Dodaj do ulubionych

Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelczyk...

IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 11.03.04, 17:16
No i prosze, co tu duzo mowic, ten czlowiek - Jaser Arafat chce pokoju i
dlatego cieszy go oddanie chocby skrawka palestynskiej ziemi, jak sie
wyrazil. Na reszte moze poczekac. Powoli, powoli miejmy nadzieje sytuacja sie
ustabilizuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1 Re: Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelcz IP: *.resetnet.pl 11.03.04, 17:25
      Arafat to terrorysta!!! A tak wogole to powinno sie pozwolic na to zeby Zydzi
      i Palestynczycy sie wzajemnie wyrzneli w pien. Bylby przynajmniej spokoj. I
      problem przeludnienia Ziemi tez na troszke bylby odsuniety. :D
      • Gość: charlie Re: Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelcz IP: *.wachovia.com 11.03.04, 17:28
        Arabowie chca swoja ziemie z powrotem, ale nie sa w stanie jej przejac i
        gwarantowac jej bezpieczenstwa. No tak, z kim beda walczyc jak sie Zydzi
        wycofaja
        • Gość: Andrzej Lozowski tak IP: *.dyn.optonline.net 12.03.04, 22:53
          Oni chca "swoja" ziemie, ale nie chca jej przyjac. Oni chca swoje wlasne
          panstwo, ale pracowac chca w Izraelu, uczyc sie chca w Izraelu, do szpitali
          chca jezdzic do Izraela. Cos na tym obrazku wyglada raczej dziwnie. Nawet nie
          biorac pod uwage tego ze wiekszosc wciaz popiera terror przeciwko Zydom nawet
          po calkowitym wycofaniu sie do granic sprzed 1967 roku.
    • Gość: ZZ Odwrotnie!!!!!!!!!!! IP: *.top.net.pl 11.03.04, 17:31
      To egipscy Arabowie (np. Arafat) powinni wycofać się z terytorium Izraela.
      • Gość: mika to znowu ja IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 11.03.04, 17:39
        jakis chloptas mnie zaczepil i skrytykowal,moze lepiejTY popatrz na poziom
        swojej inetelktualnosci co?chcialam tu pogadac z polakami na polskiej stronie a
        spotkalam zydujacych.to moj bracholpowiedzial bandycki narod a nie ja.dla
        jednego tutaj wszysty sa terrorystami i powinni sie powyzynac,czlowieku szukaj
        rozwiazan pokojowych.a ja wcale niejestem antysemitka,napisalam tylko co
        widzialam.i jak do kogos sie zwracam to niech mi odpowiada,np ten chlop i ta
        dziewczyna z izdaela magda czy jakos tam.a powracajac do intelektu,to troche
        studiowalam historie.niech sie wycofaja z ziem okupowanych i niech okupuja
        swoje jak lubia sie w to bawic,palestynie bedzie lepioejlepiej.tez
        pozdrawiam.spiesze sie to i bledy popelniam,sorki,musze juz spadac,
        • laura-laura Re: to znowu ja 11.03.04, 18:58
          Spadaj, spadaj Kruszynko,prawie wszyscy o tym marza.
          Chyba sama zrozumialas, dlaczego tylko troche studiowalas historie ( sen
          przekulas w rzeczywistosc).
          Laura
    • sunday Chce pokoju!? Chce Władzy! 11.03.04, 17:32
      > No i prosze, co tu duzo mowic, ten czlowiek - Jaser Arafat chce
      > pokoju i dlatego cieszy go oddanie chocby skrawka palestynskiej ziemi,
      > jak sie wyrazil.

Chce pokoju!? Chyba żartujesz. Gdyby chciał pokoju, to by nie stracił tylu
      okazji do niego. Arafat chce Władzy, Władzy i jeszcze raz Władzy. Aha, no tak,
      chce też przejść do historii. Najlepiej jako nowy Saladyn.
    • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelcz IP: *.adsl.actcom.co.il 11.03.04, 17:38
      droga magdo, tys przeczytala dokladnie ten artykul? wyraznie napisane, ze
      DOTYCHCZAS sie sprzeciwial. zastanowilas sie dlaczego? nie sa jeszcze gotowi do
      przejecia odpowiedzialnosci za bezpieczenstwo.... po ponad 10 latach nie sa
      gotowi... hat! a kiedy beda? zastanowilas sie? zastanowilas sie, dlaczego
      egipcjanie nie chca gazy spowrotem, chociaz prawnie jest ona ich?
      magdo, nie badz naiwna!!!!
      • Gość: Ali Kabyr Re: Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelcz IP: *.sympatico.ca 11.03.04, 22:25
        "dlaczego egipcjanie nie chca gazy spowrotem, chociaz prawnie jest ona ich?"
        A to rewelacja !
        Czy zgodnie z ta logika mozna oczekiwac, ze wschodnia Jerozolima nalezy
        sie "prawnie" Jordani czy tez premier Szaron bedzie wolal ja sobie zatrzymac?
        (zeby chodzic na spacery na Haram al Sherif)

PS. Wycofanie sie izraelskich okupantow z Gazy bedzie dowodem, ze nieustepliwa
        walka i poswiecenie Palestynczykow nie poszly na marne.
        • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelcz IP: *.adsl.actcom.co.il 12.03.04, 21:21
          nu, ciutko przestawiasz historie, nie myslisz ali?
          gaze chcielismy oddac egipcjanom natychmiast po zdobyciu jej w 1967 i oni nie
          chcieli jej juz wtedy, to fakt znany, a nie zadna rewelacja. mozliwe ze dla
          ciebie rewelacja, bo widac, ze nie znasz faktow. albo nie chcesz znac.

wschodnia jerozolima byla w rekach jordanii, ktora miala tereny przeznaczone w
          1948 roku wlaczyc do jordanii. nie zrobili tego, ale jerozolime owszem chcieli.
          wschodnia jerozolima zostala przez nas rowniez zdobyta w 1967 roku, ALE NIE
          CHCIELISMY nigdy oddac tej czesci jerozolimy jordanii. jasne? nie tylko sharon
          bedzie chcial zatrzymac jerozolime, ale wszyscy mieszkancy israel, wlacznie ze
          mna.
          wycofanie wojsk israelskich z gazy bedzie znaczyc, ze mamy dosyc anarchii ktora
          tam panuje. bedzie znaczyc, ze przejscia z gazy do pracy w israelu beda
          zamkniete. bedzie znaczyc, ze generalissimo bedzie musial w koncu wziac sie do
          roboty. bedzie znaczyc, ze wybuchnie tam wojna domowa. i ze to wszystko tak, to
          mamy dowod, ze generalissimo nagle, zupelnie "niespodziewanie" nie chce,
          slyszysz ali zlotko, NIE CHCE, nagle dostac gazy pod wlasne rzady...... widzisz
          ali jakie cuda? ja ci powiem dlaczego. generalissimo nie umie rzadzic, nie umie
          tworzyc, nie umie budowac. generalissimo umie tylko klamac, krasc i zabijac.
    • Gość: Oozie Re: Jaser Arafat gotowy na wycofanie się Izraelcz IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 11.03.04, 17:39
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Jaser Arafat chce pokoju

Nie żartuj sobie naiwna dzieweczko.
      Arafat nie ma żadnej władzy nawet nad własną policją i jego gadki nic nie
      znaczą.
      A pokój mógł mieć - tylko wolał intofadę zacząć zamiast dotrzymac porozumienia
      któe już PODPISAŁ z Ehudem Barakiem.

• Gość: Magda ! IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 11.03.04, 17:47
        Nie jestem naiwna ani nie zartuje. Jesli zmienil zdanie to chyba dobrze, co.!?
        To znaczy, ze potrafi isc na kompromis i szuka lepszych rozwiazan. Nie popieram
        go w 100 % ale ma duzo racji. Ilu jest ludzi chcacych wladzy, pieniedzy
        etc... , moze on tez, chociaz raczej nie wydaje mi sie.

Miko, odpowiedzialam Ci na poprzedniej stronie. Rzeczywiscie nie masz duzego
        pojecia o sytuacji w tym kraju ale owszem masz rowniez swoje racje.
        • sunday Re: ! 11.03.04, 17:55
          > Ilu jest ludzi chcacych wladzy, pieniedzy etc... ,
          > moze on tez, chociaz raczej nie wydaje mi sie.

Pieniądze ma - nawet UE, wieloletni sponsor palestyńskiego terroryzmu, ostatnio
          się obudziła i zaczęła sprawdzać, ile setek milionów jej pomocy przelał na
          konta swojej żony. A wniosek o sprawdzenie (a raczej stwierdzenie), czy troche
          nie wydał też zlecając zamachy, przepadł w Parlamencie Europejskim. Był
          podobno "politycznie szkodliwy", jak stwierdził niejaki J.Solana.

A z ambicji i żądzy władzy jest chory.
        • laura-laura Re: ! 11.03.04, 18:23
          Pani Magdo!
          Prosze o zajecie stanowiska! co wedlug Pani ma robic Izrael?
          Czy maja opuscic wszystkie tak zwane tereny okupowane natychmiast, tak jak
          zycza sobie tego wszyscy przyjaciele Palestynczykow (Pani z nimi)?
          Czy pozostac, nie wiadomo jak dlugo jeszcze ( zyczenie palestynczykow),
          poniewaz nie sa jeszcze gotowi do przejecia wladzy?
          Jesli ktos, kto czesto zmienia zdanie ( nawet w dobrej wierze ), jest
          wiarygodnym partnerem do podpisywania paktow pokojowych? Jaka daje gwarancje,
          ze po podpisaniu pokoju ponownie nie zmieni zdania?
          Pozdrawiam
          Laura
        • Gość: dana33 Re: ! IP: *.adsl.actcom.co.il 11.03.04, 19:09
          magdo, on zmienia zdanie 2 razy dziennie. pamietam, jak mial podpisac
          uroczyscie jakas umowe z nami w kairze. na sali byli zgromadzeni dygnitarze,
          ludzie polityki z calego swiata. na podium czekali izraelczycy i egipcjanie.
          tylko arafata nie bylo. okazalo sie ze zmienil zdanie. trwalo ponad godzine, az
          mubarak go przekonal. a wszyscy ladnie i grzecznie siedzieli i czekali....
          magdo!!!!! otworz oczy!!!!
        • Gość: z daleka Re: ! IP: 83.130.240.* 11.03.04, 19:22
          prose Pani Magdy. Arafat, ten niezwykle przebiegly polityk(bez cynizmu) mial
          juz panstwo palestynskie w zasiegu reki. Nie chcial go, nie byl gotowy na 97%.
          Chcial grubo ponad 100%. Teraz jest jeszcze nmiej gotowy(na znacznie mniej), bo
          zupelnie nie kontroluje sytuacji i mam powazne watpliwosci czy ma jekies
          konkretne wplywy w Gazie. Teraz Arafat lubi pokoj i jest "gotowy" do
          przewodzenie, ale nikt go wogole o zdanie nie pyta i nikt powaznie z nim o tym
          przywodztwie nie rozmawia. Tak, ze nie ma sie czym podniecac.
          • Gość: z daleka no i zapomnialbym IP: 5.5R* / 83.130.240.* 11.03.04, 19:40
            pani Magdo powiedziec, ze w najblizszym czasie, po opuszczeniu Gazy przez
            Izraelczykow( co popieram z calego serca) nalezy sie spodziewac tam, nie
            kwitnacego pokoju na bazie ogolno-arabskiego porozumienia, ale raczej wojny
            domowej i wielu, wielu cierpiacych. Izrael wielokrotnie ostrzegal Arafata przed
            tym scenariuszem(Przestrzegal wilka przed wilkami). Proponowal mu nawet pomoc w
            zwalczaniu rodzimych terrorystow. Bez skutku. Skutki zobaczy i odczuje Arafat
            na wlasnej skorze juz wkrotce.
            • Gość: Mamlas Mossadzie,zarżnij wkońcu tego bandytę Arafata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 22:22
              ...a na Bliskim Wschodzie zapanuje pokój.
              • Gość: Andrzej Re: Mossadzie,zarżnij wkońcu tego kretyna MAMLASA IP: *.ny325.east.verizon.net 12.03.04, 01:38
                • Gość: Magda ! IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 12.03.04, 12:47
                  Mysle, ze Arafat czesto zmienia zdanie bo szuka lepszych rozwiazan i niczego
                  nie jest pewien. Wiem, ze to nie jest dobre ale kazdy ma swoje metody
                  dzialania. Izrael rowniez popelnia bledy, a ktoz nie jest omylny, ze juz nie
                  wspomne o nieudolnym polskim rzadzie.
                  • Gość: z daleka Re: ! IP: 5.5R* / 83.130.214.* 12.03.04, 12:50
                    Co znaczy "Arafat czesto zmienia zdanie bo szuka lepszych rozwiazan "
                    Jakich rozwiazan on szuka? Mozesz podac cos dla przykladu.
                  • Gość: roo Niech Pani tego Arafata wezmie ze soba do... IP: *.43.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 12.03.04, 13:08
                    Polski- tam do ' szczescia'to tylko takich bandziorow potrzeba.
                  • laura-laura Re: ! 12.03.04, 15:12
                    Pani Magdo!
                    Czy Pania nie wstrzasnely wiadomosci z Madrytu?
                    Ci ludzie, ktorzy to zrobili, to tez "bohaterskie jednostki", "patrioci" itd.
                    tylko za jaka sprawe? Oni tez szukali lepszych rozwiazan, oraz zmienili zdanie,
                    przyjmujac nowa taktyke.
                    Jesli w Izraelu co kilka dni, palestynczycy robia podobna "jatke", caly swiat
                    wlacznie z Pania, stara sie zrozumiec i wytlumaczyc biednych i zdesperowanych
                    arabow.
                    Dzisiaj, pierwszy raz na taka skale, stalo sie to w europie wszyscy sa
                    zaszokowani i obuzeni, czy nie jest to rozdwojenie jazni?
                  • Gość: dana33 Re: ! IP: *.adsl.actcom.co.il 12.03.04, 15:23
                    magdo droga. ja mysle, ze arafat powinien cie ozlocic!!! serio. watpie, ze jest
                    wielu ludzi, ktorzy tak wierza w szlachetnosc jego zamiarow, w jego dobro serca
                    i troski o wlasny narod, jak ty. mozliwe, ze jestes za krotko w kraju i nie
                    znasz zupelnie przeszlosci arafata. bo nie wierze, ze jestes naprawde idiotka..
    • Gość: roo Pani Magdo, nie lepiej usiasc w kaciku i... IP: *.43.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 12.03.04, 13:00
      hisiorie biblijne poczytac ?...Po co Pani czyta te arabskie, propagandowe
      smiecie i potem na necie glupoty opowiada?...Ten zasliniony starzec jest
      zawodowym terrorysta, ktory ma gleboko gdzies swoich arabskich 'meczennikow',
      ten niby narod i to niby panstwo,o ktorego niepodleglosc 'zabiega'on przez
      cale swoje terrorystyczne zycie -taki jego zawod i zajecie,zawodowy meczennik
      wolnosci.Dopoki on bedzie zyl , Arabowie mu podlegli nie zaznaja spokoju, nie
      beda mieli tego swojego panstwa, beda sie wysadzac i mordowac niewinnych.Czy
      to tak trudno zrozumiec ? TAKA CHODZACA NAIWNOSC jak Pani,bogobojna
      duszyczka,nie powinna wierzyc takiemu staremu, wcielonemu diablu, bo uwlacza
      tym Pani sobie i Bogu.Pani, z taka naiwnoscia, to by sie pozytywnych cech
      dopatrzyla nawet w Hitlerze( mial smutne dziecinstwo) albo Stalinie(na ksiedza
      czy popa sie szkolil).
      • Gość: Magda Odpowiedz! IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 12.03.04, 21:00
        Palestynczycy czy tez czasami izraelscy Arabowie nie robia zadnej "jadki" co
        kilka dni, zdaza sie to duzo rzadziej. Oczywiscie Pani Lauro to co stalo sie w
        Madrycie jest bardzi przykre. Panie Roo, tak to prawda nawet a Hitlerze jestem
        w stanie dopatrzec sie dobrych rzeczy, rowniez w Panu moglabym ich wiele
        znalesc gdybym Pana znala. Arafat mial bardzo ciezkie zycie od samego
        dziecinstwa, wiele czynnikow wplynelo na uklsztaltowanie jego osobowosci. Na
        zakonczenie dodam raz jeszcze:" Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien".
        • Gość: dana33 Re: Odpowiedz! IP: *.adsl.actcom.co.il 12.03.04, 21:33
          nu, magdziu, jesli sie mozesz nawet u hitlera dopatrzec dobrych stron (znaczy
          jego znalas dobrze? w kazdym razie lepiej niz roo...), to juz wszystko
          rozumiem. to naprawde generalissimo dobry czlowiek, ktory szuka roznych
          rozwiazan. dzien i noc szuka. tymczasem nie wpadl jeszcze na rozwiazanie przy
          pomocy piecow, wiec wg ciebie, mamy cierpliwie czekac, co?
          tys przeczytala to co napisalas????
          • Gość: Magda Re: Odpowiedz! IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 12.03.04, 22:21
            Dano ja wcale nie usprawiedliwiam Hitlerta, to byl zbrodniarz i basta. Byl
            chory z nienawisci i mial manie mordowania ale na pewno tez posiadal jakies
            pozytywne cechy. Nie ma ludzi z gruntu zlych, zepsutych do "szpiku kosci".
            Kazdy chociazby psycholog Ci to powie.
            • Gość: dana33 Re: Odpowiedz! IP: *.adsl.actcom.co.il 12.03.04, 22:34
              nu, magdziu, fakt jest, ze eva braun go kochala dostatecznie, zeby popelnic
              razem z nim samobojstwo, nie? wiec ona tez cos widziala. tylko ze ja nic a nic.
              co bym w nim dobrego nie znalazla, lub zeby mi ktos pokazal, to ta jedna jedyna
              mordercza strona przekresla w moich oczach wszystkie dobre zalety. nie bardzo
              widze dobre strony u masowego mordercy....
              lista zbrodni arafata jest dluga, magdo. ponad 30-letnia.
              przed jego przybyciem do gazy, zycie bylo znosne i dla nas i dla arabow.
              gdzie generalissimo nie przebywal, tam zaczynaly sie mordy, pzewroty wojskowy,
              balagan. czekam cierpliwie, az on stad zniknie.
              • Gość: mis Re: Odpowiedz! IP: *.bchsia.telus.net 12.03.04, 22:59
                Gość portalu: dana33 napisał(a):
                przed jego przybyciem do gazy, zycie bylo znosne i dla nas i dla arabow."

a ty jakas ankiete przeprowadzilas wsrod ludnosci palestynskiej,ze masz taka
                informacje ?
                • Gość: z daleka Re: Odpowiedz! IP: *.inter.net.il 12.03.04, 23:03
                  To sie nazywa wiedza ogolna, gluptasku.
                  • Gość: mis Re: Odpowiedz! IP: *.bchsia.telus.net 12.03.04, 23:08
                    Gość portalu: z daleka napisał(a):

> To sie nazywa wiedza ogolna, gluptasku
                    -----------
                    wiedza ogolna zydzie zapluty,to fakt,ze ten twoj zasrany kraj zbudowany zostal
                    za pieniadze podatnikow amerykanskich i niemieckich na ziemi kradzionej.

• Gość: z daleka Re: Odpowiedz! IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.03.04, 23:14
                      to sie nazywa niedouczenie. Gluptasku.
                    • laura-laura Re: Odpowiedz! 13.03.04, 00:01
                      Pania Boze, gdzie Ty byles jak cala glupota tego swiata gromadzila sie w ptasim
                      lebku tego kretyna?
                      Nie moge uwierzyc, ze miedzy nami polakami sa takie miernoty!
                      Laura
            • Gość: z daleka Re: Odpowiedz! IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.03.04, 22:35
              Ma Pani racje Magdziu. Ten pan kochal dzieci, (przeciez inaczej by sie z nimi
              nie fotografowal) kochal tez swoje wilczury no i Zydow. Tych ostatnich goraco.
        • Gość: roo A DLACZEGO TO JA JESTEM ZLYM CZLOWIEKIEM ? IP: *.51.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 13.03.04, 13:40
          ...I to do tego stopnia,ze trzeba sie we mnie doszukiwac pozytywnych
          cech ?...Pani Magdo , ja przede wszystkim jestem uczciwym czlowiekiem,nazywam
          ludzi i rzeczy po imieniu,tak, jak ich lub je widze i znam.Nie bawie sie w
          psedonaukowe analizy i w usprawiedliwianie zbrodniarzy.Arafat,wedlug mnie, jest
          wielokrotnym moderca i oszustem,udowadnial to przez ostatnie kilkadziesiat
          lat.Nie ma i nigdy nie bylo jakiegos tam 'narodu palestynskiego', ten 'narod'
          wymyslil na wlasny uzytek Arafat.TO SA ARABOWIE,tacy sami jak ci z Egiptu czy z
          Jordanii.'Ideologia'tych i innych Arabow oparta na zle interpretowanym Islamie
          jest zbrodnicza, jest dzisiaj zagrozeniem dla calego swiata, jest jednoznacznym
          zlem.Jezeli Pani tego nie widzi, to cos nie tak jest z Pani inteligencja.
          Jezeli Pani nie chce tego widziec,to wlasnie Pani jest obludnym i zlym
          czlowiekiem.
          • Gość: Magda Re: A DLACZEGO TO JA JESTEM ZLYM CZLOWIEKIEM ? IP: *.179.37.182.forward.012.net.il 13.03.04, 19:46
            Panie Roo, ja tylko napisalam, ze gdybym Pana znala z pewnoscia bym sie
            doszulala w Panu wielu pozytywnych cech. Czytaj Pan ze zrozumieniem i nie
            czepiaj sie Pan mojej inteligencji bo to nie temat tych wiadomosci. Nie
            powinien mnie Pan osadzac bo mnie Pan nie zna ale jesli chce mnie szanowny Pan
            widziec zla i obludna to jest Pana sprwa, tylko przykro mi to slyszec. Juz Pan
            mnie osadzil. Ja tylko przypomne:"Nie sadzcie a nie bedziecie sadzeni". Czemu
            stale o Arafacie a co nt. Szarona, ile on krwi przelal przez tak dlugi czas
            swej dzialalnosci. Szkoda, ze media tego dostatecznie nienaglasniaja. Ale ja
            nie bede mu wyliczac bo nie jestem od tego. Dobre miejsce dla niego to Haga.
            • Gość: EWA ref..dla pani MAGDY IP: *.telia.com 14.03.04, 20:03
              Pani Magdo!! Obserwuje przez dluzszy okres czasu wypowiedzi Laura-laury i Dany.
              Te dwie osoby sa bardzo impulsywne, zlosliwe, ironiczne i czekajace tylko i
              wylacznie na atakowanie i pouczanie (z swojego punktu widzenia)swoich ofiar
              internetu.One naublizaly dostatecznie duzo innym osobom.Magdo szkoda Twojej
              energi na dyskusje z Laura i Dana,bo one z Ciebie chca zrobic >" malutka
              ofiare" zostaw te ublizajace nerwuski w spokoju, niech
              pouczaja "swoich".Serdeczne pozdrowienia siostra Ewa
              • Gość: dana33 Re: ref..dla pani MAGDY IP: *.adsl.actcom.co.il 14.03.04, 23:09
                droga siostro ewo. nie mam absolutnie zadnych watpliwosci, co do twojej
                inteligencji i zdolnosci obserwowania. szczegolnie mojej osoby. wnioski przez
                ciebie wyciagniete sa po prostu o sza la mia ja ce !!!!!
                niestety, nie bardzo zgodne z prawda, przynajmniej co do magdy. nasza anie to
                rzeczywiscie ironizuje. natomiast magdy nie ironizowalam nawet jeden raz,
                wzielam ja absolutnie powaznie i widzac jej bardzo jednostronne podejcie do
                konfliktu, probowalam je lekko wyprostowac. kiedy stwierdzilam, ze nie moge,
                zostawilam dyskusje w spokoju, bo ostatecznie magda ma pelne prawo widziec
                sprawy ze swojego punktu. "swoich" pouczac nie musze, bo oni widza dokladnie to
                samo, co i ja widze. a magda nie jest (tymczasem) zadna ofiara. mam jedynie
                nadzieje, ze ma oczy w glowie, ktorych nie zamyka nawet na minute. i ze patrzy
                i obserwuje, zanim nie zrobi nastepnego kroku. ale mysle, ze jest dostatecznie
                ostrozna i wie, co dla jej wlasnego dobra jest najlepsze. konflikt israelsko-
                palestynski bedzie toczyl sie dalej bez tego, czy udalo mi sie przekonac magde
                czy nie.
          • laura-laura Re: A DLACZEGO TO JA JESTEM ZLYM CZLOWIEKIEM ? 13.03.04, 22:14
            Panie Roo!
            "Ten la lamut be szeket".
            Oto slowa Pisma Swietego na dzien dzisiejszy.
            Laura
            • Gość: dana33 Re: A DLACZEGO TO JA JESTEM ZLYM CZLOWIEKIEM ? IP: *.adsl.actcom.co.il 13.03.04, 23:43
              amen
      • Gość: Wqrwiony2 Poplułeś się? IP: *.crowley.pl 12.03.04, 21:01
        • Gość: jarek-nudziasz Podziwiam twoje gleboko intelektualne wklady, IP: *.fastres.net 12.03.04, 21:19
          chyba mmozesz z nich bysc bardzo dumny.
          A do Magdy, czy studiowanie w Kairo bylo Arafata trudnym dziecinstwem( moze
          Egipcjanie go przesladowali) ,moze jego pokrewienstwo z wspolnikiem Hitlera nim
          bylo, nie sadze, karaje Arabskie byly pelne po IIWS konsulentow militarnych
          wywadzacych sie z SS i Waffen SS..
          • Gość: Wqrwiony2 Ze szlamem się nie rozmawia, szambonurku IP: *.crowley.pl 12.03.04, 21:22
            • cien_anny wsadz glowe do sedesu 12.03.04, 23:06
              i popij wody stamtad!
              Moze ci scierwo pomoze dodac rozumu

• Gość: Magda odp IP: *.199.243.26.forward.012.net.il 15.03.04, 14:20
            Widze, ze malo Pan wie o zyciu Arafata. Moze warto by zdobyc wiecej informacji
            na jego temat, mam na mysli jego przeszlosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka