Dodaj do ulubionych

jogurt domowy

06.04.11, 20:24
Od kilku tygodni jestem wkręcona w produkcję domowego jogurtu za pomocą jogurtownicy. Jeśli jest tu ktoś, kto też tak ma, może wie, czy jogurt wyjdzie z zaczynu dosmaczonego? Bo zapomniałam od razu odlać zaczyn ze świeżo zrobionej porcji, całość najpierw przyprawiłam bananem, jabłkiem, rodzynkami i ziarnem, a potem dopiero się zorientowałam, że coś przeoczyłam.
----
A może warto rozruszać to forum? smile forum.gazeta.pl/forum/f,86797,_Lalka_Noce_i_Dnie_.html
Obserwuj wątek
    • at.at Re: jogurt domowy 06.04.11, 20:39
      Myślę, że powinien się udać. Jeśli nie dodałaś czegoś, co zabija bakterie jogurtowe, to myślę, że będzie ok. Napisz jaki będzie wynik!
      • soova Re: jogurt domowy 06.04.11, 20:50
        Napiszę, napiszę. Tym bardziej, że wielkiego wyjścia nie mam, bo jogurtu sklepowego jako zaczynu używam tylko wtedy, gdy ten domowy jest już za rzadki.
        ----
        A może warto rozruszać to forum? smile forum.gazeta.pl/forum/f,86797,_Lalka_Noce_i_Dnie_.html
      • soova Re: jogurt domowy 08.04.11, 19:56
        Wyszedł OK.
        ----
        • agpagp Re: jogurt domowy 09.04.11, 01:20
          a pochwal się jakiej jogurtownicy używasz? od jakiegoś czasu rozglądam się za czymś bo chcę mieć swój jogurt w domu ale właśnie nikt ze znajomych nie ma żeby powiedział dobra marka - kupuj. smile
          • at.at Re: jogurt domowy 09.04.11, 07:40
            Ja mam no name z Tcibo, słoiczkową. Stale w użyciu, świetnie się sprawdza. Wygląda tak jak ta
          • soova Re: jogurt domowy 09.04.11, 13:10
            Mam jogurtownicę Severin, ale nie ze słoiczkami, a z jednym kubełkiem (1 l) - taka mi bardziej odpowiadała rozmiarowo. Poza tym ja joogurt potem przyprawiam, a to jest wygodniejsze w jednym zbiorniku.
            ----
            • iwona402 Re: jogurt domowy 10.04.11, 01:12
              Ja używam takiej jogurtownicy:Jogurella85 . Jestem bardzo z niej zadowolona. Prawie codziennie robię 1litr jogurtu. Jogurt używam zamiast śmietany, jako zimny sos z przyprawami, na słodko z owocami, do picia .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka