAĆ NA LITY CZY ZŁOTÓWKI?? PROSZĘ, NAPISZCIE. WSZELKIE INFORMACJE NA TEMAT CEN NA LITWIE TEŻ BY SIĘ PRZYDAŁY - ILE KOSZTUJE CHLEB, SER, PIWO ITD. pOZDRAWIAM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnes Re: LITWA IP: 217.153.15.* 20.05.04, 12:56 konkretow nie napisze, bo nie pamietam, ale ceny w tej chwili sa juz podobne do polskich, wiec bierz tyle kasy jakbys w polske jechal. jedynie w wilnie i kownie jesli chcesz spac w hotelu licz sie z wysokimi cenami.w knajpach jest taniej, przynajmniej jak dla mnie ,bo do warszawskich cen jestem przyzwyczajona. a chleba jedz duzo (czarnego z kminkiem), bo pyszny za moje zdrowie tez. Odpowiedz Link
Gość: sky81 Re: LITWA IP: *.pai.net.pl 20.05.04, 13:55 dziękuję bardzo za odpowiedź A co z walutą? Jaką wziąć i gdzie wymieniać??? Nasz opiekun chce żebyśmy wymieniali przed granicą złatówki na lity ale mam wątpliwości czy nie lepiej już na Litwie wymienić dolary. Odpowiedz Link
Gość: radek Re: LITWA IP: *.crowley.pl 20.05.04, 23:12 Witaj. Proponuje euro jako "nośnik" przez granicę. Złotówek nie opłaca się wymieniać w Polce na lity i litów na złotówki na Litwie-niekorzystne kursy. Co do cen jedzenia to jest niestety troszkę drożej niż w Polsce, nawet w supermarketach( na moje oko o 30%). A tak ogólnie to to bardzo fajny kraj-bywam tam od 5 lat, czasem docelowo czsem przejazdem. No i bardzo ładne kobiety. Życzę miłego pobytu Odpowiedz Link
Gość: ppp Re: LITWA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 18:12 gdybyś chciał pogrzebac na forum tobyś wiedział. Możesz wziąść $ i euro. Róznica żadna. Na złotówkach jest zdecydowanie gorzej. Weż więc euro i wymień tam. Odpowiedz Link