Dodaj do ulubionych

jeszcze jedno pytanko do administratora

22.01.04, 13:03
W celach eksperymentalnych zalozylem nowy watek, w ktorym uzylem -
analogicznie do okreslenia "polaczki" - okreslenia "zydki".

Watek byl wlasciwie parodia lub odwroconym duplikatem nastepujacego watku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10311123&t=1074769940141
Watek nie zawieral ANI JEDNEGO wulgarnegio slowa. Chodzilo tylko - jak
wspomnialem - o eksperyment, jak dlugo i czy w ogole utrzyma sie
okreslenie "zydki", skoro okreslenie "polaczki" moze - jak widac egzystowac
bez problemow.

Watek zostal wyciety. Jego protoplasta poslugujajacy sie okresleniem
"polaczki" ma sie jednak nadal niczego sobie.

Czy mam racje wyciagajac jedyny z mozliwych wnioskow, ze uzywanie
okreslenia "zydek" w przeciwienstwie do okreslenia "polaczek" jest od dzisiaj
zabronione na tym forum?

Wielkie sorry ale innego wytlumaczenia mi po prostu brak.

Z gory dziekuje za wyjasnienie.

Obserwuj wątek
    • goldbaum oczywiscie bylbym wdzieczny 22.01.04, 13:07
      gdyby i to pytanie nie zostalo wyciete. Od dzisiaj to juz naprawde nie wiadomo.

W koncu tutaj tez uzylem tago okeslenia...... :(
    • piessna Re: jeszcze jedno pytanko do administratora 22.01.04, 13:18
      nie masz racji.
      Wszelkie posty z użyciem podobnych określeń są i będą kasowane. Tylko w tej
      ilości chłamu czasem trudno wyłapać.
      Czasem jest też tak, że post rzeczowy, ale gdzieś wetknięty "żydek" czy
      inny "francuzik". Szkoda usunąć, choć reguły nakazują.
      Czasem post napisany jest samą słodyczą, ale w wymowie obraźliwy. Wyleci.
      Dlatego proszę, żebyście unikali "trefnych" sformułowań.
      Głupków wytniemy, a Wy będziecie mogli spokojnie dyskutować.
      miłego dnia :)
      • Gość: mirmil no to ja tez sie o cos zapytam: IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 13:30
        1. nadal widze post, gdzie jest napisane, ze szaron ma mnie w d...e.
        niedopatrzenie czy mozna mozna uzywac slow niecenzuralnych, byle z kropkami?

2. gdzie sa granice obrazania? czy sformulowania

a. cmoknij mnie w tylek
        b. pocaluj mnie wiesz gdzie

uzyte wczoraj i dzisiaj (juz po wprowadzeniu "zasad") kwalifikuja post do
        wyciecia? bo jak tak, to chetnie podam linka.
        • goidbaum Mirmil, bardzo cierpisz? 22.01.04, 13:46
          ze nawet okreslenie Crassusa, ze Sharon ma Cie w d....e
          Ci przeszkadza?

To sformulowanie (z wykropkowaniem) w mysl regul jezyka polskiego
          nie jest obrazliwe.

Moze poprawie (to pod adresem Crassusa): Sharon ma Cie gdzies...
          - czy to aby nie jest prawda?

zaiste zabawne ...
          islamuski dyskutujace z Adminami...
          • Gość: mirmil a co ty na to jotka, zeby zaprowponowac akcje: IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 13:50
            ktora juz przeprowadzono na innych forach - likwidacja nickow pochodnych
            oryginalu. od razu byc polecial za nieudolne podszywanie sie pod golbauma :))))))
            • goidbaum nie wiem, kto to jest jotka? 22.01.04, 13:54
              ja natomiast za Goldbauma nigdy sie nie podszywam.

Przeciwnie, wskazuje mu od kilku miesiecy,
              ze jak ma sie poglady Mustafy,
              to jako Mustafa trzeba sie podpisywac
              a nie jako (domniemany Zyd) Goldbaum.

jerszcze troche Mirmil i zaczniesz walczyc (virtualnie)
              z niemila Ci (ostatnio) ONZ?

Goidbaum.
              • Gość: mirmil doktorze, znamy sie nie od dzis :) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 14:00
                miales nadzieje, ze "i" z twojego nicka bedzie podobne do "l" z goldbauma i ze
                bedziesz mogl sie do woli podszywac. he, nawet cos tak prostego ci nie wyszlo.

doktorze, doktorze - administracja moze sprawdzic ip z jakiego sie logujesz. jak
                dojda do wniosku ze kasujemy falszywki, to polecisz :))))))))))))
                • goldbaum Re: mirmil nie odbieraj mi zabawy! 22.01.04, 14:05
                  Nie podsuwaj nawet adminowi takiego pomyslu! To pewne, ze chemiczny jasiu
                  chcial jak najbardziej upodobnic sie do mnie..... Nie mozna mu tego odbierac.

W miedzyczasie przyzwyczailem sie do tego ramola i bakowaloby mi go troche.
                  Co by nie bylo jest taki oddany....
                  • Gość: mirmil masz racje - to budujace IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 14:13
                    wielki chemik, doktor, tysiac publikacji, szerokie znajomosci, przeszlosc w
                    opozycji, porazajaco szeroki zasob wiadomosci (no tu moze troche przesadzilem
                    ;), a podszywa sie pod zwyklego, nic nie znaczacego (jak twierdzi pod innymi
                    nickami) goldbauma :))))))))))))))))))) to to dla niego porazka :=)

coz, goldbaum, nie przecze, ze ci zazdroszcze. gdyby tak mirmill za mna chodzil...
              • goldbaum jotka to taki ramol z Akwizgranu w Niemczech 22.01.04, 14:01
                Podpisujacy sie tu czasami jako j-k, wzglednie muzg komuszy albo goidbaum.

Teraz juz wiesz?
                • goidbaum A kto to jest Mustafa-Goldbaum? 22.01.04, 14:10
                  to nie ma znaczenia, Ahmed & Mustafa.

To Forum jest wlasnoscia GW.

Od dzisiaj trzesiecie sie o wasze posty.

nawet mi was szkoda.

A Forum Al Ahram na was czeka,

czyli w sumie nie ma (dla was) zmartwienia.

• goldbaum chcialbys wiedziec, co? :) 22.01.04, 14:17
                    No ale po co? I tak zapomnialbys po dwoch minutach.

Oj.. ale sie "trzesiemy" o nasze posty z mirmilem.... O rany, rany... :)
                    A ty cwaniaku jak zwykle po stronie mocniejszego, co? Ty to sie potrafisz w
                    zyciu ustawic: miedzy Bushem i administratorem GW - jak paczus.
                    • goidbaum powiem Ci cos w zaufaniu, Mustafa-G. 22.01.04, 14:31
                      z tym administratorem (a raczej administratorka) lacza mnie wiecej,
                      niz przyjacielskie uklady.
                      Nozki caluje (fizycznie) od dawna.
                      I nigdy nie prosilem o zadne przyslugi polityczne.
                      To nie w moim zwyczaju.

Ale dziewcze moze samo sie na Ciebie wkurzylo.
                      A przypuszczam, ze jednak dostalo polecenia od gory.

Pamietaj, to twoj maczo-met szedl do Gory, a nie odwrotnie.

zegnam i dobranoc.
          • Gość: mirmil UWAGA! nastepny kandydat do wykasowania? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 13:52
            slowo "islamusek" kwalifikuje autora do wykasowania podobnie jak "zydek"?
            • goidbaum Mirmil, walczysz z wiatrakami. 22.01.04, 13:56
              muvilem Ci to juz wiele razy.

zmien Forum, hoopie i bedziesz mial spokoj.
              • Gość: mirmil nie, droga jotko, zwracam uwage na twoje rasistows IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 14:07
                na twoje rasistowkie posty

swietny pomysl z kasowaniem wszystkich postow z zydkami, polaczkami, arabuskami,
                islamuskami, etc.

moze ktos wreszcie takich jak ty, crassus, jewhater, etc wychowa. skonczyly sie
                dobre czasy, kiedy do woli mogles tu wyskakiwac ze swoimi rasistowskimi
                odzywkami. ciesze sie, choc ty pewnie placzesz :)))

za notoryczne niestosowanie sie do tych regul powinni banowac na amen.
                • goidbaum nie wiem, kto to jotka, powtarzam po raz kolejny 22.01.04, 14:17
                  ale ty, mirmil z pewnosci lubisz, jak kazdy ISLAMUSEK,
                  gdy gole panienki tancza ci Flamenco na stole?
                  • goldbaum a wiesz jeszcze, kto to goidbaum? 22.01.04, 14:23
                  • Gość: mirmil fe, fe, fe IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 14:25
                    panie doktorze, czy nie zdaje sobie pan sprawy, ze uzywajac tego rodzaju wyrazen
                    zniza sie pan do poziomu tych, co pisza o "zydkach"???
                    • goldbaum Re: fe, fe, fe 22.01.04, 14:28
                      Gość portalu: mirmil napisał(a):

> panie doktorze, czy nie zdaje sobie pan sprawy, ze uzywajac tego rodzaju
                      > wyrazen zniza sie pan do poziomu tych, co pisza o "zydkach"???

Ty mirmil masz jednak o nim znakomita opinie. Ja - prawde powiedziawszy - od
                      dawna bylem przekonany, ze bardziej niz chemiszna jotka alias pani goidbaumowa
                      znizyc sie nie mozna.

No, moze jeszcze przebic samego siebie, co mu sie w regularnych odstepach
                      ciagle udaje.
            • marcus_crassus widzisz mirmilku :))))))))lipa z twojego 22.01.04, 14:28
              kretactwa :))))))))...zydki moze byc uzyte jako slowo obrazliwe :)))))))...a
              islamuski???otoz islamuski to okreslenie dla islamistow :)))))nie wiem co jest
              gorsze :)))...w kazdym razie nie miej zludzen :))))...

posty o zbrodniach islamistow zostana bo sa faktem...a zbrodnie islamistow sa
              faktem na tym swiecie --> od wysadzania dyskotek na wyspach pacyfiku,przez
              mordowanie ludzi w algierii,wprowadzanie sredniowiecznej kultury i
              sredniowiecznych obyczajow tam gdzie probuja rzadzic,po ich zbrodnie w
              wykonaniu hamasu,dzihadu i al-kaidy...

to wszystko to przyklad barbarzynstw islamistow..islamisci to niestety dla
              ciebie slowo ktore uzywaja wszyscy...polityce,eksperci d/s stosunkow
              miedzynarodowych :))))))))))

a wiec tematyka barbarzynstwa islamistow pozostanie :)))))))

niestety mirmilku :)))to przykre prawda????????ograniczenie bluzgow glupot
              spowoduje ze zniknal posty ktore ty lubiles,nie ja :)))))))

a wykasowywane beda posty nie ze wzgledu na slowo ale na ogolny sens :)))))

jak to wiele razy tlumaczylem "nalezy sie trzymac sensu..a nie samych
              slow" :)))))))))

ale ty sadziles inaczej :)))))

a teraz teraz wiesz gdzie mozesz mnie cmoknac?? :DDDD
      • goldbaum rozumiem choc nie do konca 22.01.04, 13:34
        > Wszelkie posty z użyciem podobnych określeń są i będą kasowane. Tylko w tej
        > ilości chłamu czasem trudno wyłapać.

Rozumiem. Post z "polaczkami" zostal przeoczony... Ludzka rzecz.

> Czasem jest też tak, że post rzeczowy, ale gdzieś wetknięty "żydek" czy
        > inny "francuzik". Szkoda usunąć, choć reguły nakazują.

"Polaczki" zostaly posadzone o "attack" na was. Czy to moze jest "rzeczowe"?
        Czy posadzanie "zydkow" (sorry za wyrazenie) o wciskanie sie do wiadomego
        odcinka (waszego) jelita grubego jest mniej rzeczowe?
        Hmmmm.. moze rzeczywiscie jest mniej rzeczowy, choc wedlug mnie tak samo
        prawdziwy jak posadzenie "polczkow" o "atack" na was...

• goidbaum Mustafa-G., Ty do konca nigdy nic nie rozumiesz 22.01.04, 13:49
          ale to w koncu nie moj problem.
          polecam moj post powyzej.
          • goldbaum ktory "post powyzej"? 22.01.04, 14:13
            goidbaum napisała:

> polecam moj post powyzej.

..ten, w ktorym nie wiesz kto to pani goidbaumowa z Akwizgranu?
            • goidbaum zglos sie do piessny 22.01.04, 14:20
              ona ci to wytlumaczy.
              tylko badz grzeczny.

wiesz czemu.
              dziewczyna jest nerwowa.
              zegnam.
              • goldbaum ja wole ciebie :) 22.01.04, 14:25
                goidbaum napisała:

> wiesz czemu.
                > dziewczyna jest nerwowa.
                > zegnam

Z ciebie tez.. dosyc nerwowa dziewczyna :)
              • Gość: ANka Panie Janie IP: *.ifn-magdeburg.de 22.01.04, 14:30
                To jasne dla wszystkich ze uzywanie prowokacyjnych nickow - podszywanie sie pod
                inna narodowosc po to by ja oczerniac jest wysoce naganne.
                Wielu z nas bardziej lub mniej stalych bywalcow poznalo sie juz na panu
                ´golbaumie´ i jego mozliwosciach. Ja np naleze do tych osob.
                Nie jest Pan wiec odosobniony w swoich odczuciach. Amini narzucili sobie ciezkie
                zadanie bo takich wszystkich przypadkow prawie nie da sie wytropic w jednym
                czasie. Na pewno jednak jestesmy my - te osoby ktore sie na ´golbaumie´ poznaly
                a to duzo. To naturalny mechanizm obronny kazdego forum. Jezeli to Pana
                pokrzepi. Ja np b. doceniam Panskie pojawienie sie w momencie np gdy na jednym
                watku osaczona zostalam obelgami i wyzwiskami obecnego tu wirtualnie ´goldbauma´

Pozdrowienia.. i prosze o tych naturalnych mechanizmach pamietac...
                A ruchy na forum sa pozytywne. Widac zaniepokojenie tych co najwiecej maja sobie
                do zarzucenia..
                • goldbaum Panie Janie.... Niech Pan..... stanie :) 22.01.04, 16:07
                  "Panie Janie", nawet pochodzaca z Wulgarii Anuszka Iwanowna wstawia sie za
                  Panem! To nie byle co, zwazywszy ryzyko zostania zatluczona mlotkiem jakiemu
                  poddana jest codziennie przez "szerokoszczekich" Niemcow i Niemki traktujace
                  swe dzieci "gorzej od psow i kotow".

Czyzby i z Anuszka cos cie laczylo? Sporo o tobie musi juz wiedziec skoro z
                  taka troskliwoscia zaleca ci nie zapominac o "naturalnych mechanizmach" :)
                  • Gość: ANka Watki fantastyczne IP: *.ifn-magdeburg.de 22.01.04, 16:20
                    nie istniejace panstwa, osoby zdarzenia - to chyba nie tutaj.
                    Konkursy na bajki tez sie juz skonczyly..
                    Milego dnia. Bez wyzwywania kobiet. To dopiero musi byc bolesne dla vel. ´golbauma´
                    • marcus_crassus jak to mawia nasza buszewicka frakcja 22.01.04, 16:23
                      "ordnung muss sein" :))))))))))(tlumacze rzecz jasna : porzadek musi byc);)))

ach,te biedactwo goldbaum...i mirmil...na nic jego prosby,krecenia i
                      wyglupy :))))..to sie nazywa wladza uznaniowa oparta na zdrowym
                      rozsadku..zadnych apelacji,zadnych skarg...jak sie nie podoba to papa :))))

czyli moj ulubiony logiczny zamordyzm :))))))

:)))))))
                    • goldbaum "kobiety"? 22.01.04, 16:30
                      Czy jest tu jeszcze jakas kobieta poza piessna? Gdzie?
              • Gość: marian Re: zglos sie do piessny IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.04, 19:35
                Azylant! Co znowu sie przebierasz za mikolaja i robisz z siebie balona majac
                tytul Doktora(przez duze "D" oczywiscie).
      • Gość: Wqrwiony2 Skoro mieszkasz w Polsce, admin, zacznij od cięcia IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 22.01.04, 20:05
        epitetów lżących Polaków - jak na razie Fredzio, Jarek i John Galt pozwalają
        sobie bezkarnie - wytyczne od towarzysza naczelnego...?
    • Gość: mirmil PONAWIAM pytanie do administracji IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 15:32
      1. nadal widze post, gdzie jest napisane, ze szaron ma mnie w d...e.
      niedopatrzenie czy mozna mozna uzywac slow niecenzuralnych, byle z kropkami?

2. gdzie sa granice obrazania? czy sformulowania

a. cmoknij mnie w tylek
      b. pocaluj mnie wiesz gdzie

uzyte wczoraj i dzisiaj (juz po wprowadzeniu "zasad") kwalifikuja post do
      wyciecia?

3. doszlismy juz do wspolnego wniosku, ze niedopuszczalne jest uzywanie slow
      "zydek" oraz "polaczek". czy w tej serii miesci sie tez uzyte na tym watku slowo
      "islamusek"??? (tylko prosze nie powtarzac, ze to ma byc sformulowanie
      pieszczotliwe)

4. w zwiazku z powyzszym prosze o:

a. wykasowanie watku gdzie w tytule sie pojawia slowo "polaczek" autorstwa jarka
      (dlaczego ten watek jeszcze jest, skoro juz zostalo powiedziane, ze slowa
      polaczek nie wolno uzywac?)
      b. wykasowanie watku gdzie w tytule sie pojawia sformulowanie "szaron ma cie w
      d....e" autorstwa niewadomego
      c. wykasowanie postow na tym watku, gdzie goidbaum uzywa slowa "islamusek"
      d. wykasowanie postow, gdzie Marcus_Crassus uzywa sformulowan opisanych w punkcie 2.

pisze tu administracja, ze stosowanie zasad wycinania postow i watkow ma na celu
      prowadzenie dyskusji bez obrazania zadnego z uczestnikow. prosze wiec realizowac
      te postulaty.
      • marcus_crassus "prosi" to sie swinia :))))),jestes nudny mirmil:) 22.01.04, 15:44
        tutaj panuja zasady rozsadku a nie czepiania sie slowek :)))))..rozsadnie
        myslacy czlowiek wie kiedy ktos narusza zasady przywoitosci a kiedy nie :)))))

a twoje krecenie i bredzenie nie sprowadzi dobrych zasad do absurdu :))))

a teraz mozesz mnie cmoknac (taaaaaaaa....ty juz dobrze wiesz gdzie ):DDDDDD

no to papa mirmil :)))))

milego dnia zycze :DDDDDDDDDDDD

;)))))

ale sie bosko bawie :DDDD
        • marcus_crassus ps -- porozwazaj moze swoje problemy dotyczace 22.01.04, 15:46
          bujawek i hustawek a nie mecz porzadnych ludzi swoimi nudami :)))))

jednym slowem,nie badz upierdliwy :))))

mowilem juz ze mozesz mnie cmoknac ??:DDDDD
      • piessna Re: PONAWIAM pytanie do administracji 22.01.04, 15:55
        już wyjaśniałam na innym wątku: jeśli caly post jest merytorycznym głosem w
        dyskusji, a zawiera jedno kontroweryjne sformułowanie, to zostawiamy.
        Jak byśmy chcieli usuwać wszystko co powinniśmy, to z forum zrobiłaby się
        mamałyga.
        Jesteśmy w miarę na bieżąco.
        Podrzućcie do góry starsze wątki, na ktorych Wam najbardziej zależy.
        Posprzątamy i oddamy :-)
        • goldbaum dziekuje za usuniecie watku o "polaczkach" 22.01.04, 16:29
          ..byl juz najwyzszy czas! Usuniety przez administracje watek mego autorstwa
          sluzyl tylko i wylacznie napietnowaniu tego "chlamu".

Niepokoi mnie i to bardzo teraz inne pytanie. Czy ktos podobnie silnie
          zaangazowany uczuciowo jak ty, i to w zwiazek z jednym z forumowiczow moze w
          ogole byc jeszcze obiektywny?

Temu niezwykle waznemu problemowi poswiecilem oddzielny watek, ktory - jak mam
          nadzieje - nie zostanie skasowany.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10319960
          • goldbaum a jednak skasowany :( 22.01.04, 17:35
            piessna! Czego.... nie robisz dla swojego pupilka.
            Czy jesli bede calowal twoje stopy jak chemiczny jasio, bede mogl liczyc na
            podobne wzgledy?
            • goidbaum mustafa-goldbaum, tani manipulancie, 22.01.04, 17:44
              no i co , uwierzyles, ze mam kontakty osobiste z jedna z Adminek?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10316039&a=10317794

podsunalem Cie te bajeczke specjalnie.
              naturalnie, wiem, ze nie uwierzyles.
              ale skrzetnie to wykorzystales, aby probowac kompromitowac Adminke,
              mnie i cala GW.

jestes chory na anty-syjonizm.
              Jak nic zlego nie napiszesz danego dnia o Izraelu ,
              dzien nie ma dla ciebie wartosci.

zalosna blazenada.

• Gość: mirmil "prosi sie swinia" merytorycznie? mnie sie zdaje IP: *.uBRgrb01.supercable.es 22.01.04, 16:41
          no coz, co kraj to obyczaj.

> już wyjaśniałam na innym wątku: jeśli caly post jest merytorycznym głosem w
          > dyskusji, a zawiera jedno kontroweryjne sformułowanie, to zostawiamy.

ale w takim razie naszla mnie taka waptliwosc. skoro administracja gazety
          wyborczej dopuszcza jedno wulgarne/rasistowskie sformulowanie, to czy wyborcza
          dalej nie ponosi za nie odpowiedzialnosci? dlaczego? skoro oficjalnie (rozumiem,
          ze tak nalezy traktowac obecnosc administratorow na forum) wyraza zgode na
          umieszczanie takich tresci...

> Jak byśmy chcieli usuwać wszystko co powinniśmy, to z forum zrobiłaby się
          > mamałyga.

nie sadze. dosc szybko by sie towarzycho nauczylo, ze za
          "zydka/polaczka/isalmuska" sie leci.

umozliwienie umieszczania tresci obrazliwych lub rasistowskich w watkach
          "merytorycznych" jest otwarciem drogi do zamieszczania tychze pod plaszczykiem
          jakiejs tam dyskusji.

> Podrzućcie do góry starsze wątki, na ktorych Wam najbardziej zależy.
          > Posprzątamy i oddamy :-)

proponuje uzycie wyszukiwarki - nicki Marcus_Crassus, Jewhater, AD, puls,
          wojo!!!! etc dostarcza wam dosc materialu do kasacji.
          • marcus_crassus czy juz dzis mowilem jak bardzo cie lubie,szanuje? 22.01.04, 16:47
            i jak teraz bedzie cudownie..bedzie mozna zamieszczac posty o agresji na
            izreal w 1967,opisy wojny z 1973 i podkresleniem zaslug i wspanialy zwyciestw
            armii izraelskiej,opisywac zbrodnicza dzialanosc organizacji islamskich w
            palestynie???oraz podreslac wspanialosci i potege USA a takze przytaczac
            argumenty liczby oraz wiele wiele ciekawych zdjec :)))))))))))))))

raj mirmil,raj :))))..i juz nie zjawi sie nikt kto napisze tylko
            bzdure :))))))))

a buszewickie towarzystwo wzajemnej adoracji bedzie na tych watkach gadac i
            gadac i gadac zeby zawsze byly na topie :)))))))))))

mirmil :)))))))))jest pieknie :)))))))

"cmokask" :))))))))))

aha --> co do tematu --> nie mowilem oczywiscie,bo to nieprawda ;))))))

ale zachowujac kulture zakoncze slowem "pozdrawiam" :))))
            • Gość: bajset marcus krolem tego forum IP: *.telia.com 22.01.04, 17:51
              bajset uznaje marcussa za krola dyskusji. Wie co mowie i ma argumenty.
              Lewactwo w polsce i ameryce jest sdane na stracenie. Czy mam racje marcus?
              Bajset.
              • marcus_crassus Tak jest :))))) :)))..dziekuje za uznanie ale 22.01.04, 17:54
                to troche krepujace :))))
                • Gość: bajset. Re: Tak jest :))))) :)))..dziekuje za uznanie ale IP: *.telia.com 22.01.04, 17:55
                  Jak sie kogos szanuje to nie trzeba sie krepowac powiedzic to.
        • Gość: Wqrwiony2 Znasz jakiś merytoryczny wątek Fredzia, admin? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 22.01.04, 20:06
          Po prostu masz swoją linię polityczną, więc nie ściemniaj, proszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka