Dodaj do ulubionych

Z Ł O T E P I A S K I

IP: 212.33.80.* 21.05.04, 11:52
BYŁ KTOŚ W zŁOTYCH pIASKACH?? JAK TAM JEST? JAK WRAŻENIA??
Obserwuj wątek
    • tomaszek193 ZP 21.05.04, 17:27
      Byłem tam z rodziną 2 lata temu, z czeskim biurem podróży w hotelu Britz. Rok
      temu tylko przejeżdżałem, ale tylko po to by zjeść szopską i parlenki w naszej
      ulubionej tawernie. W tym roku, w sierpniu, ponownie tam jedziemy. Zamieszkamy
      w jednym z lepszych hoteli, a po tygodniu przeniesiemy się do Albeny. ZP to
      kurort praktycznie w 100% zdominowany przez hotele i zorganizowaną turystykę.
      Jest tam kilkadziesiąt nowoczesnych hoteli, w całości wynajętych przez wielkie
      międzynarodowe biura podróży, stąd mnóstwo turystów z całej Europy. ZP to też
      ulubiony kurort Rosjan i Ukraińców, głównie młodych rodzin z dziećmi. Nie jest
      to tanie miejsce, chociaż w porównaniu do innych europejskich kurortów z tym
      standardem, na pewno znacznie atrakcyjniejsze. W ZP stoją też hotele, które nie
      były jeszcze odnowione i mają standard "głebokiej komuny". Właśnie tam, wiele
      polskich biur podróży organizuje "tanie" pobyty. W takich też hotelach
      mieszkają grupy młodzieży szkolnej z Polski, Czech, Węgier czy Ukrainy. Są
      niemal doszczętnie zdewastowane i pobyt w nich graniczy ze szkołą przetrwania.
      Generalnie, co tanie to byle jakie, nawet w Bułgarii.
      ZP oferują ogromne bogactwo wszelkich atrakcji, szczególnie dla dzieci i
      młodzieży. Plaża jest długa, szeroka, czysta, morze ciepłe, dlatego wolę jechać
      właśnie tam niż za dwukrotnie większe pieniadze do Hiszpanii czy Włoch, nie
      wspominając o kamienistej i zatłoczonej Chorwacji.
      • Gość: Ala Zlote Piaski IP: *.client.comcast.net 02.07.04, 00:06
        Czy moglbys napisac co to sa parlenki? i podaj nazwe tej tawerny.
        Szopska salate ja tez uwielbiam.
        Jaki hotel w ZP uwazasz za najlepszy? i dlaczego - najdrozszy,
        najnowszy, lokacja, widok, czystosc?
        Znajac terazniejsze realia co wybrales w Albenie?
        Napisz, prosze. Dzieki, Ala
        • tomaszek193 Re: Zlote Piaski 02.07.04, 12:21
          Nie prowadzę rankingów hoteli, opisałem kurort i tyle. Hoteli w ZP jest pewnie
          ponad setka, więc jak to sobie wyobrażasz? ZP to kurort gdzie wypoczynek
          organizują praktycznie tylko biura podróży. Możesz ufać lub nie zdjęciom i
          opisom w katalogach. Ja w tym roku jadę do ZP (hotel Atlas i Albeny ze
          Scanholiday, mam nadzieję na udany wypoczynek, chociaż nikt mi nie da gwaracji,
          że tak będzie. Jeśli pojedziesz tam indywidualnie i na m-cu będziesz szukać
          hotelu, to zapłacisz majątek, (jeśli w ogóle coś znajdziesz) i będziesz potem
          narzekać, że Cię Bułgarzy złupili.
          Parlenki to takie placki, podawane na stół prosto z pieca. Tuż przy hotelu
          Britz jest tawerna z takim piecem, jest to górna część ZP przy końcowym
          przystanku autobusów miejskich z Warny.
          Jak chcesz jechać indywidualnie, w ciemno, to lepiej jedź np. do Primorska.
          Jeśli masz ochotę zobaczyć jak wygląda ta miejscowość, która nie jest
          kombinatem turystycznym jak ZP czy Słoneczny Brzeg, wyślij mi maila, a odeślę
          Ci moje prywatne zdjęcia z opisem z 2003 roku.
          pisz: ax193@poczta.onet.pl
          • Gość: arti Re: Zlote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:22
            zajefajnie warto jechacsmile niskie ceny smile jesli nie masz jeszcze biura z jakim
            chcesz jechac to zajrzyj na wyjazdy.com.pl
            • Gość: arni Re: Zlote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 02:58
              Kurort super !!! duzo ludzi , jeszcze wiecej atrakcji ... no i ceny wyzsze niz
              gdzie indziej ! Jak masz duzo kasy to jedz ... warto !
              Pozdrawiam
              arni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka