Dodaj do ulubionych

Sadryści proponują dwudniowy rozejm

IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 10.04.04, 09:25
to tak jakby sluchac Ribentropa z Molotowem
Obserwuj wątek
    • mmaly Sadryści proponują dwudniowy rozejm 10.04.04, 09:28
      Gdy rok temu biadoliłem na tym forum i gdzie indziej i załamywałem ręce nad
      bezsensowną moim zdaniem interwencją w Iraku, bywałem mieszany z błotem jako
      przeciwnik wolności, demokracji i innych rzeczy pisanych z dużej litery.
      Ale im dłużej obserwuję sytuację w Iraku, tym bardziej jestem przerażony. I
      tym bardziej jestem przekonany, że interwencja w Iraku była bezprawnym aktem
      przemocy międzynarodowej, niczym nie uzasadnionym krokiem militarnym
      przeciwko niepodległemu państwu, a niezaprzeczalne wady reżimu Saddama
      Hussejna w żaden sposób jej nie usprawiedliwiały.
      Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wolałbym się mylić.
      • Gość: krzys Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 09:39
        "(...)Zwolennicy poprzedniego reżimu(...)" - Colin Powell mógłby przestać robić
        z siebie błazna
      • Gość: warmi Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 10.04.04, 09:55
        Czy ty nie rozumiesz prostego faktu ze Bush probuje "przemeblowac" bliski wschod poniewarz to jest jedyna sposob na unikniecie totalnej katastory
        w przyszlosci ?

Jezeli to sie nie uda i region pozostanie takim bagnem jakim jest teraz to wczesniej czy pozniej konsekwencja bedzie taka , ze w jakims miescie
        w USA islamistom uda sie przemycic i wysadzic bombe atomowa - to tylko kwestia czasu.
        Gdyby cos takiego sie stalo to wtedy cala ta dyskusja na temat praw czlowieka, bezprawnym ataku itp zmienila by sie na dyskusje
        ile zajelo by lat zeby radiacja w miasta jak Mekka czy Teheran opadla do poziomu niegroznego dla ludzkiego zycia.

Wszyscy ci idioci na bliskim wschodzie (Al-Jazeera) ktorzy kibicuja kazdemy kto opiera sie probom wprowadzenia demokracji w Iraqu przez USA
        nie zdaja sobie sprawy, ze w ten sposob zakladaja petle na szyje sobie lub swoim dzieciom.

Amerykanie sa tak potezni militarnie , ze gdyby w koncu kiedys zostanli zmuszeni do zdiecia rekawiczek to tam by nie zostal kamien na kamieniu.
        Glupi Saraceni nie zdaja sa nawet sprawy ze jedyne co ich utrzymuje przy zyciu jest dobra wola Amerykanow.
        • Gość: Kajetan Siłą argumentu, nie argumentem siły !!! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 10.04.04, 10:43
          Jeśli to wszystko nazywasz "próbami wprowadzenia demokracji w Iraku", to ja
          TAKIEJ demokracji zaczynam się obawiać. Przestań się oszukiwać, człowieku.
          Wcześniej na tym portalu ktoś umieścił link do artykłu pani Naomi Klein:

www.irak.pl/Naomi%20Klein%20Tlo%20powstania.htm
          Przeczytaj i zastanów się, czy Ty sam chciałbyś doświadczyć takiej "demokracji".

Prostym sposobem na uniknięcie "katastrofy w przyszłości" jest zajęcie przez
          USA bezstronnego stanowiska w konflikcie izraelsko-palestyńskim. Jeśli się tego
          nie zrobi, to nawet zrównanie z ziemią całego Iraku problemu nie rozwiąże, lecz
          go niebezpiecznie pogłębi.

Pozdrawiam
          • Gość: roo Nie wysluguj sie im, oni cie o to nie prosili. IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 12:14
            • Gość: ja Polska język trudna język IP: *.core.lanet.net.pl 10.04.04, 18:05
              "Bojówki al-Sadra, zwane Armią Mahdiego na trzydniowe wstrzymali ataki na oddziały polskie i bułgarskie z okazji obchodów święta Arbain Husajni."
          • Gość: mg24 o Boże , jaka głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 22:50
            z artykułu Naomi Klein:
            <i>pierwszy dekret Bremera po nominacji przez Busha dotyczył odsunięcia od
            służby setek tysięcy irackich żołnierzy i odmowy wypłaty im żołdu, ale za to z
            pozwoleniem zatrzymania broni – na wypadek gdyby jej potrzebowali. </i>

kilkaset tysięcy uzbrojonych gości z dużą ilością wolnego czasu ...
            i bez pieniędzy do życia ...

problem polega na tym że Amerykanie chcieli to zrobić po Amerykańsku.
            trzeba bylo zastosować strategię: 0% Bezrobocie, pełny socjalizm. zająć, ich
            czymś, choćby musztrą, ćwiczenia w terenie, bieganie dookoła poligonu.

ale nie, musieli to zrobić po swojemu! american way of live, no evil
            communism, free market, każdy odpowiada za siebie.

Lepper by to lepiej zrobił.
        • Gość: mirex do warmi IP: *.abhsia.telus.net 10.04.04, 10:49
          czy ty swoje proroctwa, swiatopoglad, leki, wyniosles z synagogi w Seattle
          czy moze zbyt duzo zydowskich masowek przepralo ci muzg?
          przyznaj sie, cala twoja wiedza to to co ci zydki amerykanskie na fox news w
          muzg wtloczyli, prawda?
        • Gość: Sceptyk Uber Alles IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.04.04, 16:54
          Tylko brunatny kolor zastąpiono biało-czerwono-niebieskim. Hitlerowcom też brakowało przestrzeni życiowej i też musieli zareagować bo na nich napadali, np. w Gliwiczach.

Tylko ktoś z wykształceniem amerykańskim może nie widzieć podobieństw.

Swoją drogą ktośby zrobił niezły interes robiąc papier toaletowy w takich barwach.
          • Gość: Andrzej NYC Re: Uber Alles IP: *.z251-93-67.customer.algx.net 10.04.04, 19:46
            Tylko kompletny ignorant uzylby agresji Hitlera wobec Polski i reszty Europy
            jako analogi wydazen w Iraqu. "Napad" w Gliwicach byl fabrykacja, napad na Nowy
            Jork niestety nie. Saddam otwarcie zachecal i popieral ataki terrorystyczne,
            wyplacajac rodzinom samobujcow spore sumy, jednoczesnie terroryzujac swoj
            wlasny narod. Byl symbolem terroru, glowa panstwa i melagomanem. Wydawalo mu
            sie ze nikt nigdy nie bedze w stanie zmusic go to odpowiedzialnosci.
            Pomylil sie.
            Ja mieszkam w NYC od 30-tu lat, to jest moje miasto ktore kocham.
            Nigdy nie zapomne, ogladajac tego dnia w TV, uradowane twarze tanczacych mas
            arabskich, we wszystkich wiekszych miastach tego regjonu.

Apropo amerykanskiego wyksztalcenia, jedno jest pewne; ty go nie masz.
            Kompromitujace prostactwo i arogancja twoich wypowiedzi jest tego dowodem.

Pozdrowienia z NYC.
            • lolo11 Re: Uber Alles 11.04.04, 00:16
              Skad wiesz, ze zamach w Gliwicach byl sfabrykowany?
              A skad wiesz, ze zamach na WTC niebyl sfabrykowany?
              Widziales terrorystow w samolotach, bo nie ma ich na listach pasazerow?
              Widziales szczatki samoloty rozbitego o Pentagon?
              Czy wiesz, ze technika pozwala na przejecie systemu sterowania samolotu przez
              kontrole naziemna?
              Jezeli tak, to czy mozna bylo skierowac samolot w WTC sterujac nim z ziemi?
              Jezeli tak, to dlaczego nie przejeto samolotu i sprowadzono go na najblizsze
              lotnisko?
              A moze ta cala technika to pic na wode takie samo jak "amerykanie na ksiezycu"?
            • Gość: GR Re: Uber Alles IP: *.wi.rr.com 11.04.04, 04:52
              NYC - wyksztalcenie Twoje swietnie prezentujesz w swojej wypwiedzi, przeczytaj
              ja i postaraj sie skorygowac bledy. Poza tym prawda jest, ze szkoly
              amerykanskie ksztalca polglowkow. Znam wielu z nich i mam nieprzyjemnosc z nimi
              pracowac - wiedza ich jest na poziomie szkoly podstawowej mimo, ze posiabaja BS
              lub nawet MS tytuly z uniwersytetow stanowych. Analogie pomiedzy Izraelem lub
              USA i Hitlerem sa dosc wyrazne - atakowanie bezbronnych bez udokumentowanych
              powodow.
        • Gość: kemar Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.ne.client2.attbi.com 10.04.04, 18:09
          Nareszcie ktos z olejem w glowie. Szkoda, ze to taki rarytas.
        • Gość: poroh warmi ujal rzecz bez zarzutu IP: *.acn.pl 10.04.04, 19:02
          dokladnie tak to wyglada.

wobec zdziadzialej, frajerskiej Europy mamy do wyboru albo pax americana albo
          ogolnoswiatowy burdel na modle roznych fanatykow ideologicznych, wrogow
          wolnosci jednostki, fundamentalistow i innych.
          jednym slowem - odejscie zachodniej cywilizacji, ktora jest mi bliska.

w tej sytuacji wole Ameryke, we wlasnym interesie

a gdyby Amerykanie nie wiazali sie z humanitaryzmem to zadne bojowki islamskich
          maniakow w Iraku nie przetrwalyby dluzej niz kilka godzin.
          jeszcze jakies 200 lat temu w podobnej sytuacji nastapiloby kilka naprawde
          masowych pacyfikacji i w Iraku bylby od roku calkowity spokoj - a zwyciezcow,
          jak wiadomo, nikt nie sadzi.

sposob prowadzenia wojny bardzo sie "ucywilizowal" - i warto docenic
          szczegolnie to, ze stosuja sie do tego (na tyle na ile moga) najsilniejsi, bo w
          ich przypadku to tylko dobra wola.

wesolych swiat.
      • Gość: Zuzia Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 10:22
        Ta wojna ma dwa cele: Bezpieczeństwo Izraela i zdobycie złóż nafty. Jak na
        razie cele te nie są osiągnięte.
        • Gość: zuzia Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.chello.pl 10.04.04, 10:47
          Gość portalu: Zuzia napisał(a):

> Ta wojna ma dwa cele: Bezpieczeństwo Izraela i zdobycie złóż nafty. Jak na
          > razie cele te nie są osiągnięte.

Trzecia cela dla ciebie, za głupotę i kradzież nick'a (może byc gumowa, nie
          jestem mściwa).

zuzia
      • Gość: shadow Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 11:34
        Ich należy teraz zabijać albo zamknąć na bliskim wschodzie niech sie wymordują
        bo nasze wnuki będą musiały broniś naszych ziem przed tymi krwiożercami, nie
        widzicie że oni dyszą krwią do nas wszystkich.Chowanie głowy w piasek nie
        uchroniło Europy przed wojną.Obym nie miał racji
      • Gość: Rojowski Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.04.04, 16:05
        Mam dla ciebie dobra wiadomosc. Mylisz sie bardzo. Szkoda blota.
      • Gość: PM SPROBUJMY SIE ZASTANOWIC"GLEBIEJ"BEZ EMOCJI IP: *.proxy.aol.com 10.04.04, 21:17
        ? CO AMERYKA MIALA UCZYNIC PO 11-TYM SIERPNIA GDY STRACILA PONAD 3000 SWOICH
        WARTOSCIOWYCH OBYWATELI I MATERIALNIE TEZ BYLA(ZOSTALA)DOTKNIETA. ? CO IZRAEL
        POWINIEN ZROBIC BRONIAC SIE PRZED TERORYSTYCZNYMI ATAKAMI, W CHWILI KIEDY JEST
        PANSTEWKIEM O BARDZO ZNIKOMEJ POPULACJI W PRZECIWIENSTWIE DO KRAJOW AZJATYCKICH
        CZY ARABSKICH W KTORYCH POZA PRODUKCJA NOWYCH ZYC NIE WIELE WNOSZA DO
        WSPOLCZESNOSCI. ? CZY TE DWA KRAJE POWINNY SIE UPOKORZYC NIE ODPOWIADAJAC SILA
        NA SILE......AMERYKA I CALY SWIAT POWINIEN RAZ NA ZAWSZE ROZPRAWIC SIE Z
        TERORYSTAMI TUZ PO ZNISZCZENIU PRZEZ ARABOW (W AFGANISTANIE)HISTORYCZNYCH
        BUDDYJSKICH MONUMENTOW, TO NIE BYLO BY TERAZ PROBLEMU, ALE PONIEWAZ SWIAT
        CYWILZOWANY SADZI ZE ONI SA LUDZMI Z KTORYMI DA SIE ROZMAWIAC - DLATEGO PLACI
        ZA SWOJA NAIWNOSC. ARABI SADZA ZE SA NAJWAZNIEJSZA CYWILZACJA SWIATA, CIAGLE
        ZYJA MITEM Z PRZED WIEKOW UZURPUJAC SOBIE PRAWO SUPERIORYTY.
        • Gość: mg24 Re: SPROBUJMY SIE ZASTANOWIC"GLEBIEJ"BEZ EMOCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:08
          Gość portalu: PM napisał(a):

> ? CO AMERYKA MIALA UCZYNIC PO 11-TYM SIERPNIA GDY STRACILA PONAD 3000 SWOICH
          > WARTOSCIOWYCH OBYWATELI I MATERIALNIE TEZ BYLA(ZOSTALA)DOTKNIETA. ?

nie mieszać w to iraku. afghanistan ok.

> CO IZRAEL
          > POWINIEN ZROBIC BRONIAC SIE PRZED TERORYSTYCZNYMI ATAKAMI, W CHWILI KIEDY
          JEST
          > PANSTEWKIEM O BARDZO ZNIKOMEJ POPULACJI W PRZECIWIENSTWIE DO KRAJOW
          AZJATYCKICH
          >
          > CZY ARABSKICH W KTORYCH POZA PRODUKCJA NOWYCH ZYC NIE WIELE WNOSZA DO
          > WSPOLCZESNOSCI. ?

zapłacić każdemu arabowi który zgodzi się przenieść górę złota.

> CZY TE DWA KRAJE POWINNY SIE UPOKORZYC NIE ODPOWIADAJAC SILA
          > NA SILE......

amerykanie powinni zapłacić. na wojnę wydali właśnie 100 mld. jeszcze będą
          drugie tyle musieli wydać.

pozwól że ci to policzę:

$200.000.000.000 wydatki wojenne
          / podzielone przez
          3.700.000 Palestyńczyków
          == równa się
          $54.000 per capita

KURWA, DAJCIE MI TYLE KASY TO SAM WYJADE Z POLSKI !!!
          inni jadą do ameryki, żeby zarobić MNIEJ.

> AMERYKA I CALY SWIAT POWINIEN RAZ NA ZAWSZE ROZPRAWIC SIE Z
          > TERORYSTAMI TUZ PO ZNISZCZENIU PRZEZ ARABOW (W AFGANISTANIE)HISTORYCZNYCH
          > BUDDYJSKICH MONUMENTOW, TO NIE BYLO BY TERAZ PROBLEMU, ALE PONIEWAZ SWIAT
          > CYWILZOWANY SADZI ZE ONI SA LUDZMI Z KTORYMI DA SIE ROZMAWIAC - DLATEGO PLACI
          > ZA SWOJA NAIWNOSC.

w afganistanie nie ma arabów, ty debilu. sprawdź sobie.
          www.afghan-network.net/Ethnic-Groups/
          www.nationalgeographic.com/landincrisis/ethnic.html
          to mniej więcej tak jakbym ciebie nazwał Niemcem.

poza tym jakoś nie widzę żeby Arabowie niszczyli pomniki w Egipcie.

> ARABI SADZA ZE SA NAJWAZNIEJSZA CYWILZACJA SWIATA, CIAGLE
          > ZYJA MITEM Z PRZED WIEKOW UZURPUJAC SOBIE PRAWO SUPERIORYTY.

powiem ci że jesteś głupim szowinistą. w Iraku było przed 1990 więcej
          wykształconych ludzi niż w Polsce.
      • Gość: xx Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.icis.pcz.pl 10.04.04, 21:23
        Popieram Cie kolego - to samo chcialem dzisiaj napisac - ja jestem starszy i
        pamietam jak ciagnely sowietskie wojska przez moje miasteczko na Czechoslowacje
        a nasz wojsko razem z nimi.

I znow historia sie powtarza tylko ze Wielkim Bratem jest juz USA. Ze tez my
        Polacy nie uczymy sie na bledach.

Pozdrawiam Cie mmaly
    • Gość: Szwejk! Falludża: ponad 450 zabitych Irakijcz.1000 rannych IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.04, 10:02
      • Gość: : ( Re: Falludża: LUDOBOJSTWO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 11:33
        • Gość: roo LUDOBOJSTWO ?!.... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 11:39
          Ja sie tam ludzi nie doliczylem.
          • Gość: : ( Re: LUDOBOJSTWO ?!....ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 11:49
            Gość portalu: roo napisał(a):
            > Ja sie tam ludzi nie doliczylem.

ludzi nie rozpoznajesz, bo jestes zwierzak.
            • Gość: roo A TO OD KIEDY TAKIE COS.... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 12:20
              PODOBNE DO CIEBIE, CZLOWIEKIEM SIE NAZYWA ?
              • Gość: zbig Re: A TO OD KIEDY TAKIE COS.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:35
                nie kompromituj się więcej australijska popłuczyno i wracaj na swój zmywak
                byc może w pubie w którym zmywasz zbieraja się tacy różni, którzy np aborygenów
                traktuja jako podludzi - ten temat jest zreszta podnoszony w Australii : jak
                bardzo demokratyczne wydawałoby się społeczeństwo potrafiło łamać prawa
                człowieka w swoim kraju uznając za podludzi określone mniejszości etniczne.
                tobie to widać bardzo imponuje bo właśnie w taki sposób wyrażasz się o arabach.
                proponuję, abys zaczął pisac po angielsku - wówczas nie bedę musiał się
                wstydzić,że ze swoimi pogladami jestes mimo wszystko Polakiem jak ja..
                w kazdym razie nie zaśmiecaj tego forum swoimi rasistowskimi wypocinami - nie
                mamy tutaj ochoty czytać takiego badziewia..
                • Gość: roo ZA MNIE WSTYDZIC SIE NIE MUSISZ... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 13:03
                  kto ci powiedzial, ze jestem takim 'malym',zawistnym Polakiem jak ty?!Nie
                  opowiadaj mi tu glodnych kawalow o polskiej tolerancji, bo niedobrze mi sie
                  robi,kiedy slysze taka oblude !!
                  • Gość: : ) Re: ZA MNIE WSTYDZIC SIE NIE MUSISZ...ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 13:25
                    > kto ci powiedzial, ze jestem takim 'malym',zawistnym Polakiem jak ty

Czyzbys czul sie kims wybranym?
                  • Gość: zbig Re: jesteś nudny australijski imbecylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:54
                    faktycznie nie ma chyba potrzeby wstydzic się za takiego chama jak ty - niech
                    to twoje chamstwo i rasiszm ida na rachunek twojej nowej ojczyzny ; tam pewnie
                    tez mało kto chce z toba rozmawiać i dlatego wyżywasz się dziesiatkami wpisów
                    na necie - zawsze to lepsze niz monologi przy zmywaku albo w kibelku, prawda ?
                    kładź się juz spać smietnikowy filozofie, u ciebie juz późna noc i daj ludziom
                    odetchnąć od swojej głupoty
                    • Gość: roo Przepraszam, nie wiedzialem.... IP: *.32.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 16:03
                      ze mam do czynienia z'czlowiekiem'-debilem.Tyle chamow i prymitywow tutaj sie
                      pojawia, wiec latwo popelnic pomylke.
                      • Gość: zbig Ziew, powiedziałem ci pajacu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:17
                    • Gość: Neszczu Re: jesteś nudny australijski imbecylu IP: *.swiftdsl.com.au 10.04.04, 16:12
                      Gość portalu: zbig napisał(a):

> faktycznie nie ma chyba potrzeby wstydzic się za takiego chama jak ty - niech
                      > to twoje chamstwo i rasiszm ida na rachunek twojej nowej ojczyzny ; tam
                      pewnie
                      > tez mało kto chce z toba rozmawiać i dlatego wyżywasz się dziesiatkami wpisów
                      > na necie - zawsze to lepsze niz monologi przy zmywaku albo w kibelku, prawda ?
                      > kładź się juz spać smietnikowy filozofie, u ciebie juz późna noc i daj
                      ludziom
                      > odetchnąć od swojej głupoty

Ja bym raczej jego postawe zapisal na poczet starej ojczyzny. Roo to typowy
                      wytwor polskiej nietolerancji, szowinizmu i rasizmu. Tutaj w Australii takich
                      nie ma. Z daleka poznac swiezy imporcik albo twardoglowy, ktory nie ma szans na
                      aklimatyzacje, albo moze ma inne problemy egzystencjalne i sie w ten sposob
                      musi wyladowac. W kazdym razie jest nadzieja, ze jak za pare lat nauczy sie
                      angielskiego to zacznie czytac australijska prase (kiedy wyborcza przestanie
                      byc dla niego jedynym zrodlem informacji), rozmawiac z ludzmi, i.t.d i moze
                      nawet wtedy zacznie myslec.
                      Co do aborygenow to masz racje, dostali w dupe strasznie. Ale to juz dosc
                      odlegla historia.

pozdrowienia

• Gość: do Neszcza Re: jesteś nudny australijski imbecylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:16
                        fakt, znam wielu australijczyków i spotykam się z nimi zawodowo w centrali
                        firmy w UK .. dlatego napisałem ,ze chyba mało kto chce z nim rozmawiać , bo
                        jakoś nie bardzo wyobrazam sobie , aby tak fajni ludzie mieli jakikolwiek
                        wspólny temat z takim troglodytą .. take care, mate !
                  • Gość: + Re: ZA MNIE WSTYDZIC SIE NIE MUSISZ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.04.04, 00:07
                    Ten roo to taki dwugarbny kangue.
              • Gość: : ) Re: A TO OD KIEDY TAKIE COS....ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 12:57
                > PODOBNE DO CIEBIE, CZLOWIEKIEM SIE NAZYWA ?

mowil mul jak to koniem byc.
              • Gość: AK-owiec Re: A TO OD KIEDY TAKIE COS.... IP: 212.14.48.* 10.04.04, 12:58
                Hitler też chciał zaprowadzić pokój w Polsce i Europie podobnie jak Bush w Azji.
                Wesolych Świąt dobrym Ludziom
                • Gość: roo Nie wiem kogo Pan uwaza za dobrego... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 13:20
                  czlowieka...ale mniejsza z tym !!ZYCZE PANU WESOLYCH I POGODNYCH SWIAT A TAKZE
                  SZCZESCIA I POMYSLNOSCI NA RESZTE TEGO ROKU !!!!!
              • Gość: AK-owiec Re: A TO OD KIEDY TAKIE COS.... IP: 212.14.48.* 10.04.04, 13:22
                podludziu dla Hitlera twój Ojciec nie miał prawa do :
                nauki,prasy w j.polskim , swobodnego poruszania się po mieście ,obowiązywała go
                godz. policyjna ,
                Polaków dotyczyło : szkoły polskie nie istniały , prasa polska nie istniała ,
                literatura była zakazana , posiadania radia zakazane , w urzędach obowiązywał
                j.niemiecki.
                Gnoju twój Ojciec był podczłowiekiem a ty chcesz być rasistą ?
                Jesteś głupim gnojem!
                • Gość: roo ODWOLUJE TO , CO NAPISALEM POWYZEJ.... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 13:29
                  TY JESTES TAKI AK-OWIEC JAK UPA POLSKA ARMIA !!!!!!!!!!!
                  • Gość: : ) Re: ODWOLUJE TO , CO NAPISALEM POWYZEJ...ROO. IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 13:33
                    a ty taki kangur jak polak.
                    • Gość: janspruce Re: ODWOLUJE TO , CO NAPISALEM POWYZEJ...ROO. IP: *.rasserver.net 10.04.04, 13:55
                      Wiem jedno. Jak Arab zabije "niewiernego"to trafia do raju. To oni uwazaja nas
                      za podludzi...
                      • Gość: : ) Re: ODWOLUJE TO... JANSPRUCE. IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 14:23
                        Gość portalu: janspruce napisał(a):
                        > Wiem jedno. Jak Arab zabije "niewiernego"to trafia do raju. To oni uwazaja
                        nas za podludzi...

to wiedz i to, ze nas karmia tez takimi plewami. spojrz ze swierka to zobaczysz.
                      • Gość: Sceptyk Re: ODWOLUJE TO , CO NAPISALEM POWYZEJ...ROO. IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.04.04, 17:16
                        > Wiem jedno. Jak Arab zabije "niewiernego"to trafia do raju. To oni uwazaja nas
                        > za podludzi...

To mało wiesz. Tylko w obronie wiary. Jak go będziesz chciał siłą nawrócić to cię zabije. Taki obowiązek. Wierząc głęboko będzie wolał zginąć niż wyprzeć się tradycji. Ale nie uwierzę w to, że mam się obawiać Arabów np. w pracy bo tylko czekają na moje życie. W Polsce jest sporo Tatarów (Islamiści). W nagrodę za służbę Rzeczypospolitej, dostali ziemię. Osiedlili się i choć są od wieków jakoś nie mordują otaczających ich prawosłanych i katolików.
          • Gość: Sceptyk UBER ALLES... IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.04.04, 16:59
          • lolo11 Re: LUDOBOJSTWO ?!.... 11.04.04, 00:26
            A to dlaczego Hitlera nazywano ludobujca? Przeciez on ludzi w obozach nie
            trzymal!!!!! To tak jakby rzeznika posadzic o swinibojstwo!
    • Gość: mario Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 10.04.04, 10:07
      Hitler tez chcial przemeblowac wschod i marnie skonczyl, a na Polakow inaczej
      nie mowol jak bandyci, takze kolo historii sie zamyka
    • Gość: marek Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: 212.205.253.* 10.04.04, 10:30
      Do czego to doszlo, wielka armia "wyzwolencza" (he,he)USA, pertraktuje
      z "terrorystami" o chwile oddechu-rozejm. Nie ciekawie to wyglada i chyba nie
      ciekawie to sie skonczy
      • Gość: zuzia Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: *.chello.pl 10.04.04, 10:57
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Do czego to doszlo, wielka armia "wyzwolencza" (he,he)USA, pertraktuje
        > z "terrorystami" o chwile oddechu-rozejm. Nie ciekawie to wyglada i chyba nie
        > ciekawie to sie skonczy

Jesteś świetnym przykładem kogoś, kto umie czytac, ale nie rozumie tego, co
        jest napisane. Amerykanie nie chca zaogniać sytuacji, prowadzac walki w czasie,
        gdy po Iraku pielgrzymuje iles tam tysiecy muzułmanów. Skończy się ich święto,
        skończy sie też zabawa z Al Sadrem. Żałosne jest to, że jak Amerykanie starają
        się działać mniej brutalnie (a mają do tego środki), to tacy jak ty biora
        to za słabość, a jak przywalą z wiekszą siłą, podnosicie wrzask, że są brutalni.
        Kiepskie perspektywy przed wami, będziecie stale sfrustrowani i wrzody
        na żołądku pewne.
        • Gość: alfons Re: wielkie USA pertraktuja z...ZUZIA IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 11:39
          zuzia, (za)twarda z ciebie d..., lepszy bylby z ciebie pozytek na froncie.
        • Gość: marek Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: 212.205.219.* 10.04.04, 12:09
          Zuzia czy moze CondoZUZIA Rice sie zwiesz? Co taka ostra nienawidzisz facetow ?
          CNN "The U.S.-led coalition is seeking a bilateral cease-fire with enemy
          combatants in the Sunni stronghold of Fallujah to take place Saturday, the U.S.
          military says."
        • Gość: Andrzej Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 12:36
          Zuzia,

masz rację. Też myślę, że ten rozejm to początek końca dla bojówek al Sadra i
          postsadamistów. Mój post z rozwinięciem tego argumentu jest poniżej.
          Pozdrawiam.
        • Gość: Andrzej Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 12:39
          Zuzia,

masz rację. Myślę podobnie jak ty, że ten rozejm to początek końca bojówek al
          Sadry i postsadamistów. Większość Irakijczyków chce pokoju i wiedzą, że bez
          wojsk koalcji tego nie osiągną.
          • Gość: Sceptyk Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.04.04, 17:09
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Większość Irakijczyków chce pokoju i wiedzą, że bez
            > wojsk koalcji tego nie osiągną.

Czyżby prorok, że wie czego chca Irakijczycy lepiej od nich samych?
        • Gość: kaczory11 Re: wielkie USA pertraktuja z "terrorystami" IP: *.zeelandnet.nl 10.04.04, 14:08
          Zuzia, masz racje. Popieram Cie. A ten Twoj oponent "alfons"....? No coz,
          pseudonim juz sam mowi za siebie.
          Pozdrawiam - Kaczory11
      • Gość: roo Pacolu - prowokatorze... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 11:31
        bedziesz jeszcze gorzko oplakiwal swoja glupote, kiedy ' niewinny arab' bedzie
        chcial cie zarznac.
        • Gość: rolnik Re:KANGUR, SPADAJ W PODSKOKACH DO SWOICH IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 11:43
          nadajesz sie na mieso armatnie.
          • Gość: roo Wiesniaku, a rece umyles przed kolacja ?! IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 11:50
            Nie rozrzucaj juz gnoju, na dzisiaj wystarczy !
            • Gość: rolnik Re: Wiesniaku, a rece umyles przed kolacja ?! ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 11:54
              > Nie rozrzucaj juz gnoju, na dzisiaj wystarczy !

A co boisz sie,ze teraz twoja kolej?
              • Gość: roo Nie podskauj, smarkaczu !! IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 12:00
                Paciorek i do wyra !
              • Gość: roo NIE PODSKAKUJ !!! IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 12:06
                WON STAD , SMRODZIE!
                • Gość: rolnik Re: NIE PODSKAKUJ !!! ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 13:02
                  > WON STAD , SMRODZIE!

tym czosnkiem to od ciebie...
                  • Gość: lekarz TAK, TO SA SKUTKI BRAKU WITAMIN .... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 14:07
                    Pewnie zapadles na anemie po schabowych.Nie masz wyjscia, musisz jesc wiecej
                    cebuli i czosnku.
                    • Gość: rolnik Re: TAK, TO SA SKUTKI ...LEKARZ IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 14:19
                      Gość portalu: lekarz napisał(a):
                      > Pewnie zapadles na anemie po schabowych.Nie masz wyjscia, musisz jesc wiecej
                      > cebuli i czosnku.

a co, ty tez...?
                      • Gość: rolnik Re: TAK, TO SA SKUTKI ...LEKARZ IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 14:35
                        mnozycie sie i znikacie na zamowienie.
    • Gość: Peacemaker PRECZ Z WOJNĄ!! IP: *.chello.pl 10.04.04, 11:29
      Precz z wojną!! Precz z okupacją!! NIECH ŻYJE WOLNY IRAK DLA POLAKÓW!!
      • Gość: roo Ja uwazam , ze Madagaskar jest bardziej polski.... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 11:35
        niz Irak.
        • Gość: rolnik Re:.. Madagaskar jest bardziej polski niz...ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 12:40
          > niz Irak.

Wszyscy glowia sie dlaczego.
          • Gość: roo Moj drogi parobku, ja wcale temu nie zaprzeczam. IP: *.32.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 15:54
    • Gość: priv. Zoldactwo polskie ocalilo tylki do poniedzialku IP: 209.183.23.* 10.04.04, 11:38
      Moze Gen.Bieniek zdazy napisac jeszcze pare rozdzialow swojej nowej ksiazki
      p.t. "Listy do okupowanych", kto wie , czasu malo, a ksiazka zapowiada sie
      poczytna tak jak "Wojak Szwejk" Haska. Zeby tylko zdazyl napisac!
      • Gość: roo Ryjec ryje. IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 11:44
        GLUPOTA I ZAWISC PRZEZ CIEBIE PRZEMAWIA.
        • Gość: priv. Re: Ryjec ryje. IP: 209.183.23.* 10.04.04, 12:03
          FU, roo, kał leci ci gębą !
          • Gość: roo Nie wiem, dlaczego jest tak duzo glupcow wsrod . IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 12:29
            Polakow?...Co za wstretny i obludny narod !!!!!!!!NADAJECIE SIE TYLKO NA
            PAROBKOW U NIEMCA !!!
            • Gość: priv. Kangur cię przelecial, i jestes nadal w szoku ? IP: 209.183.23.* 10.04.04, 12:42
            • Gość: rolnik Re: Nie wiem, dlaczego tak duzo glupcow ROO IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 12:46
              Gość portalu: roo napisał(a): > Polakow?...Co za wstretny i obludny
              narod !!!!!!!!NADAJECIE SIE TYLKO NA PAROBKOW U NIEMCA !!!

ZAPYTAJ NIEMCOW NA CO WY.
              • Gość: Andrzej Re: Nie wiem, dlaczego tak duzo glupcow ROO IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.04.04, 14:05
                Aborygen z pejsami
        • marcus_crassus ale to nasi przez ostatnie dni utlukli 50 sztuk :) 10.04.04, 14:23
          tego bydla bez strat wlasnych :)))chyba wiec to bydlo ocalilo tylek do
          poniedzialku a nie nasze chlopaki :))))

bedzie im sie nudzic pewnie w weekend :))
    • Gość: Marek Panie Prezydencie Kwasniewski, kiedy Pana dymisja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:25
      Panie Prezydencie Kwasniewski, kiedy poda sie Pan do dymisji? Nie po to Polacy
      powierzyli Panu urzad Prezydenta RP, aby mogl Pan sluzyc zlej sprawie i miec na
      rekach krew niewinnych ludzi.
    • Gość: Andrzej Rozejm to dobra rzecz IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 12:30
      Można się tylko cieszyć, że obie strony są gotowe na rozejm. Chrześcijenie i
      muzułmanie w Iraku mają w tych dniach swoje święta - trzeba je przeżyć w
      pokoju.

Polityczny sens rozejmu w Karbali jest według mnie taki: al Sadra zorientował
      się, że jego bojówki nie wywołają irackiego powstania i wkrótce mogą zostać
      zniszczone przez Koalicję. Lepiej więc zacząć rozmawiać, by cokolwiek ugrać.

Amerykanie w Faludży zorientowali się, że ofiar wśród Irakijczyków jest za dużo
      i robi to złe wrażenie. Trzeba więc spróbować pogadać albo znaleźć lepszy
      sposób na likwidacje postsaddamowskich bojówek, tak by nie było tyle ofiar
      wśród cywili.

Rozejm oznacza, że rebelia wyhamowuje. Chwała żołnierzom amerykańskim i
      sojusznikom - również dzielnym Polakom - że nie ugieli się. Chwała poległym!
      Koalicja i umiarkowani Irakijczycy są na drodze do zwycięstwa z islamskimi
      ekstremistami. Wciąż mam nadzieję, że Irak dobrze zagospodaruje wolność.
      • Gość: lopez Kolega był lektorem na WSNS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:51
        takiego pustosłowia nie słyszałem juz dawno. Najbardziej mi się podoba " chwała
        poległym " .. najbardziej chyba tym dzieciom bombardowanym przez wyzwolicieli
        prawda oligofreniku ? W ciagu ostatnich kilku dni zabito ich ponad 200 ( CNN )
        uderzajace,ze wypowiedzi zwolenników polityki Busha są na poziomie srednio
        rozwinietych 6 latków.. to nie może byc przypadek
        • Gość: Andrzej Re: Kolega był lektorem na WSNS ? IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 13:03
          Lopez,

dzięki za miłego posta. Obaj smucimy się z powodu śmierci niewinnych. Ale
          inaczej oceniamy sytuacje. Nie jest celem Amerykanów zabijanie niewinnych
          ludzi. Celem Amerykanów i sojuszników w Iraku, w tym Polaków, jest
          ustabilizowanie sytuacji, tak, by Irakijczycy mogli w sposób pokojowy wejść na
          drogę rozwoju. Śmierć niewinnych podczas działań wojennych jest czymś
          tragicznym, ale nieuniknionym.
          Obecny rozejm pokazuje, że jest to możliwe, bo większość Irakijczyków chce
          pokoju, a ekstremiści są w mniejszości. Wojska koalicyjne działają stanowczo i
          elastycznie.
          Z moim pochodzeniem i wykształceniem raczej nie trafiłeś w dziesiątkę:)
          Większość swej młodości zużyłem na zwalczanie komunizmu w Polsce. Skończyłem
          też filozofię na UJ, obecnie studiuję dalej na Zachodzie. Moją pasją jest
          etyka.
          Pogodnych świąt życzę.
          • Gość: capricorn Re: Kolega był lektorem na WSNS ? IP: *.ma.charter.com 10.04.04, 14:47
            Andrzeju,
            twoje slowa:"Większość swej młodości zużyłem na zwalczanie komunizmu w Polsce.
            Skończyłem też filozofię na UJ, obecnie studiuję dalej na Zachodzie. Moją pasją
            jest etyka".
            Czy nie widzisz ze polityka Busha wobec Iraku przypomina lata 1944-48 w Polsce?
            Tez przyszly obce wojska aby wyzwolic, byla tez Tymczasowa Rada (PKWN),
            Byl tez Manifest PKWN, i mialy byc wolne wybory , co prawda tylko "3 x TAK", a
            nie bezposrednie (jeden czlowiek = jeden glos) jak chcieli Szyici. A potem
            mielismy demokracje, coprawda socjalistyczna. O, a ci co protestowali od czasu
            do czasu tez byli nazywani zwolennikami poprzedniego rezimu, albo elementy
            wywrotowe na uslugach obcego mocarstwa.....Czy naprawde juz nie pamietamy
            naszej histori? Prawda jest taka, ze obcy (ktos z zewnatrz) nie powinen
            narzucac swojej woli ani modelu rzadow innym. Obojetnie jaki kolor ten obcy
            reprezentuje: braun mit swastyka, czerwony z sierpem i mlotem, czy red white
            and blue and fifty stars...

• Gość: lopez Re: Do Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:04
              no i własciwie capricorn powiedzial ci to wszystko co ja myslę , ale w
              kulturalny sposób.. sorry, ale ponosi mnie kiedy czytam takie naiwne wypowiedzi
              jak twoje ..zauwazyłem ,ze piszesz z Dublina .. wyjdż do pubu, pogadaj z ludźmi
              wokół - może w ten sposób dowiesz się wiecej jak się rozwiązuje problemy
              terroryzmu ( oni sporo ci opowiedzą jak to się robiło po sasiedzku w Ulsterze -
              i kto w końcu osiagnął jakie takie rezultaty - pani Thatcher okupacja militarna
              i siłą , czy Toni Blair negocjajcami ). z całym szacunkiem dla twojego dorobku
              zyciowego i dyplomu UJ - to jeszcze nie zwalnia od krytycznego
              myslenia..powtarzać frazesy rzecznika prasowego Rumsfelda potrafi każdy
              • Gość: Andrzej Re: Do Andrzeja IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 17:13
                Lopez,

dzięki za post i zaproszenie do dublińskich pubów:) Ja wiele rozmawiam z
                ludźmi, Irlandczykami i obcokrajowcami. Chciałbym jedną rzecz Ci powiedzieć,
                nie tyle o Iraku, co w ogóle: jeśli ktoś dorosły, z jakimś doświadczeniem,
                wykształceniem i sumieniem ma odmienny pogląd na sprawy niż ty, spróbuj to
                uszanować. Nie załatwisz tego ani obraźliwym słowem ani sugerowaniem, że ktoś
                powtarza czyjąś propagandę. Sprawa jest dużo głębsza: największe autorytety na
                świecie różnią się - nieraz skrajnie - w ocenie wojny w Iraku. Każdy z nas,
                zwykłych śmiertelników, podejmuje jakąś decyzję w sumieniu, czym ta wojna jest,
                czemu należy się sprzeciwiać, a co popierać. Możemy nie zgadzać się ze sobą,
                wskazywać negatywne konsekwencję działań lub zaniechań w Iraku, itd, ale
                sznujmy w sobie nawzajem osobiście wypracowane decyzje, nawet wówczas, gdy nie
                są one wolne od niepewności czy błędu.
                Pozdrawiam serdecznie i pogodnych świąt Wielkanocnych życzę.
            • Gość: Andrzej Iracka wolność IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 17:46
              Caprocon,

dzięki za post.Myślę, że różnica między nami polega na tym, iż dla ciebie każda
              ingerencja z zewnątrz jest czymś złym, dla mnie zaś są złe i dobre interwencje.
              Sa interwencje zewnętrzne dobre w sposób oczywisty: Inwazja Ameryki w Europie i
              Japonii w czasie II wojny światowej. Obie te militarnie zwycięskie akcje
              przyniosły, wolność, demokrację i dobrobyt dla wrogich krajów. Akcja Amerykanów
              i Sprzymierzonych w Iraku jest bardziej kontrowersyjna, ale ja ją popieram,
              zwłaszcza w obecnej fazie. Pragnę, by Irak rządził się sam, bez Saddama i
              Amerykanów. Saddama - jako zbrodniczej siły politycznej już nie ma, natomaist
              Amerykanie wyjdą z Iraku, jak sytuacja się ustabilizuje. Stabilny, w miarę
              demokratyczny i zamożny Irak ma szansę na stabilizację całego regionu oraz nie
              będzie już zarzewiem terroru i konfliktów. Ameryka nie jest imperium idealnym,
              ale nie utożsamiałbym jej z nazistowskimi Niemcami czy Sowiecką Rosją. Ameryka
              ma swoje strategiczne interesy w Iraku - myślę, że głównie chodzi o długotrwałe
              uspokojenie regionu, tak by nie zagrażał USA - ale też interwencja w Iraku
              służy szerzej pojętej demokracji i pokojowi na świecie. Jeśli przyniesie
              zamierzony skutek. To jest sfera podjętego ryzyka: ta interwencja, nawet dobrze
              pomyślana może się po prostu nie udać. Obecny moment jest krytyczny. Ja jednak
              wciąż wierzę, że Irak się ustabilizuje i wejdzie na drogę pokojowego rozwoju i
              współistnienia. A w przyszłości Amerykanie będą w nim odgrywać podobną rolę jak
              dziś w Niemczech czy Japoni, czyli prawią żadną.
              Pozdrawiam i życze pogodnych świąt Wielkanocnych.
          • Gość: bk Re: Kolega był lektorem na WSNS ? IP: *.cable.mindspring.com 10.04.04, 16:47
            celem bydla buszystowskiego jest 1. ropa.2.zainstalowanie baz militarnych 3.
            Ochrona terorrysty numer 1 na Bliskim Wschodzie- Izraela 4. Oglupienie takich
            naiwniakow jak ty
            • Gość: Andrzej Lubię i cenię Busha IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.04.04, 18:10
              bk,

dzięki za post. Osobiście lubię i cenię prezydenta Busha, i gdybym był
              obywatelem USA na pewno bym na niego głosował w listopadowych wyborach. Nieco
              różnimy się w ocenie celów amerykańskiej interwencji w Iraku. Dla mnie tymi
              celami są: 1)uspokojenie i demokratyzacja Iraku i krajów sąsiedzkich; 2)wolność
              dla Irakijczyków; 3)likwidacja groźnych dla USA i Zachodu źródeł terroru
              bliskowschodniego;

Spkojniejszy Bliski Wschód oznacza również bezpieczniejszy Izrael i
              bezpieczniejszy handel ropą. Na razie Amerykanie wydali przeszło 100 miliardów
              $ na Irak i pewnie wydadzą drugie tyle. Tu nie chodzi o proste interesy z ropą,
              ale strategiczne uspokojenie regionu, bo to na dłuższą metę opłaci się
              Amerykanom, Arabom i nam.

Rozumiem, że Cię wkurzają tacy ludzie jak ja: trudniej jest utrzymać prosty
              model świata: Zbrodnicza Banda Busha i zmaniupulowani naiwniacy. Sprawa jest
              bardziej złożona. Rozwiązania światowych problemów mogą być różne. I z tą samą
              pewnością osobistą możemy popierać skrajnie różne rozstrzygnięcia. Proszę więc,
              uszanuj tę wolność ludzkich sumień i wytrzymaj napięcie płynące z pluralizmu
              postaw.
              Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnych świąt Wielkanocnych.
              • Gość: xx Re: Lubię i cenię Busha IP: *.icis.pcz.pl 10.04.04, 21:28
                Tak samo myslal Brezniew i wszedl do Afganistanu - nauczac innych jak maja zyc.

I dla USA zaczyna sie ich Afganistan, gdy wszyscy Irakijczy zaczynaja sie
                jednoczyc aby wypedzic okupantow.

Tylko ze w Afganistanie nie bylo Polakow, a w Iraku sa.
      • Gość: : ) Re:RozejmtodobrarzeczPOWROTDODOMUJESZCZELEP IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 13:08
    • Gość: AK-owiec Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: 212.14.48.* 10.04.04, 12:45
      Zbrodniarz Bush odpowie za ludobójstwo dokonane w iraku oraz za spowodowanie
      dużych strat wśród żołnierzy USA!
      • Gość: vademecum Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.chello.pl 10.04.04, 13:36
        Gość portalu: AK-owiec napisał(a):

> Zbrodniarz Bush odpowie za ludobójstwo dokonane w iraku oraz za spowodowanie
        > dużych strat wśród żołnierzy USA!

Małe pytanko: czy AK-owiec to przypadkiem nie skrót od Apologeta Komunizmu?
        • Gość: roo Masz racje.... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 13:46
          TO JAKIS UB-owiec.
          • Gość: Andrzej Re: Masz racje.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.04.04, 14:11
            A ty co? Gowno z pejsami?
            • Gość: roo Uwazaj... IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 14:22
              jestes jedwabniku w N.Y.,JUTRO MOZE SPOTKAC CIE PRZYKROSC.
              • Gość: Andrzej Re: Uwazaj... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.04.04, 14:35
                Jedwabniku? Posluchaj kurwo moja babka byla zydowka, jej corka jest moja matka.
                Szkoda, ze do australii jest tak daleko bo sam osobiscie obil bym ci morde
                zasrany likudniku.
                • Gość: roo Po co jeszcze klamiesz? IP: *.32.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 10.04.04, 15:40
                  NIE DOSC, ZE JESTES TYPOWYM POLSKIM 'OWADEM BLAWATNYM', TO JESZCZE STARASZ SIE
                  BYC KLAMCA I OBLUDNIKIEM.MYSLISZ, DUPKU,ZE NIE ZNAM POLAKOW TAKICH JAK TY,
                  KTORZY BY ZA JEDNEGO DOLARA WLASNA MATKE I OJCA SPRZEDALI ?!...Tak koniecznie
                  chcesz miec problemy?...
                  • Gość: Andrzej Re: Po co jeszcze klamiesz? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.04.04, 16:09
                    Ja dla odmiany znam takich mocnych jak ty, z daleka, smieciu.
                    • Gość: Andrzej Re: Po co jeszcze klamiesz? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.04.04, 16:12
                      Jestes zwykala wygadana szmata. Nie jestes Zydem tylko zasranym hitlerowcem
        • Gość: : ) ReSadryści proponują dwudniowy rozejmVADEMECUM IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 14:13
          Gość portalu: vademecum napisał(a):

> Małe pytanko: czy AK-owiec to przypadkiem nie skrót od Apologeta Komunizmu?

a czy vademecum to nie przypadkiem pomiot faszyzmu?
          • Gość: vademecum Re: ReSadryści proponują dwudniowy rozejmVADEMECU IP: *.chello.pl 10.04.04, 17:07
            Gość portalu: : ) napisał(a):

> Gość portalu: vademecum napisał(a):
            >
            > > Małe pytanko: czy AK-owiec to przypadkiem nie skrót od Apologeta Komunizmu
            > ?
            >
            >
            > a czy vademecum to nie przypadkiem pomiot faszyzmu?

Zajrzyj do słownika, encyklopedii albo vademecum, to się dowiesz.

• marcus_crassus nie zgadzac sie na zaden rozejm..walic dalej po 10.04.04, 14:25
      mordach..oni rozumieja tylko jezyk sily...jak sie jeszcze utlucze 500 to
      spotulnieja :))))

na razie kuracja dobrze wychodzi...powinno sie kontynuowac :))
      • Gość: : ( Re: nie zgadzac sie na MARCUS CRASSUS IP: *.dial.froggy.com.au 10.04.04, 14:31
        marcus_crassus napisał:
        ...> spotulnieja :))))
        > na razie kuracja dobrze wychodzi...powinno sie kontynuowac :))

czemu sie potem dziwic, ze was eksterminuja?
        • marcus_crassus kto kogo eksterminuje??na razie "ekterminowano" 10.04.04, 14:35
          fallujah :)))

ja bym dokonczyl eksterminacje i przeprowadzil podobna na sadrystach w paru
          innych miastach...

po pierwszych 10 tys trupow wszyscy w irakubyliby przez 10 lat zadowoleni :)))

...sprobowaliby zreszta nie byc :)))))
          • Gość: Andrzej Re: kto kogo eksterminuje??na razie "ekterminowan IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.04.04, 14:38
            marcus_crassus napisał:
            > po pierwszych 10 tys trupow wszyscy w irakubyliby przez 10 lat zadowoleni :)))
            >
            Witamy nastepnego pejsatego hitlerka
            • Gość: Pipipiplum O biedni Niemcy-to kara za zdrade USA i pokoju.! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 15:06
          • Gość: Mamlas WESOŁYCH ŚWIĄT :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:20
          • Gość: Mamlas WESOŁYCH ŚWIĄT :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:25
          • Gość: Mamlas WESOŁYCH ŚWIĄT :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:25
      • Gość: Sceptyk Uber Alles już przerabiano IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.04.04, 17:21
        Twój kolega źle na tym wyszedł. Nawet nie wiadomo gdzie leży.
    • Gość: Tomson Mówisz oczywiście o układaniu się z dolarowcami IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.04.04, 16:15
      i ich polskimi pachołkami??
      • Gość: Pipipiplum Tomson- z czerwona cholota ja nie rozmawiam.! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 16:28
      • Gość: PSYCHIATRA WIERSZE KTORE CZYTA TOMSON NA BAWIALNI W TWORKACH IP: *.dynamic.mts.net 10.04.04, 16:30
        KTORA POECI WYSIEWALI-OJCZYZNA,
        CO OD KAMCZATKI , AZ PO SAN
        KTORA,JAK MLEKA PELNY DZBAN
        PODAJA DZIECIOM CZULE MATKI
        TO STALIN !!!!!!!

I WIE KAZDY OD STARCA DO DZIECKA
        ZE NAJBARDZIEJ POTEZNA NA SWIECIE JEST NASZA OJCZYZNA RADZIECKA
        A MY WIERNE JESTESMY JEJ DZIECI

Moj pacjent Tomson jest goracym patriota , nie swojej ojczyzny, ale on jest uposledzony i
        wszyscy musimy mu wybaczyc!!!!
        Z okazji swiat pozdrawiam wszyskich i nie dajcie sie zwariowac

szczerze oddany Wam psychiatra
        • Gość: meerkat To Tomson wciaz potrafi czytac?! Brawo, doktorze! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 10.04.04, 19:40
          Panie psychiatro, cytat jest bledny. W wersji ktora ja sam autoryzowalem stoi
          wyraznie:

"Najspolegliwsza na swiecie
          jest nasza ojczyzna ZDRADZIECKA
          Jak to wyglada w praktyce
          wie kazdy Polak od dziecka!"

Od siebie, takze dla panskiego pacjenta Thompsona (tfu! Kalasznikowa) inny
          wierszyk o wysokich walorach artystycznych i ladunku emocjonalnym:

"Za ojczystych ziem rubieza
          gdzie zachodnie kraje leza
          jest daleki, obcy swiat.

Tam sie ranek we lzach budzi
          na niedole prostych ludzi.
          Tam uciska brata brat!" :-(((

• Gość: kryska Brytyjski GUARDIAN donosi Sobota 10 Kwietnia IP: 192.39.228.* 10.04.04, 16:30
      Sunnici i Szyici zjednoczeni przeciw wspolnemu wrogowi
      sobota 10 kwietnia

Protest 200 tys. w Bagdadzie przeciw amerykanskiej okupacji

Jonathan Steele and Rory McCarthy in Baghdad

z brytyjskiego Guardiana
      www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,1189295,00.html-----------------------------------------------------------
      Sunni and Shia unite against common enemy
      Protest 200,000 join Baghdad rally to denounce US occupation

Jonathan Steele and Rory McCarthy in Baghdad
      Saturday April 10, 2004
      The Guardian
      ---------------------------------------------------------------
      Az 200tys irackich wiernych, wielu z nich wyznania szyickiego, zromadzilo sie
      przed najwiekszym sunnickim meczetem w Bagdadzie by potepic okupacje
      amerykanska i oglosic solidarnosc z mieszkancami Falluja oraz z powstancami pod
      przywodztwem szyity Moqtada al-Sadr.

To byla najwieksza demonstracja wspolnego poparcia ze strony sunnitow i
      szyitow.

"Niech zyje Moqtada, niech zyje Falluja, niech zyja Basra, niech zyje
      Kerbala, " krzyczeli, wyliczajac nazwy miast, gdzie Szyici zaatakowali sily
      koalicji. Wielu z uniesionymi piesciami w gniewnym gescie.

" Minol rok odkad Ameryka i Brytyjski lucyfer Tony Blair, rozpoczeli swoj atak.
      Amerykanie najechali na Irak, ale nie przenikneli naszych ludzi, ich duszy" Dr
      harith al-Dhari, glowny duchowny w meczecie Umm al-Quara grzmial z glosnikow
      gdy zromadzeni wierni siedzieli na trawnikach i betonowym placu.

"Rok minal i gdzie jest ta demokracja, ktora obiecali? Zamiast tego mamy
      terror, cenzure i rzeke krwi" kontunuowal.

To zgromadzenie bylo ogromne w porownaniu do polaczonych demonstracji paru
      tysiecy sunnitow i szyitow w polnocnym Bagdadzie,ktore mialo miejsce po tym
      jak nieznani sprawcy podlozyli bomby pod dwa szyickie meczety zabijajac setki
      ludzi w minionym miesiacu.

Solidarnosc juz nie wyraza sie tylko w marszach protestacyjnych. Sa
      doniesienia, ze uzbrojeni szyiccy partyzanci pomagaja sunnickiemu ruchowi oporu
      w Falluja.

Dr al-Dhari wysmial opinie, ze Irak jest u progu wojny domowej.

"Amerykanie uwazaja, ze stanowia zawor bezpieczenstwa chroniacy przed wybuchem
      konfliktu miedzy sektami religijnymi, ale to jest tylko wymowka by tu dluzej
      zostac. tutaj w meczecie i wsrod tego zgromadzenia mamy dowod, ze wszystkie
      grupy sa zjednoczone. My wszyscy chcemy aby koalicja opuscila ten kraj"
      powiedzial.

Nawet przed rozpoczeciem kazania emocje siegaly zenitu. Mieszkancy mowili, ze
      nigdy przedtem nie widzieli, by ten ogrommy budynek z otoczeniem byl tak
      zapelniony.

Nieszczesliwie dla koalicji zlozylo sie, ze rocznica obalenia rezimu Hussaeina
      przypadla w piatek. to dalo okazje klerykom by zorganizowac masowe protesty
      przeciw okupacji zamiast dla uswietnienia wolnosci, ktora koalicja miala
      nadzieje dac.

Saddam Hussain zbudowal ten meczet krotko zanim upadl jego rezim.

W monumentalnym stylu wielkich plyt piaskowych, ktore wybral w wielu swych
      miejscach, meczet zostal nazwany meczetem Wszystkich Bitew. Jego cztery
      niebiesko-zolte wieze minaretowe wygladaja jak gigantyczne beczki prochu.

Pod koniec kazania duchowny wezwal do strajku generalnego w urzedach
      panstwowych przez nastepne dwa dni i do bojkotu Amerykanskich i Brytyjskich
      towarow.

Ale najbardziej wzruszajacy moment nadszedl, kiedy zwrocil sie do konajacej
      Falluja. Prawie placzac do mikrofonu powiedzial: " Amerykanie przeprowadzaja
      barbarzynskie, terrorystyczne ataki na mieszkancach Falluja. Falluja jest
      symbolem Islamu. " Setki ludzi plakalo.

Podziekowal setkom, ktorzy oddali krew dla oblezonego miasta i wezwal wiernych
      z samochodami by znow probowali sie dostac do miasta pokonujac amerykanska
      blokade.

"Namawiamy was byscie wzieli srodki medyczne i dizel potrzebny do generatora w
      szpitalu. Wiele rodzin z Falluja ucieklo na poludnie i pozostaja na otwartej
      pustyni. Oni potrzebuja pomocy" powiedzial.

Jak tlum sie rozchodzil, pare tysiecy zostalo by wziac udzial w demonstracji
      politycznej na stopniach meczetu. Niesli transparenty "Dosc przelewu krwi w
      Falluja", "Zostawic 300 tys ludzi bez wody i lekarstw jest zbrodnia przeciw
      ludzkosci" i "Drogie miasto Bagdad, twoj czas dlugiej nocy sie konczy. "

W Bagdadzie, w wielkiej dzielnicy Szyitow, Sadr city, tysiace zwolennikow al-
      Sadr rozlozylo maty do modlow wzdluz glownej ulicy. Dziesiatki uzbrojonych
      milicjantow pelnilo straz z dachow budynkow.

Choc kleryk, Sheikh Nasser al-Addi, naklanial wiernych do pokojowego protestu,
      chwalil tych irakijczykow, ktorzy walczyli z okupantem.

" Allah, wesprzyj powstancow, uczyn ich mocniejszymi i zjednocz ich. Prosmy
      Allaha, zeby dal im zywnosc i nauczyl ich tego co potrzebuja" powiedzial

Irakijczycy stawiaja opor probie zainstallowania rzadu wybranego przez
      Amerykanow po 30 czerwca, kiedy to ma byc ogloszona obiecana niezawislosc.

"My odrzucamy taki rzad. My chcemy rzadu, ktory przynalezy do nas a nie do sil
      okupacyjnych."

Odnoszac sie do Moqtada al-Sadr, powiedziel: "Przywodca nakazal nam pozostac w
      spokoju tak dlugo jak druga strona jest uczciwa w dotrzymywaniu obietnicy
      wycofania sie z naszego miasta. Prosi nas bysmy pozostali w spokoju i nie dali
      sie poniesc emocjom, ktore przeszkodza nam w dojscu do celu"

• adam.2x Re:Jedności szyitów i sunitów nie przeceniał bym.. 10.04.04, 16:44
        Gość portalu: kryska napisał(a):

>... Sunnici i Szyici zjednoczeni przeciw wspolnemu wrogowi
        > sobota 10 kwietnia...
        -----------
        Bez wspólnego wroga zaczęli by się mordować. Nie należy też zapominać że
        Kurdowie są poza tymi równaniami. Mnie nasuwa się myśl, że zarówno suniccy pro-
        saddamiści jak i pro-irańscy szyici przygotowali się dużo lepiej za wczasu do
        sytuacji po obaleniu Saddama niż amerykańska administracja. Brak silnej ręki
        Amerykanów, szczególnie w początkowym okresie okupacji, ułatwił realizację ich
        planów i teraz mamy problem. Jedno jest pewne: nie możemy się poddać
        ekstremistom.
    • Gość: kryska o co walcza Sadrysci? IP: 192.39.228.* 10.04.04, 16:38
      Wizja demokracji i wolnego rynku w Iraku

czyli Jak zrobic sobie wrogow

z artykulu Naomi Klein ( reporterki bryt. Guardiana)

3 kwietnia 2004
      "(..) Irakijczycy poznali niedawno inna versje wolnosci slowa kiedy Bremmer
      wydal rozkaz zamkniecia gazety prowadzonej przez Muqtada al-Sadr. Ten partyzant
      kleryk shyicki glosil, ze Amerykanie stoja za zamachami na cywili irackich.
      Potepil tez tymczasowa konstytucje jako "prawo terrorystow". Jak dotad, al-Sadr
      powstrzymywal sie od nawolywania do zbrojnego ruchu oporu, ale wielu tutaj
      przewiduje, ze zamkniecie gazety - ktora wyrazala opor bez uzycia sily - bedzie
      wlasnie posunieciem, ktorego potrzebowal. Ale wlasciwie, zwiekszanie naboru do
      ruchu oporu jest specjalnoscia prezydenckiego wyslannika w Iraku: pierwszym
      posunieciem Bremmera bylo zwolnienie 400 tysiecy zolniezy irackich, bez
      dochodow ale za to z prawem noszenia broni - w razie gdyby potrzebowali jej
      pozniej.(..)

Wraz ze zblizajaca sie data 30 czerwca Bremmer wyciaga z rekawa nowe pomysly
      jak to pozostac przy wladzy na dlugo po ogloszeniu " niepodleglosci"

Projekty ogloszone ostatnio:
      pod koniec marca, w oparciu o Order 39 z wrzesnia ubieglego roku (100% firmy
      moze byc wlasnocia zagranicznego kapitalu), Bremmer zatwierdzil jeszcze jedno
      prawo dalej otwierajace ekonomie Iraku dla wlascicieli zagranicznych. Prawo
      tego nie moze zniesz nastepny Iracki rzad, tak gwarantuje podpisana przez
      Brremmera przejsciowa konstytucja. Bremer tez oglosill, ze minister komunikacji
      Haider al-Abadi, nie ma prawa odwolac licencji, ktore koalicja przyznala
      zagranicznym konsorcjom na prowadzenie 3 sieci komorkowych i narodowej stacji
      nadawczej.

Cpa, czyli iracka rada mianowana przez amerykanow, potwierdzila, ze po 30
      czerwca, 18.4$ milliardow, ktore jakoby rzad US wydaje na rekonstrukcje, bedzie
      zarzadzane przez ambasade US w Iraku. Pieniadze maja byc zainwestowane przez
      nastepne 5 lat i maja fundamentalnie zmienic infrastrukture w Iraku :
      elektrycznosc, wode, przemysl wydobywczy i komunikacje oraz sadownictwo i
      policje. Przyszly rzad iraku nie bedzie mial w sprawach budowy infrastruktury
      prawa glosu. W tym samym tygodniu, inzynierowie amerykanscy zaczeli budowe 14
      bas w Iraku mogacych pomiescic 110 000 zolnierzy, ktorych tam sie wysle na
      przynajmniej 2 lata jeszcze. Choc bazy sa budowane bez poparcia rzadu irackiego
      Brig. GEn. Mark Kimmitt, zastepca dowodzcy operacyjnego w Iraku, nazwal
      je 'modelem, na ktorym trzeba oprzec nasza dzialalnosc na Bliskim Wschodzie'

US wladze okupacyjne znalazly tez sposob by kontrolowac iracka armie. Bremmer
      wydal rozkaz, ktory przewiduje, ze nawet po utworzeniu rzadu irackiego iracka
      armia bedzie miala amerykanskiego zwierzchnika Lieut. Gen. Ricardo Sanchez.
      Zeby ten numer przeszedl, Waszyngton wykorzystal klauzule UN rezolucji 1511,
      ktora oddaje kontrole nad bezpieczenstwem iraku dopoki 'proces polityczny jest
      nie zakonczony'. Poniewaz 'process polityczny' nigdy sie nie skonczy w Iraku ,
      tak sie wydaje, ze i kontrola militarna US rowniez.

Rada tymczasowa Iraku nalozyla dalsze ograniczenia na iracka armie - powolala
      narodowego doradce bezpieczenstwa dla Iraku, wybieranego przez US. Uprawniena
      beda takie jak Condoleezzy Rice, kadencja obejmuje 5 lat, dlugo po tym jak Irak
      ma przejsc pod demokratycznie wybranego rzady.

Jest jedna czesc kraju, ktora Us z radoscia przekazuje ludowi Irackiemu:
      szpitale. 27 Marca Bremer oglosil, ze odwolal US doradcow z Irackiego ministra
      zdrowia, co czyni to ministerstwo pierwszym sektorem o pelnej samodzielnosci
      pod US okupacja.

Reasumujac, te ostatnie posuniecia daja nam obraz tego jak 'wolny Irak' bedzie
      wygladal: Us utrzyma militarna i gospodarcza kontrole w postaci 14 baz
      wojskowych i najwiekszej US ambasady na swiecie. US bedzie sprawowac wladze nad
      Iracka armia, bezpieczenstwem, polityka gospodarcza i infrastruktura
      wewnetrzna, ale Irakijczycy moga sie zajac sami wlasnymi upadlymi szpitalami, z
      brakiem lekarstw i podstawowej opieki medycznej.

(..)

• Gość: zostaw nas w spoko Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terrorystow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 16:55
        • Gość: Andrzej Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: *.ny325.east.verizon.net 10.04.04, 17:03
          A moze lepiej ty nas zostaw w spokoju
          • Gość: zuzia Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: *.chello.pl 10.04.04, 17:26
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> A moze lepiej ty nas zostaw w spokoju

Kryska równie dobrze może cytować opinie z Komsomolskiej Prawdy, bo to
            mniej więcej to samo, co Guardian, tylko po rosyjsku. Różnica tylko taka,
            że w KP można jeszcze przeczytać o planach wojny prewencyjnej, jakie pichci
            pan Ivanow (czytaj Putin). Kolesie z Guardiana przynajmniej nie udają, jak
            BBC, że są neutralni. Więc nie broń się przed możliwością, że ktoś ma
            inne poglądy. Chyba, że nie jesteś w stanie mentalnie i intelektualnie
            tego znieść, ale to już patologia.
            • Gość: kryska Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: 192.39.228.* 10.04.04, 18:00
              zusia, brak ci argumentow.. krzyczysz tylko, ze Guardian to komunistyczna
              gazeta.. kon, by sie usmial..
              Fakty opisane w tym artykule sa do sprawdzenia w The Economist, The Financial
              Times, The Independent..
              Ale powiem ci, ze dobrze czytac prase z roznych krajow i frakcji politycznych,
              bo kazda obnaza slabosci przeciwnika..

• Gość: zuzia Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: *.chello.pl 10.04.04, 19:29

> zusia, brak ci argumentow.. krzyczysz tylko, ze Guardian to komunistyczna
                > gazeta.. kon, by sie usmial..
                > Fakty opisane w tym artykule sa do sprawdzenia w The Economist, The Financial
                > Times, The Independent..
                > Ale powiem ci, ze dobrze czytac prase z roznych krajow i frakcji politycznych,
                > bo kazda obnaza slabosci przeciwnika..

Kiepsko z logiką i umiejętnościa polemiki. Po pierwsze, nie twierdzę i
                nie KRZYCZĘ, że Guardian to komunistyczna gazetka - więc koń się pewnie
                nie uśmieje, ale ty możesz, nie żałuj sobie.
                W artykule opisane sa nie fakty, a poglądy jego autora lub jego "źródła".
                Co do czytania wielu gazet i czerpania z wielu źródeł - pełna zgoda.
                Tyle tylko, że ty w wielu miejscach tego forum z uporem cytujesz tylko
                Guardiana, a to juz nie róznorodnośc, ale monokultura informacyjna.
                Wnioski możesz sobie sama wysnuć, tak jak czynią to inni czytelnicy tego
                forum.
                • Gość: kryska Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: 192.39.228.* 10.04.04, 20:12
                  czytam Guardiana, bo to jedna z lepszych gazet, ale jak widzisz zagladam tez
                  do Wybiorczej..
                  ale do rzeczy:
                  artykol Guardiana odwoluje sie do tzw. Orders and Regulations wydanych przez
                  Tymczasowa Rade Iraku zatwierdzonych przez konsula Bremmera.
                  www.cpa-iraq.org/regulations/
                  Dosc dlugie sa by przetlumaczyc je w calosci. Jesli znasz angielski to polecam
                  Order 39 i punkt 7 regulacji drugiej. To tylko przyklad. Nie czytalam
                  wszysktich rozporzadzen jeszcze.

Order 39 pozwala na wyprzedaz gospodarki irackiej obcemu kapitalowi w 100%.
                  punk 7 regulacji 2 dotyczy ustanowienia Funduszu Odbudowy Iraku. Konto tego
                  funduszu bedzie sie miescic w US Federal Reserve Bank, w Nowym Jorku . Na to
                  konto beda wplywac dochody ze sprzedazy ropy i gazu...

To jest prawo podpisane przez Bremmera i o tym pisze Guardian..

A ty skad bierzesz informacje o tym co sie dzieje w Iraku?
                  Moze sie czegos dowiem z twoich zrodel?

• Gość: zuzia Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: *.chello.pl 10.04.04, 21:10

> czytam Guardiana, bo to jedna z lepszych gazet, ale jak widzisz zagladam tez
                    > do Wybiorczej..

Zarówno Guardian, jak i GW to kiepskie gazety. Po ostatnich popisach GW z
                    puli gazet i BBC z puli stacji radiowych tak naprawdę nie znam zadnego
                    pojedynczego źródła godnych zaufania informacji. Zaglądając tylko do Guardiana
                    i GW otrzymujesz informacje z jednej lewo-biznesowej opcji. Ubogo. Z3właszcza,
                    że Guardian od lat słynie z tendencyjnych opinii (tendencja niezmiennie ta
                    sama).

> ale do rzeczy:
                    > artykol Guardiana odwoluje sie do tzw. Orders and Regulations wydanych przez
                    > Tymczasowa Rade Iraku zatwierdzonych przez konsula Bremmera.
                    > www.cpa-iraq.org/regulations/

Jak sama piszesz, wydane to jest przez Irakijczyków, a Bremmer to
                    zatwierdził. Czyli Irakijczycy coś ustalili, co nie zostało oprotestowane
                    przez USA. Logika!!!

> Dosc dlugie sa by przetlumaczyc je w calosci. Jesli znasz angielski to polecam
                    > Order 39 i punkt 7 regulacji drugiej. To tylko przyklad. Nie czytalam
                    > wszysktich rozporzadzen jeszcze.
                    >
                    > Order 39 pozwala na wyprzedaz gospodarki irackiej obcemu kapitalowi w 100%.
                    > punk 7 regulacji 2 dotyczy ustanowienia Funduszu Odbudowy Iraku. Konto tego
                    > funduszu bedzie sie miescic w US Federal Reserve Bank, w Nowym Jorku . Na to
                    > konto beda wplywac dochody ze sprzedazy ropy i gazu...

Pozwolenie na sprzedaż nie oznacza sprzedaży, ani nie określa ceny. Co zostanie
                    sprzedane i za ile, zdecydują władze (nowe) Iraku. Problem rodzi się tylko w
                    przypadku, gdy z powodów doktrynalnych (np. komunizm) ktoś uważa, że nie
                    można sprzedawać "dóbr narodowych", ale na ten temat nawet nie zamierzam
                    polemizować. Wystarczy mi definicja kawioru i szampana: napój i zakąska
                    klasy robotniczej, pita i jedzona ustami jej przedstawicieli.
                    Założenie konta, na które ma wpływać góra kasy w banku godnym zaufania jest
                    jak najbardziej słusznym posunięciem. Ja tez staram sie mieć swoje konta
                    w solidnych bankach. Ty nie? Więc co to za zarzut?

>
                    > To jest prawo podpisane przez Bremmera i o tym pisze Guardian..

Jak wyżej - podpisał, tzn. że nie oprotestował, ale autorem nie jest. Logika!!!

>
                    > A ty skad bierzesz informacje o tym co sie dzieje w Iraku?
                    > Moze sie czegos dowiem z twoich zrodel?

Tą kwestię pozostawiam domysłom. Internet jest bez granic (prawie). Trzeba
                    tylko znać parę języków i mieć trochę czasu oraz chęci.
                    • Gość: kryska Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: 192.39.228.* 10.04.04, 21:40
                      zusia, twoje opinie sa swiadectwem naiwnosci wynikajacej albo z
                      niedoswiadczenia mlodego wieku albo z ignorancji.

Jest jeszcze jedna mozliwosc: ktos placi ci, za pisanie prowokacyjnych tekstow.
                      • Gość: zuzia Re: Kryska-nawracaj lepiej tych islamskich terror IP: *.chello.pl 10.04.04, 21:44

> zusia, twoje opinie sa swiadectwem naiwnosci wynikajacej albo z
                        > niedoswiadczenia mlodego wieku albo z ignorancji.
                        >
                        > Jest jeszcze jedna mozliwosc: ktos placi ci, za pisanie prowokacyjnych tekstow.

Kiepski sposób kapitulacji z braku argumentów. Pa. Bez odbioru
                    • Gość: mg24 zuzia, dawaj argumenty a nie retorykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 00:42
                      Gość portalu: zuzia napisał(a):
                      > Zarówno Guardian, jak i GW to kiepskie gazety. Po ostatnich popisach GW z
                      > puli gazet i BBC z puli stacji radiowych tak naprawdę nie znam zadnego
                      > pojedynczego źródła godnych zaufania informacji.

podaj kontr-źródło albo przestań udupiać cudze. zresztą co robisz na forum
                      dotyczącym artykułu z GW jak to taka kiepska gazeta?

pewnie chcesz powiedzieć że żadna gazeta ani radio nie reprezentuje w pełni
                      twojego światopoglądu? dobra gazeta nie utwierdza utartych przekonań tylko je
                      kwestionnuje.

> Zaglądając tylko do Guardiana
                      > i GW otrzymujesz informacje z jednej lewo-biznesowej opcji. Ubogo. Z3właszcza,
                      > że Guardian od lat słynie z tendencyjnych opinii (tendencja niezmiennie ta
                      > sama).

tak tak, "pytanie było tendencyjne". z jakiego to filmu?

> Jak sama piszesz, wydane to jest przez Irakijczyków, a Bremmer to
                      > zatwierdził. Czyli Irakijczycy coś ustalili, co nie zostało oprotestowane
                      > przez USA. Logika!!!

to co ty prezentujesz jako logikę to bezwysiłkowa naiwność.

jesteś naiwna jak but jeżeli myślisz że to pomysł Irakijczyków. Logika, którą
                      się rzekomo zasłanisz, narzuca następujące rozumowanie:

1) GoverningCouncil jest w całosci wybrana przez Amerykanów, więc bez nich nie
                      ma legitymizacji.
                      1b) goście w GC wiedzą że są marionetkami. spędzają więcej czasu poza krajem
                      żeby doglądać swoich interesów niż na zebraniach. nawet Bremer ostatnio
                      narzekał na frekwencję.
                      2) Bremer ma prawo weta, więc GC nawet nie będzie próbowało wymyślić czegoś o
                      czym wiedzą że i tak zawetuje.
                      3) w CPA specjaliści prawni to Amerykanie. oni piszą, GC się podpisuje.
                      4) Irakijczycy żyli 50 lat w socjaliźmie (baathiźmie). nie ma politycznego
                      poparcia dla prywatyzacji. (znasz może jakąś neoliberalną Iracką partię, bo ja
                      nie.) legalnie wybrany polityk nie ośmieliłby się coś takiego proponować.
                      5)jeżeli goście w GC wyobrażają sobie jakąś swoją przyszłość w demokratycznym
                      Iraku to za względu na 4) nie będą podejmować z własnej inicjatywy kroków które
                      ich zdyskredytują w oczach przyszłych wyborców.

Wniosek: ta ustawa to pomysł CPA.

> Pozwolenie na sprzedaż nie oznacza sprzedaży, ani nie określa ceny. Co
                      zostanie
                      > sprzedane i za ile, zdecydują władze (nowe) Iraku.

po pierwsze cena będzie niska. to nie jest kwestia "spisku", tylko ryzyka
                      biznesowego. inwestor zagraniczny wlicza ryzyko utraty w koszt nabycia, dlatego
                      jest gotowy dać tylko niższą cenę.

po drugie, kiedy się masowo prywatyzuje to oznacza to masową podaż aktywów
                      inwstycyjnych co samo z siebie zbija cenę.

po trzecie, wskaż mi proszę jakichś Irakijczyków którzy mogliby sami wykupić
                      majatek narodowy. po 12 latach sankcji i recesji nikt tam nie ma takich
                      pieniędzy. nawet po niższych cenach.

po czwarte, nie ma powodu dla którego koniecznie trzeba by się śpieszyć z
                      prywatyzacją.

po piąte, nowe władze Iraku (po 30 czerwca) nie będą wybrane demokratycznie. to
                      GC przejmie władzę jako quasi-suwerrenny rząd. i to ten rząd będzie sprzedawać.
                      Bremer będzie mieć nadal prawo głosu.

wniosek: sprywatyzują wszystko w zagraniczne ręce za pół darmo. Irakijczycy
                      będą się czuli oszukani. Czy chciałabyś widzieć Leppera z Kałaszem pod Sejmem?

U nas w Polsce prywatyzował rząd demokratycznie wybrany, oraz NIGDY nie
                      prywatyzowano przedsiębiorstw w 100%.

> Problem rodzi się tylko w
                      > przypadku, gdy z powodów doktrynalnych (np. komunizm) ktoś uważa, że nie
                      > można sprzedawać "dóbr narodowych", ale na ten temat nawet nie zamierzam
                      > polemizować.

możemy polemizować na temat "doktrynalnego" podejścia do prywatyzacji bez
                      ograniczeń. U mnie 5 rok ekonomii więc możesz spróbować.

> Założenie konta, na które ma wpływać góra kasy w banku godnym zaufania jest
                      > jak najbardziej słusznym posunięciem. Ja tez staram sie mieć swoje konta
                      > w solidnych bankach. Ty nie? Więc co to za zarzut?

To nie jest dobre konto. W razie czego można zamrozić fundusze w ciągu 5 minut
                      jednym telefonem. Dobre konto byłoby w Szwajcarii.

> > To jest prawo podpisane przez Bremmera i o tym pisze Guardian..
                      > Jak wyżej - podpisał, tzn. że nie oprotestował, ale autorem nie jest.
                      > Logika!!!

zero logiki. Bremer ręcznie nic nie pisze, piszą za niego specjaliści od
                      międzynarodowego prawa handlowego. To GCouncil sie podpisuje, a Bremer ich
                      klepie po głowkach. Sprzedadzą cały Irak w ciągu roku.

> > A ty skad bierzesz informacje o tym co sie dzieje w Iraku?
                      > > Moze sie czegos dowiem z twoich zrodel?
                      > Tą kwestię pozostawiam domysłom. Internet jest bez granic (prawie). Trzeba
                      > tylko znać parę języków i mieć trochę czasu oraz chęci.

wiesz co, to jest typowa wymówka. nie masz ŻADNYCH dowodów na poparcie swojej
                      tezy, więc zasłaniasz się się czy, "domysłami"? TO MY mamy za ciebie czukać
                      argumentów, czy jak? lenistwo jako ostateczna wymówka?

p.s. nie chcę zmieniać twojego światopoglądu, ale broń Boże któs przeczyta
                      twoje brednie i w to uwierzy.

p.p.s. wszystkim polecam Szah-in-shaha" Kapuścińskiego. Historia lubi się
                      powtarzać ... ( zrozumiecie jak przeczytacie).
    • Gość: polonus Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.proxy.aol.com 10.04.04, 17:37
      Albo Sharona z Michnikiem.
    • Gość: a psik Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.sympatico.ca 10.04.04, 17:45
      "Irak będzie suwerenny 30-go czerwca" - oświadczył Bush.
      ten palant da Irakowi suwerennosc
      obojetnie czy bedzie w morzu ognia czy nie ale przekazanie wladzy musi byc 30-
      go czerwca
      • Gość: dyzio Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.chello.pl 10.04.04, 18:03
        Gość portalu: a psik napisał(a):

> "Irak będzie suwerenny 30-go czerwca" - oświadczył Bush.
        > ten palant da Irakowi suwerennosc
        > obojetnie czy bedzie w morzu ognia czy nie ale przekazanie wladzy musi byc 30-
        > go czerwca

O co się pieklisz, przecież to spełnienie postulatów Al Sadra, "pacyfisty",
        Tomsona, Czyraka, Schroedera, Leppera i całej długiej listy "sprawiedliwych".
        A że później szyici wymordują w ramach rewanżu za stare sprawki sunnitów,
        to juz małe piwo. Czyrak wraz z pokój miłującą Francją dał niezły przykład
        w Ugandzie - zgineło (oficjalnie!!!) 900.000 ludzi za wiedzą i akceptacją
        Francji (oraz dzięki jej uzbrojeniu, świadomie dostaroczonemu), a kiedy na
        uroczystosciach ku czci ofiar wypomniano to żabojadowi, to się obraził.
        Teraz USA zrobi to samo, a nastepnie wróci, aby posprzatać i urządzić
        jakaś uroczystość. I pewnie Annan z ONZ też przyjedzie. Będzie fajnie i
        duuużo żarcia i trunków.
        • Gość: kaczory11 Dyzio - drobna korekta..... IP: *.zeelandnet.nl 10.04.04, 18:16
          Drogi Dyzio. Wszystko sie zgadza z jednym wyjatkiem. Ta rzez z przyzwoleniem i
          pomoca zabojadow i Annana i jego smiesznego ONZ odbyla sie NIE w Ugandzie, ale
          Ruandzie (tak pisze sie po polsku) lub Rwandzie (pisownia angielsca /
          miedzynarodowa). A poza tym wszystko sie zgadza i tak trzymaj dalej. I dla
          Twojej informacji; paSyfi BARDZO lubia uczestniczyc w pogrzebach ofiar
          spowodowanych swym pacyfizmem. Moga wowczas wrzeszczec "...nigdy wiecej
          wojny..." i przygotowywac sie do kolejnych pogrzebow. Ale w Rwandzie przegieli
          pale i nawet ci hipokryci bali sie przyjechac na pogrzeb swych ofiar - nie bylo
          Annana, a zabojady nawet zapomnialy powiedziec "PRZEPRASZAM".
          Pozdrawiam - Kaczory11
          • Gość: dyzio Re: Dyzio - drobna korekta..... IP: *.chello.pl 10.04.04, 19:33
            Przepraszam za pomyłkę co do nazwy, alereszta się zgadza.
            Pozdrawiam, dyzio (przez małe d, bo jakiś rabuś pisuje tu z nick'iem
            Dyzio)
            • Gość: meerkat Rola CZYRAKA i FRANCJI w ruandysjkiej masakrze!!! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 10.04.04, 19:44
              Kaczor, przypomnij mi, ale o ile pamietam to ruandyjskich rzeznikow uzbroili
              FRANCUSCY PACYFISCI (Czyrak et consortes). Teraz istotnie ich w Rwandzie nie
              widac, ale nie bez kozery cala armia francuska nosi BRAZOWE spodnie! :-)))
              • Gość: kaczory11 Re: Rola CZYRAKA i FRANCJI w ruandysjkiej masakr IP: *.zeelandnet.nl 10.04.04, 20:00
                Zgadza sie "meerkat". Czyrak byl wowczas premierem zabolandu, z prezydentam byl
                jeszcze Mitterand. Natomiast Annan nie byl jeszcze szafem smiesznego ONZ, ale
                byl szefem "wydzialu" odpowiedzialnego za akcje "pseudo-militarne" ONZ. To na
                polecenie Annana ONZ wycofalo 7 kwietnia 1994 roku swych 2500 zolnierzy z
                Rwandy. Co po tym fakcie nastapilo wszyscy wiemy. Rwanda zarzuca zabojadom to,
                ze nie tylko zbroili i szkolili bojowki Hutu, ale ze nawet to, ze sami
                zolnierze francuscy brali udzial w rzeziach.
                Pozdrawiam "meerkat" - Kaczory11
    • Gość: c++ Generale Sanchez, Prezydencie Bush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 18:25
      Generale Sanchez czy Pan nie widzi ze to jest wojna? Czy musza Pana jeszcze
      douczac w West Point, a moze ucza tam tylo dzialan stricte bojowych?
      Ile musi zginac jeszcze zolnierzy USMC?
      Przeciez to co Pan robi to czystej wody oportunizm! Pan sie boi czy leka tej
      pacyfistycznej chalastry?
      Bez znaczenia i tak kiedys o Panu napisza zes byl Pan dupa.
      Czy nie wie Pan co sie robi w czasie tlumienia rebelii?
      To Panu podpowiem: otoczyc tych parszywych arabusow w Karbali, Najafie czy Al
      Faluja kordonem sanitarnym i dac im 24 godziny na opuszczenie miast. Kto nie
      opusci winien byc traktowany jako rebeliant i rozstrzelany na miejscu. Wejsc
      kilkoma batalionami zaprawinymi w walkach w terenie zurbanizowanym i bedzie
      koniec rebelii. A pan sie z nimi piesci Panie kolego.
      Panie Prezydencie Bush moze Pan mu mozesz rozkazac zmiane strategii!!! Bo
      bedziesz Pan przepraszal Irakijczykow jak kiedyc ten palant "Rozporek" Clinton
      Somalijczykow za to ze nic nie zrobil w Mogadishu z tym bandyta Mohamedem
      Farrahem Aididem!!!
      Moze dosyc juz tej falszywej i zle pojetej humanitarnej wojny. Nic takiego nie
      istnieje albo sie walczy albo sie podkula ogon pod siebie i ucieka - bo tylo
      taka jest alternatywa. Poczytajcie Panowie moze Clausewitza bo on to zrozumial
      juz 200 lat temu. Jak tego nie rozumiecie to nie bierzcie sie za polityke
      poniewaz wojna jest jej kontynuacja tylko innymi srodkami - to cytat wlasnie z
      tego wielkiego teoretyka wojny.
      I moze jeszcze jeden moze wam blizszy bo z Churchilla ( po powrocie
      Chamberlaina z Monachium):
      Mieli do wyboru wojnę albo hańbę. Wybrali hańbę. A wojnę będą mieli i tak.
      WIEC DO ROBOTY PANOWIE!!! bo historia tak wlasnie Was oceni.
      • Gość: Andrzej Re: Generale Sanchez, Prezydencie Bush IP: 68.160.254.* 10.04.04, 19:36
        Oczywiscie, nowy hitlerek powiedzal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: antisadr Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.acn.pl 10.04.04, 18:32
      Wycofać się 30 czerwca. I niech dzikusy same się pozabijają. Ci ludzie rodem ze
      średniowiecza, którzy zabijają przedstawicieli Czerwonego Półksiężyca i
      pracowników cywilnych, są potępieni. I zasługują na swój los.
      • Gość: meerkat Zaplona Sadrowi "wielkie piece Magnitogorska"! :-) IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 10.04.04, 19:49
        Sadr ogosil, ze "ci ktorzy nie przylacza sie do jego powstania, beda sie smazyc
        w piekle".

Pomylka szpiega! To ci co PRZYLACZA sie do jego zbirow beda sie smazyc w
        piekle, tyle ze NAPALMOWYM!

A jak mowil, mutatis mutandis, krol Wl. Jagiello: NAPALMU CI U NAS DOSYC! :-)))
        • Gość: Andrzej Re: Zaplona Sadrowi "wielkie piece Magnitogorska" IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.04, 00:16
          Ale komorek mozgowych u kolegi szpiega niestety brak.
    • Gość: polkan Re: do adam2x IP: *.25-151.libero.it 10.04.04, 18:42
      Z przyjemnoscia czytam Pana opinie. Przesylam zyczenia swiateczne.
      • Gość: Chrzescijanin. Wesolych Swiat panom Bush+Shaton nasi obroncy. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 19:52
        W walce z szatanem dawniej chrystusi tez ponosili ofiary,ale wiara w wolnosc
        pokoj wygrala,wygra i teraz.Boze bron Swiat przed islamska dzicza przed diablami
        ktozy mordoja dzieci kobiety nasze.Ktorzynie zaloja swych dzieci wysylajac ich
        na smierc.Boze spraw by niezabraklo naboi armia ktore w twoim imieniu bronia
        zycia iwolnosci naszej.Oto ciebie Boze prosimy,prosimy cie Boze rowniez bys dal
        troszke rozumu pacyfistom zwolennika szatana i mordercow jego,prosimy wybacz im
        jak kiedys wybaczyles Marii-Magdalenie,ona tez po twojej pomocy otwozyla oczy ku
        tobie i mondrosci.
    • Gość: Aga Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.04, 19:55
      USA stosują odpowiedzialność zbiorową tak jak hitlerowcy w Polsce ?
      • Gość: Ugotuj,Swieta juz! Aga do kuchni tam twoje miejsce-polityka nie kobie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 20:03
        • Gość: Pipipiplum Aga-Jeszcze cos! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 20:09
          Co to byl Madryt i inne mordy dziczy moslemskiej to oni nie karaja zbiorowo.Gdy
          tlum demonstrantow dzikich moslemskich bandziorow demonstruje a z jego szeregow
          dzikie prowokatorzy strzelaja,proszac sie by amerykanie oddali w ich kierunku
          strzaly bo ich dzika nazistowska islamska TV juz czeka by to nagrac to co to
          jast.Idz lepiej z tej gazety bo sie zapomne.Wiesz poco sa kobieta to byc taka i
          ...........!
      • Gość: dyzio Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.chello.pl 10.04.04, 21:57
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> USA stosują odpowiedzialność zbiorową tak jak hitlerowcy w Polsce ?

Troche przyzwoitości i realizmu nie zaszkodzi. Gdyby było, jak sugerujesz,
        po Faludji nie było by już śladu, bo róznica technologii zabijania miedzy
        czasami II WŚ a dniem dzisiejszym jest ogromna. Jedna "kosiarka stokrotek"
        położyłaby to miasto z gliny pokotem.
        • Gość: a psik Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.sympatico.ca 11.04.04, 00:39
          gdyby to zroblili to ja bym nie chcial po tym fakcie mieszkac w USA...
          • Gość: dyzio Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.chello.pl 11.04.04, 00:48
            Gość portalu: a psik napisał(a):

> gdyby to zroblili to ja bym nie chcial po tym fakcie mieszkac w USA...

Jak wynika z IP, i tak tam nie mieszkasz, więc z tego punktu widzenia bez różnicy.
            Chyba dadzą sobie radę bez ciebie. Natomiast Aga miała by wreszcie powód do
            wypisywania swoich tekstów. A tak to na razie wypisuje bzdury.
    • Gość: wac Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 20:55
      "po zabiciu w tym mieście przez partyzantów czterech amerykańskich ochroniarzy
      i zbezczeszczeniu ich zwłok. W piątek Amerykanie wstrzymali przeczesywanie
      miasta w poszukiwaniu winnych, ale w ciągu kilku poprzednich dni zginęło tam
      około 450 Irakijczyków, a ponad 1000 odniosło rany."

to się nazywa zemsta: po 112 za każdego swojego, nie licząc rannych
      ciekawe ile ofiar było dziećmi?

• Gość: niewiniatka male. A widziales te dzieci z kalasznikowem-ja widzialem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 21:11
        Czy ty umiesz patrzec i sluchac.Mysle ze nie.Jak to sie zaczelo to pokazali na
        swiecie(moze i u was)w TV jak tlum zekomo cywilow protestuje a miedzy nimi
        dzieci i dorosli z kalasznikowem(jak niewiesz to to jest ruski maszynowy
        karabin,robiacy straszne dziury w czlowieku )i oni sobie tak pokojowo do
        amerykanow strzelali,lot tak sobie dla zabawy niewinne dzieciuchy.A ci tacy zli
        odstrzelili paru glupich prowokatorow i tacy jak wy czytajac nic niewiedzac o
        prawdzie nic nierozumiac o zyciu bo sie jes pacyfem to to zrozumiale zr sie
        dacie naciagnac na propagande jak dawniej bo to znowu lubicie ze jak juz cos w
        gazecie to prawda.Oj smutny ten polski narod z takimi jak wy .
        • Gość: Maria dip0.t-ipconnect.de jedz bronic wolnosci do Izrael IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 06:21
          • Gość: Pipipiplum Marijko,miesza ci sie od tej wolnosci sexualnej.! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.04, 13:26
    • Gość: wacio Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 20:56
      polecam
      english.aljazeera.net/NR/exeres/75BC6041-3CD8-47B1-9CC9-72EE431F6F1C.htm
    • Gość: neo SPOKOJ PANUJE W WARSZAWIE... IP: *.utaonline.at 10.04.04, 21:39
      a przepraszam .. w Faludzy
    • Gość: mg24 Wyborcza powtarza PROPAGANDĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:48
      porównajcie sobie następujące fragmenty artykułów:

"Irak będzie wkrótce suwerenny
      [...]
      prezydent George Bush potwierdził tylko, że 30 czerwca Amerykanie przekażą
      Irakijczykom władzę w tym kraju. "

www.irak.pl/Naomi%20Klein%20Tlo%20powstania.htm
      Paul Bremer, opierając się na własnym dekrecie numer 39 z września ubiegłego
      roku, wprowadził nową ustawę, która jeszcze bardziej otwiera iracką gospodarkę
      na zagraniczne inwestycje; chodzi o prawo, którego – w myśl konstytucji
      podsuniętej przez Bremera - przyszły iracki rząd nie będzie mógł zmienić.

U NAS LEPPER PROTESTUJE PRZECIW WYPRZEDAŻY MAJĄTKU NARODOWEGO.

"Ogół tych ostatnich posunięć pozwala ujrzeć obraz “wolnego Iraku”: Stany
      Zjednoczone podtrzymają swoją obecność militarną i gospodarczą za pomocą 14
      stałych baz wojskowych i największej ambasady na świecie. Będą dalej
      kontrolować irackie siły zbrojne, iracką politykę gospodarczą, bezpieczeństwo i
      odbudowę strategicznej infrastruktury a Irakijczycy będą mogli sami zająć się
      swoimi szpitalami w ruinie; to wszystko w sytuacji chronicznego braku lekarstw
      i właściwie generalnego braku niezbędnego minimum. (Amerykański sekretarz
      służby medycznej Tommy Tompson dowiódł do jakiego stopnia chodzi o drugorzędne
      sprawy gdy powiedział, że “irackie szpitale będą lepiej urządzone kiedy
      Irakijczycy umyją sobie ręce i wyczyszczą ściany”.) "

TAK JEST, NIECH "BRUDASY" SOBIE UMYJĄ RĘCE. (sarkazm)

nie podoba mi się że pomagamy w innym kraju w wyprzedaży ich majątku
      narodowego. (Stiglitz z Banku Światowego też tak uważa).
      • Gość: dyzio Re: Wyborcza powtarza PROPAGANDĘ IP: *.chello.pl 11.04.04, 00:53
        Gość portalu: mg24 napisał(a):

> porównajcie sobie następujące fragmenty artykułów:
        >
        > "Irak będzie wkrótce suwerenny
        > [...]
        > prezydent George Bush potwierdził tylko, że 30 czerwca Amerykanie przekażą
        > Irakijczykom władzę w tym kraju. "
        >
        > www.irak.pl/Naomi%20Klein%20Tlo%20powstania.htm
        > Paul Bremer, opierając się na własnym dekrecie numer 39 z września ubiegłego
        > roku, wprowadził nową ustawę, która jeszcze bardziej otwiera iracką gospodarkę
        > na zagraniczne inwestycje; chodzi o prawo, którego – w myśl konstytucji
        > podsuniętej przez Bremera - przyszły iracki rząd nie będzie mógł zmienić.
        >
        > U NAS LEPPER PROTESTUJE PRZECIW WYPRZEDAŻY MAJĄTKU NARODOWEGO.

Proponuję, aby Leppera wysłac do Iraku (bardzo tam chciał jechać). On tam
        zapobiegnie wyprzedaży majatku narodowego, a my ocalimy w kraju nasz majątek
        przed Lepperem.
    • Gość: Jan z Ameryki Re: Sadryści proponują dwudniowy rozejm IP: *.ipt.aol.com 11.04.04, 01:35
      Ponizej tekst, ktory powysylalem do swoich lokalnych mediow w Teksasie:
      While invasion of Iraq was an obvious violation of the most rumimentary
      international laws, the ongoing masacre of the Iraqui people is an outright war
      crime.
      It is high time we stopped that tragedy and "brought to justice" those
      responsible for it. What the Bush administration is doing in Iraq very closely
      resembles the "pacifications" and revengeing this comparison with full
      responsibility for the words, having come from the country that suffered
      through the German occupation and then through the years of totalitarian regime
      imposed on the nation by the foreign power. One of the reasons why I came to
      the USA was the hope that I would never again be exposed to the arrogant and
      oppresive regime. The paradox and irony is that the Bush's USA became the
      Soviet Union of the past. Then the question is who, in fact, has won the cold
      war?
      If America and American people really stand for the ideals that make this
      country a magnet to the democratically aspiring people of the world, we must
      not only say NO but also bring to the full accountability the Bush
      administration. This cannot wait until the election. I believe that impeachment
      procedure against Bush, Chenney, Rumsfeld, Ashcroft, Rice, Wolfovitz and Rowe
      must begin immediately.

• bombay_saphire Popieram 11.04.04, 04:22
        • Gość: mirex Pierwsze slowa artylolu "Bojówki" IP: *.abhsia.telus.net 11.04.04, 09:02
          Bojówka to wg encylopedii onet wiem jest;
          "SA, Die Sturmabteilungen der Nationalsozialistischen Deutschen Arbeiterpartei,
          Oddziały Szturmowe NSDAP, niemiecka formacja paramilitarna..."
          O ile rozumie jeszcze ciagle polski jezyk to ja raczej bym walczacych o
          niepodleglosc Iraku nazwal powstancami lub partyzantami. Czyzby to w tym
          wypadku US Army byla w roli powstanca-wyzwoliciela a Irakijczycy zli
          okupanci ? :)))))
          XXI wiek strasznie mnie szokuje :)
          Teraz wojna to pokuj, mordowanie stalo sie wyzwalaniem , okradanie prezna
          dzialalnoscia gospodarcza, opieka zdrowotna i socjalna czy edukacja
          niepotrzebnym marnotrawstwem pieniedzy...
          duzo gorzej ma to zajsc zanim ludzia klepki w glowach zaskocza? :)
      • Gość: kangur Inicjatywa pozyteczna ale IP: *.netspace.net.au 11.04.04, 12:36
        Popieram krytyke administracji Busha, ale tekst jest b. slaby i zawiera zbyt
        duzo bledow ortograficznych (przynajmniej 7), gramatycznych i stylistycznych,
        aby go ktos chcial gdziekolwiek wydrukowac.

Kiedy piszesz, ze USA pod rzadami Busha, staly sie tym czym byl Zwiazek
        Radziecki w przeszlosci (dla okupowanych krajow), powinienes zaznaczyc: DLA
        OKUPOWANYCH IRAKIJCZYKOW.

Dobra 'podkladke' dla tego typu protestow stanowi artykul Boba
        Fitrakisa “Zlapac Busha i sadzic go razem z Saddamem” opublikowanym na stronie
        internetowej http:freepress.org
      • Gość: Pipipiplum No to co kogo to interesuje,tu pPolska gazeta !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.04, 13:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka