Dodaj do ulubionych

BRAWO BRAZYLIA!!!

IP: *.utaonline.at 05.01.04, 23:31
fotografowac jankesow i nie popuszczac!
ciekawe co na to powie tow. kwasniewski,ktoremu wydaje sie ze cos na swiecie
znaczy i ze jest drugim bushem.
na pewno nic nie powie, albo bedzie pieprzyl o dobrodziejstwach skanowania
dla pl.
obiecali mu jakies stanowisko po prezydenturze i teraz klaszcze i slini sie
jak dostanie telefon z waszyngtonu.
ale nedza...

ale ta polska ma glupich tzw. przywodcow i bez honoru.
Obserwuj wątek
    • widz.i.czytelnik Re: BRAWO BRAZYLIA!!! 06.01.04, 00:04
      Kazac tez im wypelniac ankiete czy pija cole lub pepsi, gdzie jadaja czy w mac donalds, wendys
      czy burger king. Wtedy poczuja co to wolnosc osobista
    • Gość: Jozef Zawadzki Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.ccs.pl 06.01.04, 00:18
      Nie rozumie dlaczego komuś odciski palcow i zdjecia to przeszkadzaja

Pomyśl o tym:

1. Jeśli jedziesz do US to chcesz to chyba przeżyć i jeśli odciski palców i
      zdjęcia pomagają władzą US w eliminowaniu terroryzmu w US to chyba powinieneś
      być za tym

2. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jeśli nie chcesz być fotografowany i nie
      chcesz oddawać swoich odcisków to jedz na wakacje do Bułgarii:-) Podróżowanie
      do US nigdy nie było przymusowe.

Mieszkam w stanach i dlaczego niby ma mi przeszkadzac ze w w jakims innym kraju
      do ktorego jade pobieraja moje odciski i robia zdjecia?

• Gość: misiek Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 00:29
        Gość portalu: Jozef Zawadzki napisał(a):

odciski palców i
        > zdjęcia pomagają władzą US w eliminowaniu terroryzmu w US
        -------------------------------------------------------

Czy moglbys to wyjasnic.
        Czy uwazasz na przyklad,ze gdyby obecny system kontroli zostal wprowadzony
        przed 9/11 to do atakow na NYC i Pentagon by nie doszlo ?
        • Gość: Jozef Zawadzki Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.ccs.pl 06.01.04, 00:42
          Głupie pytanie. Nie chodzi o to ze system który wprowadzają złapie wszystkich
          terrorystów. Nie chodzi o przeszłość tylko chodzi o bezpieczeństwo naszej
          przyszłości.
          Terroryści już od dawna przekraczają nasze granice na paszportach naszych
          sąsiadów w Kanadzie, na niemieckich angielskich itd. System który się wprowadza
          będzie mógł błyskawicznie sprawdzać odciski palców znanych terrorystów i w ten
          sposób eliminować możliwość zwykłej ludzkiej pomyłki nierozpoznania danego
          terrorysty. Komputery potrafią tez, równie szybko, porównać rysy człowieka z
          rysami zdjęć terrorystów. Możesz zapuścić brodę albo ja ogolić założyć perukę i
          tak dalej a komputer i tak cię rozpozna jeśli twoje zdjęcie znajduje się
          w “databank” jako zdjęcie terrorysty.
          Moim zdaniem system ten jest do tej pory jednym z najważniejszych elementów
          obrony USA wprowadzony po 9/11.

• Gość: Jozef Zawadzki PS IP: *.ccs.pl 06.01.04, 00:47
            I naprawde, bez obrazy, trzeba byc debilem zeby w tym widziec zlo.

Kto kogo zmusza do odwiedzania Stanow, kto?
          • Gość: michal Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 00:50
            Drogi Jozefie Zawacki
            Sam sobie strzeliles w ucho.

Najpierw piszesz,ze odciski palcow i zdjecia pomoga w eliminowaniu terroryzmu.
            W nastepnym poscie piszesz,ze system nie zlapie wszystkich.
            Dalej piszesz,ze ten system zostal wdrozony zeby uchwycic terrorystow ktorzy
            podrozuja na paszportach krajow zachodnich.

Nie chce cie obrazic,wiec powiem delikatnie : jestes debilem, tak drogi
            juzefie,jestes skonczonym debilem.

Odciski palcow i zdjecia sa brane tylko od obywateli krajow KTORE NIE
            POTRZEBUJA WIZY WJAZDOWEJ DO USA !!!!

Obywatele krajow ktore wymieniles,Kanada,Niemcy i Anglia, NIE MAJA BRANYCH
            ODCISKOW PALCOW LUB ROBIONYCH ZDJEC.

A wiec, drogi juzefie.......pozwol ,ze powtorze te donosne slowa
            "jestes debilem, tak drogi juzefie,jestes skonczonym debilem."
            • Gość: michal pomylka w poscie dla Jozefa Zawackiego IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 00:55
              Nastapila mala pomylka.

Mialo byc:Odciski palcow i zdjecia sa brane tylko od obywateli krajow KTORE
              > POTRZEBUJA WIZY WJAZDOWE DO USA !!!!
            • Gość: Jozef Zawadzki Straszna pomyłka! WOW! IP: *.ccs.pl 06.01.04, 02:02

"Najpierw piszesz,ze odciski palcow i zdjecia pomoga w eliminowaniu terroryzmu.
              W nastepnym poscie piszesz,ze system nie zlapie wszystkich.”

I gdzie tu widzisz to ze sam sobie zaprzeczam?
              Oczywiście ze nie złapią wszystkich ponieważ nie wszyscy terroryści są znani.
              Zawsze ktoś nowy się znajdzie o kim nic niewiedza. Dlatego powiedziałem ze nie
              wszystkich uda się złapać. Jak nie ma zdjęcia czy docisków gościa w Data bank
              to komputer go nie złapie, tyle chyba rozumiesz?

"Odciski palcow i zdjecia sa brane tylko od obywateli krajow KTORE NIE
              POTRZEBUJA WIZY WJAZDOWEJ DO USA !!!!”

Kompletna bzdura!

System który jest dopiero w etapie wprowadzania będzie w przyszłości używany na
              każdym człowieku przekraczającym granice stanów. Do tego dojdzie za rok może
              za dwa albo trzy lata. To co teraz robią to tylko wprowadzanie i testowanie
              systemu. Na razie do póki system jeszcze nie jest w 100% i nie jest
              przetestowany robią to na bardzo małą skale. Sprawdzanie wszystkich
              niesprawdzonym systemem, który na pewno początkowo będzie nawalał, byłoby
              głupotą niemożliwa do przeprowadzenia. Czytałem ze software które będzie w
              przyszłości analizować te wszystkie dane nawet nie jest jeszcze w 100% gotowy
              do użytku a wiec poczekaj i się przekonasz. To już tylko kwestia czasu,
              NASZCZESCIE!

A co ty masz przeciwko temu? Mozesz mi wytlumaczyc?

• Gość: jarek Roznica..... IP: *.fastres.net 06.01.04, 10:53
                We Wloszech chciano wprowadzic obawiazek odciskow dla imigrantow , ktorzy sie
                legalizuja i tych ktorych chce sie wyslac spowrotem, ale poniewaz lewicowcy sa
                zawsze obroncami falszywych praw , domagajac sie w imie rownosci odciskow od
                wszystkich mieszkancow , potrafili to zasabotazowac, system nie mogl 35 mil
                odciskow zarzadzac, w USA idzie sie powoli naprzod, jezeli ten system pozwoli
                obnizyc koszty lotow( kontroli na lotniskach), ktore juz bardzo czesto sa polowa
                kosztow lotow..
            • Gość: jarek Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.fastres.net 06.01.04, 09:44
              kto tutaj jest debilem nie wiem ale kto jest analfabeta to juz widac, od
              obawiazkowego oddawania odciskow sa zwolnieni obywatele 21 albo 25 panstw , ale
              nie sa od tego wszyscy zwolnieni, polizja graniczna moze brac odciski takze od
              nich ,jezeli to uwaza za sluszne i tu jest roznica....ma prawo ich dokladniej
              kontrolowac.
        • kingfish Re: Do tak trafnie nazwanego Debila 06.01.04, 02:39
          Jeśli uda się zatrzymać albo zniechęcić jednego terroryste to warto to
          wprowadzić.
          • Gość: mis Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 03:39
            kingfish napisała:

> Jeśli uda się zatrzymać albo zniechęcić jednego terroryste to warto to
            > wprowadzić.
            >
            --------------------------------------------------------
            mozna tez zupelnie odgrodzic sie od zewnetrznego swiata.
            nikogo nie wpuszczac,nikogo nie wypuszczac.
            to zagwarantuje w 100% bezpieczenstwo od obcego terroryzmu.

bo domestic terrorism tylko by rozkwitl
            • Gość: Kingfish Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.dyn.optonline.net 06.01.04, 03:46
              EEEEEEEEEEEEtam

Wlasnie o to chodzi zeby sie nie odcinac od reszty swiata.

Zrobienie zdjecia i odcisku palca bierze 30 seks.

• Gość: mis Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 03:55
                Gość portalu: Kingfish napisał(a):

> EEEEEEEEEEEEtam
                >
                > Wlasnie o to chodzi zeby sie nie odcinac od reszty swiata.
                >
                > Zrobienie zdjecia i odcisku palca bierze 30 seks.
                -------------------------------------------
                to teraz zrob sobie krotka matematyke.

24miliony turystow rocznie odwiedza usa.
                30 sekund na kazdego.

Wychodzi 200 000 dodatkowych godzin postoju rocznie.

Albo beda zajebiste kolejki,albo spadnie lista przybywajacych - albo jedno i
                drugie
                • Gość: Kingfish Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.dyn.optonline.net 06.01.04, 03:59
                  Alez Misiu. to nadal tylko 30 seks na osobe.
                  A co mnie kolejki obchodza. Ludzie postoja. Ja stoje jak latam i wcale mi to
                  nie przeszkadza. Naprawde wole doleciec do celu pozno niz nie doleciec wogole.
                  Boisz sie o spadek turystyki?
                  Pomysl co nastepny zamach zrobilby w tym kierunku.
                  • Gość: mis Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 04:07
                    Gość portalu: Kingfish napisał(a):

> Alez Misiu. to nadal tylko 30 seks na osobe.
                    > A co mnie kolejki obchodza. Ludzie postoja. Ja stoje jak latam i wcale mi to
                    > nie przeszkadza. Naprawde wole doleciec do celu pozno niz nie doleciec
                    wogole.
                    > Boisz sie o spadek turystyki?
                    > Pomysl co nastepny zamach zrobilby w tym kierunku.
                    -------------------------------------------------------

naiwny jestes.
                    amerykanie maja takie fajne powiedzenie : 'false sense of security'
                    jak ci "terrorysci" beda chcieli wyrabac nastepnych 3000 amerykanow to wyrabia
                    ich w taki sposob ktorego nikt nie oczekiwal.
                    zadne kontrole,odciski palcow ani scannery nic wam nie dadza.

zamiast odgradzac sie od swiata, ameryka musi sie zblizyc.
                    zamiast szukac wrogow,powinna szukac przyjaciol.
                    no i najwazniejsze,ameryka musi pozbyc sie tej obrzezanej chrosty na swoim
                    ciele ,chrosty ktora cala egzystencje koncentruje na podrzezaniu usa przeciwko
                    innym
                    • kingfish Re: Do tak trafnie nazwanego Debila 06.01.04, 14:47
                      Ty sugerujesz ze US ma wywiesic flage z golebiem pokoju i otworzyc granice z
                      nadzieja ze wszystko sie jakos ulozy i uwazasz mnie za naiwnego?
                      Moze jeszcze rozpalic ognisko i zaprosic terrorystow do wspolnego spiewania
                      pokojowych piesni?
                    • Gość: jarek Re: Do tak trafnie nazwanego Debila IP: *.fastres.net 06.01.04, 14:49
                      A ty skad to wiesz, moze sam jestes ich stratergiem...
                    • Gość: jarek Ktos juz tu grozi, moze dziwny 2 % berber. IP: *.fastres.net 06.01.04, 14:51
                      ich w taki sposob ktorego nikt nie oczekiwal.
                      zadne kontrole,odciski palcow ani scannery nic wam nie dadza.

wzrocmy uwage na "wam"....
                      • kingfish Re: Ktos juz tu grozi, moze dziwny 2 % berber. 06.01.04, 14:59
                        To tylko nasz misiek. On jest niegrozny. Nielogiczny ale nie grozny.
      • Gość: gaduła Re: Do ciebie !! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 06.01.04, 08:02
        A siedz kochanie w tym USA !!!
        ja ci tylko napisze ze byłem nie raz w tym USA z wiza 10-letnią służbowo,
        i za każdym razem tak zwani kolorowi to lecieli sznurkiem przez kontrole a ja
        dyskutowałem z urzednikiem po co jade !
        Globus obleciałem ale do USA się już nie wybieram mam alergię na ten kraj !!
        Jak musze coś tam załatwić to wysyłam papiery i proszę zeby miejscowi za mnie
        to zalatwiali !!
        • Gość: jarek Co sie dziwisz, jestes gadula i oni to widzieli.. IP: *.fastres.net 06.01.04, 09:47
          i chcieli tez doznac przyjemnosci, z toba dyskutowac.
    • Gość: chala O to chodzilo, debilu! IP: *.rdu.bellsouth.net 06.01.04, 00:27
      By jakis kraj, niewazne z jakich pobudek, zastosowal amerykanskie metody
      kontroli.
      USA dyktuje swiatu sposob zycia, bycia i zabezpieczenia przed terroryzmem.
      Niedlugo w twojej wieosce tez beda odciski brali.
      Nitabene, to USA wyzwolila Austrie- dwa razy. Raz od Hitleroa , drugi raz od
      ZSRR>
      Nic o was bez nas.
      • Gość: debil Re: O to chodzilo, debilu! IP: *.utaonline.at 06.01.04, 07:46
        Niesmialo informuje , ze zgadzam sie z twierdzeniem iz jesli ktos nie musi
        jechac do usa to przymusu nie ma. Ja wlasnie moge a nie musze w zwiazku z tym
        nie wybieram sie tam, naturalnie w zwiazku z tym co teraz tam wyrabiaja z
        niewinnymi ludzmi na lotniskach (kryminalizacja wszystkich). O sorry , z
        wyjatkiem 27 panstw z ktorych rekrutowali sie dotychczasowi terrorysci.
        Albowiem nie zapominajmy, ze wlasnie z Niemiec,Francji poprzyjezdzali do usa
        ci, ktorych teraz sie sciga. W nagrode za to co wyrabiaja zwolniono ich ze
        skanowania paluszkow. Skanuje sie za to polakow, ukraincow,zydow itp. czyli
        tych o ktorych wiadomo ze sa na pewno terrorystami,poniewaz w tych krajach
        akty terroryzmu maja miejsce 3 razy dziennie i tu terrorysta kazdy sie rodzi.
        Przypominam rowniez uprzejmie o innym drobnym fakcie : pierwszymi ktorzy
        wprowadzili na masowa skale totalna kontrole i zbieranie danych byli nazisci w
        niemczech ( dla perfekcyjnego funkcjonowania obozow-administracja) a tymi
        ktorzy im dostarczyli owczesny system i maszyny do tego (wystawianie
        kart,latwosc znalezienia danych goscia itp) byla firma IBM czyli firma z Wysp
        Wielkanocnych albo innego Pcimia , ktora usa nigdy nie widziala na oczy.

Poniewaz cale to gadanie o terroryzmie kupy sie nie trzyma, polecam inny
        kierunek wycieczek a usa niech sie skanuja 24h/dobe az sie zesraja.
        Zalecam rowniez szybkie wyleczenie sie z mitu o jakichs sojuszach i
        przyjazniach miedzy pl a usa i wlozenie tych bzdur miedzy bajki.#
        Fakty jakie sa kazdy widzi i niech sobie sam wyciagnie wnioski.
        Byle patalach z niemiec ,francji itp(27 krajow) czyli ci ktorzy ofiarnie
        walcza w iraku wjezdza i wyjezdza z usa z palcem w d.. a pozostali sa uwazani
        za potencjalnych kryminalistow.
        Za taka logike dziekuje, za mc donalda rowniez, dzinsy mam u siebie w sklepie,
        a patrzec jak ponizaja niewinnych ludzi pod idiotycznym pretekstem nie musze i
        nie chce i na szczescie swiat jst duzy i jest do zwiedzania 1000 ciekawszych
        rzeczy niz zarozumiale i butne usa.
        zycze milego skanowania i polecam rozszerzenie systemu na zdejmowanie majtek i
        paradowanie nago przed Immigration, bo przeciez we fiucie tez mozna przemycic
        bombe a najczesciej je przemycaja polacy,zydzi,chinczycy i laponczycy.
        Obywatele 27 krajow sa z definicji niewinni i wylaczeni spod wszelkiego
        podejrzenia, albowiem sa zacni od urodzenia i nie wiedza co to terroryzm a
        nawet nigdy o czyms takim nie slyszeli.
        Wszystkim zakochanym w usa przypominam, ze w jalcie byl obecny takze prezydent
        usa.
        • Gość: Conrad Prawo wolnosci IP: *.telia.com 06.01.04, 08:05
          Ja mam prawo zapytac ciebie czy moge kopnac Ciebie w dupe?
          Ty masz prawo i obowiazek powiedzic NIE
          Ja mam prawo zapytac sie Ciebie czy moge przeruchac Twoja zone?
          Ty masz prawo i obowiazek powiedzic NIE. Spierdalaj bo ci utne huja

Ten kto szanuje siebie samego zawsze wyslucha c moze glupich propozycji i praw
          innych panstw czy sasiadow ale ma dostatecznie duzo honoru i szacunku dla
          siebie aby powiedzic NIE.

Jezeli Ty osobiscie uwazasz ze USA robi zle wprowadzajac te warunki wizy to
          olewaj USA i odpowiadz ta sama nutka. NIE. USA nie jest moim przyjacielem wiec
          nie jade tam, nie handluje USA produktow,nie slucham USA gwiazd itd. Bojkot
          handlowy na USA i na wszystko z tego niewstydliwego kraju .

Ja to juz zrobilem. Mam prawo wjazdu i pobytu w USA bez wisy ale dla
          solidarnosci miedzynarodowej nigdy bym tam moich szanownych stop nie postawil.
          Latam naokolo ameryki ale nie do ameryki, nie kupuje owocow, wina samochodow
          itd amerykanskich tylko Europejskie bo moim zdaniem lepiej budowac swoj
          zakatek swiata niz obcy zlowrogi kontynent ktory otwarcie sra na wszystkie
          miedzynarodowe prawa i porozumienia.
          Szanujesz siebie= Powiedz No
          Jestej warcholem= wlez im dupe
          Nie odwiedzaj USA
          • Gość: mis Re: Prawo wolnosci IP: *.bchsia.telus.net 06.01.04, 08:14
            Gość portalu: Conrad napisał(a):

> Ja mam prawo zapytac ciebie czy moge kopnac Ciebie w dupe?
            > Ty masz prawo i obowiazek powiedzic NIE
            > Ja mam prawo zapytac sie Ciebie czy moge przeruchac Twoja zone?
            > Ty masz prawo i obowiazek powiedzic NIE. Spierdalaj bo ci utne huja
            >
            > Ten kto szanuje siebie samego zawsze wyslucha c moze glupich propozycji i
            praw
            > innych panstw czy sasiadow ale ma dostatecznie duzo honoru i szacunku dla
            > siebie aby powiedzic NIE.
            >
            > Jezeli Ty osobiscie uwazasz ze USA robi zle wprowadzajac te warunki wizy to
            > olewaj USA i odpowiadz ta sama nutka. NIE. USA nie jest moim przyjacielem
            wiec
            > nie jade tam, nie handluje USA produktow,nie slucham USA gwiazd itd. Bojkot
            > handlowy na USA i na wszystko z tego niewstydliwego kraju .
            >
            > Ja to juz zrobilem. Mam prawo wjazdu i pobytu w USA bez wisy ale dla
            > solidarnosci miedzynarodowej nigdy bym tam moich szanownych stop nie
            postawil.
            > Latam naokolo ameryki ale nie do ameryki, nie kupuje owocow, wina samochodow
            > itd amerykanskich tylko Europejskie bo moim zdaniem lepiej budowac swoj
            > zakatek swiata niz obcy zlowrogi kontynent ktory otwarcie sra na wszystkie
            > miedzynarodowe prawa i porozumienia.
            > Szanujesz siebie= Powiedz No
            > Jestej warcholem= wlez im dupe
            > Nie odwiedzaj USA
            -----------------------------------------------------------
            Ja oglosilem sam sobie podobny bojkot 2 lata temu.
            Pomimo,ze mieszkam 30km od granicy nie bylem juz tam od roku 2000.
            Z produktami niestety nie jest tak latwo.
            Kanada prawie wszystko importuje, albo z Chin albo z usa.
          • Gość: debil Re: Prawo wolnosci IP: *.utaonline.at 06.01.04, 08:18
            no i wlasnie dopoki nic sie nie zmieni nie mam najmniejszgo zamiaru!
            • Gość: ABE Boikot przeciwko USA - ditto IP: *.dialup.xtra.co.nz 06.01.04, 09:59
              Dolaczam sie! Ja tez moge tam jechac, ale wybieram omijac ich z daleka z
              solidarnosci z krajami, ktorych obywatelem USA ubliza
              "Made in USA" rownies nie dla mnie (wyjatek PC)
    • Gość: Janek Dodatkowa atrakcja dla turystów jak w Szczawnicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 08:26
      Płyniesz dłubanką do Szczawnicy a tam już na Ciebie Twoje zdjecie czeka.
      Przyjeżdżasz do USA a tu Ci nie tylko zdjęcie robią, ale rączki myją, mydło i
      ręcznik podają. Brazylijczycy również zadbali o turystów.
      • Gość: gaduła Dodatkowa atrakcja !! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 06.01.04, 10:18
        jak zobaczysz te dziewuchy na plazy w Rio ubrane w trzy trójkąty albo tylko
        jeden i sznurki to wiesz że warto było tu przyjechać !!!
        Warte grzechu !!!
        a na tłuste amerykanki to szkoda patrzeć !!!
        tak że głosuje za Brazylia !!!
        zreszta nawet Frank Sinatra śpiewał że zycie zaczyna się za południoą granica z
        Meksykiem i miał racje !!!

a wizy, zdjęcia, odciski palców robić amerykanom u nas !!
        niech rząd się ruszy i zacznie działać !!!!
        popieram taka akcje !!!
        • Gość: jarek Lepiej stac w kolejce niz umrzec. IP: *.fastres.net 06.01.04, 11:12
          a pozatym , czyzby przyszli zamachowcy na Palac Kultury mieli przyjechac z USA?
    • Gość: jarek Jankesi chca wysadzic w powietrze Palac Kultury... IP: *.fastres.net 06.01.04, 14:53
      trzeba ich kontrolowac......
    • Gość: felusiak Re: BRAWO BRAZYLIA!!! IP: *.nyc.rr.com 06.01.04, 15:27
      Brawo, ale.... USA nie wyroznia brazylijczykow. Odcisk i zdjecia robia wszystkim,
      od ktorych wymagana jest wiza. Natomiast brazylijczycy robia to w ramach odwetu.
      USA wprowzdzila procedury ze wzgledu na bezpieczenstwo, Brazyli w odwecie za
      posunieca rzadu USA saykanuje ludzi a nie rzad. Prawidlowym dzialaniem byloby
      wprowadzenie procedury dla wszystkich obcokrajowcow wjezdzajacych do Brazylii.
      A zatem to nie USA a Brazylia deskryminuje.

Miskowi podpowiem, ze gdyby te procedury obowiazywaly przed 11 wrzesnia cala 16
      saudyjczykow nie otrzymalaby wiz wjazdowych, a gdyby probowali wjechac na lewych
      paszportach z lewymi nazwiskami odcisk palca zdradzilby tozsamosc. Nie mozna
      jednak powiedziec, ze zapobiegloby to zamachowi. Granica (zielona) z Meksykiem
      jest jak ser szwajcarski.
      • kupierczycki Francuzi nastepni w kolejce 06.01.04, 16:25
        Oto Francja wprowadzila obowiazek pobrania odciskow palcow od ubiegajacych sie o
        wize do Francji. W Brazylii juz ostrza zombki na francuzow.
        news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2989637.stm
        • Gość: a Re: Felusiak to byly zetempowiec IP: *.NYCMNY83.covad.net 06.01.04, 17:13
          To on spiewal - Nieruszimuj jest sojuz riespublik...
          teraz spiewa America the beautiful. Brazylia robi to co powinna. Odciskow nie
          potrzeba bo wszyscy wiemy kto ten terror prowadzi.
      • Gość: West Re: BRAWO BRAZYLIA!!! IP: *.lv.lv.cox.net 06.01.04, 18:43
        Gość portalu: felusiak napisał(a):

> Brawo, ale.... USA nie wyroznia brazylijczykow. Odcisk i zdjecia robia
        wszystkim, od ktorych wymagana jest wiza. Natomiast brazylijczycy robia to w
        ramach odwetu . USA wprowzdzila procedury ze wzgledu na bezpieczenstwo,

---

Czyje bezpieczenstwo? Przestan 'gdybac' Felek poniewaz, gdyby zabezpieczenia na
        granicach byly podobne jakie mialy miejsce np. w komunie czy w Rosji
        stalinowskiej, to do tej pory mieszkalbys nad Wisla i napewno
        zaden 'terrorysta' do USA by nie wjechal. Czy o tym piszesz, napewno pamietasz
        jak to bylo i przyznasz ze granice byly 'szczelne'. Swiat powinien stawac sie
        bardziej otwarty nie odwrotnie, a walka z terroryzmem to zadanie dla policji
        pod kontrola miedzynarodowa. Tylko USA wprowadza rasistowskie i szykanujace
        przepisy wjazdowe segregujace ludzi na obywateli lepszych i gorszych, bardziej
        bezpiecznych i tych potencjalnych 'wrogo myslacych'. Czy taka segregacja
        przypomina ci cos z przeszlosci felek? Brazylia stara sie bronic przed
        policyjnymi metodami Waszyngtonu. Nie jest to dyskryminacja, jest to pokazania
        Swiatu wlasnej nizaleznej mysli.

A wracajac do odciskow i zdjec na przjsciach granicznych USA, czy np.
        Brytyjczycy rowniez beda poddawani tej procedurze, czy wsrod wlasnych obywateli
        nie znajdzesz 'czarnej owcy'? Nie felek, te nowe procedury nie maja nic
        wspolnego z ochrona obywateli, one maja tych obywateli kontrolowac i
        segregowac. 'Terrorysci' felek sa wszedzie i nie musza przekraczac zadnych
        granic. Zeby wygrac z terroryzmem trzeba zmienic mentalnosc ludzi a nie zakuwac
        ich w kajdany kontroli i ograniczen swobod poruszania sie. Wracamy do czasow,
        kiedy nie mozna bylo zaufac wlasnemu bratu, z ta roznica ze obecnie rzadzacy
        maja o wiele doskonalsze srodki do szykanowania i tworzenia 'teczek'.

Gość portalu: felusiak napisał(a):
        > A zatem to nie USA a Brazylia deskryminuje.

Czy ty piszesz powaznie?

• Gość: felusiak Drogi West, depczesz mnie po paluchach IP: *.nyc.rr.com 06.01.04, 20:39
          Chcialem odpisac ale rency mnie opadli i ty mnie depczesz po tych paluchach.
          I teraz tymi spuchnietymi i obolalymi paluchami napisze ci co nastepuje. Wytnij
          i zachowaj. Prezydent Lula nie jest zainteresowany przedluzaniem cyrku w
          stosunku do amerykanskich turystow, ktory to cyrk zostal nakazany przez
          prowincjonalnego sedziego. Cyrk ten nie jest tez oficjalna wykladnia polityki
          zagranicznej Brazylii. To potrwa jeszcze gora dwa tygodnie, az ulica sie
          nacieszy a potem decyzja Sadu Wyzszej Instancji, przy cichym poparciu rzadu
          zostanie anulowana i wszystko wroci do normy. Prezydent Lula nie bedzie trwonil
          politycznego kapitalu na tupanie nozka.
          W sobote na lotnisku Sao Paolo odprawa amerykanow zajela 9 godzin.
          A co sadzisz o rasistowskim postepowaniu Francji, ktora wlasnie rozpoczela
          zbieranie odciskow paluszkow od wszystkoch spoza EU i Japonii przy skladaniu
          aplikacji o wize. Ja swoich teraz nie moge dac bo palcy moje som spuchniete.

P.S. Gdyby Brazylia wprowadzila podobne procedury w stosunku do wszystkich
          wjezdzajacych na jej terytorium to nie ma problemu. Natomiast dyskryminowanie
          jednej grupy przyjezdnych tylko i wylacznie w odwecie jest dziecinada.

West nie badz tak emocjonalny. Wez to na zimno.

• Gość: kecaw Re: BRAWO BRAZYLIA!!! IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 06.01.04, 23:38
      Co nagle to po diable

działania Brazyli mogą się wielu podobać ale nie oceniamy państw po tym jak
      zaczynają ale jak kończą.Więc jest to typowa zagrywka pod publikę

kecaw
      • Gość: Sentencius trafne przyslowie.. IP: *.introweb.nl 07.01.04, 10:05
        Jak widac Brazylia nie zna polskiego przyslowia o wojewodzie.
        • Gość: Janek Re: trafne przyslowie.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 10:51
          Co wolno wojewodzie to nie tobie żabko.
          • Gość: Sentencius rymu niet... IP: *.introweb.nl 07.01.04, 12:01
            Gość portalu: Janek napisał(a):
            Co wolno wojewodzie to nie tobie żabko.

Trzeba znalezc rym do slowa "zabko"....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka