sylpal13 30.06.09, 07:07 po fali deszczów mamy w domu pełno meszek, gryzą, boję sie szczególnie o syna, wczoraj z odkurzaczem chodzilismy przed spaniem, okna pozamykane, macie jakieś patenty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadosia75 Re: Meszki, pomocy 30.06.09, 08:46 Wyrzuc owoce,warzywa. nie trzymaj ich na wierzchu. bo paskudztwa urzadza sobie piknik. pootwieraj okna tam gdzie ich najwiecej. zamknij drzwi do pokoju i ppod drzwiami poloz recznik albo koc, zeby nie bylo szpary gdzie te gadziny moga sie przedostac. mozesz tez kupic lep na muchy to sie przykleja. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Meszki, pomocy 30.06.09, 13:28 Załóż sobie na stałe, na wszystkie uchylne okna moskitiery,od kiedy mam żadne robactwo mi niestraszne. Odpowiedz Link
jut-ra do Marzeki1 30.06.09, 21:02 marzeka1 napisała: > Załóż sobie na stałe, na wszystkie uchylne okna moskitiery,od kiedy mam żadne > robactwo mi niestraszne. A pająki? Jak z pająkami? Kupiłam całe zwoje siatek na okna głównie w obawie przed jesienią, kiedy wypasione bydlaki ładują się do domów. Ale podobno akurat z moskitierami sobie radzą. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: do Marzeki1 30.06.09, 21:37 Mam założone przez firmę, to żadne siatki zakładane samodzielnie. Porządna moskitiera jest na sztywnej ramie, zakładanej szczelnie na okno (możesz zdejmować do mycia po sezonie).Koszt na 5 uchylnych okien to trochę ponad 300zł. (służy latami).Niby jak? Pająk się przegryzie? Nic nie przepuszcza, moje życie domowe stało się lżejsze, gdy nie muszę latać i tępić robactwa, a światła mogą być zapalone wieczorem, a okna otwarte. Odpowiedz Link
zalasso Re: do Marzeki1 30.06.09, 23:33 To ja mam pytanie- jakie firmy zakładają takie moskitiery (monterzy okien, budowlańcy?), bo nie wiem, gdzie szukać? Odpowiedz Link
sylpal13 Re: do Marzeki1 01.07.09, 06:38 znalazłam moskitiery wśrod firm montujących okna, dzisija będe dzwonić i pytać bo potrzebuję do drzwi balkonowych tez Odpowiedz Link
marzeka1 Re: do Marzeki1 01.07.09, 10:04 W firmie montującej okna, żaluzje i właśnie moskitiery. Odpowiedz Link
tia-dalma Re: Meszki, pomocy 01.07.09, 20:40 Ja na noc włączam Raid (elektryczny) i mam spokój z wszelkim robactwem. Odpowiedz Link
sylpal13 Re: Meszki, pomocy 01.07.09, 21:46 pokoju 2 letniego szkraba to bałabym się tej płytki, tym bardziej że on alergikw Odpowiedz Link