Dodaj do ulubionych

Gdy facet chce się umówić

23.03.05, 16:43
Jestem pełna obaw nie wiem co mam zrobić. Jestem osobą
niepełnosprawną.Poznałam na czacie mężczyznę, który chce się ze mną
spotkać.Bardzo ogólnie powiedziałam o swojej chorobie, ale On nalega na
spotkanie. Gdyby doszło do spotkania - boję się oceniania, wzroku i chyba
swojej reakcji!Jak mam postąpić? Dać sobie szansę? Teraz,w tej chwili wiem ,
że nic nie wiem!
Obserwuj wątek
    • buffy79 Re: Gdy facet chce się umówić 23.03.05, 17:11
      Hej!
      Szkoda że nie napisałas jaka jest twoja niepełnosprawnośc? Tak samo nie wiem
      ile znasz tego faceta? Tydzień? Miesiąc? Warto mailem powysyłać sobie zdjęcia,
      pogadać później na gg!
      Nie oszukujmy sie różni ludzie są na czacie...
      Napisz cos wiecej Lucy!
      • lucy691 Re: Gdy facet chce się umówić 23.03.05, 18:35
        No cóż odnośnie mojej niepełnosprawności - niedowład prawej strony - w
        codziennym życiu radzę sobie całkiem znośnie. A facet inteligentny, elokwentny
        i miły w rozmowie - po przejściach. Lubię z Nim prowadzić długie rozmowy przez
        komputer,tu można się schować za ekranem, a w realu tak się nie da , po prostu
        wszystko widać. W takich kontaktach jestem pełna kompleksów.
        Buffy79 dzięki za odpowiedź!
        • mantis77 miałem podobne dylematy 24.03.05, 15:04
          Ah też się umówiłem z dziewczyną przez internet. Gadałem z nią już chyba z
          miesiąc na czatach i potem na GG więc troszkę się poznaliśmy. Powiedziałem jej
          po jakimś czasie że jeżdżę na wózku. Chyba nawet na jakiejś stronie widziała
          moje zdjęcia ale nie jestem pewien. No i się umówiliśmy. Byłem pełen obaw.
          Pomyślałem "będę tu stał a ona jak mnie zauważy to pewnie nawet nie podejdzie".
          Ale przyszła. Co ciekawe mimo że jej mówiłem że jestem na wózku myslała
          że "ściemniam" ale nie była zaskoczona. poszliśmy na piwko posiedzieliśmy i
          poszliśmy do domków. Potem jeszcze kilka mieszięcy trwała znajomość ale się
          jakoś urwała. Ale Jest to jakieś ciekawe doświadczenie. Poza tym jeśli facet
          nie przyjdzie wiedząc jak jest to znaczy że jest niczego nie wart. W końcu to
          spotkanie a nie zaręczyny. To rzadnej ze stron do niczego nie zobowiązuje.
    • renatamiedzinska Re: Gdy facet chce się umówić 23.03.05, 22:55
      To co ,że przez inernet!! Każdy sposób jest dobry, jeśli skuteczny.
      Myślę jednak, że bardzo brak Ci odwagi. Ja bym zaryzykowała; oczywiście z
      głową!!
      Myślisz,że zdrowych dziewczyn się nie ocenia?? A on juz sporo o Tobie wie. Tym
      bardziej bym poznała, co sie kryje za jego ochotą na tę znajomość.
      Jeśli nie spróbujesz, nigdy sie nie dowiesz. A jeśli nawet to nie wypali,(czego
      absolutnie Ci nie życzę), bedziesz miała jakieś doświadczeni w tych sprawach.
      Daj znać, ćo postanowiłaś!!
      • buffy79 Oj Lucy! 24.03.05, 19:14
        Musisz teraz koniecznie nas informować o przebiegu zdarzeń:)
    • renatamiedzinska Re: Gdy facet chce się umówić 24.03.05, 20:05
      No właśnie!!! Pisz koniecznie, a jakbyś miała jeszcze jakieś wątpliwości, to
      wiedz, że my tu wszyscy skutecznie je rozwiejemy, nieprawdaż??
      A potem, kto wie?? Hmmm!! Może nie będę tak daleko wybiegać .. Nara!!!!!
      • lucy691 Re: Gdy facet chce się umówić 24.03.05, 22:55
        No kobietki, dzięki serdeczne. Taka szybka to ja nie jestem, na razie rozmawiam
        i mam jednak coraz wiekszą ochotę spotkać się z Nim. Jeśli nawet zdarzyłby się
        niewypał to nastawiam się na to, że może zaistnieć taka ewentualność. Renata
        napisała, że wszyscy wszystkich oceniają przy pierwszym spotkaniu -
        uświadomiłam sobie, że ja też tak robię, może bezwiednie. A tak nawiasem, miło
        jest mieć świadomość, że ktoś przeczyta i poradzi z dobrego serca! Trzymajcie
        kciuki ! Pozdrawiam gorąco!
        • buffy79 Re: Gdy facet chce się umówić 24.03.05, 23:05
          Tylko czasem nie mów facetowi, że już wszyscy o nim wiedzą na forum:):):)
          • renatamiedzinska Re: Gdy facet chce się umówić 25.03.05, 13:00
            CHa, cha, cha!!!!!!!!!!!!!! Dobre, dobre!!! Nieźle!!
            • antidotumm Re: Gdy facet chce się umówić 06.04.05, 14:50
              Wiedz zawczasu, ze 'zdrowe' osoby takze czesto po spotkaniu w realu sa soba
              rozczarowane (tak wiec nie zwalaj ew. porazki - jesliby taka byla - na swoja
              niepelnosprawnosc).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka