01.07.10, 00:35
1) Bardzo proszę o informacje na temat zakresu praw i obowiązków
osoby pracującej na stanowisku "pomocnik operatora"
2) Czy taka osoba musi słuchac poleceń operatora??
a) Najstarszego stażem;
b) Operatora do tego celu wyznaczonego;
c) Wszystkich operatorów;
d) Nie musi słuchac poleceń operatorów. Może wykazać własną
inicjatywę a w razie niejasności pytać;
e) Żadna z powyższych
Obserwuj wątek
    • re-mik Re: ??? 03.07.10, 16:17
      Przede wszystkim twój zakres obowiązków to ogarniać całą linie od początku do
      końca dostałaś już książeczkę szkoleń wiec prawie wszystko z niej musisz umieć,
      do tego na samym początku powinni ci dać procedury który musisz wykuć na pamięć
      ( w każdej chwili operator prowadzący czyli twój szkoleniowiec może cię spytać o
      coś z procedur a ty masz na to pytanie odpowiedzieć ;)), generalnie robisz
      wszystko a jak nie umiesz lub nie wiesz to się pytasz. A twoje prawa to 20
      minut przerwy.
      • maksio06 Re: ??? 11.07.10, 22:46
        Oto właśnie cała pakownia tępe nadęte barany co pozjadały rozumy. Przyjdź tępaku na replikację to nie będziesz miał nawet tych 20minut i weź ze sobą pampersa. Wtedy weźmiesz się za szkolenie podkreślam nowych nie młodych operatorów(nie jesteś w wojsku i pewnie nigy nie byłeś cieciu jeden).
        • re-mik Re: ??? 19.07.10, 09:56
          Nie czepiaj się mnie bo nie ma sensu ja napisałem tylko jak jest bo niestety tak
          wygląda smutna prawda, a operatorem nie jestem. A co do szkoleń uważam że na
          pakowni oni za bardzo nie mają czasu szkolić zresztą na replikacji też. Zresztą
          wszystko zależy od ludzi.
    • kami-l28 Re: ??? 03.07.10, 20:54
      Prawda jest taka , że chcą z nas zrobić operatorów w 2 tygodnie. Ledwo przyszedłem, a po 3 dniach sprawdzali mnie z obsługi stakera, wagi i oznaczeń komponentów.
      Mam przydział na ręczną, a jestem na automacie... przyjdzie sezon i ciekawe kto mi na spokojnie wytłumaczy o co tam biega??
      A te całe książeczki to można ogarnąć po 6mies. a gdzie papiery...
      Najlepiej ma zlecenie, przyjadą robią swoje i tyle.
      Jeśli chcieli nas szkolić to mogli od marca kiedy był na to czas, a nie w początku sezonu.
      Możesz tyle ile na przerwie jeśli Cię na nią puszczą i w wolne dni i to jest święta prawda!!
      Jeszcze dodam, że jestem na zmianie C lepie być nie mogło!!
      A ten gamoń który ma mnie uczyć analfabeta, jak mi opisał oznaczenia to, aż liderowi pokazałem niby, że ciężko się doczytać. Przepisał i o dziwo bezbłędnie.
      Ale damy radę;D!!

• 54poli Re: ??? 23.07.10, 23:51
      Jakie obowiązki?:-) Taka osoba ma obowiązek zapomnieć o swoich
      prawach. W przeciwnym razie może się zdołować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka