Dodaj do ulubionych

Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów n...

IP: *.228.142.224.ip.tele2adsl.dk 25.02.04, 19:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: AzbestPsychoFan Romowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 19:37
      A mówią że prawdziwych cyganów już nie ma...
      • Gość: Warszawiak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 19:53
        • Gość: Obiektywny Słowacja-socjalne eldorado. IP: *.kosmos.clubnet.pl 25.02.04, 21:07
          Oczywiscie,ze potepiam złodziejstwo,ale chcialbym zwrocic uwage na co innego,
          skoro pisze ze na slowacji do tej pory zasilki to 1300-1600zł nawet na 5 osob to
          duzo,a Polacy jak dostana prace za 2500zł brutto to sie ciesza,choc im panstwo
          zabierze polowe i zostanie im 1400zł,dlatego dziwie sie jak idealne warunki
          byly na slowacji do nieróbstwa,u nas zasilki sa tak marne,ze kto nie
          dorabia,dawno by zdechł z glodu.Slowacja nie jest wcale biedniejsza od
          Polski,jesli nie Bogatsza.
          • Gość: arndt Re: Słowacja-socjalne eldorado. IP: *.acn.pl 25.02.04, 22:39
            Dochód na mieszkańca ma nieco wyższy
      • Gość: job Re: Romowie? IP: *.chello.pl 25.02.04, 22:47
        A gorniak z nimi tam ???? hehehe
    • Gość: Adzior Faszyzm ... IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 25.02.04, 20:04
      To erupcja faszyzmu, wszystko co zle na temat Romow mozna uslyszec na Slowacji wszedzie... Tylko czekac, az zaczna do nich strzelac ostra amunicja.
      • Gość: lolo Re: Faszyzm ... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 25.02.04, 20:12
        A gdyby to robili Slowacy lub Wegrzy (licznie zamieszkujacy Slowacje) czy padlo
        by wtedy oskarzenie o faszyzm? Zasilki, ktore zostaly obciete dotycza calej
        populacji Slowacji jednak tylko Cyganie pladruja sklepy i wszczynaja zamieszki.
        Slowacja do krajow zamoznych rowniez nie nalezy, moze bys kolego wyslal cos ze
        swojej kiesy by pomoc tamtejszym biednym Cyganom...
      • Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:44
      • Gość: jojo Wreszcie!!! IP: 195.117.16.* 25.02.04, 20:52
        Kolego widząc po Twym adresie nie piszesz z południa Polski i nie zetknąłeś się
        z problemem cygańskim. U nas też pełno tych darmozjadów -ale na Słowacji to
        jest plaga!. Wreszcie Słowacy zaczęli myśleć..Przecież to jest bez sensu by
        utrzymywać sztucznie tą grupe i uczyć ich że zawsze coś im sie należy i że
        powinni żebrać..Oni to tylko umieją - żebrać od państwa i ludzi (turystów) oraz
        kraść...Przyjedź kiedyś na Spisz na Słowacji - proponuje pierwsze miasto za
        Mniszkiem n/Popradem czyli Starą Lubowle - zobaczysz jak Cię obskoczą natrętne
        dzieciaki żebrzące...Oczywiście jak coś już wyżebrzą, to na rogu ulicy juz
        stoi "patron" 30, 40 - letni który szybko upłynnia tę kwotę..
        Co do kradzieży, to nie radzę Ci się upić, gdy w pobliżu krążą Cyganie -
        rabunek pewny...A co do licznego potomstwa - to podobnie jest w Polsce - jest
        to sposób na otrzymanie większego zasiłku rodzinnego od państwa. I bynajmniej
        nie wydawane są te peniądze na dzieci..To jest zarobek ojca (!), dzieci i
        kobiety same się muszą jakoś utrzymać, żebrząc i kradnąc..
        Słowacy obniżając zasiłki, chcąc ich pośrednio zmusić do szukania pracy, ot i
        tyle...
        • Gość: zatroskany Re: Wreszcie!!! IP: 81.219.144.* 25.02.04, 21:38
          Nie pamiętasz chyba naszych rodaków którzy piją i kradną, nie widzisz pół
          miliona ojczulków, za których alimenty płacić musiał fundusz alimentacyjny, nie
          słyszałeś jak to nasze chłopaki muszą jechać z Koszalina, gdzie bezrobocie -
          wiadomo - na obczyznę by narażając się na niebezpieczeństwo rabować sklepy
          jubilerskie i kraść samochody, nie widzisz agencji towarzyskich i alfonsów
          którzy je prowadzą, problem dzieci w beczkach jest ci zupełnie nieznany, nie
          zetknęłeś się więc z problemem polskim
          • Gość: Mayo Re: Wreszcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 21:55
            Kpisz czy o drogę pytasz? Uważasz wszystkich za idiotów? Uważasz że
            społeczeństwo polskie nie wie dlaczego przy okazji każdej demonstracji
            krzyczy "złodzieje".....twoja socjotechnika jest bardzo prymitywna
            ale zmiarkuj że ludzie o poziomie jak ten poziom który wciskasz nie używają int
            ernetu etatowcu pogrobowców pzpr...
      • Gość: Sentencius wulkanie intelektu.. IP: *.introweb.nl 26.02.04, 10:54
        Gość portalu: Adzior napisał(a):
        To erupcja faszyzmu, wszystko co zle na temat Romow mozna uslyszec na Slowacji
        wszedzie... Tylko czekac, az zaczna do nich strzelac ostra amunicja.

Adzior powiedz od razu,ze wine za rozboje i grabieze ponosza slowackie sklepy,
        ktore zamiast za darmo rozdawac Cyganom wodke i zakaski - zadaja zaplaty. A co
        to jest zaplata? Zaplata to jest przeszkoda w realizacji niezbywalnych potrzeb
        slowackich Cyganow.
      • Gość: \w Re: Faszyzm ... IP: *.chello.pl 29.02.04, 11:37
        No tak.. to prawdziwy faszyzm protestować przeciw bandytom którzy okradają
        prywatne sklepy. W prawdziwym komunizmie można zabierać wszystko wszystkim i
        nikt do nikogo nie strzela. Ciekawe co by zrobił Andzior jak by splondrowali mu
        mieszkanie, napewno by jeszcze pozwolił zgwałcić swoją matkę i w związku z tym
        że jest człowiekiem światłym zrobił by extra laseczkę gwałcicielim...
    • Gość: //wojtek Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: *.chello.pl 25.02.04, 20:06
      A czy to forum to ktoś moderuje ??? GW chyba odpowiada za zawartość tego, co
      ludzie wypisują na jej łamach.
      • Gość: zlewa Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: *.student.UU.SE 25.02.04, 20:10
        Ludzie moze i chca jesc , ale myslec im sie nie chce . Lepiej krasc , niz
        pracowac. Nie maja kasy to niech wyjada w inne miejsce cos pokombinuja a nie
        siedza na dupie i tylko daj daj daj.
      • Gość: Patton Chcialbys cenzurke jak za Jozia S.? Jedz do KRLD IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 21:24
        Na szczescie Gazeta.pl to wolne forum w wolnym kraju, a twoje miejsce jest w
        Korei Pln. skoro nie podobaja ci sie opinie wolnych ludzi.
      • Gość: \w Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: *.chello.pl 29.02.04, 11:41
        Cenzura? Prawda w oczy kole?
    • Gość: usiruf [...] IP: *.org.helsinki.fi 25.02.04, 20:11
    • Gość: usiruf [...] IP: *.org.helsinki.fi 25.02.04, 20:12
      • Gość: ZrobToSamo [...] IP: *.bredband.skanova.com 25.02.04, 20:22
    • Gość: cygan Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: *.server.ntli.net 25.02.04, 20:12
      Nalezy
      • Gość: arndt Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: *.acn.pl 25.02.04, 22:01
        Znam bardzo dobrze Słowację, po słowacku mówię, czytam i piszę. Miałem okazję
        przyjrzeć się temu, co tam się dzieje.
        Jestem jak najdalszy od jakiegokolwiek rasizmu. Wręcz przeciwnie, wśród moich
        przyjaciół są Murzyni (z Ameryki Łac.), Żydzi polscy i rosyjscy, Wietnamczycy,
        Mongołowie i inni. Rasizmem w każdej postaci brzydzę się i gardzę nim.
        Spotykałem wielu Romów prowadzących normalne życie, w Polsce, w Czechach i na
        Słowacji. Pracujących, wykształconych. Szanuję ich tak, jak szanuję innych
        porządnych ludzi. Jak niemal wszyscy na świecie podziwiam talenty muzyczne i
        taneczne Romów, podziwiam też, że mimo całych wieków prześladowań zachowali
        etniczną i językową odrębność.
        Z tą odrębnością można funkcjonować we współczesnym społeczeństwie. Można też,
        i tak czyni większość Romów na Słowacji, a szczególnie w jej wschodniej i
        południowej części, zamykać się we własnej, hermetycznej społeczności, żyjącej
        z kradzieży i żebractwa, gardzącej obcymi. Jeśli zauważamy, nie bez racji,
        odruchy rasizmu skierowanego przeci Romom, to przyjmijmy do wiadomości, że Rom,
        który żyje we własnej społeczności, głęboko gardzi naszą pracowitością,
        uczciwością, podporządkowaniem się regułom życia w społeczeństwie.
        Przykład: czy rasistami byli wszyscy ci ludzie (Słowacy, Polacy, Niemcy),
        którzy karnie stali w kolejce po bilety na dworcu kolejowym w Popradzie, czy
        też może rasistą był Rom, który lekceważąc wszystkich koniecznie musiał kupić
        bilet bez kolejki? Spieszyło mu się dokładnie tak samo, jak innym (odjechaliśmy
        tym samym pociągiem do Koszyc), ale ludziom, którzy nie chcieli go wpuścić,
        nawymyślał od faszystów.
        Drugi przykład: czy rasistowski był odruch, który obudził się we mnie po
        obejrzeniu tylko jednych wiadomości w słowackiej TV Markiza: 1) informacja o
        wysypie grzybów na Słowacji (lipiec) i o tym, że kto żyw, bierze urlop, żeby z
        tego niespodziewanego daru niebios skorzystać, pojechać do lasu, nazbierać
        prawdziwków i sprzedać je turystom, którzy też właśnie "obrodzili" 2)
        informacja o tym, jak grupa Romów zbierała w tym samym czasie kwiat lipy w
        ścisłym rezerwacie Słowacki Raj, ścinając w celu pozbierania kwiatków 50 - 80-
        letnie lipy?
        Takie przykłady mógłbym mnożyć w nieskończoność.
        Nad Słowacją wisi bomba demograficzna. Przyrost naturalny wśród Słowaków jest,
        jak w całej prawie Europie, minimalny. Rodziny romskie są z reguły
        wielodzietne. Dziś procent ludności romskiej w całej Słowacji jest oceniany na
        od 10 do 20 (wg różnych danych). Za 10, 20 lat ta proporcja jeszcze się zmieni.
        Jeżeli ludność romska nie będzie się asymilować, to enklawy nieróbstwa,
        dziecioróbstwa, kradzieży i żebractwa będą się powiększać, a konflikt narastać.
        Z podobnym zjawiskiem (uwzględniając pewne istotne różnice) mieliśmy do
        czynienia w Kosowie. Większość serbska (mniej może cywilizowana od Słowaków,
        ale jednak w miarę normalnie funkcjonująca) w ciągu paru pokoleń została
        zdominowana przez mniejszość albańską (nie tak hermetyczną, jak romska, ale
        pewne podobieństwa są, choćby b. wysoka przestępczość). Antagonizm rósł, aż
        przerodził się w długotrwałą, okrutną wojnę.
        Słowacji, niewielkiemu, pięknemu krajowi za naszą południową granicą grozi, w
        niedalekiej perspektywie, podobny dramat.
        Władze słowackie, oprócz środków siłowych, muszą starać się asymilować jak
        największą ilość Romów, a Europa, jeśli nie chce nowej wojny, musi im w tym
        pomóc. Jak to robić, to już na pewno Słowacy wiedzą lepiej ode mnie.

• Gość: dj marfi RE ARND! MOJE UWAGI O TWOJEJ OPINII IP: *.aster.pl 25.02.04, 23:06
          cieszy to że wypowiadasz się w obiektywny i spokojny sposób nie tak jak zionący nienawiścią i otępiali od ksenofobii wczorajsi komentatorzy spraw, które zaszły na słowacji - treść mimo innej formy jest jednak ta sama:
          1. Romowie gardzą naszą kulturą, zasadami , życiem społecznym i regułami nim rządzącymi ALE: znajdż Polaka, Słowaka, który wobec Romów postępuje uczciwie i bez uprzedzen. Znajdż urzędnika który załatwi w urzędzie panstwowym sprawę Roma bez łapówki czy utrudnien - Romowie to przecież nieroby, lenie, brudasy, nie inteligentni i do tego złodzieje - takie jest przekonanie
          dlaczego sie dziwisz Romowi, który nie czeka w kolejce? a dlaczego ma stać ? żeby patrzyli na niego jak złodzieja, brudasa, obcego?
          2. przykład niszczenia rezerwatu - kto Roma w kiedykolwiek uczył co to jest rezerwat - oni najczęsciej są umieszczani w szkołach specjalnych, traktuje sie ich jako nieinteligentnych przepowadzając testy w obcym dla nich języku
          ( to że dziecko romskie jest dwa razy zaradniejsze od polskiego i dwa razy lepiej zna reguły i zasady społeczności to inna sprawa )
          3. rezerwaty po raz kolejny - dlaczego podawać taki przyklad ? popatrz co z przyrodą robią cywilizowani europejczycy, na każdym kroku, gdy poznać kulture romów bliżej widać jak szanują oni ziemie, przyrodę, jak są wobec niej pokorni
          4. "Jeżeli ludność romska nie będzie się asymilować"
          jak jest możliwa asymilacja gdy traktuje sie ludzi jak bydło, czym takim reprezentują się Słowacy czy Polacy by Romowie chcieli przyjąć ich normy i treści kultury ? po co Rom ma zdobywać wykształcenie skoro nikt go nie przyjmie do pracy bo jest złodziejem
          5.zupełnie nie trafione porównania z albanczykami : serbami
          - dlaczego serbowie według ciebie są mniej cywilizowani od słowaków???
          - konflikt w kosowie miał podłoże religijne. narodowe. historyczne
          - dlaczego sądzisz iż wśród Romów jest wieksza przestępczość - czy to jakieś dane czy twoja obiegowa opinia?? czy uważasz iż w srodowisku polaków o podobnym statusie i warunkach bytu przestępczośc była by wyzsza czy nizsza??
          6. asymilacja romów konieczna dla słowacji
          NIESTETY polityka ONZ, rady europy i naszej ulubionej Unii to integracja i poszanowanie romskiej kultury nie zas asymilacja! asymilacja była ale w latach 45 - 89 i takie są jej efekty
          mimo wszystko dzieki za wypowiedziane zdanie
          • Gość: arndt Re: RE ARND! MOJE UWAGI O TWOJEJ OPINII IP: *.acn.pl 26.02.04, 06:59
            Oczywiście, że w mojej wypowiedzi roi się od uproszczeń, ale u Ciebie są też:
            1. "znajdż Polaka, Słowaka, który wobec Romów postępuje uczciwie i bez
            uprzedzen. Znajdż urzędnika który załatwi w urzędzie panstwowym sprawę Roma bez
            łapówki czy utrudnien - Romowie to przecież nieroby, lenie, brudasy,
            nieinteligentni i do tego złodzieje - takie jest przekonanie". Ja nie mam
            uprzedzeń, ale nie znoszę, kiedy jakiś typ włazi przede mnie do kolejki, i
            wszystko jedno, kto to jest. Jeśli jednak ten typ uważa to za swoje święte
            prawo, bo on jest Romem, to na chwilę zaczynam takie uprzedzenia mieć.
            2. "kto Roma w kiedykolwiek uczył co to jest rezerwat" - czyżbyś uważał
            wszyskich Romów za kretynów i analfabetów??????
            3. "co z przyrodą robią cywilizowani europejczycy, na każdym kroku, gdy poznać
            kulture Romów bliżej widać jak szanują oni ziemie, przyrodę, jak są wobec niej
            pokorni" - owszem, wśród zbierających kwiaty i grzyby oraz hałasujących np. w
            Wysokich Tatrach są Niemcy (nagminnie!), Słowacy, Polacy, Czesi i kto tam
            jeszcze, ale to jednak inni "cywilizowani" te parki narodowe i rezerwaty
            pozakładali, żeby przyrody do reszty nie zdewastować. Sprawy "pokory Romów
            wobec przyrody" nie znam, a opinię wyrobiłem sobie na tym jednym przykładzie.
            Może uogólniając krzywdzę ich, ale wściekłbym się w tych warunkach na dowolną
            narodowość. W Słowackim Raju byłeś? A skąd te dane, że "dziecko romskie jest
            dwa razy zaradniejsze od polskiego i dwa razy lepiej zna reguły i zasady
            społeczności"??? Chyba, że zaradnościa nazwiemy umiejętność żebractwa, a nie
            wycierania nosa.
            4. "czym takim reprezentują się Słowacy czy Polacy by Romowie chcieli przyjąć
            ich normy i treści kultury? po co Rom ma zdobywać wykształcenie skoro nikt go
            nie przyjmie do pracy bo jest złodziejem" - otóż nie bez powodu wyrażam zachwyt
            nad romską kulturą. Dodam jeszcze, że w europejskiej tradycji świetnie się ona
            przyjęła. Podkreślam: kulturą, a nie tradycją kradzieży, płodzeniem dzieci bez
            opamiętania itd. Żyją w Europie, gdzie normy życia koczowniczego należa do
            przeszłości i muszą się do tego przystosować, bo po prostu przeszkadzają innym.
            5. Przykład Kosowa nie do końca jest porównywalny, sam to zastrzegałem.
            Serbowie są "mniej cywilizowani" od Słowaków na tej samej zasadzie, na której
            my ustępujemy np. Szwedom, Duńczykom czy Francuzom: gorsze wykształcenie i
            ńiższy poziom życia, i niech mi Serbowie to uproszczenie wybaczą. O wysokiej
            wśród Romów przestępczości nie sądzę, tylko wiem. Porównywałem tylko
            sytuacje "bomb demograficznych", a tutaj porównanie jest jak najbardziej
            uprawnione.
            6. Przymusowa asymilacja Romów w Czechosłowacji po wojnie jest rzeczywiście
            kontrowersyjna, ale dzięki niej wiele zyskali, np. wielu do dziś mieszka w
            ładnych domach jednorodzinnych na wsi i w miasteczkach (przykłady Vel'ky
            Slavkov, Nova Lesna, Spissky Stvrtok i dziesiątki innych). Domki są zwykle
            ładnie utrzymane. Widać Romki uwijające się wokół obejścia, sprzątające
            dzieciaki. Tylko Panowie Romowie nic nie sprzątają, stoją przed furtką i patrzą
            spode łba. To oczywiście też uogólnienie, dla wielu krzywdzące.
            7. Szanuję wszystkie mniejszości, po cichu kibicuję Ślązakom (pod warunkiem, że
            nie wpadają w skrajność i nie zaczynają uważać się za niemiecką grupę
            etniczną). Problem romski na pewno nie ogranicza się do naszej do nich
            niechęci, choć lista podłości im wyrządzonych na pewno jest bardzo długa.
            Problem JEST i ja to zasygnalizowałem, a także podałem swój SUBIEKTYWNY punkt
            widzenia. Poglądu obiektywnego nie znam i chyba nie zna nikt.

• Gość: dj marfi Re: RE ARND! MOJE UWAGI O TWOJEJ OPINII IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.02.04, 14:59
              racja faktycznie leży gdzieś pośrodku - lecz potrzebny również umiar w
              wydawaniu sądów. przedstawiasz swoje racjonalne i może subiektywne
              argumenty.niedaleko jednak od takich wyważonych opinii są zdania naszych
              rodaków o gazie, brudasach wygnaniu i inne głupoty a to już niebezpieczne .
              mimo braku zgody między nami dzięki za odpowiedz.
              • Gość: arndt Re: RE ARND! MOJE UWAGI O TWOJEJ OPINII IP: *.acn.pl 26.02.04, 17:01
                Miejmy nadzieję, że wypowiedzi nacjonalistycznych dzikusów będą w mniejszości.
                Racji powinni dochodzić politycy, bo za to biorą nasze pieniądze, a o zdanie
                należy pytać romską starszyznę. Są wśród nich światli ludzie.
          • Gość: sas Re: RE ARND! MOJE UWAGI O TWOJEJ OPINII IP: 193.193.181.* 26.02.04, 06:59
            Ty dj lepiej jak pojedziesz do Indii.
        • Gość: kp Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: 213.199.197.* 25.02.04, 23:28
          2)> informacja o tym, jak grupa Romów zbierała w tym samym czasie kwiat lipy w
          > ścisłym rezerwacie Słowacki Raj, ścinając w celu pozbierania kwiatków 50 - 80-
          > letnie lipy?

Taa, skąd ja to znam? :-(

W lipcu 1992 byłem z grupą znajomych w Słowackim Raju. Szliśmy sobie przez las w
          w/w parku narodowym, a tu nagle słyszymy krzyki przepędzających nas ludzi.
          Patrzymy, a tu kilknaście metrów od szlaku grupa Cyganów kradnie drzewo.

Także w trakcie tego wyjazdu, na kempingu ok. 4:30 obudził nas krzyk z namiotu
          holenderskiego małżeństwa. Okazało się, że Cyganie rozcięli im namiot i zajumali
          kasę i dokumenty. Skąd wiem, że Cyganie? Wieczorem, gdy siedziałem nad piwem w
          kempingowym barze, przy sąsiednim stoliku ci Holendrzy rozmawiali z jakimś
          gliniarzem po cywilnemu czy innym detektywem. Powiedział on, że sprzątaczki na
          kempingu - Cyganki z pobliskiej wsi - tak naprawdę zajmują się rozpoznaniem, co
          by można ukraść turystom a nocami ich mężowie dokańczają dzieła :-(
          Tej samej nocy ukradziono też w analogiczny sposób jakąś kasę także Polce, która
          również się zatrzymała na tym kempingu.
          • Gość: dj marfi zastanów się ! IP: *.aster.pl 25.02.04, 23:57
            Taa, skąd ja to znam. W lipcu 1992 byłem z grupą znajomych w borach tucholskich. Szliśmy sobie przez las w/w parku narodowym, a tu nagle słyszymy krzyki przepędzających nas ludzi.Patrzymy, a tu kilknaście metrów od szlaku grupa chłopów wlecze dwie sarenki.kłusownicy
            w trakcie moich wyjazdów na kempingi słyszałem że kogoś okradli miejscowi czyli wszyscy polacy to złodzieje. proste. wiesz co? nie ma usprawiedliwienia dla braku logiki w myśleniu inteligentnych ludzi, generalizacja i stereoty to logika twojego myślenia, bezmyślna logika
            Polacy są cacy a cyganie to złodzieje - też bym tak chciał. bez sensu te przykłady, widziałem wiele skurwysynstwa od moich rodaków jednak nie uznaje że wszyscy polacy to świnie
            • Gość: rydzyk Powiem więcej ... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 00:19
              Jeśli Polak kradnie,to jest po prostu złodziejem i kropka.
              Jeśli kradnie Cygan/Rom to on odreagowuje wielowiekowe upokorzenie i bierze
              uprawniony odwet na społeczeństwie,które nie dało mu żadnej szansy na wybór
              innej drogi życiowej...
              • Gość: vir Re: Powiem więcej ... IP: 81.219.144.* 26.02.04, 01:06
                To ciekawe zjawisko - od czasu do czasy rodacy zbierają się, by rytualnie
                skandować " złodzieje!złodzieje!" lecz na szczeblu lokalnym chętnie kumają się,
                układają, proszą i załatwiają a nawet kradną, gdy okazja się nadarzy.
                Oczywiście nie jest to bułka, pęto kiełbasy, wódka czy papierosy. Jak spaść, to
                z wysokiego konia! Nie zapłacić podatków - to jest coś - nasi parlamentarzyści
                chętnie przechwalają sie swoja zaradnoącią. Ludzie giną, bo padła służba
                zdrowia ale co tam, wiadoomo że nie płacenie podatków nie ma nic wspólnego z
                tym, że ktoś tam umarł bo nie był leczony. Zapomniejmy o tym! zapolujmy na
                bezdomnych i na Romów,
                • Gość: arndt Re: Powiem więcej ... IP: *.acn.pl 26.02.04, 07:17
                  I to też jest kawałek prawdy, i świetnie uzupełnia to, co wyżej obszernie
                  opisałem
    • Gość: rydzyk Głodni na zapas? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 20:21
      dziwne - zasiłki mają im obniżyć od marca,a ci już w lutym rabują ...z głodu
      • Gość: 50-latek [...] IP: *.visp.energis.pl 25.02.04, 20:45
    • Gość: Marcos Rasistowska nagonka ukrywająca prawdziwy problem!! IP: *.visnet.pl / *.VisNet.PL 25.02.04, 21:09
      Ciekawe na kogo zacznie się zwalać winę w Polsce jak dojdzie do zadym
      związanych z powszechną biedą i wyzyskiem. Na Cyganów, Żydów a może Rosjan??
      Rasistowski bełkot ukrywający realny problem biedy i beznadziei coraz większych
      grup społecznych to wcale nie nowa metoda manipulacji władzy. Lepiej szukać
      winnych wśród "innych", wśród "łamiących prawo", "leniwych" i "brudnych" niż
      skierować gniew i agresję przeciwko politykom i systemowi politycznemu . Każda
      władza o tym wie. Szczególnie w zacofanej Europie Wschodniej - w Polsce, na
      Słowacji, w Rumunii, Serbii itd.
      • Gość: keke Re: Rasistowska nagonka ukrywająca prawdziwy prob IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 25.02.04, 21:13
        Kto tu jest wyzyskiwany? Chyba Slowaccy frajerzy utrzymujacy ze swoich podatkow
        Cyganow-kryminalistow...
        • Gość: zatroskany Re: Rasistowska nagonka ukrywająca prawdziwy prob IP: 81.219.144.* 25.02.04, 21:53
          Nie wiesz kto jest wyzyskiwany? Ludzie, którzy zastraszani są przez swoich
          pracodawców i godzą się pracować na czarno bo innej pracy nikt im nie da;
          którzy pracuję po 8 godzin, kiedy podpisali umowę na pół etatu i po 14 - jeżeli
          podpisali umowę na cały etat, ludzie, którzy są upokarzani w pracy, ludzie
          którzy kopią węgiel w bieda-szybach, ludzie, którzy rozbierają wygasłe kominy
          ludzie, którzy zbierają jagody w lesie, bo jest to ich najważniejsze źródło
          dochodu na cały rok, ludzie, którzy nie mogą sprzedać plonów, a przede
          wszystkim ludzie, którzy nic i nikogo nie mają a którym pracy nikt nie da, bo
          praca jest dla swoich
          • Gość: \w Re: Rasistowska nagonka ukrywająca prawdziwy prob IP: *.chello.pl 29.02.04, 11:58
            A czemu nie mają pracy? Może dla tego że państwo chcąc zapewnić "godne życie
            bezrobotnym" oraz "realizuje rozwój gospodarczy" i obciąża tak pracodawców że
            duża część z nich bankrutuje. Dzieki temu zmiejsza się ilośc pracy. Zostają
            albo ci pracodawcy którzy mają układy z władzą, albo ci którzy wyjątkowo
            bezwględnie wykorzystują swoich pracowników wiedząc że władza zafundowała takie
            bezrobocie i jak by co w kolejce na jedno miejsce pracy czeka 10 osób.
            Zastanów się nad przyczyną stanu rzeczy zatroskany. Na całym świecie wiaomomo
            od dawna co zrobić żeby zlikwidować bezrobocie (irlandia usa) jeśli władza tego
            nie robi to dla tego że chce mieć bezrobotnych bo jak by wszycy mieli prace to
            kto wtedy będzie głosował na lewicę?
    • Gość: Patton [...] IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 21:20
      • Gość: Patton Dziekuje bardzo za cenzure pana Michnika! IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 21:30
        Moja wiadomosc zostala usunieta, bo napisalem co sadze o cyganach i opisalem
        pewna autentyczna historie. Brawo. A tak nie dawno ogladalem film o ,,Okraglym
        stole" jak pan Michnik smial sie z ,,rezimowych" dziennikarzy TVP, ze nie
        puszcza jego wypowiedzi. Zmienil sie drogi redaktorze naczelny punkcik
        siedzenia i widzenia, co?Wiec pisze delikatnie i prosze o nieusuwanie: nie
        lubie Cyganow. Za komplementy typu ,,rasista" z gory dziekuje. Postaram sie nim
        byc z calych sil dla dobra ogolu.
        • Gość: nn nie lubie leni IP: *.acn.waw.pl 25.02.04, 22:48
          Bardzo nie lubie leni. I nie obchodzi mnie czy to cygan czy jakis cwaniak na
          lewej rencie. I dlatego nie chcialbym posrod leni mieszkac... A musze. I ZUS mi
          jeszcze podniosa z 650 PLN na 1200 PLN zebym to cale towarzystwo utrzymywal...
        • Gość: PiJaK Re: Trzeba przyznać że szybko zareagowali IP: *.eimg.pl / 80.51.242.* 25.02.04, 23:44
          Niecałe 10 minut
    • Gość: klijh Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 25.02.04, 21:25
      racja!!! a jak sie bydlo rozjedzie po EUROPIE TO NAM RYNKI PRACY zamkna wszyscy na 7 lat. .... a ty jestes troszke czarny, troszke bialy, smierdzisz ... wadomo kto :>
    • Gość: zatroskany Re: Policja i wojsko powstrzymują rabunki sklepów IP: 81.219.144.* 25.02.04, 21:26
      "Klasa rządząca" rabuje w zorganizowanych grupach, gangsterzy - nasi rodacy -
      edukują swoje dzieci, żeby nie musiały tak ciężko harować jak oni tylko
      wygrywać przetargi, co by to zrobić, żeby policja i wojsko spacyfikowały tę
      hołotę
    • Gość: Tomson Idę o zakład że gdyby Słowacja nie była w NATO IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 25.02.04, 21:51
      i nie sympatyzowała z USA, to działanie rządu Słowacji, broniącego kraj przed
      bandytyzmem, nazwanoby represjami wobec mniejszości narodowych.
      • Gość: Moryc Re: Idę o zakład .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:02
        Gdyby to się wydarzyło w Polsce dopiero by się świat dowiedział jacy to Polacy
        rasisci przeszła gratka koło nosa padlinożercom z GW
        • Gość: Tomson W Polsce jak w Polsce, ale wyobraź sobie jakby IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 25.02.04, 22:09
          coś takiego zdarzyło się na Białorusi. Zaraz forumowi fanatycy
          wrzeszczeliby "atakujemy Białoruś".
          • Gość: Moryc Re: W Polsce jak w Polsce, ale wyobraź sobie jakb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:40
            Masz rację Tomson , Belarus to strefa niepodlegająca wpływom BŚ i MFW
            propagandowo można ją obrzucić błotem ale ugryżć trudniej...car nie pozwoli...
            • Gość: Tomson Jasne że mogą sobie tylko pokrzyczeć na Białoruś. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 11:42
              Pomijając nawet rosyjską protekcję, Białoruś to nie Irak, ani nawet Serbia. Oni
              mają kilkadzięsiąt Migów29 i Su27. Około dwa tysiące czołgów T74 i kilkaset
              T80, posiadają też dużo lepsze systemy radiolokacji, a ostatnio Ruscy wynieśli
              na orbitę białoruskiego satelitę. Wojsko polskie naprzykład miałoby małe szanse
              w starciu z Białorusią :o(
              Amerykanie atakując Białoruś musieliby się liczyć z ogromnymi stratami i nie
              byłoby to już tzw. "strzelanie do kaczek" jak w Iraku. A bitność Amerykanów, gdy
              przeciwnik nie jest "ślepy" i potrafi odpowiedzieć ogniem spada geałtownie :o)
    • Gość: ksawery Terror mniejszosci IP: 140.247.126.* 25.02.04, 22:42
      Oto do czego prowadzi telorowanie wybrykow dobrze zorganizowanej, agresywnej mniejszosci. Jest to ponadto rezultat skurwialej politycznej
      poprawnosci (czytaj glupoty) ktora odbiera ludziom zdolnosc myslenia i paralizuje wole dzialania. Francja ma z t ym do czynienia na codzien,
      wszystko wskazuje na to, ze ta dzuma juz puka do naszych drzwi.
      • Gość: Moryc Re: Terror mniejszosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:49
        A kto jest ideologiem politycznej poprawności nie wiesz czasem....a za komuny
        wydawało się że Zachód funkcjonuje bez ideoologii....a polityczna poprawność
        to jakieś bzdety..i to jest prawdziwy postęp...radujmy się...
      • Gość: zatroskany Re: Terror mniejszosci IP: 81.219.144.* 25.02.04, 23:21
        Dobrze zorganizowana, agresywna mniejszość w krajach w okresie transormacji
        ustrojowej to "klasa rządząca".
    • Gość: jarek-nudziasz Przecie oni biedacy najpirw chca zjesc aby potem IP: *.fastres.net 25.02.04, 22:58
      pracowac:
      Cytat:
      O pol štvrtej vyrazilo do ulíc Čaklova zhruba tristo Rómov s pokrikom: „Dajte
      nám najesť, dajte nám robotu."
      Caly artykul:
      ČAKLOV - Desiatky Rómov vtrhli včera popoludní do malej predajne potravín v obci
      Čaklov v okrese Vranov nad Topľou. Z predajne zobrali hlavne múku, cukor,
      klasické potraviny, konzervy či prášky na pranie. Škoda je podľa predavačky vyše
      stotisíc.

O pol štvrtej vyrazilo do ulíc Čaklova zhruba tristo Rómov s pokrikom: „Dajte
      nám najesť, dajte nám robotu." K dvom policajným hliadkam, ktoré mali situáciu v
      rukách, po chvíli pribúdali ďalšie.

Skupinu sa polícii podarilo rozohnať. Tých, čo sa pokúsili kradnúť, zadržali
      hneď, ďalších päťdesiat sa skrylo.

Rómovia tvrdia, že situácia je neúnosná, a preto sa budú ďalej zhromažďovať a
      kradnúť. Zdôrazňujú, že nechcú sociálne dávky, ale prácu tak, ako mali za
      socializmu. V Čaklove žije 2247 obyvateľov, z toho 973 Rómov. Väčšina z nich
      žije v klasických murovaných domoch, ktoré si vystavali „za éry, keď mali
      možnosť pracovať". (div, tasr)

Moze wzieli przyklad z arabow w Malmoe.

• Gość: Mamlas Oni tak na poważnie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 23:12
        Ej,ludzie,oni tak na poważnie??? Może z tego wyniknąć jakieś gówno,rewolta w
        stylu Kosowa? Bo na początku nie zwracałem na tą sprawę uwagi,ale widzę,że
        sytuacja robi się coraz poważniejsza...
        • Gość: zatroskany Re: Oni tak na poważnie??? IP: 81.219.144.* 25.02.04, 23:30
          Być może. Ciekawe co by było, gdyby zamieszki głodowe objęły polskie PGR-y,
          Pomorze Zachodnie, Białostoczczyznę,Podkarpackie a nawet Śląsk, gdzie - jak
          czytamy - pojawił się problem prostytucji pań w słusznym wieku, utrzymujących
          dzieci, płacących czynsz. Szczują nas na Romów, żebyśmy zapomnieli na chwilę o
          tym,o co chodzi
      • Gość: zatroskany Re: Przecie oni biedacy najpirw chca zjesc aby po IP: 81.219.144.* 25.02.04, 23:24
        "Rómovia tvrdia, že situácia je neúnosná, a preto sa budú ďalej zhromažďovať a
        kradnúť. Zdôrazňujú, že nechcú sociálne dávky, ale prácu tak, ako mali za
        socializmu" No, właśnie
      • Gość: Tomson HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!! nudziasz jak to nudziasz IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 11:47
        jakby nie znalazł powiązania z Arabami nie byłby sobą :oD

Gość portalu: jarek-nudziasz napisał(a):

> Moze wzieli przyklad z arabow w Malmoe.
        • Gość: jarek-nudziasz Nie szukajac samo wpada. IP: *.fastres.net 26.02.04, 17:37
    • durny1 Wolność dla SŁOWACKICH ROMÓW 25.02.04, 23:30
      w końcu to też naród i zasługuje na wolnoiść i niepodległość tak jak czeczeni
      • Gość: zatroskany Re: Wolność dla SŁOWACKICH ROMÓW IP: 81.219.144.* 25.02.04, 23:35
        Tak, to naród liczący 15 milionów ludzi, których nie objęły dobrodziejstwa w
        rodzaju "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" ani też reforma
        rolna, ani przydziały różnego rodzaju, ani odszkodowania, ani zrozumienie i
        współczucie i których mordowano przy cichej aprobacie ich sąsiadów i o których
        zagładzie zapomniano albo nigdy nie pamiętano
      • Gość: no nie DURNY IP: *.dial.froggy.com.au 26.02.04, 02:24
        przeciez tego maja w nadmiarze
    • Gość: alicja Policja i wojsko powstrzymują ataki głodnych w RP. IP: *.net.autocom.pl 25.02.04, 23:30
      Takie artykuły wkrótce będą niestety zamieszczały gazety o Polsce, jeżeli
      rządy i parlamet RP będą nadal pozwalały ograbiać naród przez nienasyconych
      księży katolickich, a ministowie finansów będą zubażać rencistów i emerytów.
      JPII chyba nie ma pojęcia jak wielka część narodu głoduje bo nie tworzył by
      kolejnych diecezji i zlikwidował by tę gigantyczną armię zbędnych,ale jakże
      kosztownych kapelanów i religii w szkołach i przedszkolach/sic/. Przykład
      cyganów czeskich to odzwierciedlenie działań głodnego, argentyńskiego narodu.
      Obyśmy nie musieli podobnie działać, a może to jest METODA likwidacji ciemnoty
      rządzących i likwidacji bezwstydnie ograbiająch kraj garstki z KrK??
      • Gość: JBS - Canada Alicjo, jestes kompletnie otumaniona. IP: 209.161.236.* 26.02.04, 00:06
        Widze, ze wierzysz we wszystko co podaja politycznie poprawne media.
        Obudz sie!
      • Gość: Patton Primo! To sa cyganie slowaccy, bystra damo, secund IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 05:46
        secundo cyganie slowaccy to nie bezrobotni, glodni , uczciwi ludzie a banda
        nierobow, zebrakow i zlodziei. Zyja z pomocy socjalnej jak czesc czarnych i
        Indian w USA. Pieniedzy nie inwestuja, nie poprawiaja warunkow zycia, ale kase
        przechlewaja. Zyja w warunkach takich jak ich hinduscy pobratymcy, najwieksze
        brudasy swiata.Glodni i bezdomni w Polsce sa dlatego wlasnie, ze slodko-
        pierdzacy propagandowo socjalizm mielismy przez 50 lat. Ludzie zostali
        odmozdzeni i nieporadni a wydatki socjalne zrujnowaly kraj. Takie mile damy nie
        kojarza tego kompletnie i potem ida glosowac na Millera i Kwasniewskiego,
        specjalistow od szczescia mlodziezy. Naczytalas sie wolna kobieto Ikonowicza i
        Wolk-Laniewskiej w ,,NIE". Ale swiat nie jest czarno-bialy, ludzie nie sa zli i
        dobrzy. I naprawde nie wtracajmy tego biednego starszego czlowieka z Watykanu
        do bandyckich napadow cyganow czy balaganiarskich rzadow w Argentynie. W USA
        tez zyja ludzie, ktorzy ciezko pracuja od rana do nocy i kieruja swoim panstwem
        jak nalezy. Dlatego sa superpotega i stac ich na wiele wiecej niz spoleczenstwa
        bawiace sie w socjalizm. Dla kazdego socjalisty polecam dwa lata zycia w
        Indiach. Tam socjalizm jest oficjalna ideologia panstwa, a ludzie zyja gorzej
        od swin i szczurow.
    • Gość: JBS - Canada Cygan zawsze bedzie cyganem, a czarnuch czarnuchem IP: 209.161.236.* 25.02.04, 23:59
      Dla mnie, tak jak dla wielu innych nie istnieja tzw. Romowie. Sa to po prostu
      CYGANIE. Nie ublizajcie prosze przyzwoitym Rumunom, dla ktorych nadmiar
      cyganstwa stal sie codziennym koszmarem.
      Tu w Kanadzie kilka lat temu pojawila sie grupa cyganow z Czech. W Czechach
      ktos bardzo sprytny wymyslil jak sie pozbyc cyganstwa. W telewizji puszczono
      program o cyganach kanadyjskich, ktorym sie ponoc znakomicie powodzi. Cyganstwo
      czeskie nie namyslajac sie wiele chwycilo za paszporty, kupilo bilety i dawaj
      do Kanady! W tamtym okresie Czesi nie potrzebowali wiz. Tu w Kanadzie
      umieszczono ich w kilku motelach ktore w krotkim czasie doszczetnie
      zdemolowali. Dochodzilo do rabunkow i napasci. Sam bylem swiadkiem jak cyganka
      zagadywala ekspedientke w sklepie, a w tym czasie jej bachory kradly towar.
      Wladze imigracyjne Kanady odpowiedzialy wprowadzeniem wiz dla Czechow. A
      cyganstwo rozproszylo sie po kraju. Podobno w wiekszosci wyjechalo do USA.
      • Gość: Noel Re: Cygan zawsze bedzie cyganem, a czarnuch czarn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 00:10
        Zapuszkuja Cię w tej Kanadzie jak będziesz tak pyszczył to jeszcze w Polsce
        można się tak odezwać po wejściu do EUROPY nas też będą puszkowali...
        ksenofoby zbrodniarzee..do kryminału..
        • Gość: wolfgang Re: Cygan zawsze bedzie cyganem, a czarnuch czarn IP: *.net.autocom.pl 26.02.04, 00:27
          przystopuj troche z bluzgami
          jest na forum inny watek, dotyczacy wiz o prace do anglii
          pisano tam o tym ze cyganie nam strasznie napsuli opnie w anglii, jadac tam i
          niepracujac a wyciagajac od brytanow zasilki. podawali sie za obywateli poslkich
          i pokazywali zaswiadczenia o "przesladowaniach polityczncyh" w polsce.
          m.in.stad sie wziely akurat takie ograniczenia w anglii:ze przez rok zasilkow
          nie dostaniemy.
          pisze to wszystko za opiniami ludzi z tamtego watku.nie znam tego z autopsji.

jednak chyba cos jest na rzeczy.
          procz naprawde niesamowitych ludzi,jednak statystycznie,wiekszosc cyganow to
          taki dziwny koczowniczy narod(mowiac dyplomatycznie)
          • Gość: no nie WOLFGANG IP: *.dial.froggy.com.au 26.02.04, 02:27
            mozart to ty nie jestes
      • Gość: vir Re: Cygan zawsze bedzie cyganem, a czarnuch czarn IP: 81.219.144.* 26.02.04, 00:21
        Pozwolę sobie przedstawić cytat, który być może rozwieje dręczące cię
        wątpliwości
        "Cyganie, którzy nazywają siebie Roma są koczowniczym ludem zamieszkującym w
        Europie, Azji, Afryce, obu Amerykach i w Australii, a więc praktycznie na całym
        świecie. Nazwa "Roma" pochodzi z sanskrytu ("doma") i oznacza "kastę wędrowną".
        Mimo, iż wymieszani z innymi narodami, Cyganie/Romowie do dziś stanowią odrębną
        grupę etniczną.

Cyganie pochodzą z północno-środkowych Indii. Pierwotnie "Dom" należeli do
        niskiej kasty i zarabiali na życie śpiewaniem i tańczeniem. W IX wieku
        rozpoczęła się ich migracja z Indii, najpierw jako wędrownych trubadurów do
        Persji. Nie bez wpływu były też inwazje muzułmanów na Indie. Podczas
        wędrówek "D" zostało zastąpione przez "R", stąd też ich dzisiejsza nazwa "Rom",
        co oznacza "żonatego mężczyznę" lub "grupę etniczną".

W czasach pierwszych wędrówek po Europie (XIV - XV wiek) przylgnęła do nich
        kolokwialna nazwa "Gypsies", prawdopodobnie z tego powodu, iż sami Cyganie
        chętnie podawali Egipt, jako kraj swego pochodzenia. Zarabiali wówczas na życie
        jako pieśniarze, muzycy, tancerze, magicy, wróżbiarze, kowale i - last but not
        least - handlarze końmi"
        Oczywiście to nie moja sprawa - ale ciekawi mnie jak znalazłeś się w Kanadzie?
        czy pracowałeś "na czarno"? Czy korzystałeś tam z pomocy socjalnej? Czy uważasz
        się za ofiarę jakiegoś systemu? Jaką część swojej energii i dochodów
        przeznaczasz na rzecz na ludzi umierających z głodu, katowanych, na rozwój
        swojego kraju - Polski a może Kanady?
    • Gość: Jan Cygani IP: 68.199.25.* 26.02.04, 04:11
      Dostalem ten artykul od przijacela z Polski. Jestem ze wschodnych regionov
      Slovakii, Cyganov znam nie zle. Trudna situacia cyganov je nic inego tylko
      konsekvencie primitivnego sposobu zicia ich calych generacii. Generalne kazdy
      Slovak s "comon sense" povie, ze nemozno viecej tolerovac "specifika cyganov".
      Etnikum so zerovou edukaciou, ktore nema ochoty pracovac na sebe. Etnikum,
      ktore dluge lata parazituje z nasich podatkov. Dla czego 5 milionov Slowakov
      potrafi zic v miarach ciwilizacijnych, tylko Cygani nie? Chyba dlatego, bo maju
      v sebie "cyganske specifika", to ich reklamny slogan. Inymi slovami "second
      class poeple", inymi slovami rasizmus.
      • Gość: Pepik Srele morele, cyganie i slowacy to jedna i ta sama IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 05:31
        banda leni i zlodziei. Slowacy sa tak wymieszani z cyganami i tatarami, ze
        europejskosc jest u nich bliska zero. I przestan belkotac na polskiej stronie
        tym posranym jezykiem.
      • Gość: jarek-nudziasz A jka pojedziesz na Moldaiw i na Ural IP: *.fastres.net 26.02.04, 08:37
        to zobaczysz tam takich bogatych Cyganow( zmopolizowali handel zlotem i
        kamieniami szlachetnymi) ze oczom nie uwierzysz, ale ci nie maja zadnego
        interessu swoim ziomkom pomoc( cos maja wspolnego z Arabami), bo solidarnosci
        szukaja u innych.
        W Danii i Angli z latach 1968-1072 bylo ich pelno ( z Czech i Slowacji), brajac
        zasilki socjalne jeszcze zebrali i kradli, Policja Dunska im do Socjalu podawala
        i im odebrali socjal, to sie obrazili z Dani wyniesli do Hiszpani.
    • Gość: Blong Lunik IX IP: *.mistral.cz 26.02.04, 04:23
      byc moze redaktor wybiorczej by sie pofatygowal do lunika by zobaczyc jak
      bezkonfliktowa idealna mniejszosc upiekszyla to blokowisko
      mialem tego pecha ze widzialem nawet od srodka i to kilka razy - inni
      bezrobotni jakos przydzielone im mieszkania nie zostawiaja w takim stanie
      i co wiecej akurat ta czesc blokovisk kosiciach byly w zamierzeniu jedne z
      najbardziej luksusowych - dzis chyba by tam nikt nie umiescil nawet schroniska
      dla psow

moze tez sobie jakis redaktorek po drodze przejechac przez spora czesc wiosek
      na spisi i porownac poziom mieszkania tych bezrobotnych biednych romow z
      bezrobotnymi biednymi nieromami - kazdego innego uprzedzam ze zobaczy slumy
      mniej wiecej na poziomie afryki srodkowej tyle ze w europie

ach nie rozumiem, to mniejszosc wiec jej wszystko wolno i jakakolwiek krytyka
      jest rasizmem i dyskryminacja
      • Gość: jarek-nudziasz Maja co wsolnego z tymi arabami z Libanu, ktorych IP: *.fastres.net 26.02.04, 10:54
        po 14 latach islamskiej bezczynnosci w Danii poslano do domu, im za to placac,
        zostawili im przyznane mieszkania w takim stanie, ze sam remont sredniego
        mieszkania 80 mq wynosil okolo polowe tego mieszkania wartosci( po remoncie).
        A bylo to w Aarhus.
    • Gość: Zenek Cyganie rabują zamiast pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 09:29
      W komentarzach cojawia się często, że w cygańskich osadach jest bieda i
      bezrobocie sięgające 100%. Czy ktokolwiek może wyjaśnić Mi jak całe miasto może
      być bezrobotne? Nikt nic nie robi? Nikt nie otworzył piekarni, pralni, zakładu
      szewskiego? Czy może dziwić, że władze chcą zlikwidować tą patologiczną
      sytuację? Ja POPIERAM Słowaków w ograniczeniu marnotrawienia pieniędzy na tych,
      którzy tylko pasożytują na systemie zasiłków.

PS. Z tekstu wynika też, że Cyganie to ostani analfabeci w Europie. Ciekawe
      dlaczego.
      • Gość: jarek-nudziasz Re: Cyganie rabują zamiast pracować IP: *.fastres.net 26.02.04, 11:01
        Co do analfabetow, to choc we Wloszech jest przymusl szkolny do 16 lat to oni
        choc ich mandantuja( gdyby im zabrali ich mercedesy to moze by posylali) ich
        dzieci nie posylaja do szkoly tylko na ulice, ale do przedszkoli to posylaja bo
        nie mozna jeszcze ich wyslac na zebranie.
        Moze ktos zauwazyl, ze sa bardzo uzdolnieni jezykowo, musulmanscy cyganie z
        Bosni udaja Rumenow, Polakow( zaleznie od sytuacji), i najlepsze jest to ,ze w
        kazdym jezyku potrafia mowic, a najweselsze jest to, jak w niedziele sprzedaja
        obrazki swiete przed kosciolami i sie glosno modla.
    • Gość: Sentencius Alicja z krainy lewackich czarow. IP: *.introweb.nl 26.02.04, 10:46
      Gość portalu: alicja napisał(a):
      Takie artykuły wkrótce będą niestety zamieszczały gazety o Polsce, jeżeli
      rządy i parlamet RP będą nadal pozwalały ograbiać naród przez nienasyconych
      księży katolickich, a ministowie finansów będą zubażać rencistów i emerytów.
      JPII chyba nie ma pojęcia jak wielka część narodu głoduje bo nie tworzył by
      kolejnych diecezji i zlikwidował by tę gigantyczną armię zbędnych,ale jakże
      kosztownych kapelanów i religii w szkołach i przedszkolach/sic/. Przykład
      cyganów czeskich to odzwierciedlenie działań głodnego, argentyńskiego narodu.
      Obyśmy nie musieli podobnie działać, a może to jest METODA likwidacji ciemnoty
      rządzących i likwidacji bezwstydnie ograbiająch kraj garstki z KrK??

Ale bredzisz Duninowo sierotko,no coz- skoro tylko tyle potrafisz. Jestes
      zapewne postepowa, pracowita, uczciwa i - dzieki temu - nieswiadomie zmierzasz
      do matematycznego... limes.Twoje rzucajace sie w oczy nieuctwo oraz wynikajace
      z niego niechlujstwa interpretacyjne tworza z ciebie idealny model
      wspolczesnego nadwislanskiego "cwiercynteligenta" wykarmionego telewizyjna i
      gazetowa papka ,totez smialo mozesz pretendowac do miana manifestu bezksztaltu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka