Dodaj do ulubionych

szyba- piekarnik

02.02.15, 14:25
szorowałam lekko przypalony piekarnik - wewnątrz oczywiście i płyny do naczyń nie skutkowały , więc nalałam coś w rodzaju CIF ale nazywa się to Mleczko Ludwik , no i pobrudziłam tym szybę od wewnątrz. Szyba cała pomazała się , więc pomyślałam wytrę czystą ścierką z woda i nie pomogło. Nalałam Ludwika- tez nic. Cała szyba jest jakby pomazana. Wzięłam ocet, tez nic.
Ratujcie , co zrobić ? Już mi na to pucowanie sił nie starcza! Czy miałyście taką sytuacje ? Piekarnik nowy, zeszłoroczny i do ubiegłej soboty szyba była przejrzysta ! Ja i córka tak bardzo o to dbałyśmy ! Nie wiem co zrobić ??????
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: szyba- piekarnik 02.02.15, 16:30
      wilgotne reczniki papierowe i duuzo czasu
    • linn_linn Re: szyba- piekarnik 02.02.15, 17:12
      Wewnetrzna szybe mozna wyjac i umyc.
    • kol.3 Re: szyba- piekarnik 02.02.15, 19:09
      Odkręć szybę i wymyj, ja miałam bardzo podobnie, szyba się zapryskała, miała zacieki nawet od wewnątrz.
      • rapunzel72 Re: szyba- piekarnik 02.02.15, 19:20
        Odkręcać nie radzę, mąż w poprzednim piekarniku odkręcił i coś się bezpowrotnie rozszczelniło. Najlepiej sprawdź w instrukcji, czy można odkręcić.
        Mnie w nowym piekarniku teść nasyfił jakimiś sosem, bo tam są takie szczeliny, żeby para odchodziła i przez te szczeliny nachlapał. Myślałam, że zabiję go gołymi rękami.
    • ookaa Re: szyba- piekarnik 03.02.15, 09:49
      Spróbuj mleczkiem do płyt ceramicznych (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Tylko może już nie ludwikiem (takie mleczko też ma w ofercie, choć pewnie Ty użyłaś takiego zwykłego, łazienkowego), a jakimś innym np. dr. beckmann. No i sprawdź, czy masz rozbieralne drzwi od piekarnika (pewnie tak), to w ostateczności możesz jeszcze wykąpać w wannie/brodziku.
    • raj-ana Re: szyba- piekarnik 03.02.15, 10:59
      a może ona sie po prostu porysowała?
    • kol.3 Re: szyba- piekarnik 03.02.15, 11:09
      Może meglio? Ja jak odkręciłam szybę to zaschnięte pochlapania wyczyściłam meglio. Zeszło idealnie, szyba jak nowa.
      • ivonn44 Re: szyba- piekarnik 05.02.15, 09:30
        szyba nie jest porysowana- zapewniam. Wystąpiły takie białe smugi- jakby rozpuścił się tłuszcz,nie wiem.... Jutro się za nią zabiorę, sprawdzę faktycznie w instrukcji czy można ją wyjąć. Dziękuję bardzo za wszystkie za porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka