Dodaj do ulubionych

Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar

IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.03.04, 08:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: you-know-who Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar. IP: *.resnet.ucsb.edu 18.03.04, 08:41
      Byl sobie kraj, nie bylo tam najlepiej ale sasiad nie zabijal sasiada.
      Co pare dni brodaci partyzanci likwidowali milicjanta albo nauczyciela.
      A milicjanci przymykali oko jak paramilarni likwidowali partyzanta.
      Taka sielanka trawala jednak niedlugo.

Za namowa pani Albright do akcji wkroczyl pan Clinton. Ktoz to teraz
      przesledzi dlaczego? Stare porachunki z banda zlego Miloszewicza, czy jakies
      inne kalkulacyjki. Bedac Amerykanami, postanowili ze trzeba cos zrobic
      (problem oczywiscie w tym, ze z tego samego powodu nie rozumieli za grosz o
      co chodzi w tej odleglej prowincji.)

Zrzucili wiec z bezpiecznej wysokosci duzo bombek kasetowych, zubozonego
      uranu i pare jeszcze innych zdobyczy wyzszej cywilizacji. Wszystko, zeby
      zapobiec katastrofie humanitarnej (ktora wywolali. nie przyczepiajcie sie ze
      to sie nie trzyma kupy..) Rzucali i rzucali, cale wsie spalili i niemalo tez
      Albanczykow uciekajacych traktorami przed ich bombami i przed bandami
      polregularnych pol-nacpanych Serbow ktorzy wybrali sie do Kosowa na zadyme.
      Armi serbskiej poukrywanej w szopach i lasach, jak sie potem okazalo, w ogole
      nie mogli za bardzo znaleZc (co pare dni jakis pojedynczy czolg moze.)
      Skupiali sie zatem na cywilach, na pociagach, na mostach i placach targowych.
      General Clark ktory dowodzil wszystkimi zoldakami z wielu pieknych krajow
      NATO nawet pamieta (bo kandydujac na Prezydenta, chetnie sie dzielil
      wspomnieniami) jak to wiedzac ze w gmachu wrogiej i ogolnie bardzo nudnej TV
      Belgradzkiej pracuja cywile a nie zadni siepacze pana M., kazal wysadzic
      calosc w powietrze przy uzyciu paru latajacych bomb, zeby przekonac pana M.
      ze nie ma zartow. Nie czytal biedaczek konwencji Genewskich i nie wiedzial
      pewnie ze to zbrodnia wojenna, to samo zreszta z celowym terroryzowaniem
      ludzi zeby sie w koncu zbuntowali przeciwko komus kogo sie nie lubi.

Polskie media byly bezstronne, to znaczy brak im bylo stron do opisania swego
      wniebowziecia ze bija Serbow. Litowanie sie wywolywalo zdziwiony usmieszek.
      (Pomylili Serbow z ich rzadem, a w ogole wszystko im pachnialo prawie cyrylica
      wiec cieszyli sie i pili zdrowie UCK.)

No dobra, ale co w koncy po 2-3 miesiacach tych dzielnych bombardowan
      humanitarnych osiagnieto?

Pan M. odpuscil Kosowo, fajnie. Serbia powrocila do 19 wieku, hmmm, nie wiem
      czy to ok, ale pan C. sie cieszyl, wiec wszyscy inni tez byli szczesliwi.

Przewijamy filmik o pare lat do przodu i co widzimy?
      Znowu niedobrze sie dzieje w tej odleglej krainie. Teraz Albanczycy bija po
      cichu Serbow. Raz strzela do samochodu, zeby sobie nie jezdzil po ich
      miescie, innym razem zastrzela jakies dzieci kapiace sie w "ich" rzece.
      Sasiad juz nie moze mieszkac obok dawnego sasiada, pare milionow ludzi ma
      spier..ne zycie, bo musieli uciekac, w jedna, w druga strone. Zadnej pomocy i
      odbudowy na wieksza skale nie ma, bo niestabilnie a inwestora nie zmusisz, bo
      jak, zeby zainwestowal. Zaszynaja sie zadymy. Perspektywy zadne.

Ale, jak w kazdej bajce, jest cos radosnego, przynajmniej dla jednej z
      postaci. A taka postacia byli brodaci terrorysci wujka bin L.
      A najwazniejsze, ze ta wojenka byla tylko cwiczeniami przed cala planowana
      seria innych obozow treningowych, a wiec nuda miala nam nie zagrazac, a
      ulubiony ciag dalszy mial wkrotce nastapic.

you-know-who
    • Gość: ozon Re: Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: *.wahroonga.com / 203.80.160.* 18.03.04, 09:50
      Jedynie Rosja moze pomoc Serbii, i wymusic na UE i USA daleko idace zmiany
      geopolityczne.
      • Gość: Japas Re: Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: 194.203.128.* 18.03.04, 13:07
        Juz raz Rosja pomagala Serbii...w 1914 roku. Nam pomogla w 1944. Niech lepiej
        Rosja nikomu nie pomaga. Niech najpierw pomoze sobie...zmadrzec i dorosnac
        politycznie.
    • Gość: sos Re: Oto wasza demokracja huje IP: *.wroc.zigzag.pl / *.wroc.zigzag.pl 18.03.04, 12:04
      Tak wygląda Zachodnioeuropejska demokracja.
      Wkroczyli do Kosova narobili bałaganu zostawili Serbów na los Albańskich ord i
      teraz nikt za nic nie ponosi odpowiedzialność.
      Wstyd mi za nas Polaków że my też bierzemy udział w tym bałaganie.
      • Gość: magda kosovo IP: 195.145.23.* 18.03.04, 14:01
        przykro mi to czytac, ale wyglada na to ze wiekszosc z was to banda
        nietolerancyjnach idiotow!!!! byles juz w kosovie? w mitrowicy? widziales ten
        most ktory jest miedzy strona albanska a serbska? znasz jakiegos albanczyka
        ktory cala ta wojne przezyl, stracil dom, rodzine i do dzisiaj pozostaly mu
        urazy psychiczne, zreszta na cale zycie!
        jak nie to poloz sie w twoim wygodnym, cieplym lozeczku, wypij sobie zimniutkie
        piwko i nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia!!!
        ja tam bylam i duzo widzialam, i takich wypowiedzi jak twoje nie trawie
        nie chce tu bronic tylko albanczykow, bo jak w kazdym konflikcie prawda lezy po
        srodku, i nie ma niewinnych, ale prawda jest, ze narod albanski, szczegolnie
        ten zyjacy w kosovie, nalezy do najbardziej przesladowanych w latach 90-tych w
        europie!!! nie wiedziales o tym?! oj kolego to musisz duzo sie jeszcze nauczyc,
        duzo czytac, i twoj mozdzek poszezyc.

• Gość: roo A TY CO ?... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 15:36
          Powiedz, gdzie wyznawcy Islamu nie byli 'przesladowani' ?... WSZEDZIE,GDZIE
          TYLKO ZYJA, od zachodu do wschodu,od poludnia do polnocy ,oni ciagle walcza o
          jakas tam 'wolnosc',morduja 'niewiernych' i lamentuja, ze im sie krzywda wielka
          dzieje,gdy ktos zaczyna postepowac podobnie w stosunku do nich. TRZEBA BYC
          BARDZO NAIWNYM, ZEBY IM WSPOLCZUC.
        • Gość: sos Re: Co ty wiesz o Bałkanach IP: *.wroc.zigzag.pl / *.wroc.zigzag.pl 18.03.04, 16:23
          Spędziłem na Bałkanach prawie całe życie.
          Wiem jak ci ludzie myszlą jak żyją jak odychają.
          Ty tego napewno nie wiesz.
          W Kosovskiej Mitrovici byłem tylko 2 razy.
          Ale mój sąsiad przez 10 lat był Albańczykiem.Nadal jest.
          W porównaniu do nich my nie katujemy swych sąsiadów nie palimy im domy i nie
          zabijamy ich na ulicy jak zwieżaków. A na to właśnie zasłużyli.
          Przez tyle lat ja i mój naród byliśmy tolerancyjny wobec Albańczyków daliśmy im
          wszystko a co w zamian : Separatyzm teroryzm i hipokryzja.
          Nazywasz się Magda. Jesteś Polką ? Możliwe że wyszłasz za Siptara ale to nie
          usprawiedliwia twojej płytkiej wyobraźni na świat.
          Manipulacje NATO oraz ich wiernych sług Siptarskih terrorystów są dla "nas"
          Bałkańców koszmarem który trwa już dziesiątki lat.
          Ja jestem nie tolerancyjny ja.
          To ci coś opowiem na ten temat.
          W latach 80 do mojego ojca przychodziło 6 Albańczyków. W roku 1992 już tylko 2
          a teraz od 4 lat żaden Albańczyk już nas nie odwiedza.
          A jak ja z ojcem chcieliśmy ich odwiedzić to ich dźwi dla nas już były
          zamknięte.
          I ty mi mówisz o tolerancji.
          Zapytaj moje kuzynostwo z Tetova jak się spierdala 4 razy w ciągu jednej doby z
          własnego domu. Zapytaj 10.000 Macedończyków i 250.00 Serbów gdzie oni teraz
          mieszkają. W mizernych warunkach moja droga w biedzie i ubustwie.
          Pytanie...dlaczego ? Bo byli Serbami Cyganiami Macedończykami. Powiem ci tylko
          jedo Alabańczycy na chwile obecną igrają sobie z ogniem. Bo dobry wujek Sam za
          parę lat jak ich wydoi to ich zostawi a nie daj Boże żeby wybuchł jakiś
          konflikt na tle etnicznym na Bałkanach. Wtedy zapłacą najwyższą cenę taką jaką
          my zapłaciliśmy przez te wszystkie lata.
          Poczytaj troche książek oraz " nie ocenzurowaną" literaturę i wtedy spotkamy sę
          ponownie gazecie a jak już twój mózdżek będzie większy to może wdam się z tobą
          w bardziej intelektualną rozmowe. Bog czuva SRBE !!!
        • Gość: alban Re: kosovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 16:46
          Sluchaj idiotko: po drugiej wojnie swiatowej bylo 90% Serbow na Kosowie. W winiku represji jakich
          doznawali Albany w latach 90 teraz niema Serbow wogole. Zostalo tylko 11.000 pomnikow serbskiej
          kultury - z kolei zaden albanski - bo ich nigdy tam i nie bylo.
        • laura-laura Re: kosovo 18.03.04, 17:37
          Szanowna Pani Magdo !
          Prosze opanowac nerwy i nie unosic sie zbyt szybko!
          Czesc z naszych rodakow, to faktycznie "banda nietolerancyjnych idiotow",
          ktorzy nie podtrafia dyskutowac, a wprost przeciwnie, prowokuja tylko glupie
          sytuacje, majac z tego niewymowna przyjemnosc.
          Prosze jednak zauwazyc - skad na Balkanach wzieli sie muzulmanie?
          Przeciez bylo to kiedys (po rozpadzie Rzymu) Bizancjum ze stolica w Istamble, z
          bazylika swietej Sofii. Czy Pani nic nie mowi wyprawa polskiej huzarii pod
          Wieden, o co oni tam walczyli i z kim?
          Gdyby nie Sobieski, nie musiala by Pani jechac do Mitrowicy, ani do Izraela aby
          znalezc sobie narzeczonego muzulmanina, Polska bylaby juz od wiekow krajem
          muzulmanskim i dzisiaj wszyscy bylibysmy szczesliwi.
          Osmielam sie z Pania dyskutowac, gdyz w latach 60 ubieglego stulecia duzo czasu
          spedzilam na Balkanach, oraz na bliskim wschodzie ( ok. 7 lat ).
          Mysle, ze mam wiecej od Pani doswiadczen z zycia codziennego ( znam w pismie i
          mowie jezyk serbski i hebrajski oraz passywnie arabski a takze kilka jezykow
          europejskich). Mam mozliwosc korzystania z wszystkich wydawnictw w oryginale,co
          tez czynie, wiec mysle, ze Pani nie bedzie mi zarzucala nieznajomosc sprawy.
          Aby zajac stanowisko w jakiejs sprawie, trzeba najpierw poznac racje
          zwasnionych stron i na podstawie wlasnego doswiadczenia, oceniac sytuacje.
          Serdecznie pozdrawiam
          Laura
          • Gość: sos Re: Szanowna Pani Lauro IP: *.wroc.zigzag.pl / *.wroc.zigzag.pl 19.03.04, 09:27
            Bardzo się cieszę że w końcu na "gazecie" jest jakaś inteligentna i
            wtajemniczona osoba która kieruje się zdrowym rozsądkiem a nie tanimi
            opowieściami w stylu : Serb to zbrodniaż Macedończyk też a Siptar to bidny
            zmarnowany i zdyskriminowany wieśniak kochający pokój i współżycie.
            ...Vi kako osoba koja bila je na Balkanima dobro znate da nije sve ovako crno-
            bjelo, do su ovi dobri a oni zu be..
            10 godina ziveo sam u zemi sta se zvala SFRJ i 8 godnia u Makedonii.
            Imao sam suseda :Siptara, Bugara, Srbina pa i Rumunaca.
            I svi smo ziveli onako fino...
            Ali lude glave draga gospodzio ,... kazem lude glave... nisu mogle mirno da
            sedu na guzici i poceli su da unistavaju sve ono sta su nasi ocevi godinama
            stvarali..i tako ko sto kazu kod nas Sve ode u pi.. m...
            Samo nerviraju me ove dame ko gospodzia Magda koja je bila s nekom humanitarnom
            organizacijom na Kosmetu i sada misle da sve znaju o nama...
            Pozdrawiam i życzę miłego czatowania.

• Gość: . Re: Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: 213.88.164.* 18.03.04, 12:05
      >>>>>>>>>>>< Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP:
      *.dsl.snfc21.pacbell.net

Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: Dr Who 18.03.2004 08:03 odpowiedz na list

Nalezy wszystich islamow wysiedlic z Europy
      Dac dwa rozwiazania, albo przechodzisz na chrzescijanstwo albo wynocha z
      Europy.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Zapomniales jeszcze jeden adres.
      Wyslac ich do Izraela.
      Czlonkow NATO pociagnac do odpowiedzialnosci-HAAGA.
      Solane -osobiscie.
      To samo dotyczy UE.
      Zganic Niemcy.-Jako pierwsi uznali Slowenie.
      Co dalo sygnal do rozpadu Jugoslawii i ......

• Gość: troglodyta [...] IP: 195.94.211.* 18.03.04, 12:07
      • Gość: xudy [...] IP: *.zen.co.uk 18.03.04, 13:16
    • Gość: lisciu Re: Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: *.ing.uni.wroc.pl 18.03.04, 12:21
      moze lepeij na ksiezyc wyslemy ciebie skoro takis madry
    • Gość: jk kto dopuścił do takiej ilości muzułmanów w Europie IP: *.toya.net.pl 18.03.04, 13:58
      to straszne ale dopiero teraz Europa budzi się a co robiła gdy muzułmanie
      mordowali Serbów ?!Wymyślano preteksty i montowano newsy jacy to Serbowie źli a
      Albańczycy dobrzy !!! Nigdy muzułmanie nie byli łagodnymi ofiarami - chyba ze
      mordują się między sobą. Pora by europejczycy, a zwłaszcza Słowianie, jak my
      Polacy (także Serbowie są Słowianami)zrozumieli to i wiedzieli po której
      stronie stanąć.
      • anniela imperializm w "pinc" wydaniu 18.03.04, 14:28
        Imprerializm jest i byl. Zawsze ktos byl najsilniejszy i przy calym moim braku
        sympatii dla rosyjskiej domnacji uwazam ze w Europie oni mieli i maja lepsze
        wyczucie co do Jugoslawi a w tym Serbii.
        Amerykanie sa przykladem durnego imperializmu, w ktorym nikt nie wyciaga
        wnioskow, ze np. DEMOKRACJA nie moze pasowac do calego swiata.
        BO na swiecie nie dlatego sa rozne religie i systemy ze jedni sa glupsi inni
        bardziej "cywilizowani" ale DLATEGO ze nie wszytskim pasuje te same spodnie...
        Mam dosyc amerykanskiej interwencji...w Iraku, a Balkanach i tysiacu innych
        miejsc. Naprawde zycze Putinowi duzzzo zdrowia bo juz wole imprializm w wydaniu
        rosyjski, niz happy and pinc!
        • Gość: roo I cos powiedziala?...Nic IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 15:12
          TO , ZE TY MASZ DOSYC I PODSKAKUJESZ ZE ZLOSCI,NIKOGO NIE OBCHODZI. Rosjanie
          maja swoje, podobne problemy z Czeczencami, Amerykanie z Arabami w Iraku, kolej
          wiec na Europejska Unie, na jej tajemnicze sily szybkiego reagowania.Nie
          mysle,ze Europejczykow stac na jakies sensowne dzialania,oni umieja tylko
          podskakiwac i bruzdzic Amerykanom,, bo za to im nic nie grozi. WNIOSEK Z
          TEGO :W KOSOWIE BEDZIE KOLEJNA WOJNA DOMOWA WYWOLANA PRZEZ
          ISLAMSKICH ,ALBANSKICH FANATYKOW RELIGIJNYCH.ZGINIE ZNOWU DUZO LUDZI I BEZ
          POMOCY 'IMPERIALISTOW AMERYKANSKICH' SIE NIE OBEJDZIE.
          • Gość: Somebody Re: I cos powiedziala?...Nic IP: *.bloomberg.com 18.03.04, 15:23
            Roo: czy to znaczy ze Amerykanie beda teraz bombardowac albanskich cywili,
            zamiast Serbow?
            • Gość: roo Nie, cos ty ? IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 15:56
              Mam nadzieje , ze prezydentem USA nie zostanie DEMOKRATA, BO WTEDY I TO, co
              piszesz jest MOZLIWE, ale nie mysle,ze to sie stanie.Tym razem AMERYKANIE ,
              JEZELI W OGOLE PRZYJDA,to tylko wtedy, gdy 'bohaterscy' Europejczycy beda
              ICH grzecznie prosic i to na obu kolanach.Jak zawsze, beda ich za uszy wyciagac
              z bagna, w ktorym chcieli poplywac.
      • Gość: ALBANCZYK [...] IP: *.uni.lodz.pl 21.03.04, 03:06
    • Gość: karol Serbowie - pamietamy o was i zyczymy pokoju IP: *.toya.net.pl 18.03.04, 15:27
      mam nadzieje ze uspokoi sie ze znajdzie sie pokojowe rozwiazanie, musi tak byc,
      nie moze panstwo w srodku Europy tak cierpiec przez muzulmanskich bandytow. mam
      nadzieje ze reszta Europy ocknie sie i pomoze wam pokojowo to rozwiazac. zycze
      wam pokoju i szczescia.
      • Gość: Biedna Europo!! Hiszpania dala przyklad,albany wykorzystuja to IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.04, 15:30
      • Gość: Serb Re: Serbowie - pamietamy o was i zyczymy pokoju IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 18.03.04, 15:31
        dziekuje za ciepla slowa
        • Gość: Astra kto dopuĘci? do takiej iloĘci muzu?manów w Europie IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.03.04, 15:52
          Ano pigulka antykoncepcyjna i wygodnictwo. Ciagle byla szansa na sciagniecie Latynosow i
          Azjatow ale lewuski krzyczaly ze islam sie bedzie asymilowal. Nawet teraz Europa chce
          dokonczyc dziela samozniszczenia i zaprasza Turcje na czlonka wspolnoty.
        • Gość: ALBANCZYK [...] IP: *.uni.lodz.pl 21.03.04, 03:12
      • Gość: Arkan Re:Serbia dziękuje Karolowi IP: *.wroc.zigzag.pl / *.wroc.zigzag.pl 18.03.04, 16:27
        Sto lat Karol. Serbia pamięta o ludziach dobrej wiary.
        Życze ci wszystkiego dobrego i oby ten nasz Bałkański kołchoz zakończył się jak
        najszybciej
        • Gość: ALBANCZYK [...] IP: *.uni.lodz.pl 21.03.04, 03:09
      • Gość: ALBANCZYK [...] IP: *.uni.lodz.pl 21.03.04, 03:04
    • Gość: Na Marsa! Re: Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: *.tele2.pl 18.03.04, 16:01
      Może teraz się wszystkim oczy otworzą! Miloszevića juz nie ma kogo teraz
      zbombardują? Albańczykow? Dobrze by bylo. Bush chce zasiedlac Marsa niech tam
      wysle to cale muzulmanskie towarzystwo!I sam poleci a nimi:)))
    • Gość: Nie dla Islamu Re: Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.03.04, 16:09
      Albanski ultraszowinizm jest kolejna zmora dla Europy.W polaczeniu z islamem
      jest to rak w Europie-chca opanowac pld.Serbia,Macedonie-a durni Amerykanie im
      pomagali.Serbowie trzymac sie w walce z barbarzynstwem islamu.Dogadac sie z
      Chorwatami i wypedzic muzulmanskich bekartow z Europu.Kalachy w lapy!
      • Gość: ALBANCZYK [...] IP: *.uni.lodz.pl 21.03.04, 03:13
    • Gość: gderalt Po zamieszkach w Kosowie coraz więcej ofiar IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 17:28
      Wiesz to, co widzisz, macasz i łapiesz, i to, na czym się wieszasz
      Nie wierz w papier, choćby go podpisał papież i cesarz,
      Ksiądz i pop, mułła i rabin, odrzucam święty karabin -
      Potem świat zamienią na psiarnię,
      Dziwkę opartą o latarnię.

Wychlejcie Ocean Spokojny, spluńcie na wojny !
      Krzysztof Grabowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka