jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:06 Szlachetne piwo Pijmy Cię, a żywo! Ty dajesz zdrowie Ten się nie dowie Kto Cię stracił Bo nie zapłacił... Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:07 Dobrych kilka lat upłynie , zanim znajdziesz prawdę w winie . Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:07 NA KOBIETĘ GDY MI KOBIETA W ZŁOŚCI SWEJ WYGARNIE, ŻE PRZEZ TO PICIE SKOŃCZE PEWNIE MARNIE, SPOKOJNIE CZEKAM AŻ ZŁOŚĆ TA JEJ MINIE, BY SIĘ POGODZIĆ...... ...NAJLEPIEJ PRZY WINIE. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:08 Przestroga Łyczek wina domowego Nie zaszkodzi ci, kolego Jednak bacz, by ferment w winie Nie zagroził Twej rodzinie Z tego płynie morał taki, Byś uważał na drożdżaki. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:09 O czterech szczeblach Jej drabina do kariery Ma cztery litery. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:09 Gdy sterczące widzę cycki Wpadam w nastrój poetycki Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:11 Gdy raz wypilem parę wódek, Zjawił się u mnie Krasnoludek. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 29.05.08, 10:13 _______$$$$$ _______$$$$$ _______$$$$$ _______$___$ _______$___$ _______$___$ _______$___$ ______$_____$ _____$_______$ ____$_________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$___________$ ___$$$$$$$$$$$$$_ Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 02.06.08, 12:48 XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX --XXXXXXXXXXXX-- ------XXXXXXXX------- ----------XXXX------------ -------------XX------------ -------------XX------------- -------------XX------------- -------------XX------------- -------------XX------------- --------XXXXXX---------- --------XXXXXX---------- Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 02.06.08, 12:49 Na profesora Znał się na historii prawa Lecz nie wiedział co to zabawa Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 02.06.08, 12:49 Chwalił się czego to się dorobił A nie wiedział że go wspólnik przerobił Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 02.06.08, 12:50 Na bogatego Mioł piniędzy wielko kupa A nie wiedzioł, że to żony d… Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 02.06.08, 23:42 Jeśli pani nie zawadzę, to ja panią odprowadzę. A jeżeli pani chce, winka napijemy się. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.06.08, 10:00 Winko jest czerwone Księżyc jasno świeci Czy po tej nocy szalonej Będą jakieś dzieci? Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.06.08, 10:01 Patrzę, oczkiem na mnie mruga Nie blondynka ale Ruda Zagaduję lecz ona się jąka Bo tak naprawdę to Ruda Śląska Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 09.06.08, 21:00 Lata wróbel po ulicy, Szuka sobie ulicznicy. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 11.06.08, 16:11 jurek-de1 napisał: > Lata wróbel po ulicy, > Szuka sobie ulicznicy. > A już gołąb o tym grucha Sikorce do ucha Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 22.02.18, 16:19 Przeszłam raz przez Panewniki Patrzę a tam wszędzie dziki Z dzikim wrzaskiem zawróciłam Pewno dzika wystraszyłam Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 01.07.18, 11:45 Geometria - Jakieś kąty i kwadraty Nie chce mi się myśleć latem Nie interesuje mnie to wcale Mam rysować, liczyć i co dalej Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 01.07.18, 20:21 Wakacje - po trudach szkoły wolnego chwila Chcesz więc ją spędzić jak najmilej Może nad wodą albo w górach No cóż na byle jakich bzdurach Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.07.18, 16:52 A gdy już na gramatyce Połamiesz sobie języczek Nie ten swój, lecz ten od pióra To zniknie z zeszytu bzdura Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.07.18, 21:18 Adwokatowi Z Nowym Rokiem, Mecenasie, Przyjm życzenia te na czasie; Trafi ci się bogacz który, To go zedrzyj aż do skóry, Ubogiego zaś klienta Niech nie będzie skóra tknięta! Odpowiedz Link
balzack Re: Fraszka za jedna flaszka 14.07.18, 18:35 Skoro niebo okryja chmurzyste obloki Skoro tylko grzmot straszny laskotac poczyna Lece do piwnicy podwojnemi kroki Myslicie ze ze strachu - nie ja szukam wina Odpowiedz Link
balzack Re: Fraszka za jedna flaszka 16.07.18, 18:54 Wincenty! Tobie dala dobrotliwosc Bogow Bogata zone - swiat ci jej zazdrosci Z nia ci sie dostal rog obfitosci A razem obfitosc rogow Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 16.07.18, 22:35 Znaliście Podstolego w tym wieku zepsutym Pięknie mu było w pasie i kontuszu sutym Teraz go już na diabła przerobiła żona Ma rogi, strój niemiecki. Brak tylko ogona. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.07.18, 00:05 Raz gospodarz na wionę gęsto zasiał pole A w jesieni po trudach pracy i mozole Gdy zboże z jego łanów zwiezionym zostało Znalazł w niem wiele słomy a ziarna zbyt mało Ja patrząc na te snopy tak płonne lecz liczne Myliłem się to są u nas pisma periodyczne Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.07.18, 17:36 Ot to cnota bezprzykładna Stale od pokus się broni Grzech przystępu nie ma do niej Czemuż - bo strasznie szkaradna Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 19.07.18, 17:36 Pośród jednomyślnego lekarzy układu Pojechał brać kąpiele celnik do Karlabadu Słysząc to kupiec krzyknął z rozjątrzoną duszą Dziwna rzecz, że ci ludzie zawsze coś brać muszą Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 19.07.18, 18:59 Że Paweł głupi Piotr nas przekonać się stara W najdowniejszym sposobie A nie pamięta o tym że nam nasza wiara Zakazuje źle mówić o podobnym sobie Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 22.08.18, 17:41 Tu na mapie widzę burze Już słyszałam - to na Jurze A tu niżej znów nic z tego Pytam się grzecznie - D l a c z e g o?! Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 22.08.18, 17:55 Przecież koniec to wakacji Pogodo odpuść bo nie masz racji Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 26.09.19, 16:02 A tu proszę taki byk W pracy tylko myk - myk - myk Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.11.19, 16:09 Masz posadę, więc masz etat Nie mów, że coś jest nie tak Dziś nie każdy pracować może Więc nie wzdychaj może Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 04.11.19, 20:18 Ara - ot taka ara robi karierę jako szaradzistka Tu i tam w hasłach krzyżówkowych błyska A gdy nauczysz mówić tego ptaka Nieraz cię czeka niezła wpadka Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 25.01.22, 22:41 No popatrzta Kaj nie kopniesz tam fraszka Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.08.22, 18:43 KINO – sprawa nie jest jeszcze przegrana Duży ekran proszę pana Na nim western lub komedia Mogłabym chodzić tam co dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 25.09.22, 20:57 Zamiast piór szukałam runa A to była ararauna Nie chcę mówić co było potem Patrzyła na mnie mądrym okiem A pod nogami przeleciała mi kuna Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 18.12.22, 20:10 OBRUS – na stoliku go rozkładasz Na zakładkę go wygładzasz Nie mów tego nikomu Zaraz pięlniej jest w domu Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.01.23, 20:18 Jedna pani z Cesarki Potłukła wszystkie garnki Zrobiła to w złości I teraz pości Bo nie ma nawet czarki Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 10.05.24, 12:18 Dwa gołębie na balkonie Gruchają w miłosnym tonie Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 11.05.24, 22:22 Pojechałam do Władysławowa I na wiele byłam gotowa Lecz w takim tłumie ludzi Zaczęłam się nudzić A tu dopiero urlopu połowa Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.05.24, 11:09 Wczoraj gość z Dźwirzyna Wypił za dużo wina Chodzi i plecie bzdury Szuka awantury Groźna jest jego mina Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.05.24, 18:09 Kończyce Wielkie - gdybym tylko samochód miała Chętnie bym się znowu wybrała Lecz bez samochodu bieda Pieszo raczej już się nie da Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.05.24, 18:24 Jedna pani w Wojkowicach Wciąż czytała o czarownicach Tak się w ton wciągnęła Na sabatach była Tak mówiła chodząc po ulicach Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 13.01.25, 14:05 Fraszka mi się rozjechała Zaraz będę ją zbierała Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 09.06.08, 21:01 Kiedy wiało nudą, Dała folgę udom. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 09.06.08, 21:03 Nocleg Cnota z okazją razem noc przespały, Cnoty nie było, kiedy rano wstały. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 16.06.08, 15:19 Co ludzie powiedzą W angielskim serialu Lecz inni wiedzą Że i nas to też spotkało Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 19.12.22, 21:25 BOMBKI – Na choince są błyszczące Świecą dzisiaj niczym słońce Taka mała rzecz a cieszy Lecz ta stara, czasem śmieszy Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 16.06.08, 15:19 Spotkały się dwie baby Gdzieś na rogu ulicy Jak zaczęły z sobą gadać Już nie było tajemnicy Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 25.06.08, 10:06 Na lipę Gościu siedni se w mym ciyniu Bydziesz mioł szczyńście Znom cie po imiyniu Dom ci klyszcza w prezyncie Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 25.06.08, 10:07 Nioy rob nom abzacu Zicnij se na placu Dzisiej zaszaleja Piwa ci naleja Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 26.06.08, 17:58 Gdzieś w głębi duszy Coś mi się kruszy Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 08.07.08, 17:10 Wesoła była, po ulicy latała I pewnego dnia nagle posmutniała Buzię zacisnęła w wąski sznurek Bo obraził się na nią jakiś Jurek Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 08.07.08, 17:20 Na Krawczyka gra muzyka A on w SITG-u często znika Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 08.07.08, 17:30 Siedzioł na ulicy Tak po próżnicy Piwa nie było I tak dostoł w ryło Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 09.07.08, 16:20 Na Janowski mie podrywoł Potym ciepnył, tak już bywo Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 05.08.08, 06:38 Natychmiast Nie odkładaj niczego na potem, Gdy się spotkasz z ładnym kotem. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 05.08.08, 06:39 Sukcesy Nigdy mi nie odmówiły Te, które mi się śniły. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 05.08.08, 06:39 nieważne czy hrabina czy kucharka ważne żeby w kroku była szparka Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 05.08.08, 06:40 Życie Zanim się opamiętasz, Kołyska, ołtarz, cmentarz - I robisz smutne odkrycie, Że to już całe życie. Odpowiedz Link