weronika_r 15.10.07, 19:52 Pytanie może dziwne ale jestem ciekawa - jak pierzecie/ czyścicie smycz i obrożę? Mojemu psu zdarzyło się osytatnio przeciągnąc nową smyczą po syfiastym trawniku i zastanawiam się, jak ja teraz porządnie wyprać i odkazić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: psia smycz 16.10.07, 09:16 Mojej św. pamięci suczce zdarzało się wytarzac w tym czy owym i wtedy kąpana była on i obroza. Skórzane brzydną od tego. A smyczy nigdy nie myłam. Tez skórzanej. Odpowiedz Link
kubowa Re: psia smycz 16.10.07, 22:08 my mamy nieskórzaną i przeto pierzemy ją w pralce z ciemnym praniem. Odpowiedz Link
izunia_milo Re: psia smycz 16.10.07, 23:10 Mam parcianą smycz i zamiast obroży też parciane szelki. Piorę w pralce razem z piesusiowymi kocykami w 60 st. Odpowiedz Link
ajlii Re: psia smycz 17.10.07, 13:37 Nie piorę smyczy, wymieniam na nową. Mój pies niszczy je w takim tempie, że nie zdążą się porządnie wybrudzić. Odpowiedz Link
kanga_roo Re: psia smycz 18.10.07, 15:10 skórzana, gruba smycz - od czasu do czasu przecieram wilgotną szmatką (lub chusteczkami do niemowlęcej pupy). smycz jest praktycznie jak nowa, choć ma trzy lata i wiele razy lądowała w błocie. Odpowiedz Link
orvokki Re: psia smycz 25.10.07, 16:14 Mam rogzy - wrzucam do pralki z ciemnym praniem albo psimi kocami. Odpowiedz Link