Dodaj do ulubionych

ciezkie czasy ida dla forum

04.04.11, 20:07
pewnie rzady zatrudnia i tutaj (wiecej) pacynek. :-}
mowi sie, ze to nowa bron chin, rosji i usa (jakos o izraelu zapomnieli). a polska jak zawsze chyba w tyle. nie ma tych 50 centow od postu, podejrzewam.

(troche dziwny pomysl, amerykanie udajacy azjatow i afrykanow na forach, ale datowny 2 kwietnie, wiec moze...)

Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 20:15
      you-know-who napisał: a polska jak zawsze chyba w tyle.
      YKW,a o przyjacielu amerykanskim nie zpomniales?Mnie on od dawno wydaje sie wyslannikiem polskiego rzadu na tym forum,przy okazji on dorabia,piszac posty o wielkosci polityki amerykanskiej.
      • joanna_on-line Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 20:22
        igor_uk napisał:

> you-know-who napisał: a polska jak zawsze chyba w tyle.
        > YKW,a o przyjacielu amerykanskim nie zpomniales?Mnie on od dawno wydaje sie wyslannikiem polskiego rzadu na tym forum,przy okazji on dorabia,piszac posty o wielkosci polityki amerykanskiej.

Igorek - pls, ja wiem, że w naszym rządzie mamy, kogo mamy, ale... chyba jednak ciut przesadziłeś - płacic za propagandę wzorowaną na prl??? myślisz, że mają o forumowiczach az tak marne zdanie? hmmm... chociaż kto wie, może, może, jeśli opierają się wynikach testów na czytanie ze zrozumieniem... to wszystko możliwe ;)
        • igor_uk Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 20:26
          joanna,Ty ,jak widze,tez zwrocila uwage na PRLowski styl propagandy w postach przyjacielaameryki.Ile razy ja jemu o tym pisalem.
          • kaszebe12 Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 20:40
            Priwiet , Igorszczak ! -Dzisiaj ogladalem wiesti na Planecie rtr...-Swietne ! -Na calym swiecie wojny , tsunami , emigranci , japonskie elektrownie , a w Moskwie ?...Chlop babe pobil .
            • igor_uk Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 20:49
              kaszebe,nic na to nie poradzisz.Jakos tak stalo sie,ze rzeczywiscie w ostatnim dniach w Moskwie nie bylo trzesienia Ziemi,jak rowniez tsunami i (tfu,tfu) wojny.Emigranci grzecznie sprzataja ulice Moskwy i chociaz Miedwiedziew zaprosil Japonczykow osiedlic sie na stale w Rosji,zadnej japonskiej elektrowni na razie nikt do Moskwy nie przeniosl i jak by nie ten facet,to by w ogole nie bylo tematu dla informacyjnego programu.Szkoda tylko ta babe.
            • walter622 Ciekawa wiadomość 05.04.11, 00:19
              kaszebe12 napisał:
              > Chlop babe pobil .

Sprawa banalnego chamstwa, lecz w sumie dość znamienna. Swoiste zderzenie dwóch
              "korporacji". Chamek nawalony jak stodoła przyczepił się do kobiety, która wyprowadzała
              swoje psy. Cielęce amory skończyły się ze strony pijanego adonisa rękoczynami.
              I tu najciekawsze - gdy zbiegli się sąsiedzi pokrzywdzonej facio zaczął wymachiwać legitymacją służbową. No ale trafiła kosa na kamień - okazało się, że jego "wybranka" jest dziennikarką. No i facio ze świstem wyleciał z roboty, a ma przed sobą jeszcze solidną
              sprawę prokuratorską i odpoczynek na narach. Kiepsko to widzę - mętów bratwa w pierdlu
              nie darzy szacunkiem. Tak więc 4:1 ( policja vs. dziennikarze).
          • mara571 Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 21:04
            wiesz co igor, styl wiekszosci waszych tekstow tez czesto przypomina propagande radziecka. Zwlaszcza wtedy, kiedy ktos napisze cos przeciwko Rosji. Ciekawy jest wtedy ten atak na przeciwnika przeprowadzany najczesciej przez cala grupe.
            I ta tesknota za ZSSR, ktora przebija z wielu postow. Przyznaje swiat byl dzieki walce dwoch mocarstw znacznie prostszy, a nasze losy bardziej przewidywalne.
            Przyjacielowiameryki USA sie bardzo podobaja i to nie grzech. Rosja juz nie, a to grzech, przynajmniej dla ciebie.
            Internetowe wydania gazet, blogi i fora dyskusyjne powoli wypieraja drukowane gazety i informacyjne serwisy telewizyjne jako zrodlo informacji.
            Notabene wielkie koncerny juz od dawna uzywaja internetu do poprawienia swojego wizerunku lub lobbowania swoich interesow. Prekursami byly koncerny farmaceutyczne, ktore poprzez portale dla chorych bardzo zrecznie sugeruja pacjentom, jak powinna wygladac ich terapia.
            Na glownych stronach gazety.pl przy okazji jakiegos artykulu na temat GMO pojawiaja sie zawsze i to licznie lobbisci Monsando.
            Nowym zjawiskiem na polskich stronach sa liczne wpisy propagujace islam.

• polski_francuz Islam? 04.04.11, 21:11
              "Nowym zjawiskiem na polskich stronach sa liczne wpisy propagujace islam."

Gdzie to zauwazylas? Cos czuje, ze marnuja ich petrodolary:)

PF
            • igor_uk Re: ciezkie czasy ida dla forum 04.04.11, 21:25
              mara,mnie nie chodzilo o tresc,a tylko o styl wypowiedzi przyjaciela amerykanskiego,Joannie,zreszta ,tez.
              Teraz co dotyczy ZSRR.Tak mara,ja teskne za tam tymi casami.Bo wiesz,wtedy zyli moi rodzice,ja bylem mlody i piekny.Pierwsza miolsc,pierwsze sukcesy.To byla mlodosc,przedewszystkim.
              mara,genialnie o tym powiedzial Putin.
              "Nie ma serdca ten,kto nie tesknie za ZSRR,ale nie ma ten glowe,kto marzy o jego powrocie"
              "У тoгo, ктo не тocкyет пo Сoветcкoмy Сoюзy, нет cердцa. Нo y тoгo, ктo дyмaет, чтo Сoветcкий Сoюз мoжнo вернyть, нет рaзyмa".
              • borrka Wkurza mnie takie gadanie. 04.04.11, 21:36
                Miliony ludzi, w tym najwiecej Ruskich, ziemie gryzie, a glowny wanka sie rozczula ...
                • igor_uk Re: Wkurza mnie takie gadanie. 04.04.11, 21:43
                  borcia,nie pien sie!
                • eva15 Wkurza mnie takie gadanie. Bo mało rozumiesz. 04.04.11, 23:20
                  Mało kumasz, borrcia. Przytoczę ci pewną anegdotę:

Za czasów burbońskiej Restauracji spytano sędziwą księżnę, czy jest szczęśliwa, że arystokracja odzyskała władzę. Księżna na to, że szczęśliwa to ona już była, dawno temu.
                  - Kiedy? padło pytanie.
                  - Za rewolucji, odrzekła księżna.
                  -Jak to? Przecież wtedy arystokracja wszystko straciła?
                  - Może i tak, odrzekła księżna, może ona straciła, ale ja miałam wtedy młodość, zdrowie, urodę, przyszłość i powodzenie.
        • walter622 Re: Witaj Joanno 05.04.11, 12:26
          joanna_on-line napisała:
          > płacic za propagandę wzorowaną na prl???

Zadajesz dziwne pytanie. Kto uczy kolejne pokolenia gryzipiórków ? Tacy jak Mroziewicz,
          więc wiadomo czego ich uczą - z dziennikarstwem nic to nie ma wspólnego, natomiast z propagandą z czasów prl jak najbardziej.
          Mało tego - wielu gryzipiórków "zawodowe szlify" zdobywało w reżymowych partyjnych gazetkach - można wspomnieć chociażby wacka. Przecież to co on wypisuje to nic innego
          jak powtórka z bolszevickiej propagandy.
    • jot-es49 Re: ciezkie czasy ida dla forum 05.04.11, 06:38
      Y-k-w! Ty chyba nie doceniasz polskich wolontariuszy internetowych?
      Im nikt nie musi płacić aby wypisywali bzdety!
      Oni robią to z dwóch powodów.
      Pierwszy z nich - ślepa wiara w swoich guru.
      Drugim bardzo często okazuje się, typowa dla naszej nacji, głupota i infantylizm.
      Zawsze to my Polacy musimy mieć rację i nie ważne jakie są fakty (ciut się nagnie, trochę przebarwi ewentualnie zaprzeczy i wyjdzie na nasze!).

I rosną pokolenia "normalnych", "niegraczy", "zuzek" i wielu innych...

W oczy bije ich zakompleksienie i niezdolność do "mea culpa". Bo ta "culpa" musi zawsze być "ich" nie nasza. My jesteśmy jedynie "męczennikami"!
    • melord Re: ciezkie czasy ida dla forum 05.04.11, 08:30
      Na FS najbardziej zorganizowana grupa ,byla kiedys hasbara...na szczescie odeszla w sina dal.
      Amerykanska propagande reprezentowal kiedys meerkat,dawaj_czasy, ktory kopiowal otrzymane z...gotowce plus swoj komentarz.
      Trzeba przyznac,ze robil to uporem godnym maniaka i skutek byl odwrotny od zamierzonego,przepadl rowniez...ale zapewne sie kiedys pojawi
      Czy im placili?.....hmm,trudno powiedziec choc czas i energie ktora spedzali na forum(czasem na zmiane 24godz/dobe) wskazywal,ze tak.
      Obecnie panuje jakby chaos...jest troche lewakow,zielonych,rusofobow i rusofili ,antyamerykanow i przyjaciol ameryki ale trudno powiedziec,ze spelniaja ta role co ci wspomniani na poczatku watku.

Zdecydowanie wiecej oszolomow jest na FK ale to glownie zaslepieni zwolennicy PiS i PO i w zasadzie wolontarriusze
      • darekvtb Re: ciezkie czasy ida dla forum 05.04.11, 09:28
        "zaslepieni zwolennicy PiS i PO "

To tylko potwierdza nie moja teorie 2 klamstw:
        aby wygasic spoleczna wscieklosc i energie jednostek, plebsowi wciskaja 2 pseudo-partie. A oglupiony tlum bedzie skakac sobie do gardel z haslami "PISuary", "PO.eby"! Beda skandowac na zebraniach wyborczych, rozdawac ulotki, glosowac, nawolywac i popierac jakas partie w nadziei ze to wlasnie ona godnie reprezentuje interesy spoleczne. Zasada "dziel i rzadz" dziala nadal. A prawdziwa wladze ma ten, co kontroluje glowne partie polityczne. A potrzebnych liderow, hasla, PR - wszystko to mozna kupic..
    • rusek11 Re: ciezkie czasy juz som,he 05.04.11, 19:11
      zdrajcy narodu afropedalskiego
      zbior obroncow gaddafi w runecie
      dazdrastwujet alkaida!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka