anetapzn
05.09.11, 12:56
Jak w temacie- czy opłacacie rachunki tradycyjnie na poczcie lub w okienku bankowym, czy może przez internet? Takie pytanie nasunęło mi się po dosyć gorącej dyskusji z koleżanką wiecznie narzekającą na kolejki w banku (do pobrania pieniędzy- nie uznaje kart bankomatowych), a pożniej na kolejki na poczcie gdzie płaci wszystkie rachunki, poza tym wiecznie narzeka, jakie to poczta ma wysokie prowizje, ile czasu tam musi odstać itd. Na moja sugestię, ze wygodniej i taniej (poza tym oszczędza się czas) jest korzystać z internetowych przelewów (tym bardziej, że ma dostęp do internetu) odpowiedziała, że...nie ufa przelewom internetowym, a poza tym za darmo nikt jej nic nie da, a banki na pewno ja oszukają. No ku....a ręce opadają. A wydawałoby się myśląca, wykształcona dziewczyna 37 lat z dużego wojewódzkiego miasta. Aha- co najlepsze do ING np. ma o połowę bliżej (jeżeli chodzi o odległość) niż do pko gdzie obecnie ma konto. No i oczywiście nigdy nie spróbowała zrobić żadnego przelewu internetowego, nigdy nie była w banku zapytać o szczegóły itd. A jak to wygląda u was? W jaki sposób płacicie rachunki?