Dodaj do ulubionych

Do rowerzystek

18.08.12, 17:13
Poradźcie co robić, kiedy po jeździe na rowerze jest spocona..... pewna część ciała? Specjalna odzież kolarska odpada, bo chodzi o sytuację, kiedy jedzie się nie rekreacyjnie, ale tak sobie, do miasta po coś-tam, zsiada się z rowerka, a z tyłu mokra plama sad
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Do rowerzystek 18.08.12, 19:30
      Mnie się na rowerze tylko dłonie pocą smile
    • squirk Re: Do rowerzystek 18.08.12, 20:02
      W Lidlu bywają spodenki na rower z wszytym niezbyt grubym podpupnikiem - nie wygląda się jak dorodny pawian, owszem, widać, że podpupnik jest, ale lepiej zaprezentować światu nieco obszerniejszą pupę niż pupę mokrą, imho.
      smile
    • ksywa Re: Do rowerzystek 18.08.12, 20:45
      Jeżeli zdarza mi się jeździć w upały i wybieram się rowerem np. do jakiegoś centrum handlowego, to ze względu na klimę zawsze wkładam do koszyka coś żeby narzucic na siebie - lekkie, cienkie - kiedy juz zsiadam z roweru i wiem, że jestem spocona. Ot, zeby mnie nie przewialo, bo nieraz różnica temperatur jest zabójcza. I przewaznie ma to dlugość 'za pupę', tak że i ten problem rozwiązuje, gdyby sie pojawiłwink
      • johana75 Re: Do rowerzystek 18.08.12, 21:31
        Ja sie tam nie pocę, ale dla wygody kupiłam sobie nakładkę żelowa na siodełko i jest wygodnie, moze to cos tez daje. ostatnio byłay w Lidlu za 25 zeta.
        ---
        Warum sind Männer wie Schokolade?
        Sie halten nicht lange und sie hinterlassen Flecken, wenn sie heiß werden! ;P
    • anel_ma Re: Do rowerzystek 18.08.12, 22:32
      z doświadczenia - proponuję w trakcie jazdy często podnosić pupę z siodełka i "wietrzyć", naprawdę
      i zsiadać, jak sie czeka na światłach itp
    • margaretka_5 Re: Do rowerzystek 19.08.12, 15:05
      Dzięki za wszystkie rady. Podpupnik, wietrzenie pupy..... niełatwe jest życie rowerzysty.... wink
      • anel_ma Re: Do rowerzystek 20.08.12, 07:54
        a, i jeszcze mi się przypomniało:
        zwykła wkładka higieniczna tez czasem pomaga
        albo się takie siodełka z wycięciem z tyłu do wietrzenia:
        twomark.pl/siodlo-specialized-oura-expert-gel,p,23632
        da się znaleźć coś tańszego
      • hela6 Re: Do rowerzystek 20.08.12, 11:50
        Mnie się nie poci ale też niedawno kupiłam siodełko z dziurą w rowku big_grin
        np: www.surfshop.pl/produkt/24902-SIODELKO-ROWEROWE-SPORTOURER-X-RACE-GEL-FLOW-2012-BLACK.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-08&utm_content=24902#nclid=1abd03852cd082def22de5d7fcb675cc

Faktycznie warto jeździć, pokonywać wyboje czy ostre zjazdy na stojaka ale szczerze mówiąc to jest wygodne w rowerach gdzie jeździ się w pozycji mocno pochylonej. W dodatku takie rowery mają wąskie siodełka.
        Tak myślę że gdybym jeździła na takim miejskim gdzie siedzi się jak na tronie to pewnie też bym się pociła bo trudno tak podnosić 4 litery do góry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka