Dodaj do ulubionych

Pies wegetarianin

10.03.11, 17:38
Znalazlam w necie cos takiego:
www.abc-zoo.pl/p/23/174/amidog-hypoalergiczna-karma-dla-psa-15kg-karmy-wegetarianskie-pies.html czy to mozliwe zeby psa karmic tylko "zieleniina" ?. Albo kota ? Zwierze z natury miesozerne. Ja rozumiem ze czlowiek moze byc wegetarianinem, ale kot ? moze jakas weegetarianka zna sie na tym i sie wypowie.
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Pies wegetarianin 10.03.11, 17:45
      Mozliwe. pies ktory trafil do nas pare lat temu na tymczas nie mogl jesc w ogole miesa. po porcji miesa mial straszne problemy zoladkowe, wymioty i biegunki.
      po zmianie karmy problemy zniknely.
      i
    • asfo Re: Pies wegetarianin 10.03.11, 18:02
      Kot by się rozchorował - koty nie trawią dobrze roślin a od węglowodanów chorują. Pies wytrzymałby dłużej, ale na dłuższą metę też by mu to nie posłużyło.
    • ajlii Re: Pies wegetarianin 10.03.11, 19:10
      Mój pies ma problemy z metabolizmem białka - nawet nie wielka ilość miesa powodowała przebiałczenie (m.in. zmiany w zachowaniu i wyglądzie sierści). Wegetariaznim to długo była u niego jedyna szansa na utrzymanie zdrowia.
    • j0anna1 Re: Pies wegetarianin 10.03.11, 19:53
      Niestety niektóre mogą być karmione tylko specjalną weterynaryjną karmą bez mięska ze względu na alergię pokarmową.. mam takiego kotawegetarianina biedaka niestety sad
    • ladyjm Re: Pies wegetarianin 11.03.11, 15:26
      wspolczuje temu psu smile
      • alex_k Re: Pies wegetarianin 11.03.11, 16:03
        A moja psica jest wegetarianką z wyboru smile
        Jak ma wybierać między gotowaną marchewką a kurczakiem wybierze marchewkę. Mięso co prawda lubi, ale na punkcie truskawek, gotowanego bobu, orzeszków czy camemberta dostaje czystej wariacji smile Nie wspominając już o pozostałych owocach i warzywach, suchym chlebie na zakwasie czy ogórkach kiszonych. Nie przepada jedynie za gotowanymi jajkami.
    • pies_z_laki_2 Re: Pies wegetarianin 12.03.11, 01:36
      Znam psa, który z białek jada tylko (!) śledzie. Surowe, pieczone, mielone i krojone itd Z jarzynami i kaszą czy ryżem, jak i inne psy, ale tylko śledzie jest w stanie trawić bez problemów żoładkowo-jelitowo-skórnych...
    • dzioucha_z_lasu Re: Pies wegetarianin 13.03.11, 11:02
      Pies spokojnie da sobie radę na diecie wege. Dobrze ułożonej. Natomiast kot - ze względów fizjologicznych nie przeżyje bez mięsa, ponieważ jego organizm nie wytwarza sam niektórych substancji, które znajdują się wyłącznie w mięsie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka