krouk 14.11.07, 09:48 Bardzo ciekawa i pożyteczna inicjatywa www.radio.lublin.pl/index.php?id=11068 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krouk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 07.12.07, 09:33 Dobrze byłoby wkleić w nagłówku, lub przyszpilić ten wątek, aby nie zanikł - motywuję zasadność jego "wywyższenia" tym, że jest z gatunku "o długim terminie ważności" oraz z rodzaju raczej informacyjnego niż polemicznego. No i jest pożyteczny. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 07.12.07, 19:51 Może przyszpilę. Zawsze chciałem się nauczyć języka hiszpańskiego Odpowiedz Link
pole78 Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 07.12.07, 21:05 krouk napisał: > "o długim terminie ważności" oraz z rodzaju raczej > informacyjnego niż polemicznego. Abonamentu nie płacę, nie będę się wypowiadał. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 10.12.07, 06:53 krouk napisał: > Dobrze byłoby wkleić w nagłówku, lub przyszpilić ten wątek, Przyszpilam, ze specjalną dedykacją dla "darino" i "piotrzr", nacjonalistów ukraińskich nie znających ukraińskiego. Uczcie się chłopaki, bo to wielki wstyd nie znać własnego języka "ojczystego" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44324&w=72805274&a=72805274 Odpowiedz Link
krouk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 12.12.07, 14:29 Dzięki Liberum za przyszpilenie wątku - fajnie, że mimo pewnnych różnic poglądów w pewnych sprawach potrafimy się jednak dogadać, co do dedykacji, to w pełni się zgadzam - wyjątkowo chamskie jest zwłszcza naśmiewanie się przez darina ze słabej znajomości języka polskiego u Polaków zamieszkałych na Ukrainie. Każdy normalny człowiek wie, jakie problemy mieli Polacy w ZSRR z nauką polskiego, jak poddawani byli przez wiele lat rusyfikacji oraz sowietyzyzacji i naśmiewanie się teraz ze słabej wśród nich znajomości tego języka jest niewątpliwą oznaką kretynizmu darina, który zresztą sam będąc ukraińskim nacjonalistą ledwo "duka" coś w swoim języku : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=64189473&a=64222849 Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 17.12.07, 19:27 Jestem otwarty na wszelkie sensowne pomysły. Ten link do Radia Lublin może się przydać nie tylko do nauki ukraińskiego, ale też kilku języków zachodnich. A co do "darino", ta jego żenująca maniera wychwytywania wszelkich błędów językowych u innych to przejaw małości i głębokich kompleksów z powodu nieznajomości własnego języka "ojczystego" Odpowiedz Link
tomekk46 Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 22.12.07, 12:09 це дуже файно що таке шось є) Odpowiedz Link
tomekk46 Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 22.12.07, 12:16 як хто хоче вивчити української це могу йому купити словник у львові)).він не дорогий гр 25 а дуже багато слів і словосполучень.і мало помильок! Odpowiedz Link
qubraq Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 01.01.08, 20:55 tomekk46 napisał: > як хто хоче ви > ;вчити україн > ської це могу > йому купити с > ;ловник у льво > ;ві)).він не дор > 1086;гий гр 25 а дужk > 7; багато слів > 10; словосполуm > 5;ень.і мало по > 84;ильок! A jak mogłbym go od Ciebie odebrać? mieszkam w W-wie... Odpowiedz Link
tomekk46 Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 01.01.08, 21:37 jak bede jechal przez lwow albo gdzies w ksiegarni bede to ci go moge kupic i jakos wyslac czy jak. Odpowiedz Link
qubraq Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 04.01.08, 23:12 tomekk46 napisał: > jak bede jechal przez lwow albo gdzies w ksiegarni bede to ci go > moge kupic i jakos wyslac czy jak. to moze nie fatyguj się, dostalem wlasnie slownik Uk.-Pol i Pol.-Uk. w wersji internetowej; dzieki serdeczne! Odpowiedz Link
krouk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 27.03.08, 14:59 Liberum - dlaczego ten wątek nie jest już przyszpilony ? Przecież te lekcje nadal trwają, na stronie "RL" pojawiają się sukcesywnie nowe pliki z zapisem dźwiękowym lekcji - uważam, że warto popularyzowac tą inicjatywę - taki wątek nikomu nie powinien przeszkadzać. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 27.03.08, 17:22 Myślę, że wszyscy już się nauczyli Aktualnie zastanawiam się nad przyszpileniem jakiegoś wątku na temat możliwości dobrowolnej repatriacji na Ukrainę Odpowiedz Link
lokis1271 Wątek o repatriacji ! 27.03.08, 20:23 Witam Kolego Liberum ! Chyba nie ma takiej potrzeby, na którymś z banderowskich for jest już list Pana Romana Pidlaszuka z apelem w rodzaju : "Czas wertaty do domu" czy coś w tym stylu (nie pamiętam dokładnie tytułu), więc i bez naszej porady co poniektórzy banderowcy chyba zmierzają we właściwym kierunku. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Wątek o repatriacji ! 27.03.08, 20:41 Roman niech już lepiej nie wraca z tego Chicago, bo gotów jeszcze wzniecić banderowskie powstanie na Podlasiu. W pierwszej kolejności pójdzie z widłami i siekierami na prawosławny kler z PAKP, "wynaradawiający" i "polonizujący" podlaskich Ukraińców. Potem zaatakuje znienacka redakcję ukraińskiej gazety "Nad Buhom i Narwoju" za jej niechlujność w zamieszczanych ogłoszeniach na temat ukraińskich imprez kulturalnych Odpowiedz Link
krouk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 31.03.08, 11:11 liberum_veto napisał: > Myślę, że wszyscy już się nauczyli --------------------------------------------------------------------- Zapytałem poważnie i takiej też odpowiedzi oczekuję. Prawdę mówiąc w tym wątku "nie ma o czym gadać" i najlepiej byłoby nie przyszpilać go tylko np. w ogóle usunąć a link do strony, który podałem zamieścić w nagłówku forum - nie wiem dlaczego nie korzystasz z tej możliwości. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 31.03.08, 19:48 krouk napisał: > Zapytałem poważnie i takiej też odpowiedzi oczekuję. To ja też zapytam poważnie: czy ktoś, oprócz "krouka", wysłuchał choć jednej lekcji??? Odpowiedz Link
krouk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w Polskim Radiu Lubl 01.04.08, 15:12 liberum_veto napisał: To ja też zapytam poważnie: czy ktoś, oprócz "krouka", wysłuchał > choć jednej lekcji??? --------------------------------------------------------------------- Takie linki jak ten do RL nie zamieszcza się tylko pod kątem ich przydatności dla osób piszących na forum. Chyba to oczywiste. Msusiałbyś przeprowadzić sondaż na reprezentatywnej grupie ludności zaglądającej na Twoje forum żeby dowiedzieć się, czy ten link był/jest przydatny - chyba, że wychodzisz z założenia, iż zaglądają tu tylko te osoby, które coś piszą ps. a propos - przesłałem Ci coś na pocztę e-mail. Odpowiedz Link