Dodaj do ulubionych

Pościel, którą mozna prać

11.01.14, 11:37
Chodzi oczywiście o poduszkę i kołdrę, nie o powłoczki smile Mam w domu astmatyka i alergika (w jednym wink), ostatnio pogorszyło mu się i pomyślałam, żeby wymienić kołdry i poduszki na takie, które można często prać w wysokiej temperaturze, żeby wybić roztocza (wymrażanie znam, ale ostatnio jakoś mrozu brak wink). Znacie taką, która się nie rozwali i nie zdeformuje po 3 praniach? Coś, co np. raz w miesiącu upiorę w 70st. a mimo tego przeżyje trochę?
A jakiś błam antyalergiczny lub taki, który też mozna prać? Bo materaca nie wymienię na razie, za dużo nas kosztował i jest stosunkowo nowy.
Obserwuj wątek
    • pies-li-kot Re: Pościel, którą mozna prać 11.01.14, 14:05
      Dla alergików (specjalne wypełnienie), z opcja prania w 90 stopniach, do kupienia w Jysku. Tam co tydzień są promocje na różne artykuły, warto skorzystać.
      Kupiłam dla syna zarówno letnią, jak i zimową - nic się z nimi nie dzieje podczas prania, poza tym obowiązuje kilkuletnia gwarancja. A więc inwestycja na latasmile
    • pies-li-kot Re: Pościel, którą mozna prać 11.01.14, 14:18
      A i sprawdź mimo wszystko skład materaca - chciałam uszczęśliwić syna (lekka alergia - nie jest to problem) jakimś doskonale dopasowującym się do ciała materacem, okazało się, że w przeciągu 5 minut wywołał łzawienie, kichanie itd - to była pierwsza i ostatnia jak do tej pory tak gwałtowna reakcja organizmu.
      Udało mi się materac zwrócić, oczywiście ze stratą finansowąsad
    • maria10344 Re: Pościel, którą mozna prać 11.01.14, 16:34
      Mam astmę i alergie i ostatnio sugerując się podpowiedzią na tym forum nabyłam kołdrę i poduszkę w sklepie internetowym amw.pl .Wybór jest ogromny.Kołdry nie są tanie,ale chyba opłaca się kupić.Jest bardzo lekka a czegoś co nazywa się Hollow.Ja mam specjalną antyroztoczową.Chwalą się,że można ją prać do 60 st.a niektóre nawet 90 st.,podobno ma się po i w praniu nie zbijać.
      Jak na razie jestem zadowolona.
      Pierwszy raz mam poduszkę,która po spaniu nie jest "plackiem".
      Zobacz sama,może Ci coś wpadnie w oko.
      To nie jest żaden tam spam,tylko moje odczucia.
    • mammajowa Re: Pościel, którą mozna prać 11.01.14, 21:34
      a pokrowce antyroztoczowe, ew. allergoff? ja generalnie ikeowe piorę w 60 st. i jest ok. to powinno wystarczyć.
    • kamunyak Re: Pościel, którą mozna prać 12.01.14, 01:02
      ja ostatnio korzystałam ze sklepu, polecanego zresztą chyba na tym forum
      dla alergików
      Pooglądaj sobie. Piszą, że pościel można prać w 95 stopniach.
      Ja kupiłam dla syna kołdrę, jeszcze jej nie prałam ale kołdra jest fajna, puchata taka, lekka.
      Sobie też kupiłam kilka drobnych rzeczy, np. rękawiczki bezlateksowe, które trzymają się dłoni, są cienkie i elastyczne i mocne, w przeciwieństwie do winylowych dostępnych w naszych sklepach.
      Cieszę się, że ktoś zapodał ten sklep na forum bo są tam naprawdę ciekawe rzeczy dla alergików.
    • japanka2 Re: Pościel, którą mozna prać 29.03.14, 08:51
      w 70 stopniach to nie wiem ale kołdry antyalergiczne z wypełnieniem hollofil allerban (taka: hippo-sklep.pl/koldra_antyalergiczna_i_poduszki/koldra_antyalergiczna_hollofil_allerban.html ) można prać w temp. 60 stopni i nic jej się nie dzieje, certyfikowana - oeko tex 100 - i przy tym naprawdę porządna dla dziecka, które cierpi na alergie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka