Dodaj do ulubionych

Ryga i Petersburg

IP: *.acn.pl 22.06.03, 11:54
Hej!
W sierpniu wybieram sie do Rygi.Czy ktoś wie jaki środek transportu wybrać
najlepiej(pociąg czy autokar?)i co tam zobaczyć a czego nie ma w przewodniku
Pascala?No i najważniejsze jak z tamtad dostać sie najlepiej do Petersburga?I
oczywiście prosze o jakiś niedrogi i w miare w centrum, lub z dobrym dojazdem
nocleg?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lacis Re: Ryga i Petersburg IP: 62.244.139.* 03.07.03, 12:41
      Hej słuchaj mnie!!!!!! (((-;
      Cześć!
      Stanowczo nie doradzam bezposredniego autobusu z Warszawy [przez Białystok]
      do Rygi firmy Biacomex/Nordieka [łotewskie mają wyższy standard], bo - jeżeli
      nic się ostatnio nie zmieniło, przyjeżdżają one do Rygi w środku nocy. Tak o 2-
      4 [zależy od granicy i prędkosci jazdy] i jak ten misiek błąkasz się po pustym
      dworcu nim zacznie się, życie... Lepiej już dostać się do Wilna i stamtąd -
      możliwie najpóźniejszym [znowu by nie być w nocy w Rydze] autobusem pojechać do
      Rygi. Będziesz bardzo wcześnie, ale nie w środku nocy...
      Można też pociągiem do Szostakowa, stamtąd pociągiem Szostaków [lit.Šeštokai -
      nie zadne Sestokai!!!] do Kowna [lub Wilna], a z Kowna też są autobusy -a le
      zawsze pamiętaj by wyjeżdżał jak najpóźniej sie da bo jak nie to w Rydze
      będziesz w środku nocy - i znowu kicha...
      • Gość: XYZ Re: Ryga i Petersburg IP: *.amuz.wroc.pl 04.07.03, 12:23
        A ja wlasnie polecam autobus z Warszawy; bo co to za problem, ze przyjezdzasz w
        srodku nocy? Przeciez tam jest o wiele bezpieczniej niz u nas!
        • Gość: Lacis Re: Ryga i Petersburg IP: 62.244.139.* 04.07.03, 14:06
          Gość portalu: XYZ napisał(a):

> A ja wlasnie polecam autobus z Warszawy; bo co to za problem, ze przyjezdzasz
          w
          >
          > srodku nocy? Przeciez tam jest o wiele bezpieczniej niz u nas!

A KTO MÓWI O BEZPIECZEŃSTWIE???!
          Po prostu to idiotyczna pora! I co robić w środku nocy? Jeśli jesteś ryżaninem
          [i masz odpowiednie srodki transportu], albo masz przyjaciół w Rydze, którzy
          Cię nocują [I masz odpowiednie srodki transportu] - to może jeszcze da się
          znieść. Ale kiedy musisz czekać na pierwszy trolejbus, lub wynajmować pokój nad
          ranem - ale płacić jak za całą noc - to bez sensu. Zwłaszcza dla osoby, która
          pierwszy raz jest w Rydze.
          Natomiast, zeby w związku z tą nieciekawą porą rozmawiać o bezpieczeństwie -
          toi nawet na to nie wpadłem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka