Dodaj do ulubionych

Najlepsza trasa Mariampol-Wilno

19.07.05, 18:56
Mam ochotę wyskoczyć na 1 dzień do Wilna z Mazur. Będę miał mało czasu, który
głównie chcę poświęcić zwiedzaniu Wilna. Czy szybciej przejade drogą
Mariampol-Wilno, czy dłuższą, ale częściowo z autostradą Mariampol-Kowno-Wino.
Z mapy trudno ustalić. Mogę tylko liczyć na życzliwe porady znających te drogi.
Obserwuj wątek
    • uleczka66 Re: Najlepsza trasa Mariampol-Wilno 19.07.05, 22:40
      My jechalismy trasa Mariampol-Wilno, bardzo dobrze sie jechalo, nie byla
      zatloczona, ale jesli sie zdecydujesz nie spiesz sie za bardzo, bo policjanci
      poluja na spieszacych sie turystow.
      • Gość: lolo Re: Najlepsza trasa Mariampol-Wilno IP: *.azpexim.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:28
        spokojnie przez Mariampol, na policjantów trzeba faktycznie uważać, jedźcie
        zgodnie z przepisami bo lubią polowac na łapówki. Poza tym pomyślcie czy nie
        spędzić w Wilnie dwóch dni, chocby decydując się na nocleg w samochodzie, bo do
        zobaczenia jest sporo, a poza tym Wilno jest jednym z trudniejszych miast do
        jazdy autem. Jeździmy tam co rok i z orientacją naprawde nie jest za łatwo ze
        względu na praktycznie cały czas jednokierunkowe centrum i zanim się gdzieś
        ulokujecie, zeby ruszyć w miasto to już stracicie sporo zdrowia i czasu i
        nerwów. Ale poza tym Litwa i Wolno sa boskie.
        • jan-w Re: Najlepsza trasa Mariampol-Wilno 20.07.05, 11:10
          Dziękuję wam obojgu za cenne rady. Właśnie też myślimy o 2 dniach, a nocleg
          chyba w Trokach.
          • Gość: dtr Re: Najlepsza trasa Mariampol-Wilno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:52
            Tez bym tak radzil ale.. 26.05 jechalem trasa Mariampol - Wilno - na dosyc
            dlugim odcinku jest remontowana... zrywana nawierzchnia - kilkukilometrowy
            objazd po szutrze (nie zycze zeby trafil sie samochod jadacy przed - kurz w
            zebach.. uncertain
            Nie wiem jak jest ze sprawnoscia sluzb drogowych na Litwie - mam nadzieje, ze
            lepsza niz u nas.. Jesli nadal trwa remont - polecam przez Kowno. Ale moze ktos
            jechal w czerwcu i potwierdzi, ze remontu juz nie ma..? Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka