Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja

27.11.12, 19:10
Nigdy nie robiłam (u kosmetyczki). Czy po tym zabiegu można od razu wyjść do ludzi, czy skóra jest podrażniona? Ile dni ewentualnie przed wielkim wyjściem można to zrobić? I ogólnie czy polecacie - do cery mieszanej, ale z zaskórnikami, widocznymi porami, poszarzałej sad
Obserwuj wątek
    • anirat Re: Mikrodermabrazja 27.11.12, 21:09
      Robiłam u kosmetyczki i sama tez, mam cere mieszaną, nic mi sie nie stało, do ludzi mogłam wyjsc od razu, zabieg powtarzałam w cyklach 1 raz w tygodniu przez 4 tygodnie. Teraz jest dobra pora, bo dzien jest krótki i mało słonca. Trzeba skórę chronic przez promieniami UV, uzywac zaleconego kremu lub krem z wysokim filtrem.
      Ja miałam taki zestaw, z V, i tam wszystko było dołączone.
      • baba-baba Re: Mikrodermabrazja 27.11.12, 21:44
        Ja mam cerę tłustą ale b.wrazliwą.Miałam mikrodermabrazję w salonie kosmetycznym ale nie wytrzymałam do końca zabiegu.Kosmetyczka ustawia "moc"scierania a mnie paliła twarz już na jedynce.Co tu dużo mówic:byłam czerwona jak burak.Nie mam pretensji,bo często tak mam przy innych "upiększaniach".Zazdroszczę tym co mogą miec ten zabieg,bo napewno fajnie odświeża cerę.
    • dorotakatarzyna Re: Mikrodermabrazja 27.11.12, 22:40
      A to zależy, czy dobrze zrobią, czy nie.
      Raz tak mi pani skórę zdarła, że przez tydzień ze strupami na policzkach chodziłam, makijaż nie przykrywał.
      Dobrze zrobiona pozwala od razu do ludzi wyjść, tylko filtry obowiązkowe.
      Jeden zabieg wiele nie zmienia, dopiero seria daje efekty - tak po sześciu widać różnicę. Dobrze czyści z zaskórników.
      Po tygodniu nie widać juz śladów, więc spokojnie tydzień przed wyjściem możesz zrobić.
    • lilyrush Re: Mikrodermabrazja 27.11.12, 23:18
      dla mnie sens ma tlyko korundowa- zaraz po spokojnie ide do ludzi, choc w trakcie zabiegu mnie boli mocno. Ze to skora sie złuszca w ciagu tygodnia- tak drugi, trzeci dzień po nie wyglądam super wyjściowo
    • agpagp Re: Mikrodermabrazja 28.11.12, 11:11
      Byłam w dwóch salonach.
      Z pierwszego wyszłam czerwona jak burak i nawet makijaż jaki szybko robiłam sobie w samochodzie nie ukrył tego.
      W drugim kosmetyczka powiedziała od razu że mam problem z naczynkami więc policzki ( bo tylko tu widoczne zaczerwienienie) przejedzie mi urządzeniem ale góra dwa razy. I faktycznie nie było nic. Za to zaproponowała inny zabieg peeling kawitacyjny. I muszę powiedzieć że jestem nim zachwycona. Nigdy więcej buraków po wizycie u kosmetyczki smile a buzia i odżywiona i oczyszczona i koloryt inny ( no miałam mocno zmęczoną cerę smile )
      • verycherry Re: Mikrodermabrazja 28.11.12, 14:13
        O tym peelingu kawitacyjnym też myślałam.
        Teraz właśnie słońca nie ma to chcę sobie coś zafundować z takich bardziej inwazyjnych zabiegów, bo do tej pory radziłam sobie w domu, ale czuję, że potrzebuję czegoś mocniejszego.
    • pies-li-kot Re: Mikrodermabrazja 29.11.12, 09:08
      Zwykle kosmetyczka proponuje po mikrodermabrazji maskę i jeśli robi to w godzinach późnopopołudniowych nawet proponuje pozostawienie jej na noc - twarz jest zaczerwieniona i świecąca. Następnego dnia - promienna, rozświetlona, gładsza.
      Proponuję ci umówić się na zabieg 2 dni przed imprezą, efekt murowany, a w dniu zabiegu załatwić wszelkie sprawy wcześniej, bo możesz odczuwać dyskomfort związany z wyglądemsmile
      Spektakularny efekt trwa ok. 1-2 tygodni.
      Warto zainwestować w serię ok. 5 zabiegów.
      • pies-li-kot Re: Mikrodermabrazja 29.11.12, 09:12
        Oczywiście późno popołudniowychsmile
    • nicol.lublin Re: Mikrodermabrazja 29.11.12, 16:34
      serdecznie zdziwiły mnie niektóre opinie, byc może tak różne reakcje wynikają z tego, że mamy różne potrzeby skóry. na bank też od profesjonalizmu gabinetu też duzo zależy.

ja po zabiegu wyglądam zwyczajnie. potem kosmetyczka robi mi mezoterapię i algi. bez makijażu do końca dnia i nie można się wystawiac na słońce. czasem łuszczy się skóra dzień lub dwa po zabiegu - trzeba wtedy silnie nawilżać. dlatego doradzam ci wybrac dobry gabinet kosmetyczny (nie korzystaj z grupona, bo będziesz żałować) i zaplanować wizytę tydzień wcześniej - na bank nie będzie już śladu. weź zalecane przez kosmetyczkę zabiegi dodatkowe, skóra wtedy niesamowicie pochłania wszelkie substancje odżywcze.
      • verycherry Re: Mikrodermabrazja 30.11.12, 14:19
        Dzięki za rady smile no właśnie mam namierzony taki bardzo dobry gabinet i udam się za waszą radą w godzinach późnopopołudniowych.
    • supermodnyciuszek Re: Mikrodermabrazja 05.04.13, 22:44
      Jak najbardziej mozna wyjść do ludzi smile tylko trzeba uważać i nie wystawiać buzi na słońce i stosować wysokie filtry, bo buzia jest trochę podrażniona. Wg mnie to super sprawa bo regularne wykonywanie mikrodermabrazji powoduje znaczną poprawę cery, przynajmniej u mnie tak jest. Chciałam tylko usunąć przebarwienia po ciąży, zwykłymi zabiegami z peelingami enzymatycznymi ale koniec końcem kosmrtyczka z salonu Elite w Warszawie namówiła mnie na mikrodermobrazję i nie żałowałam bo oprócz wybielenia plamek, cera stała się świeższa i krostki już mi tak nie wyskakują.
      • anula36 Re: Mikrodermabrazja 06.04.13, 00:51
        ja mam skore tlusta, gruba,ze sklonnoscia do rogowacenia, peeling kawitacyjny u mnie nie dziala. Mikrodermabrazje bardzo sobie chwale,tyle ze ja nie mam plytko naczyn krwionosnych wiec i nie mam zadnych podraznien, zaczerwienien, wychodze w zasadzie jak weszlam do gabinetusmileLadnie likwiduje zaskorniki, takie podskorne prosaki i w moim przypadku zlogi zgrubialej skory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka