alojw 25.11.16, 16:09 Mam pytanko odnośnie barszczu. Robię według tego przepisu. Czy powinnam go zostawić na calą noc poza lodówką? Robię po raz pierwszy i nie jestem na 100% pewna. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojw Re: barszcz czerwony 25.11.16, 18:18 O bosze już wklejam link☺ www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/czerwony_barszcz/przepis.html Odpowiedz Link
ja.dorcia Re: barszcz czerwony 26.11.16, 14:21 A co się z nim stanie przez jedną noc bez lodówki? Chyba tylko rosół trzeba koniecznie schować. Pozostałe zupy zdarzają mi się zostać na noc do porządnego wystygnięcia i nic się z nimi nie dzieje na drugi dzień. Odpowiedz Link
autumna Re: barszcz czerwony 26.11.16, 16:44 Ugotowany barszcz wraz z burakami zostawiamy na noc, aby "przeszedł" smakiem. Moim zdaniem wcale nie każą trzymać poza lodówką, tylko po prostu nie zeżreć od razu tego samego dnia, bo ma się "przygryźć". Odpowiedz Link
misiowazona Re: barszcz czerwony 29.11.16, 08:43 ... a w praktyce oznacza to zazwyczaj zostawienie zupy na noc na wierzchu, bo gorącej nikt rozsądny do lodówki nie zapakuje. Odpowiedz Link