Dodaj do ulubionych

praca ale nie każda

26.04.07, 11:53
Nawet nie wiem o co zapytać :(.
Problemy z kręgosłupem mam odkąd pamiętam, bolesne problemy, ale lekceważone przez służbe zdrowia bo młoda bo szczupła...
Straciłam pracę - siedzącą tez nie najlepsza dla mnie, ale zawsze można było przeżyć.
Teraz chodze do urzędu pracy i otrzymuje oferty pracy stojącej. A stać to ja nie mogę, chodzić owszem, ale stać nie. Tłumaczę kobiecie, że to bez sensu, bo po dniach takiej pracy poszłabym na zwolnienie, ale nie najlepiej takie tłumaczenie wygląda.
Udało mi się natomiast zrobić porządne badanie kręgosłupa i wyszło dokładnie że krążki nie takie, że kręgi zwyrodniałe, że narośla, przesuniecia, uciski.

I teraz pytanie. Można jakieś zaświadczenie czy coś takiego otrzymać, które pozwoliłoby z godnością wymigać się od przyjmowania ofert pracy, ktorej nie bylabym w stanie wykonywać?

Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: praca ale nie każda 26.04.07, 12:06
      Na początku proszę się orzec w Powiatowym Zespole ds. Orzekania O Stopniu Niepełnosprawności. Na owej komisji lekarz orzecznik na podstawie dokumentacji medycznej określi czy jest Pani osobą niepełnosprawną, a jeśli tak to w jakim stopniu. Dodatkowo orzeczenie, które otrzyma Pani zawierać będzie wskazania dotyczące pracy. Orzeczenie to również uprawnia do pewnych ulg z tytułu niepełnosprawności.
      Proponuje również w celu znalezienia pracy zgłosić się do jednego z Centrów Integracja mieszczących się w Warszawie, Krakowie, Zielonej Górze lub Gdyni.
      • hela6 Re: praca ale nie każda 26.04.07, 12:29
        Dziękuje serdecznie za szybką i wyczerpująca odpowiedź.
        Bardzo poważnie to zabrzmiało, zwlaszcza że zawsze uważałam się za okaz zdrowia.
    • blondyneczka_niebieskooka Re: praca ale nie każda 07.05.07, 14:52
      hela6 napisała:

> Teraz chodze do urzędu pracy i otrzymuje oferty pracy stojącej. A stać to ja
      ni
      > e mogę, chodzić owszem, ale stać nie. Tłumaczę kobiecie, że to bez sensu, bo
      p
      > o dniach takiej pracy poszłabym na zwolnienie, ale nie najlepiej takie
      tłumacze
      > nie wygląda.

koniecznie przedstaw pracownikowi UP zaświadczenie od lekarza z
      przeciwskazaniami do pracy stojącej.
      Takie zaświadczenie zaoszczędzi tobie niepotrzebnych nerwów przy okienku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka