Dodaj do ulubionych

proteza oka

23.06.05, 00:49
czy może ktoś ma namiary na zakłady/kliniki robiące protezy oczu?
Kasia
Obserwuj wątek
    • ggregor Re: proteza oka 03.07.05, 23:26
      Protezy oczu wykonuje Przychodnia Protez Twarzy w Łodzi. Adres : Łódź, ul.
      Ogrodowa 21, tel.(042) 6895183
      Trzeba wcześniej zadzwonić, aby dowiedzieć jakie aktualnie potrzebne są
      dokumenty i umówić wizytę.
      Według mojej wiedzy jest to jedyna przychodnia w Polsce, gdzie protez są
      finansowane z NFZ.
      Pozdrawiam serdecznie!
      • zennon Re: proteza oka 07.07.05, 18:18
        Wszystkie istniejące w Polsce pracownie protetyczne wykonujące protezy oczu
        mają umowy z NFZ. Adresy dostaniesz w wydziale środków pomocniczych NFZ, albo
        na oddziałach okulistycznych. Do wykonania protezy potrzebujesz zlecenie od
        okulisty potwierdzone przez NFZ. Zazwyczaj jest też dopłata - zależnie od
        pracowni.
    • ralphkolicki Re: proteza oka 06.11.25, 16:00
      Radzę niczego nie zamawiać w zakładzie protetycznym w Łodzi przy ul. Pięknej. To katastrofa, a nie fachowcy. Właśnie odebrałem to coś, co kwalifikuje się jako halloweenowy gadget, a nie proteza. Serdecznie nie polecam.
      • ralphkolicki Re: proteza oka 06.11.25, 16:09
        ralphkolicki napisał:

> Radzę niczego nie zamawiać w zakładzie protetycznym w Łodzi przy ul. Pięknej. T
        > o katastrofa, a nie fachowcy. Właśnie odebrałem to coś, co kwalifikuje się jako
        > halloweenowy gadget, a nie proteza. Serdecznie nie polecam.
    • thellyrrex Re: proteza oka 11.12.25, 12:31
      z góry przeproszę jeżeli moja sugestia okażę się zbędna. Poznałem (w zasadzie nie prywatnie lecz jako pacjent) wyszukując uprzednio /robiąc ankietę jakich specjalistów polecają w leczeniu zeza . Gdyż miałem uraz po wypadkowy i leczyłem się jako osoba dorosła w Klinice okulistycznej w Szczecinie: i szło do przodu (w sensie: korzystnie lecz jako ,że nie byłem już dzieckiem a wada wzroku po urazowa jest leczona nie konwencjonalnie poniekąd) lecz nie wszyscy lekarze są skłonni leczyć pacjenta apropo wady gdy był on ówcześnie leczony długotrwale gdzie indziej - I JA TO ROZUMIEM!! nawet byłbym skłonny stwierdzić ,że jest to właściwy tok rozumowania ... tak czy inaczej trafiłem do genialnej lekarki Dr Jochan, która bardzo mi pomogła .... dowiedziałem się też przypadkowo ,że rodzaje wad są leczone z inną skutecznością przez innych apecjaliatów , np. We Wrocławiu jest specjalista/specjaliatka od dioptrii.. itp..
      poleciłbym się z nią skontaktować by się umówić na wizytę (przyjmuje na nie w Zabrzu) gdyż większej wagi inicjatywę wypada pytać prywatnie!

speóbuj walczyć o siebie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka