anu_anu 07.04.11, 19:32 Może ktoś polecić jakąś? Żeby się nie maźgała i dała pięknie wypolerować? Nie musi być tania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anu_anu Re: Pasta do butów 07.04.11, 20:57 No właśnie kupiłam nowe pudełko - sądząc, że może to ze starości pasta jakoś sie mazia. I ta nowa też sie mazia Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Pasta do butów 07.04.11, 21:34 Ja ostatnio używam takich płynnych, w butelkach wyposażonych w gąbkę. Bardzo mi odpowiadają, mam w kilku kolorach. I one są właściwie samopołyskowe. A bardziej tłusta to dobra jest bezbarwna dr Martensa, w sklepach firmowych z obuwiem tejże marki. Odpowiedz Link
leksisi Re: Pasta do butów 08.04.11, 08:46 płynne pasty w butelkach z gabką nie są dobre a już na pewno nie do butów ze skóry - można zniszczyć buty często je stosując. najlepsze są tłuste pasty, którymi się najpierw buty pastuje a jak pasta wyschnie to sie poleruje. ja uzywam i polecam pasty firmy Ryłko. Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Pasta do butów 07.04.11, 20:59 Ochnika. U mnie pastuje małż. jest zachwycony. Po jej pierwszym użyciu piał peany chyba z godzinę ****************** Twój biust nawet o tym nie śnił... Odpowiedz Link
cilantre Re: Pasta do butów 07.04.11, 21:43 Moja koleżanka, która sprzedaje obuwie od wielu lat - zawsze poleca pastę Bufalo ( jest produkowana na bazie naturalnych wosków). Odpowiedz Link
pocket.size Re: Pasta do butów 07.04.11, 22:24 Ostatnio pan w obuwniczym (sklep sam dla siebie robiący buty, pan - fascynat obuwia ) polecił mi Buwi. Że ponoć ona ma jakąś lanolinę czy inną parafinę, która bardzo dobrze zabezpiecza buty. Kupiłam, pastuję, faktycznie niezła jest. Kupiłam w Biedronce I grzmiał jeszcze, że pasta z gąbką, samo-nabłyszczająca to zabójstwo dla butów. Oczywiście skórzanych. Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Pasta do butów 07.04.11, 23:09 ja sobie już parę parę butów tymi samonabłyszczającymi wykończyłam zaniechałam dalszego stosowania. ****************** Twój biust nawet o tym nie śnił... Odpowiedz Link
marta23t Re: Pasta do butów 08.04.11, 00:00 jak pasta do butów to nie płynna tylko w ,,kamieniu,,, do tego ściereczka i szczotka z miękkim włosiem. ja kupuje kiwi i jestem zadowolona. chociaż powiem Wam, że jakakolwiek pasta w ,,kamieniu,, czyli ta typowa jest dobra-nawet firm no name- grunt żadnych płynnych z nabłyszczaczami..mi po nich buty się rozlazły Odpowiedz Link
zla_wiedzma Past w płynach bez polerowanie nie polecam 08.04.11, 08:54 Tak zniszczyłam sobie buty zaczeła pękać skóra... Polecam za to pastę do butów Salamnder Bufalo też niczego sobie Odpowiedz Link
brumming Re: Pasta do butów 08.04.11, 09:37 W sieci obuwniczej Humanic mają pastę w tubkach - niestety nie jest tania - która jest doskonała! posiada wszelakie zalety: łatwo się nakłada z aplikatora, świetnie odżywia skórę i poleruje się do połysku. Długo "trzyma się na butach" poprawiając ich wygląd. Jest bardzo wydajna. Polecam. Odświeży nawet sponiewierane obuwie. Kiwi jest do bani Odpowiedz Link