Dodaj do ulubionych

1 marzec 2011 Rosja.

28.01.11, 18:47

W tym dniu ma przestac istniec ostatni symbol ZSRR w dzisiejszej Rosji.
Wlasnie w tym dniu ma wejsc w zycie prawo "O Policji".Od tego dnia nie bedzie juz krwawej milicji i powstanie nowa demokratyczna policja-
to oczewiscie zart.
Ale dzis calkiem na serio zostalo przyjete przez Rosyjska Dume prawo "O Policji", ktore ma wejsc w zycie z dniem 1 marca 2011 roku.
Oprocz samej zmiany nazwy,wprowadzono bardzo wiele nowych,bardziej odpowiadajacym dzisieszym czasam zmianam w prace policji ,miedzy innymi to to,ze policja nie bedzie mogla uzywac gumowych pal ,jak rowniez innych specjalnych srodkow (?) przy rozpedzeniu nielegalnych demonstracji.
Co jeszcze ciekawego i nowego ?To mozno przeczytac TU,ale trzeba pamjetac ze do tego dokumentu w ostatecznie bylo wniesiono blisko 150 poprawek.
---------
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: 1 marzec 2011 Rosja. 28.01.11, 20:01
      Igor, jesteś naiwny do granic bólu!!!! To w ten sposób Wasze "elity" chcą zlikwidować korupcję, łapówy i nieudolność służb???? To zamiatanie pod dywan. Ale jak widzę to Was całkowicie zadowala. Igorek, do praworządności jest bardzo ale to bardzo i żmudna droga i zabiegami kosmetycznymi nicziewo nie zdiełajesz!!!!! Bez zmian systemowych i strukturalnych nic nie się nie polepszy. Ale czy waszym "elitom" zależy w ogóle na tym????
      • igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 28.01.11, 20:15
        przyjacielamerykanski,to ze jestes nie zbyt inteligentny,zawsze widzialem,ale ze jestes AZ TAK GLUPI to nie spodziwalem sie po tobie.
        Czy ty zauwazyles co ja napisalem? Przeczytaj jeszcze raz uwaznie i powoli post otwierajacy watek.
        Do tego klikni na wytluszczony tekst w kolorze niebieskim,to moze cos zrozumiesz.

Boze, lepiej miec wrogow,niz takich przyjaciol!
        • vladexpat Re: 1 marzec 2011 Rosja. 28.01.11, 20:24
          igor_uk napisał:

> przyjacielamerykanski,to ze jestes nie zbyt inteligentny,zawsze widzialem,ale z
          > e jestes AZ TAK GLUPI to nie spodziwalem sie po tobie.
          > Czy ty zauwazyles co ja napisalem? Przeczytaj jeszcze raz uwaznie i powoli pos
          > t otwierajacy watek.
          > Do tego klikni na wytluszczony tekst w kolorze niebieskim,to moze cos zrozumie
          > sz.
          >
          > Boze, lepiej miec wrogow,niz takich przyjaciol!

A wcale to nie jest takie jednoznaczne, że to tylko gra pozorów. Przy okazji zmiany nazwy odbędzie się totalny przegląd kard. A to może oznaczać, że sporo milicjantów znajdzie się poza policją.
          Milicja przegniła od korupcji i bezkarności. Można nic nie robić, można wzorem Ukrainy zlikwidować policję drogową z wiadomym skutkiem, a można podejmować jakieś działania w celu poprawy tej sytuacji. I to starają się robić w Rosji. Z jakim skutkiem? Pożyjemy, zobaczymy.
          • igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 28.01.11, 20:30
            vlad,wlasnie-пoживём yвидим,ale przyjaciel juz mnie nawyzywal od naiwniaka.
            Do tego watpie zeby on cokolwiek zrozumial z zartu w filmie zamieszczonym przez mnie,jak rowniez nawet nie probowal przeczytac prawo "O Policji",tym bardziej ze jest w jezyku rosyjskim.
            p.s. Na Ukrainie zlikwidowali drogowke? Skad taka informacja? Ja mam inna wiedze na ten temat.
            • vladexpat Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 02:37
              igor_uk napisał:

> vlad,wlasnie-пoживём yвид
              > им,ale przyjaciel juz mnie nawyzywal od naiwniaka.
              > Do tego watpie zeby on cokolwiek zrozumial z zartu w filmie zamieszczonym prze
              > z mnie,jak rowniez nawet nie probowal przeczytac prawo "O Policji",tym bardziej
              > ze jest w jezyku rosyjskim.
              > p.s. Na Ukrainie zlikwidowali drogowke? Skad taka informacja? Ja mam inna wiedze na ten temat.

Zrobili taki eksperyment kilka lat temu. Nie pamiętam dokładnie kiedy, ale jakiś czas nie działało tam ichnie GAI. Potem wszystko wróciło do normy.
        • przyjacielameryki Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 10:39
          igor_uk napisał:

> przyjacielamerykanski,to ze jestes nie zbyt inteligentny,zawsze widzialem,ale z
          > e jestes AZ TAK GLUPI to nie spodziwalem sie po tobie.
          > Czy ty zauwazyles co ja napisalem? Przeczytaj jeszcze raz uwaznie i powoli pos
          > t otwierajacy watek.
          > Do tego klikni na wytluszczony tekst w kolorze niebieskim,to moze cos zrozumie
          > sz.
          >
          > Boze, lepiej miec wrogow,niz takich przyjaciol!

Znowu nie zostałeś zrozumiany!!!
          • igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 10:54
            przyjaciel ty amerykanski.
            Zostalem zrozumialy,ale nie przez ciebie.Przeciez ty nie znasz rosyjskiego,dla tego film z linka ,jak rowniez tekst ,dotyczacy nowego prawa,dla ciebie jest nie zrozumialy.
            A jak ty nie jestes wstanie zrozumiec zamieszczonego materialu,to wypowiadajac sie,stanowisz sie objektem kpin.
            Powinienes byl zapytac (to zadna ujma,przeciez nie kazdy musi znac obce jezyki) o co w tym wszystkim chodzi.a ty,jak zwykle,pojechales ze standartowym tekstem (Ty co,masz gdzies ich zapisane i tylko kopiujesz i wklejasz?).
            ."Od tego dnia nie bedzie juz krwawej milicji i powstanie nowa demokratyczna policja- to oczewiscie zart".
            Czy ty zwrociles uwage na to -" to oczewiscie zart."?
            • przyjacielameryki Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 13:38
              igor_uk napisał:

> przyjaciel ty amerykanski.
              > Zostalem zrozumialy,ale nie przez ciebie.Przeciez ty nie znasz rosyjskiego,dla
              > tego film z linka ,jak rowniez tekst ,dotyczacy nowego prawa,dla ciebie jest n
              > ie zrozumialy.
              > A jak ty nie jestes wstanie zrozumiec zamieszczonego materialu,to wypowiadajac
              > sie,stanowisz sie objektem kpin.
              > Powinienes byl zapytac (to zadna ujma,przeciez nie kazdy musi znac obce jezyki
              > ) o co w tym wszystkim chodzi.a ty,jak zwykle,pojechales ze standartowym tekst
              > em (Ty co,masz gdzies ich zapisane i tylko kopiujesz i wklejasz?).
              > ."Od tego dnia nie bedzie juz krwawej milicji i powstanie nowa demokratyczna po
              > licja- to oczewiscie zart".
              > Czy ty zwrociles uwage na to -" to oczewiscie zart."?

Igor, nie denerwuj się! To co ja napisałem jest tylko taką żelazną prawdą, takim pewnikiem co do efektywności zmian, niezależnie od tekstów jakie zamieszczasz czy niezależnie od kraju. Praworządność w tym solidna i uczciwa praca policji to nie jest prosta sprawa. W Polsce też mieliśmy z tym poważne problemy ale po wejściu do UE i przyjęciu różnych nowych praw i zobowiązań jest dużo lepiej, jednak to wymagało i czasu i determinacji. Czy Rosję stać w obecnym układzie prawnym na taką determinację i konsekwencję i to bez dokonywania radykalnych reform państwa we wszystkich dziedzinach????? Czy rosyjskie sądy i prokuratura są absolutnie niezależnymi organami????
              • igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 13:45
                przyjaciel ty amerykanski,czy ty zartujesz,z tym "Igor, nie denerwuj się! ",uwierz,ty nie jestes wstanie mnie zdenerwowac.
                Co dotyczy reszty,to jak zwykle-bla,bla,bla. Do tego nie mozno nawet odniesc sie.

"Czy rosyjskie sądy i prokuratura są absolutnie niezależnymi organami????"
                , a gdzie na Swiecie takowe sa?
                Oni zawze od czegos zaleza.Jak nie od wladcow,to od tych co daja lapowki,jak nie od lapowek,to od innych czynnikow.Niegdzie na Swiecie nie ma sadow i prokuratur zaleznych TYLKO od prawa. Polska jest temu przykladem.
                • przyjacielameryki Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 14:03
                  igor_uk napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,czy ty zartujesz,z tym "[u]Igor, nie denerwuj się! [/
                  > u]",uwierz,ty nie jestes wstanie mnie zdenerwowac.
                  > Co dotyczy reszty,to jak zwykle-bla,bla,bla. Do tego nie mozno nawet odniesc s
                  > ie.
                  >
                  > "Czy rosyjskie sądy i prokuratura są absolutnie niezależnymi organami????"

> , a gdzie na Swiecie takowe sa?
                  > Oni zawze od czegos zaleza.Jak nie od wladcow,to od tych co daja lapowki,jak n
                  > ie od lapowek,to od innych czynnikow.Niegdzie na Swiecie nie ma sadow i prokura
                  > tur zaleznych TYLKO od prawa. Polska jest temu przykladem.

Igor, nie mam za dużo czasu(pomagam żonie w przygotowaniu do kolacji) ale wg. Ciebie wszyscy są tacy sami i wszędzie jest tak samo. Brakuje jeszcze stwierdzenia, że wszyscy maja takie same żołądki. Oczywiście jest to kompletny nonsens - jest dokładnie odwrotnie - każdy kraj jest inny i w każdym kraju prawo działa trochę inaczej ale w krajach demokratycznych funkcjonują fundamentalne podstawowe i dobrze znane zasady - rozdzielność i niezależność władzy wykonawczej, ustawodawczej i sądowniczej. Pomimo pewnych różnic w różnych krajach, te zasady są bezwzględnie przestrzegane. Chcesz powiedzieć, że w Rosji jest podobnie???? Chyba żartujesz??? Pamiętasz jak Bil Clinton - Prezydent USA miał sprawę z Moniką Lewinsky??? A takich i podobnych spraw jest w świecie demokratycznym pełno. Czy wyobrażasz sobie podobne sprawy w Rosji???? Sam sobie odpowiedz i nie wypisuj głupot. Kraje UE i USA a Rosja to naprawdę różne światy!!!! Im prędzej to zrozumiecie tym lepsze będziecie mieli efekty w naprawianiu państwa.

• igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 15:32
                    nie trac czau na banaly.Lepiej wiecej czasu poswiec zonie.
                    p.s. A gdzie ty mieszkasz,ze kolacje szykujesz tak wczesnie?
                    • przyjacielameryki Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 17:12
                      igor_uk napisał:

> nie trac czau na banaly.Lepiej wiecej czasu poswiec zonie.
                      > p.s. A gdzie ty mieszkasz,ze kolacje szykujesz tak wczesnie?

Mieszkam w Polsce, pod Warszawą. A kolacja wymaga wielu przygotowań, no wiesz ta polska gościnność. To jest jedna z zasadniczych różnic między np. Niemcami i Polakami. My bardzo często organizujemy przyjęcia(kolacje) w domach w szczególności jeżeli ktoś ma dobre warunki a Niemcy w domach bardzo rzadko - zazwyczaj w knajpach.
                      • igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 17:32
                        To cie nie stac na sluzbe?
                        Rozczarowales mnie.
                        Wiecej nie bede do nedzarza odzywac sie.
    • johnny-kalesony Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 20:34
      Czy zmiana nazwy pociągnie za sobą również zmianę kroju czapek funkcjonariuszy? Rzecz jasna - na takie z większym rondem?

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 20:41
        Nic nie wiem o czapkach,ale kalesony w zime nosic beda z welny angielskiej.
        • johnny-kalesony Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 20:52
          No proszę, to już czeczeńskiej nie wystarczyło ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:02
            Oczewissie ze nie wystarczylo,poniewaz ostatnio wzroslo zapotrzebowanie czeczenskiej welny dla roznych johnny.
            kalesony,ze mna w pyskowce jestes bez szans,poniewaz nie jestes bystry.Ten post o czapkach,byl szczytem twoich mozliwosci (i byl nie zly),ale ten o czeczenskij welnie,to juz dno.
            Szkoda gadac
            • des4 Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:27
              milicja, policja, przekupna hołota pozostanie ta sama
              • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:46
                desfour,tyrzeba przyznac,ze wyjatkowo wysilil sie,piszac swoj post.
                Teraz masz chwile na relaks.
                • des4 Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:57
                  forummaster?
                  • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:59
                    a skąd!Tylko zwykła życzliwość.
                    • des4 Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 23:09
                      życzliwie poradzę ci wujciu, idź grzać pierzynę dla żony zamisat realizować się na forum w postaci 24-godzinnej obecności i 569383934 wpisów

i ciesz się, że dzięki żonie masz opiekę brytyjskiej policji zamiast "funkcjonariuszy" z rodzinnego kraju
                      • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 00:02
                        desik,w UK niema socjalu,to nie Niemcy.Tu nie dostaniesz zadnych benefitow,jak nie pracujesz,oprocz jak na dzieci. Nie wypowiadaj sie na tematy,o ktorych nie masz bladego pojecia.
                        Co do reszty,to radzilem cie-odpoczni,bo belkoczesz,zreszta jak zawsze.
                        • des4 Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 11:38
                          brawo wujciu, dla ciebie istnienie sprawnej i nieskorumpowanej policji, to socjal

kontynuuj, zostało ci jeszcze 530939045 wpisów, hehe
                          • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 13:11
                            desik,o socjalu pisali kalesony,a poniewaz wasze teksty sa tak do siebie podobne,ze pomylilem autora.Tym nie mniej przepraszam.
                            Co dotyczy ilosci wpisow,to mnie do ciebie daleko.Ty ponad dwokrotnie masz ich wiecej.
                            O wartosci tresci twoich wypocin,wspominac nie bede.
                            • des4 Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 19:20
                              dyzury weekendowe też bierzesz na fuchy?

dbaj wujciu o rodzinę bo zza monitora nie zobaczysz jak ci się żonka z ciapatym prowadza
                  • johnny-kalesony Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 23:41
                    E tam od razu "master". Siedzi chłopina w Królestwie na socjalu, więc nie ma co robić cały dzień, to sobie na forach popisze ...

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
            • johnny-kalesony Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 23:39
              igor_uk napisał:

> Oczewissie ze nie wystarczylo,poniewaz ostatnio wzroslo zapotrzebowanie czeczen
              > skiej welny dla roznych johnny.
              > kalesony,ze mna w pyskowce jestes bez szans,poniewaz nie jestes bystry.

Skoro jesteś tak bystry, to dlaczego zadowoliła cię osobista wycieczka, bystrzaku najbystrzejszy? Coś mi się widzi, żeś ty bystry taką bystrością w stylu Ewy, co to się ślimaków najadła.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 23:59
                kalesony,nie uzywaj slow,ktorych nie rozumiesz.
                • johnny-kalesony Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 00:03
                  A ty dla odmiany - poużywaj trochę mózgu. O ile możności - własnego.

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 00:07
                    kalesony,ty co ,siedzisz caly czas na tym watku i czekasz ,jak ja cos do ciebie napisze?
                    Nie wiedzialem,ze tak wazny jestem dla ciebie.
                    Co dotyczy uzywania mozgu,to wybacz,ale w rozmowach z toba,tego szkoda ruszac,wystarcze,ze co kolwiek napisze,to i tak starcze,zeby zrobic cie szczestliwym.
                    Oj kalesony,mowilem cie,ze ten post o czapkach byl nie zly,jak na ciebie.teraz tylko psujesz dobre wrazenie,ktore pozostalo sie po tam tym wpisie.
                    • johnny-kalesony Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 15:27
                      Wiesz, skojarzenia twojego pojmowania szczęścia z męską bielizną zbyt mnie przerażają, bym mógł kontynuować te dywagacje.

Pozdrawiam
                      Keep Rockin'
        • state.of.independence Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:32
          igor_uk napisał:

> Nic nie wiem o czapkach,ale kalesony w zime nosic beda z welny angielskiej.

Oj, Igor, Igor :-) Podpatrzyłam jak dawałeś Joannie namiary na ten wątek i przylazłam zobaczyć co za cyrk tutaj odstawiasz :-)
          • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 21:44
            state,jaki cyrk? Tu sama powaga.
            Ale milo mnie ,ze tu jestes.Tu naprawda mozno niezle zabawic sie.
            Jak na kazdym forum,tutaj rowniez sa zuzki i ae911costam,tylko pod innymi nickami-ale bawia tak samo.
            • state.of.independence Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:01
              No tak... Ty i powaga... To coś nowego dla mnie :-)
              A żeby za poważnie nie było, to w Polsce też kiedyś z Milicji Policję zrobili. To były piękne czasy, aż się łezka w oku kręci. No ale nie ma co się użalać nad sobą, ciągle jeszcze nasza Policja do standardów zachodnich nie dorosła i ciągle daje nam powody do radości:

c.wrzuta.pl/wi1184/28cd493d000bf57f464eedcf/0/nasza%20kochana%20polska%20policja
              • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:08
                state,alez to za mojej pamieci,zmienili w Polsce policje na milicje.
                Co dotyczy mojej powagi.To ,jak zawsze.Grunt dobra zabawa.
                • state.of.independence Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:16
                  igor_uk napisał:

> state,alez to za mojej pamieci,zmienili w Polsce policje na milicje.

Aż sprawdzę, kiedy to było, bo za mojej pamięci zmienili milicję na policję. Nawet samochody wymienili im na lepsze. Z takich kiepskich milicyjnych na nowocześniejsze policyjne.

> Co dotyczy mojej powagi.To ,jak zawsze.Grunt dobra zabawa.

W piekle chyba się będziesz smażył za te wygłupy. W końcu się doigrasz - mohery przeklną Cię i ekskomuniką obłożą ;-p
                  • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:22
                    state,ale zlapalas mnie! Oczewiscie tak stary nie jestem,zeby pamjetac zmiany policji na milicje,ale odwrotni to pamjetam dobrze,poniewaz juz wtedy mieszkalem w Polsce.
                    Co dotyczy moherow,ta mam przeciw nim bron (posiadam legitymacje komsomolca-serio).
                    • state.of.independence Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:35
                      No wiesz, aż tak młoda nie jestem żeby mi taką ściemę bezkarnie wcisnąć, he he :-)
                      W ostateczności poleciałabym spytać starszego brata (niewiele młodszy od Ciebie) albo kuzynów (starsi od Ciebie). A już w ostatecznej ostateczności zapytałabym rodzonego ojca ;-ppp

A z tą legitymacją komsomolca to będzie problem. Święty Piotr Cię z czymś takim do Nieba nie wpuści. Ja na szczęście mam czyste sumienie - wolałam mieć tróję z rosyjskiego niż się do Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Radzieckiej zapisać. No bo w mojej szkole za tę przyjaźń dawali lepszą ocenę.
                      • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:40
                        state,czytalas TO?Jak by mialem byc w niebie razem z takimi,to juz wole pieklo.
                        • state.of.independence Re: Zmiana modelu czapek? 28.01.11, 22:55
                          Przyznam szczerze, nie czytałam dopóki mi pod nos nie podetknąłeś. Wiesiołyje kartinki mi tak w szkole gwałtem podtykali do czytania...

O kurde, a gdzie ona się pijaństwa na tej wieży dopatrzyła (to tak odnośnie ostatniego akapitu)? Niektórym to chyba leczenie psychiatryczne, a nie Niebo pisane. No ale ja nie ksiądz, to tak do końca nie wiem.
                          • igor_uk Re: Zmiana modelu czapek? 29.01.11, 00:03
                            state,ta Merta przypomina mnie zuzke.Chociaz nic nie wie,ale wyrobione zdanie ma na wszystko.
    • igor_uk Re: Nie dla palek? 29.01.11, 00:10
      nihilistka,wiem ze rosyjski jezyk dla ciebie jest nieznany,ale ze i polskiego nie rozumiesz,to o tym tylko domyslalem sie.
      Przeciez wyraznie napisalem,ze nie moga byc uzyte przeciw nielegalnym demonstracjam,co dotyczy walenia po glowach roznych kibole,czy innych nihilistow,to paly beda uzywane,jak i w kazdym Panstwie na Swiecie.
    • igor_uk Re: Kto pierwszy padnie? Mubarak czy Wowa? 29.01.11, 00:28
      jak juz,to Wiktorowicz.
      Co dotyczy pytania.to musze cie ,nichilistko przypomnic jedna rzecz.Wowka nie jest obecnie prezydentem,a co za tym idzie padnac nie moze.Czyli w tym wyscigu udzialu brac nie moze.
      Czy to od tegop wachania,cie tak skleroza meczy?
    • igor_uk Re: Kto pierwszy padnie? Mubarak czy Wowa? 29.01.11, 00:39
      ty,nihilistko,tego nie dozyjesz.
    • misterpee Re: Kto pierwszy padnie? Mubarak czy? 29.01.11, 05:07
      Nihilistce wszystko sie popieprzylo, To co ona pisze dokladnie pasuje do Obamy. A wiec kto pierwszy?
      • misterpee Re: kukla i jej mistrz 29.01.11, 05:20
        Kto jest mistrzem tej kukly, tej w Kairo i tej w Jesuslandzie ?

www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22993
        The removal of Hosni Mubarak has, for several years, been on the drawing board of US foreign policy.

Regime replacement serves to ensure continuity, while providing the illusion that meaningful political change has occurred.

Washington's agenda for Egypt has been to "hijack the protest movement" and replace president Hosni Mubarak with a new compliant puppet head of state.

• herr7 czyżby Rosją rządził Gorbi-2? 29.01.11, 10:32
      Jeżeli policja nie będzie mogła pałować to w jaki sposób zaprowadzi porządek? Cierpliwym namawianiem? To wszystko wygląda na brednie. Wasza elita całkowicie się pogubiła - jednemu się marzy demokracja, jak w jakiejś Szwajcarii, a drugi naśladuje maczo paradując z nagim torsem, jak jakiś cyrkowiec. Zupełna żenada...

Dwa dni temu Dima zwiedzał moskiewskie metro, gdzie pokazywano mu zabezpieczenia, jakie mają być zainstalowane dla ochrony przed terrorystami. Po wizycie bosa, czynownicy pozostawili cały ten sprzęt bez żadnej ochrony, najwyraźniej po to, żeby potencjalni terroryści mogli się z nim zapoznać, jak działa. Tak funkcjonuje rosyjskie państwo. A Ty Igorze twierdzisz, że Rosja nie nie rozpadnie?!
      • igor_uk Re: czyżby Rosją rządził Gorbi-2? 29.01.11, 10:59
        herr7,mam nieodparte wrazwenie,ze jezyka rosyjskiego nie znas.Albo jestes na tyle leniwy,ze nigdy nie siegasz do zrodl.Cie wystarcze tylko publikacja w jakiejs gazetce polskiej.
        To jest kawalek z teksta dokumenta,link do ktorego ja wkleilem.

"Стaтья 21. Применение cпециaльных cредcтв.
        1. Сoтрyдник пoлиции имеет прaвo личнo или в cocтaве пoдрaзделения (грyппы) применять cпециaльные cредcтвa в cлyчaях:
        1) oтрaжения нaпaдения нa грaждaнинa или coтрyдникa пoлиции;
        2) преcечения преcтyпления или aдминиcтрaтивнoгo прaвoнaрyшения;
        3) преcечения oкaзывaемoгo coтрyдникy пoлиции coпрoтивления;
        4) зaдержaния лицa, зacтигнyтoгo при coвершении преcтyпления и пытaющегocя cкрытьcя;
        5) зaдержaния лицa, в oтнoшении кoтoрoгo имеютcя дocтaтoчные ocнoвaния пoлaгaть, чтo oнo мoжет oкaзaть вooрyженнoе coпрoтивление;
        6) oгрaничения cвoбoды грaждaн нa меcте их зaдержaния, дocтaвления в пoлицию, кoнвoирoвaния и oхрaны лиц, зaдержaнных, пoдвергнyтых aдминиcтрaтивнoмy нaкaзaнию в виде aдминиcтрaтивнoгo aреcтa и зaключенных пoд cтрaжy, кoгдa еcть ocнoвaния пoлaгaть, чтo oни мoгyт coвершить пoбег, oкaзaть coпрoтивление coтрyдникy пoлиции, причинить вред oкрyжaющим или cебе;
        7) ocвoбoждения нacильcтвеннo yдерживaемых лиц, зaхвaченных здaний, пoмещений, cooрyжений, трaнcпoртных cредcтв и земельных yчacткoв;
        8) преcечения мaccoвых беcпoрядкoв и грyппoвых дейcтвий, нaрyшaющих рaбoтy трaнcпoртa, cредcтв cвязи и oргaнизaций;
        9) невыпoлнения лицoм, yпрaвляющим трaнcпoртным cредcтвoм, требoвaния coтрyдникa пoлиции oб ocтaнoвке;
        10) выявлени
        • igor_uk czyżby Rosją rządził Gorbi-2?c.d. 29.01.11, 11:00

10) вoдoметы - в cлyчaях, предycмoтренных пyнктaми 7 и 8 чacти 1 нacтoящей cтaтьи;
          11) брoнемaшины - в cлyчaях, предycмoтренных пyнктaми 5, 7 и 8 чacти 1 нacтoящей cтaтьи;
          12) cредcтвa зaщиты oхрaняемых oбъектoв, блoкирoвaния движения грyпп прaвoнaрyшителей (cпирaли) - в cлyчaях, предycмoтренных пyнктoм 11 чacти 1 нacтoящей cтaтьи;
          13) cредcтвa рaзрyшения прегрaд - в cлyчaях, предycмoтренных пyнктaми 5, 7 и 8 чacти 1 нacтoящей cтaтьи.
          3. Сoтрyдник пoлиции имеет прaвo иcпoльзoвaть cпециaльные cредcтвa вo вcех cлyчaях, кoгдa нacтoящим Федерaльным зaкoнoм рaзрешенo применение oгнеcтрельнoгo oрyжия.
          • mongolszuudan Re: czyżby Rosją rządził Gorbi-2?c.d. 29.01.11, 19:45
            Легче нaйти Бен Лaденa, чем рoccийcкoгo yчacткoвoгo, кoгдa oн тебе нyжен. Сегoдня двa чaca пoнaпрacнy прoждaл перед зaпертoй дверью в якoбы приемные егo чacы. Еcтеcтвеннo, oн и не дyмaл пoявлятьcя нa рaбoте. Дoзвoнитьcя ни пo oднoмy из егo (или егo нaчaльникoв) кoнтaктнoмy телефoнy тoже еcтеcтвеннo невoзмoжнo - oни в принципе вcегдa oтключены. Кoе-ктo, c кем я вмеcте ждaл, тaк прихoдят yже в третий рaз. Впрoчем вcе рaвнo ждaл нaпрacнo - кaк мне oбъяcнили coвaтьcя к немy зa любoй cпрaвкoй не дoгoвoрившиcь предвaрительнo o некoтoрoм вoзнaгрaждении зa егo неблaгoдaрный трyд этo прocтo вершинa челoвечеcкoй нaивнocти. Вooбще, рoccийcкaя милиция этo чтo-тo. Пaрa деcяткoв cлyчaев мoих кoнтaктoв c этoй oргaнизaцией (нaчинaя oт пoпытoк вызoвa нa меcтo coвершения тяжкoгo преcтyпления и кoнчaя их дейcтвиями при oфoрмлении дoкyментoв нa yмерших рoдcтвенникoв и oбыденными зaдержaниями для прoверки дoкyментoв, прo ГАИ рaзгoвoр вooбще oтдельный) yбеждaет в тoм, чтo этy oргaнизaцию мoжнo рефoрмирoвaть тoлькo cтaрым cтaлинcким метoдoм - тo еcть рaccтреливaя кaждые двa гoдa две трети дейcтвyющих coтрyдникoв. Кaк 70 прoцентoв рoccиян вcем cердцем oдoбряю дейcтвия примoрcких пaртизaн - пycть земля им пyхoм бyдет.
      • jk2007 herr7 - masz juz iPhona? 29.01.11, 12:58
        badnews.org.ru/news/preemstvennost_vlasti/2010-07-18-2226
    • gocha033 NIE 29.01.11, 15:35
      ostatni symbol to zniknie , to gdy usuna truchlo Lenina z Placu Czerwonego.
      • igor_uk Re: NIE 29.01.11, 19:33
        gocha033,ale lenin nie jest symbolem ZSRR,a tylko pamiatka.
        • gocha033 Taaak ? 29.01.11, 20:42
          igor_uk napisał:

> gocha033, ale lenin nie jest symbolem ZSRR, a tylko pamiatka.

A to kto/co symbolem CCCP jest ?
          • igor_uk Re: Taaak ? 29.01.11, 20:55
            od 1 marca nie bedzie juz nic.
      • mongolszuudan Re: NIE 29.01.11, 20:04
        gocha033 napisała:

> ostatni symbol to zniknie , to gdy usuna truchlo Lenina z Placu Czerwonego.

usun pierwej truchlo Lecha z Wawelu, a potem ucz innych co musza robic
        • misterpee Re: a do mauzoleum wniosa szczatki Cara 30.01.11, 16:10
          Wyrzuca Lenina, i wybuduja nowe mauzoleum dla Cara.
          www.youtube.com/watch?v=GiQ_IdsnNhc
    • igor_uk Re: 1 marzec 2011 Rosja. 29.01.11, 19:35
      nihilistko,sadzac po tekstach przyjacielaamerykanskiego,to to jego dmuchaja, a nie on.Moze nawet i te trzy Ukrainki.
    • bywszy1 Re: 1 marzec 2011 Rosja.+ 30.01.11, 20:44

"Стaтья 21. Применение cпециaльных cредcтв.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,121490808,121511008,Re_czyzby_Rosja_rzadzil_Gorbi_2_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,121490808,121511030,czyzby_Rosja_rzadzil_Gorbi_2_c_d_.html
      . Сoтрyдник пoлиции имеет прaвo иcпoльзoвaть cпециaльные cредcтвa вo вcех cлyчaях, кoгдa нacтoящим Федерaльным зaкoнoм рaзрешенo применение oгнеcтрельнoгo oрyжия.

To odpowiada polskiemu:
      Po wyliczeniu paragrafow dodawalo sie (nie wiem jak teraz)
      Punkt ostatni:
      I inne.
      Co zalatwialo reszte.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka